szczypior Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Tutaj masz link do strony Kongera z telefonami. http://www.konger.pl/pl/start/kontakt Jednak jest mały problem , że owszem porozmawiają z Tobą i powiedzą Ci cenę , ale niestety zakupu może dokonać tylko firma ( sklep wędkarski ). Sam tak miałem jakieś 2 miesiące temu i znajomy sklep wędkarski zamówił mi szczytówkę do aviatora bez żadnych dodatkowych opłat. Popytaj i będziesz wiedział czy może lepiej poczekać z zakupem przez martwy sezon spiningowy i kupić coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tedi Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Witam. Ostatnio nad wodą zauważyłem że u mojej wędki spiningowej odpadła pewna część przelotki taka mała gumka co jest w każdej przelotce nie wiem jak ona się nazywa ale najgorsze że w ogóle nie mam tej gumeczki i jeszcze jak na złość jest to pierwsza przelotka teraz pewnie ten sam kawałem metalu będzie mi przecinał żyłkę. Co możecie mi poradzić jak mogę naprawić tą wędkę mam pierwszą przelotkę o starej wędki ale nie da się z niej wyciągnąć tej gumki co mam zrobić? Zdjęcie do tej popsutej przelotki: http://imageshack.us/photo/my-images/36/zdjcie0366i.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 jak to była gumka to tylko sie cieszyć że wypadła ale najprawdopodobniej była to porcelanka...kup nową przelotkę (najlepiej nie oszczędzaj) podgrzej delikatnie zapalniczką starą zdejmij i wklej nową. pamiętaj żeby dobrać odpowiednią średnicę przelotki pasującą do szczytówki Twojej wędki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomik 1970 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Miałem tak samo, kupiłem nowa przelotkę za 4 zł i po bólu. Starą by ściągnąć, musisz podgrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tedi Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Niestety pojawił się kolejny problem zamierzając nagrzewać przelotkę zobaczyłem że jest ona w części oklejona może jak się wpatrzycie w zdjęcie w moim pierwszym poście to sami zauważycie co teraz? A nie chciałbym żeby stopiła mi się ta okleina na blanku A jeżeli bym chciał sobie ją kupić przez allegro to jak mam wymierzyć średnice jak nie mam tej gumki w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomik 1970 Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Nie przejmuj się tym oklejeniem tylko wymień jak pisałem. Zrobiłem tak u siebie i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Witam kolegów, Wypadła mi cermika z drugiej przelotki, mogłem puknąć krętlikiem kiedy za bardzo zwinąłem, pewnie mogła miec jakąś wadę też.. Pytanie mam czy ktoś próbował wymieniać tylko oczko ceramiczne w takiej przelotce? - musiałbym tylko znaleźć taką samą. Nie wiem czy jest to wykonalne. Na razie wymiana całej przelotki to plan B, nie chcę 'kaleczyć' wędki, wolałbym oryginalne lakiery i omotki żeby dalej cieszyła oko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Witajcie stała się dla mnie tragedia wędkarska - złamała mi się wklejanka (złamana tuż przy przelotce szczytowej w najcieńszym miejscu) z własnej głupoty bo podciągnąłem za wysoko i szczytówka pomiędzy dwoma ostatnimi przelotkami tak sie wygięła ze nie wytrzymała w najcieńszym miejscu. Reszta wędki jest ok. Dodam ze jest to spinning z ciut wyzszej półki - Konger Champion Tango i chcialbym go zreanimować w miarę bezboleśnie - jest gdzieś w okolicach katowic/sląsk jakiś dobry warsztat kto zrobi to profesjonalnie, czy samemu w tym zacząć dłubać - nie chce nic spierdzielić bo nie wiem czy trzeba by założyć po prostu nową przelotkę szczytową na pozostałość wklejki czy jakoś próbowac połączyć złamaną przelotkę ze szczytówką.... kurde, pech, to moja ulobiona wędka ;((( podrzućcie jakieś patenty na takie coś ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephir Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Witam, zabrałem się za naprawę mojej złamanej wędki spiningowej, dwuczęściowa do 20gr wyrzutu. Złamana sekcja szczytowa między 3 i 4 przelotką. Dopasowałem fragment starej wędki, skróciłem go trochę i włożyłem przelotowo w szerszą część złamanej wędki, a część ze szczytówką nasadziłem na tym elemencie. Oczywiście wszystko było posmarowane klejem, więc się pięknie trzyma. Moje pytanie to: jak wzmocnić uszkodzony blank z zewnątrz? omotka i lakier, czy wystarczy obkleić taśmą izolacyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon-zawodowiec Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Najlepiej