konanik Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 To ja można już skoczyć na nockę na Sulejów? A może doradzicie gdzie jechać tak do 150km od Sieradza na nockę? Myślałem o Szałe, Sulejowie albo Warcie za Jeziorskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawcio22 Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 konanik przesiedzieliśmy na Szałe od piątku do niedzieli za karpiem od strony lasu. Zero kontaktu z rybą. Inni wędkarze poławiali drobnego leszczyka do 30 cm i sporadycznie płotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aleksandra Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 A ja się Wam pochwalę.Mimo upałów spłynęliśmy w piątek z zalewu z 26cm okonkiem i szczupakiem 90cm waga 4,7kg.Branie o 13-ej ,prawie w samo południe przy temperaturze powyżej powietrza 30 stopni.Pływanie praktycznie miało charakter rekreacyjny a przyniosło nieoczekiwany skutek. Ale jaki miły..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śfagier Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 Cześć. mam pytanko co z sinicą da się łowić z brzegu ? i jak z poziomem wody w normie ? pytam bo mamy ochotę wyskoczyć na nockę a wiem że lipiec i sierpień to sinica. pozdrawiam śfagier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aleksandra Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 Jak jest trochę wiaterku i fali-sinicę rozprasza ,jeszcze nie jest źle.Z brzegu łowić możesz. Stan wody obniżony o ok.70-80cm. Do czasu naprawy wałów będzie niski-przewidują do końca lipca. My w tym tygodniu odpuszczamy wyjazd.Za gorąco .Ostatni weekend było praktycznie zero wiatru i przy tych temperaturach ciężko było wytrzymać.Wyjechaliśmy w niedzielę o piątej rano nie czekając na żar z nieba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śfagier Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 aleksandra dzięki za odpowiedż. jeżeli da się połowić to wyskoczymy sobotę wieczorem a zjedziemy w niedziele na obiadek. napisze co słycholić i jakie efekty były dzięki jeszcze raz pozdrowionka od śfagra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quarion_Blass Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Łowił ktoś może na rozlewiskach tutaj: http://maps.google.com/maps?q=51.374727,+19.857101&ie=UTF8&hl=en&geocode=FYfqDwMdzf4uAQ&split=0 ? Będę niedaleko od miejsca które zaznaczyłem i czy da się coś tam połowić? Dobrze jakby dało się połowić batem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śfagier Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 byliśmy z soboty na niedzielę sinicy niewidać zato zdechłych małż tony wypływa ze zbiornika już zaczyna śmierdzieć a niewiem co będzie za tydzień dwa jakaś epidemia ? niewiem woda mniejsza ok 70 centów tam gdzie było płycej to wszystko zarosło trawskiem ok 50 cm brały leszcze 9 sztuk miedzianych jeden 57 cm 14 takich ok 1 kg ipare łdnych płoci prosze pisać swoje spostrzeżenia anie tylko czytać pozdrawiam śfagier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidek Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 a w ktore miejsce teraz na sulejowie warto pojechac zeby takich leszczy polowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aleksandra Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Czytam śfagier Twoja wiadomość i oczy się śmieją do tych leszczyków.Zarzekałam się ,że w ten weekend nie jadę bo za gorąco.Ale niedziela była super ,z wiaterkiem więc nie wytrzymaliśmy i choć na kilka godzinek na wodę.Efekt jeden szczupaczek wymiarowy-57cm ,pozostałe to maluchy 42-47cm -4 szt wróciły do wody.W czwartek po pracy kolejny wypad - do niedzieli na wodzie.Super.Kocham takie klimaty. Pozdrawiam i do zobaczenia na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebrusek Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Witam, Co się dzieje z lszczem na sulejowie ? Ktoś cokolwiek coś wie na ten temat ? Gdzie bierze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Ebrusek Barkowice mokre - przystań, można połapać leszcza - ludzi sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędkarz42 Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 cześć. mam zamiar wybrać się na rybki na tydzień na zalew sulejowski i czy opłaca sie wogóle tam jechać ? biorą duże sztuki ? na co warto tam polować ? gdzie mam łowić aby me łowy były owocne i żeby nie było tam za dużo ludzi tylko ja i rybki ? i gdzie moge wykupić pozwolenie na wędkarstwo nad tym zalewem i w jakiej cenie ( łowie z brzegu i z łódki na tydzień);D ? odpowiadajcie szybko bo już niedługo mam zamiar wyjechać pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 wędkarz 42 ludzi jest mrowie wszędzie nad zalewem, łódkę wypożyczysz na przystani w Barkowicach-Mokrych, wykup dopłatę 20 zł/doba Bank Pekao S.A. I O/Piotrków Tryb. Nr 87 1240 3116 1111 0000 3503 6308 Dowód wpłaty należy wypełnić czytelnie wpisując następujące dane: • Imię i nazwisko, • Nr karty wędkarskiej, • tytuł wpłaty, • datę dnia wędkowania w przypadku wpłaty wielokrotności składki jednodniowej okres kolejnych dni, w których wędkowanie będzie się odbywało. Połamania!!! Pozdrawiam całą BRAĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędkarz42 Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 a duże ryby biorą ? czy tylko małe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śfagier Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 jak wstawić zdjęcie ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidek Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 musisz wrzucic zdjecia na jakis serwer np. picassa i wtedy wejsc tu nacisnac ikonke Img i wstawic tam adres do zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 a wracając do tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śfagier Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 dziękuje bardzo sprawdze może wstawie pare zdjęć. bo nuda pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidek Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 a co tam na zalewie sie dzieje? bo podobno leszcze cos slabiej ostatnio zeruja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z3ron3 Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Jestem po zasiadce w okolicach Swolszewic. Jednym słowem tragedia. Woda zielona, niesamowicie śmierdząca. Pojechaliśmy z nastawieniem na szczupaka, lecz oczywiście bez żadnego brania!! Pozdrawiam. PS. Inny wędkarze również bez brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z3ron3 Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Sami możecie ocenić: http://img530.imageshack.us/i/kopiaryby003.jpg/ http://img841.imageshack.us/i/kopiaryby001.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Super ta woda bryyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aleksandra Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Niestety sinica spływa w stronę tamy i tam woda wygląda rzeczywiście nieciekawie.Ale od zatoki w Bronisławowie do Barkowic i dalej na małym zalewie woda w ten weekend była całkiem czysta.W tamtym tygodniu było dużo gorzej ,ale słyszałam,że na tamie spuszczono kilka cm wody i gruby korzuch z sinicy spłynął.Brania rzeczywiście słabiutkie. Sandacz,szczupak praktycznie zero brań,kilka małych 35-40cm leszczyków to wszystko.Nawet płotka w sobotę przestała brać. A to dla porównania woda w sobotni ranek. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6571ac8424a5a074.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morinio Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Wiecie gdzie na tym zalewie są dobre miejsca na sandacza bo od czerwca nie udało mi się żadnego złowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi