Skocz do zawartości
Dragon

Jaki "bat" do 400 zł

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
Napisano

ja mam kumpla co ma kij za 8000 € i to jest super kij mozna nim robic oczka i sie nie złamie ale nie wiem jakiej jest on firmy ale wiem ze jest dobry na sumy

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 month later...
Napisano

Kolego używam MIKADO TOURNAMENT POLE 700 drugi sezon i nic lepszego w tej cenie nie kupisz. Choć bat z nazwy wcale batem niejest szybki kij o szczytowej akcji oczywiscie jak na kija 7m

• 1 month later...
Gość Anonymous
Napisano

a ja mam Lineaffe pole 5 m i lowi mi się na niego super jest lekki i bardzo mocny.

Napisano

Ja sam mam Jaxon Odeon 7m ,dobra tania(ceny które podaje kolega są zawyżone)niestety kiepsko wyważona.Mikado Tornament to bajka za prawie tą samą cenę.Zrobiłem zamianę na łódce z kolegą który ma Mikado , byłem oczarowany. Niestety nie stać mnie na drugi bat. Z kolegą który woli Jaxona chętnie zrobię zamianę.Dam Jaxon Odeon za Mikado Tournamenta i jeszcze dopłacę 150 zeta.Zgadzam się z gościem który mówi :idź do sklepu i weź do ręki.

• 8 months later...
Napisano

czy moglby mi ktos podac dokladna wage i cene bata mikado temptation pole 800 ??

nigdzie nie moge znalezc info o tym bacie :/

Napisano

Słabo szukasz ;)

Wg. Mikado waży 324g, a gdzie najtaniej kupić to już posłałem Ci na priva, bo tutaj linki do sklepów nie są tolerowane. :cool:

• 6 months later...
Napisano

WITAM wszystkich i prosze o pomoc przy kupnie bata wybralem sobie:

bat jaxon Digital Tele Pole 8,00m 5-20g cena 290zł

http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=2&assortment=8&producer=48&kind=3536

Zwracam sie do was o porade co do tego bata czy jest warty kupna, warty swojej ceny czy jestescie moze w posiadaniu tego bata jak sie spisuje nad woda, jakie ma zalety a jakie wady itp.

Prosze o wasze wszystkie opinie co do niego licze sie z waszym zdaniem z gory wszystkim dziekuje za pomoc :mrgreen:

Napisano

Napiszcie cos jakas rade :neutral: A MOZE MAM SOBIE WOGOLE DAC SPOKOJ Z JAXONEM :?: to doradzcie cos o podobnych mankamentach wymagania to 8m i do 300zl

wybralem go bo jakos tak mi przypasował moze dlatego ze dotychczas wszystko co kupilem z jaxona sie sprawdzilo tak jak ostatni bat.

CZEKAM NA KOMENTARZ I RADY :???:

Napisano

Przepraszam wszystkich zwłaszcza Tomika za dodawanie postow dotyczacych bata, wszystkie posty dotyczace tego przeczytałem lecz nie było w nich nic co by mi pomogło, a chcialem ocene juz wybranego modelu ktorego nigdzie nie ma a bardzo mi na waszej opini zalezy. Nie dopisywalem do innych bo myslalem ze nikt nie odpowie :???: SORRY :mrgreen:

Napisano

Sczerze, to ten bat jest jak na mój gust za ciężki, moja tyka waży ponad kilogram, i jest to potwór, ten bat waży o połowe mniej, a jest to bat którym jak wiadomo sporo się pracuje, i to często przy użyciu jednej ręki, ja osobiście radził bym kupic coś krótszego najlepiej 7m, ale lepszego i lżejszego, np jak dorzucisz raptem 20 zł do tej ceny podanej przez ciebie, to możesz miec ważącą 300g wędke mikado Evergreen 7m, albo nieco gorszą mikado matrix 777 ważącą 360g i kosztującą 250 zł, a takich wędek jest więcej, ja tak na szybko zerknąłem tylko na mikado, a jeśli ci aż tak zależy na tym dodatkowym metrze długości, to niewiem, chyba, że jesteś poprostu silny jak byk, i takie poł kilo to dlaciebie pryszcz, ja jednak osobiście wolał bym jednak poświęci ten metr..

Napisano

Dziex za odpowiedz Kalgon byk to ja nie jestem ale 8m musi byc koniecznie a co do wagi to na moim stanie bylo juz wiele przetestowanych szklaniakow ciezkich po 800gr i dlugosci 7m i szczerze mowiac nie razi mnie ciezar zawsze jest jakis plus nie trzeba chodzic na silownie :mrgreen: przyzwyczailem sie juz do ciezkich tylko szkoda wydac kase na cos nie sprawdzonego :neutral:

Napisano

jeśli tak się uparłeś na te 8m to zastanów się nad poniższymi modelami na które miałem przyjemność łowić ale w ersji 7m.Mikado:uv,tournament,temptetion niestety nie są to baty tanie ale nic im nie mogłem zarzucić idealna akcja,waga,wytrzymałość(no może UV-ka jest trochę za słaba).A wracając do 8m to miałem przez krótki czas i był bardzo nie poręczny dało się łowić jedynie na otwrtej przestrzeni,ale przy mocniejszym wietrze trzeba przy żucie uważać żeby nie złamać.7m to kij w sam raz.

Napisano

baty mikado cenowo przerastaja moje mozliwosci oraz wolalbym pusta szczytowke do zrobienia amortyzatora wewnetrznego.

Napisano

Siema :mrgreen:

Ja ze swojego skromnego doświadczenia też proponowałbym 7-kę. :cool:

Niedawno zamówiłem Mikado Tournamenta 7m - 374zł (sklep internetowy). Z tego co wiem, jest to najlepszy bacik w swojej klasie cenowej. Posiada pustą szczytówkę, co dla mnie jest jego atutem, bo też lubię łowić z gumą. :grin:

Jeśli się zdecydujesz, to śpiesz się, ponieważ już niebawe wchodzą nowe ceny (przypominam, że od 2007 roku podrożał węgiel). Dla przykładu, jak pytałem w sklepie w Kielcach, to koleś za Tournamenta 7m, chciał już 500zł... :???:

Napisano

ex--treme to jak go bedziesz mial to pochwal sie co i jak o jego walorach to moze sie targne o jego kupno no i jak najszybciej oczywiscie jak budzet pozwoli to moze bede szczesliwym jego posiadaczem lecz narazie sie nie zapowiada bo mialem kupic bata do 200 i wyszlo 300 a teraz juz 374 a ja uwazam ze szkoda kasy az tyle no ale z drugiej strony wie sie za co sie placi :mrgreen:

Gość sebek
Napisano
sklepie w Kielcach, to koleś za Tournamenta 7m, chciał już 500zł..

A w Poznaniu 570zł.

ex--treme to jak go bedziesz mial to pochwal sie co i jak o jego walorach

Ja łowię nim od 3-4 lat i naprawde niemogę złego słowa powiedzieć w końcu jest to najwyższa półka(bat wyczynowy).Posiada pustą szczytówkę,lekki 299g no i wytrzymały,wbrew temu co w czwartym poście tego tematu powiedział remik.

Na silnym wietrze przy mocnych zarzutach każdego bata się złamie na to niema siły.Bat jest cienki więc wygodnie leży w dłoni i naprawdę nie męczy,ja łowiąc na przepływankę ciągle go trzymając odczuwam nadgarstek dopiero po 6-7 godzinach.Jedyny minus to cena,która jest naprawdę adekwatna do jakości.Ja zamiast gumy wkleiłem igłę weglową która w b.znaczącym stopniu poprawiła akcję kija(można rzucić spławikiem 0.6g).

Mam nadzieję że te argumenty przekonają cię ostatecznie do zakupu bo warto.

Napisano
Posiada pustą szczytówkę,lekki 299g no i wytrzymały,wbrew temu co w czwartym poście tego tematu powiedział remik.

Mała pomyłka, waga tego wędziska to 280g.

sebek, a co myślisz o dokupieniu drugiej szczytówki z modelu Temptation (jest węglowa i pełna w środku) do łowienia bez amortyzatora?

Napisano

Witam :mrgreen:

Byłbym wdzięczny jakby ktoś napisał coś o batach Colmica.

Szczególnie o modelach:

- Colmic Canada (na rok 2006),

- Colmic Baviera RT (na rok 2007),

- Colmic Speedaco (na rok 2007).

Z góry dzięki za opinie :cool:

PoOzDrOo :mrgreen:

Napisano
:mrgreen: a ja sobie dzisiaj kupilem mojego upatrzonego bacika jaxon digitale pole 8m dlugo nad tym myslalem ale ilez mozna czekac :razz: jestem zadowolony z kupna w 100% oby sie spisywal :cool:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.