jak piszesz omotka i lakier , taśma bedzię trzymać w krócej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephir Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 dzięki, tak też zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jahoo86 Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Witam, Mam pytanie odnośnie możliwości naprawy wędki w Poznaniu. Czy zna ktoś jakiś dobry serwis albo dobrego fachowca na terenie Poznania. Dokładnie chodzi o wymianę przelotki szczytowej w karpiówce Shimano Alivio CX Specimen. Pękła i wykruszyła się porcelanka wewnątrz przelotki. Wie może ktoś ile kosztuje taki zabieg? Dzięki i Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_st Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Chlopie weź podgrzej starą przelotke, klej puści i zejdzie ze szczytówki. Zmierz suwmiarką średnicę, albo weź kija do sklepu i przymierz nową dobrą przelotkę, wklej na cyjanopan, kropelkę czy super glue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas1661 Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Byłem na rybach i stało mi sie takie coś . Nie wiem co zrobiłem ale wydaje mi sie że przy zarzucaniu zahaczyłem gumą o drzewo i tak wyszło hee . W sumie nie orientuje sie co to za model/marka ale na wędce pisze CHARISMA JIG SPIN 270-14 JAXON . Chyba nie jest to najgorszy spinning i chce to naprawić w miarę dobrze ale nie wiem jak i czy sie da . Bardzo prosiłbym o pomoc . Myślałem nad żywicą żeby to jakoś zalać , zeszlifować albo jakimś lakierem bo w sumie to jest tylko tak jakby rozerwane . .. Na zdjęciu pokazałem jak to wygląda gdy jest spinning zgięty a jak jest normalnie , normalnie prawie nic nie widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas1661 Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Jak sie naciśnie na zdjęcie to lepiej widać przynajmniej u mnie . Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 lukas1661, zamów w serwisie górny skład. Zrobiłem tak z moją Infinity i mam kijek jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambuko11 Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Okazało się że wędka którą miałem w piwnicy uległa uszkodzeniu , a była nie używana od 2013. Złamała się przelotka ( pierwsza od kołowrotka ) . Wędka jest teleskopowa 6 segmentów . Pytanie : czy lepiej to oczyścić i skleić czy może da się przylutować ? Nie za bardzo wiem jak do tego się zabrać , a nie chcę zdejmować wszystkich pozostałych , by wymienić ostatnią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Nie za bardzo wiem jak do tego się zabrać , a nie chcę zdejmować wszystkich pozostałych , by wymienić ostatnią Podgrzewasz delikatnie pierścień obejmy zapalniczką i klej puści, wtedy dłonią w rękawicy by się nie poparzyć zdejmujesz do przodu na segment o mniejszej średnicy, i teraz masz dwa wyjścia 1) rozcinasz obejmę wywalasz za siebie a w miejsce oryginalnej przelotki z obejmą dajesz przelotka dwustopkową i mocujesz na kleju z omotką. 2) lutujesz* ramkę do obejmy i jak jest wszystko ok wsuwasz z powrotem po oczyszczeniu na kleju dwuskładnikowym. *jeśli będziesz próbował lutować ramkę do pierścienia bez zsunięcia jej z elementu to prawdopodobnie możesz przegrzać nadtopić i uszkodzić skład kija. ...lub olewasz powyższe rady, bierzesz jakąś poxyline /ośmiorniczkę i kleisz to tak jak jest, może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uata Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Witam! Ostatnio na rybach połamałem mojego Kongera World Champion Zander 255cm 7-28g. A właściwie to złamałem górny blank gdzieś w połowie. Niestety ale połowa leży gdzieś na dnie jeziora Czy jest jakaś możliwość zdobycia tylko górnego blanka? Telefon do Kongera coś da? Bo jeżeli mam liczyć na okazję (Allegro itp) to się raczej przeliczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Telefon do Kongera w 100% załatwi Twoje potrzeby. Mały problem jest taki ,że nie chcą rozmawiać z prywatnymi osobami ,a jedynie z kimś kto jak to było w moim przypadku prowadzi sklep wędkarski. Szczytówka będzie kosztować troszkę więcej jak połowa wędki. I jak powiedział mi znajomy " kupujesz szczytówkę za więcej jak połowę wędki i nawet gwarancji nie masz". Decyzję sam podejmiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Jakieś pomysły jak to naprawić? Matchówka 3 składowa, złamanie między 1 a 2 składem. W grę wchodzi tylko samodzielna naprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi