sander Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Pytałem żeby się upewnić bo u nas boleń to raczej rzadkość. Ten zaplątał się przy okazji połowu jazi na spławik. Wziął na czerwonego robaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic-ek Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Tylko się chciałem upewnić czy to jest leszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 chyba krąp kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seferiel Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Mam pytanie z nieco innej beczki. Nie co to jest ale co temu linkowi się stało: Rany wyglądają na zabliźnione. Wyglada mi to na atak drapieznika ale czy tak mały linek miałby szanse ucieczki przed szczupakiem który tak go pocharatał? Trafił mi się jeszcze jeden, podobnej wielkości ale z mniejszą ilością i nie tak dużymi ranami. Pozostały przyłów kilkudziesięciu takich linków było OK, ładne czyste i zdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 mic-ek, to jest Krąp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Kamionki jak to jest krap to ja mam pytanie do ciebie -jak wygląda u ciebie kin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 kin ? a co to za paskudztwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Mały linek po przejściach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Kamionki jak to jest krap to ja mam pytanie do ciebie -jak wygląda u ciebie kin? zajac222 to ja też mam pytanie do Ciebie - jak się ma u Ciebie sprawa z czytaniem ze zrozumieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 dobra pomyłka w pisowni ,może być ?kamionki sory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lin rzepa Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 zlapalem te ryby na larwy muchy nad jeziorem,ale niewiem dokladnie co to za ryba,to klen czy co??? bo klen to chyba ma czerwone pletwy,a ja takie pierwszy raz widze niewiem czy rosnie wieksze bo takich samych z 15 wylowilem w pol dnia bardzo dziekuje za pomoc zdjecia sa na fotce bo niechcialo mi sie ich zmniejszac:) http://www.fotka.pl/profil/jzepajesiotr/albumy/1,Ja/82564839 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekk890 Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Kleń to to na pewno nie jest, za mały pyszczek ma, a szczerze to ja też nie wiem co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonek Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 według mnie to jest płoć. widzę tylko jedno zdjęcie bez rejstracji na fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy1313 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 obstawiałbym że krąp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Ja obstawiam na jakąs hybryde, jakis płocioleszcz czy cos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lin rzepa Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 krap to tez napewno nie jest bo niema takiego grzbietu a ploc ma czarwone pletwy, co to jest kilka razy to zlowilem i niemam zielonego pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 To jest płoć ( moim zdaniem ). Kolor płetw jest wynikiem jakiś warunków o których nie mam pojęcia. Obarwiona jest cała, nawet oko. Być może zmieniły się żyjąc gdzieś głęboko gdzie kolory i tak nie działają bo światła jest za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzinho Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Co to za ryba? Jaź, kleń czy jakiś mieszaniec? Nie jestem pewny na 100% więc może Wy pomożecie. Rybka miała 43cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Po prostu jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bootleg Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Bez urazy do niektórych tu "pytający" ale niektóre fotki są tak oczywiste, że trochę wstyd Panowie nie wiem jak co niektórzy zdawali na kartę, ale no... no nie przystoi poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Ja również nie rozumiem jak można nie rozróżniać jazia od klenia a już jazia od bolenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzinho Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Nie łowie często jazi a te które łowiłem w tamtym miejscu były bardziej ubarwione jak i bardziej pękate. Ale widzę, że problemem jest odpowiedzieć na pytanie bez zbędnego gadania. Gdybym był pewny to nie pisałbym tutaj chyba logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Ale widzę, że problemem jest odpowiedzieć na pytanie bez zbędnego gadania. Po prostu jaź A sie nagadałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Ja również nie rozumiem jak można nie rozróżniać jazia od klenia Z tym właśnie jest problem bo kleń jest zawsze kleniem a jazie z różnych wód wyglądają zupełnie inaczej , w mojej wiśle są bardziej smukłe , nie tak wygrzbiecone i można je tylko po łusce poznać , kleń ale z jaziową łuską. Są identyczne z tym że jaż ma tę łuskę inną i jest bardziej złotawy a kleń srebrzysty. Nieraz w necie oglądam zdjęcia jazi i niedowierzam że to jaż, taki "leszczowaty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Zawsze można rozróżnić po kolorze tęczówki. Jaź ma żółtą albo szarą, płoć czerwoną. Tylko w tych dwóch przypadkach (jaź/płoć) można się pomylić moim zdaniem. Pomylić jazia z kleniem mi osobiście się nie zdarza a za często nie poławiam tych ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi