Tom-Wee Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Z okazji Nowego Roku życzę wam wszystkim żeby ten nowy był lepszy niz ten który mija.Do zobaczenia nad wodą, trzymajcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wozju Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Oczywiście także życzę wszystkim koleżankom i kolegom "po kiju" wszystkiego najlepszego w nadchodzącym roku i oby nasze łowiska były coraz to piękniejsze i coraz bardziej rybne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Bardzo istotna jest tu nieuchronność kary, co można by było uzyskać przyznając powiedzmy 50% wysokości wypisanego mandatu na konto strażnika który wytropił wykroczenie. Zmniejszałoby to też ryzyko łapówek, a wysokie prowizje za mandaty mobilizowałyby strażników do rzetelnej pracy. Co sądzicie o takich pomysłach? takie mandaty nakłaniałyby strażników do naciągania rzeczywistości pod to, aby zarobić parę groszy! alt to nie ten temat! jeśli chcecie kontynuować dyskusję załóżcie nowy, podobnie w temacie umawiania piszemy o planowanych spotkaniach nad woda w większych grupach. Trzymajmy porządek na naszym forum, tak aby każdy mógł z niego korzystać z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wozju Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Co do zalewu to jest on nękany przez kłusowników i to jest największy problem prócz plagi sinic od których w okresie letnim woda jest dosłownie zielona i to nie tylko przy brzegach. Niektóre źródła przebąkują nawet o tym że zalew umiera. Trzeba coś w końcu z tym zrobić i my wędkarze nie możemy pozostać tu bierni! To zdecydowanie większy problem niż zastanawianie się na jaki kolor błystki mogą wziąć nieliczne już, zdziesiątkowane szczupaki (a raczej szczupaczki). Jeśli ktoś ma jakieś informacje na temat działalności (lub jej braku...) na rzecz ochrony naszego zalewu niech podzieli się nimi na tym forum. Może udałoby nam się skrzyknąć jakąś wspólną inicjatywę, sygnalizować problem gdzie tylko się da. Polska niestety nadal jest ekologicznym ciemnogrodem (patrz ostatnio wracający temat doliny Rospudy). Jeśli nic z tym nie zrobimy na ryby niedługo będziemy jeździć do Szwecji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu1234 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 To, że na Sulejowie kłusują to tajemnica poliszynela, są "wędkarze" z całej Polski, którzy jeżdżą tam z siatami i za noc przywożą więcej ryby niż niektórzy złowią wędką w czasie całego roku, ot cała Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Jak jestem nad zalewem to co drugi to slązak , ale podobno oni nas nauczyli łowić na ryż. Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Orientuje się ktoś z kolegów co słychać na Pilicy za tamą Zalewu Sulejowskiego? Czy ryba bierze, czy tłok taki sam jak na Warcie za Jeziorskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunk Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Teraz niewiem ale w wakacje było warto pochodzic za kleniem bo drały naprawde łądne sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madry_bogdan Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam, był juz ktos na Zal. Sulejowskim?? jak tam ruszyło się coś ?? bo juz w domu nie moge wysiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunk Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Ja może będę tam w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madry_bogdan Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 ja się nastawiam żeby na majówkę się tam wybrać, dokładniej na Zarzęcin troszke grubszego leszcza połapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Wybieram sie na Sulejów 18-19 kwietnia. Tyl. ko gdzie tu usiąść żeby sobie płowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madry_bogdan Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Edmund, wiem ,że w sezonie łowiska w Zarzęcinie zwykle nie zawodzą i o ładnego leszcza nie jest trudno, ale teraz nie wiem jak jest z rybami. Jak w zeszłym roku na przełomie maja i czerwca łowiłem to nie miałem podstaw do narzekania bo brały jak głupie. Ciekaw jestem czy teraz gryzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 ale mam jeszcze Kwiecień Jak w zeszłym roku na przełomie maja i czerwca łowiłem to nie miałem podstaw do narzekania bo brały jak głupie. Ciekaw jestem czy teraz gryzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madry_bogdan Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 znajomek który ma działkę w zarzęcinie mówił, że na wiosnę lubi podejść duża płoć oraz spory lin więc warto spróbować białe robaki i prażony ryż i mogą być ciekawe efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wozju Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Byłem w tym roku już kilka razy w Zarzęcinie, mało wędkowałem bo zająłem się głównie pracami na działce, ale z tego co mogę Wam napisać na temat ryb to skubią głównie małe płotki i leszczyki na delikatne zestawy. Ponoć zdarzają się też duże płocie,ale ja żadnej takiej w tym roku nie złowiłem. Tym rybom jednak warto już dać jednak spokój, bo lada moment pójdą na tarło i brzuchy mają pękate od ikry. Ja czekam już na 1 maja, wtedy obowiązkowo pobrodzę ze spinningiem za szczupakiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Jutro 4rano wyjazd Barkowice ,coś napisze ,pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat6665 Napisano 7 Maja 2009 Share Napisano 7 Maja 2009 Witam, Jestem karpiarzem i mam takie pytanko czy na sulejowie jest go trochę. Jeżdziłem z bratem koło barkowic ale dwa lata bez karpia. Czy wiecie gdzie można go zlokalizować na tym zbiorniku. Troszke się Sulejowem już rozczarowałem po tylu nie udanych zasiadkach. Jeśli ktos wie niech pisze na mail albo gg lub tutaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 STRASZNIE bez brania od 5do 19. Pogoda dopisała, koledzy też tylko te rybeczki sie nie popisały , niewspólpracowały i już.Kolega co tam siedział dobę przed nami na tych samych miejscach też bez brania, za to zdjecia są. http://foto.onet.pl/52p1p,gkvqvso44v9k,u.html?V=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat6665 Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Pozwoliłem sobie zobaczyć pańskie zdjęcia faktycznie ładne. Czyli mówi Pan, że nic się jeszcze na Sulejowie nie ruszyło. A gdyby Pan jechał na karpia w które miejsce sulejowa by się pan wybrał ? Ja w przyszłym tygodniu jade na karpia na cieszanowice ciekawe jakie będą rezultaty. Będziemy łapać od 14 do 17 koło tamy . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Cieszanowice tam trzeba przynęte na karpia wywozić do koryta , dobrze mieć echosonde . Dwa lata temu w lipcu to wszystkie rybki stały w korycie,a nie dorzuci się z brzegu za daleko i nie masz pewności że jesteś w korycie. Do zobaczenia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat6665 Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Witam, A właśnie czy na Sulejowie udawało się Panu złapać karpia jeśli tak mógł by mi pan powiedzieć gdzie koło jakich miejscowości najczęściej je łapią. Sulejów duży jest. Myślałem że może gdzieś bliżej tamy czy będzie to dobry pomysł ?? Bo skoro w Cieszanowicach koło tamy to może na Sulejowie też. Powiem tylko, że nie biorę karpików do domu i nie zabijam ich więc może pan powiedzieć śmiało. Jeśli nie chce pan na forum mogę podać mail kat6665@wp.pl. Był bym wdzięczny za informacje. Pozdrawiam, Połamania kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat6665 Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Witam, UUUUU licho z tego co widzę nikt nie chce napisać gdzie na karpia na Sulejowie. Czy każdy jeździ tam na leszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Jeśli chodzi o leszcza to bylismy w weekend w Zarzęcinie i w ciągu dwóch dni nawet jednego brania nie mieliśmy, myślę że leszcz wciąż się trze... W kwestii karpia niewiele mi wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat6665 Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 Tak w tamtym roku faktycznie leszcze jeszcze nie brały. Gdyby było cos wiadomo odnośnie karpia proszę pisać. Jak narazie chyba zostane na Cieszanowicach i Jeziorsku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi