slav Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Przyłowiłem takie coś ostatnio na wobka. Wygląda jak ukleja. Co to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Wygląda na jelca, choć jakoś słabo wybarwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Też obstawiam ze to jelec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 To jest duża ukleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lican904 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 jelec, łowiłem ostatnio takie na muchę, małe były słabo wybarwione, większe już miały kolorek na płetwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Jelec. Ukleja ma pyszczek skierowany ku górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 dzięki - nie spodziewałem się jelca. ostatniego widziałem 20 lat temu wtedy traktowany był jako chwast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Slav jeśli to z tej rzeki co świnka poprzednia to kiedyś było tam pełno pięknych jelców takich nawet pod 30 cm... później niestety jakoś zniknęły. Teraz sama drobne się trafiają z tego co widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fishrun Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 30cm? masakra, ale wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler911 Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 zwykły pospolity leszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 zwykły pospolity leszcze Nie zaśmiecaj człowieku tematu... Trolololo jest tutaj na forum nie wskazane ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_811 Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Witam. Jestem początkującym wędkarzem i mimo tego że z techniką wędkowania mam już coraz mniej problemów, to rozpoznanie poszczególnych gatunków ryb nie jest już dla mnie takie proste. Czy ktoś jest mi w stanie podpowiedzieć co to jest za ryba widoczna na zdjęciu? Czy to krąp, wzdręga... coś innego? Złowiona w Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Na pewno coś wyglądającego bardzo niesmacznie. Leszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Krąp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Krąp. Leszcz jest bardziej karpiowaty, aniżeli "płociowaty" jak krąp, choć to wszystko i tak karpiowate... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Piotr_811, Koledzy potwierdzili już, że to krąp. Zjeść rybę to nie grzech ale jeśli jeszcze kiedyś pojawisz się na tym forum to staraj się robić zdjęcia rybom na bardziej naturalnym tle bo cię tu zjedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysio69 Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 nie chce nikogo zjadać,nie jestem zagorzałym fanem złów i wypuść,ale apeluje o usuniecie tych zdjeć deski kuchennej Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 To nie jest temat "jak dziś było na rybach" gdzie nie wolno wstawiać takich fotek na deskach kuchennych itp. Więc tutaj myślę że to nic złego jak ktoś wstawił. A to czy zjadł czy wypuścił czy zrobił co chciał z tym krąpiem to jego sprawa.Jedni wypuszczają inni zabierają i to tylko i wyłącznie ich wola , a takie przepychanie się i kłótnie że ten zabiera albo tamten wypuszcza do niczego NIGDY nie doprowadzi. Bo co to może kogo obchodzić ze ja zabiorę 2 "szczupaki" dziennie do domu? Łowię wedle limitu , okresu i wymiaru i jest wszystko OKEY. A jak kogoś boli że inna osoba zabiera ryby to niech się nie wypowiada.......bo to już jest bardzo męczące. Po to ludzie opłacają karte , składki by mieli z tego jakąś przyjemność , jedni hobby inni ryby na pożywienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Wyjątkowo zostawimy to zdjęcie- jako zobrazowanie pytania o rybę i jednocześnie przykład jak nie należy prezentować ryb- nawet w takim temacie jak ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_811 Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Nie sądziłem że to może kogoś urazić, ale rozumiem w czym rzecz. Pozostając w temacie, ryby zabieram do domu na prawdę sporadycznie, ok. 95% wypuszczam, ale mimo tego nie widzę nic złego w zjadaniu tego co się złowi, jeśli człowiek trzyma się limitu. Tak czy inaczej, ostatni raz taki występek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Nie sądziłem że to może kogoś urazić, ale rozumiem w czym rzecz. A ja nie rozumiem w czym rzecz - to tylko jeden skarłowaciały krąp, a ktoś zachowuje się jakby gwałcili jemu matke. ryby zabieram do domu na prawdę sporadycznie, ok. 95% wypuszczam To stwierdzenie, którego nie rozumiem, czy np. łowisz rocznie 100 wymiarowych sandaczy, a tylko pięć zabierasz? Co znaczy że zabieram 5% ryb? Przecież widzę- wiem ile się tych ryb łowi- łowicie. ja łowię dużo i często, i połowę wymiarowych ryb zabieram, a i tak wychodzi mi na to, że w moim domu własnoręcznie złowioną rybę jemy średnio tylko dwa razy w miesiącu. Wiem, że nie na temat, ale ciężko mi było sie powstrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_811 Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 To stwierdzenie, którego nie rozumiem, czy np. łowisz rocznie 100 wymiarowych sandaczy, a tylko pięć zabierasz? Co znaczy że zabieram 5% ryb? Tak mniej-więcej to wygląda. Na ostatnich łowiskach złowiłem mnóstwo krąpi w kilku wypadach a przyniosłem tylko 2 sztuki żeby spróbować tej ryby. Wędkarstwo traktuję jako odpoczynek od pracy i nie mam później czasu na zajmowanie się złowionymi rybami, więc od razu je wypuszczam. Jednak tak jak pisałem wcześniej, nie widzę żadnego problemu żeby ktoś mieszczący się w limitach te ryby sobie do domu przyniósł i zjadł z rodziną (o ile celem przyniesienia ryby jest faktycznie jej zjedzenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Na ostatnich łowiskach złowiłem mnóstwo krąpi w kilku wypadach a przyniosłem tylko 2 sztuki A, no w ten sposób kombinując to może i tak, ja już ze 20 lat nie jadłem krąpia. Ale zmieniam zdanie, ja też wypuszczam 95, a nawet 99% złowionych ryb. Bo zanim zjem jednego sandacza czy suma, to wypuszczę 99 uklejek, plotek i krąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Wracamy do tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 to dopiero dziwoląg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi