Gość wobler129 Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 kriszna do łowienia z opadu JA, powtórzę Ja wolę mięciutkie kijki. Oczywiście takimi też łowią są to tzw. "PAŁY". Są baaardzo szybkie - jedne z najszybszych kiji - tylko w rozmiarze do 2m. Sandacza fajnie się zacina taką pałą, szybko i pewnie, ale nie raz nie czuć brania na kiju a patrząc na szczytówkę nie zobaczymy co się może dziać z linką itd. No i hol. Miękkim kijem zdziałamy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriszna Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Rozumiem, głównym celem łowienia tego kija byłyby szczupaki (gdyby chciały brać) i łowienie z opadu ale sporadycznie. Więc sprostuję i zapytam czy nadaje się do łowienia ciężkimi gumami i wahadłówkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Więc sprostuję i zapytam czy nadaje się do łowienia ciężkimi gumami i wahadłówkami? Na to już Ci nie odpowiem bo nie miałem tego kija w ręku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Ogldalem w sklepie. Co tu duzo mowic pierwsze wrazenie szybki i mocny kij a przy tym lekki. Jak dal mnie za dlugi ale juz 2.40 na sandalka z opadu blby git, wiec i z wahadalmi musi sobie dac rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriszna Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Chodzi mi oczywiście o kij 2,55 m i 18-42 g. Za pomyłkę w temacie i w pierwszym poście przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 kriszna, jako kij szczupakowy TD tych parametrów jak podałeś jest extra. Tylko ostatnio złych opinni TD jest coraz więcej. Kije mocne, szybkie, lekkie i estetyczne ale chyba juz robione na ilość a nie na jakość. Przemyśl zakup. Za tą kasę jest już spory wybór dobrych i pewnych kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorek Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Kilka słów o tym jak kupowałem kijek w Fishing-Mart: Po zlocie na Poraju, stwierdziłem ze mój spin 2,7m 10-30g Mistrall, skąd inąd bardzo dobry kijek, nie nadaje się do łowienia z opadu. Postanowiłem kupić coś krótszego i sztywniejszego. Padło na Fishing-Mart, jako że najwięksi (jak sami twierdzą) i przyjaźni wędkarzowi ( tak się promują na Alledrogo). Znalazłem wspomniany kijek na ich stronie internetowej w promocji. Coś mnie tknęło i zadzwoniłem do tej firmy. Rozmawiałem z p. Krystianem (Krystian Niemy ???). Pytałem z jakiego powodu ta promocja. Powiedział mi, że to ze względu na duże stany magazynowe i że nie mam się co obawiać kijki nie są wadliwe i w ogóle nie mieli żadnej reklamacji. Zaryzykowałem. Co było później to już wiecie: Rozmawiałem z p. Bożeną Skrzypczek (Skrzypczak?). Sugerowała abym wędkę odesłał, a oni szybko sprawę załatwią. W zeszłym tygodniu dostałem wędkę z powrotem. Na mojej kartce formatu A4, na której opisywałem wadę wędki znalazłem taką adnotację: Jestem na maxa wkur....ny. Nie mam ochoty skamleć o uznanie reklamacji. To, że Fishing-Mart jest przyjazne wędkarzowi to po prostu FAŁSZ. Cieszę się, że mój post się przydał Lary. Poza tym, to: Gre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 A od kiedy to do reklamacji odnosi się sprzedawca a gdzie notka od Dragona???? a co jest w karcie gwarancyjnej??? http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=3768&start=0& poczytaj o podobnej "przygodzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 Grzes a moglbys zacytowac co tam napisali Bo widac tylko czesc ich odpowiedzi Faktycznie na reklamacje nie powinien odpowiadac sklep bo to nie on jest producentem a byla to wada fabryczna Polecilbym kontakt z rzecznikiem konsumentow Poza tym wedke (jak i kazda inna rzecz) kupiona w sklepie internetowym w przeciagu bodajze 7 lub 10 dni mozna odeslac spowrotem i zadac zwrotu kasy - tez dokladnie powie ci to taki rzecznik Takie jest prawo z ktorego mozesz skorzystac i oni nie maja nic do gadania Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleslaw Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 no to ladnie...tez kupilem kijek team dragon 210 14-35 i jak bedzie tak jak z twoim to bede na maxa wqr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 No to okazuje się, że dragon tymi "promocjami" nie zdobędzie klijenteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Lary a jak ktoś nie wie, że to lipa to kupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 Jasne, że tak ale mam nadzieję, że przynajmniej ludzie z haczyka nie dadzą sie nabrac na tę promocję a jeśli już ktoś zdecyduje się kupić sprzęt to dokładnie go posprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 I dlatego ja nie kupuje nic wędkarskiego przez internet.Najlepiej iść do sklepu ,posprawdzać wszystko osobiście żeby ci g... nie wcisnęli . i jakoś mi sie nie chce wierzyć że w Fishing-marcie takie przekręty odchodzą osobiście robie często u nich zakupy i to jest bardzo porządny sklep z bardzo miłą i fachową obsługą chyba że to jest osobno sklep internetowy a osobno salon wędkarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 ds-fan ja nie mam możliwości sprawdzenia wszystkich kijków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 Może trochę z innej beczki. Ten Dragon od dłuższego czasu mnie drażni Zaczęło się od tego jak zobaczyłem parę lat temu artykuł, tekst sponsorowany chyba w WW na temat żyłki SIGLON , przytaczali różne artykuły i listy ludzi którzy złowili rybę życia na zestaw z tą żyłką. Tylko oczywiście w artykule nie bąknęli ani słowa, że prawie wszystkie te rekordy były łowione w czasach gdy był dostępny tylko prawdziwy Siglon Balzera Gdy na rynku pojawił się Siglon Dragona ,Firma Balzer jak większość niemieckich firm wędkarskich w tamtych latach przezywała kryzys i chyba prawie nie istniała. Dobija mnie takie podszywanie się pod dobra markę (w artykule nie było ani słowa o tym że odkupili licencje lub choćby jedno słowo na temat firmy Balzer) Kolejna sprawa to kije , kołowrotki a właściwie nazwa serii : Team Dragon, ma to nawiązywać (podszywać w brzmieniu) do serii Team Daiwa, czy marketingowcy Dragona też nie mogli wymyślić czegoś innego? Trudno mi też pominąć, przemilczeć nowość taką perełkę jak Dragon infinity , z czym wam się to kojarzy? Dawno (kilkanaście lat) temu Daiwa wydała serie kołowrotków pod nazwą infinity czyli nieskończoność ,nazwa miała nawiązywać do działania nowego wtedy rozwiązania - sprzęgła jednokierunkowego (obecnie często nazywanego łożyskiem ARB) Natomiast całkiem niedawno Daiwa wypuściła na rynek kije pod tą samą nazwą serii infinity - i wiecie co ? Dragon wpadł na ten sam pomysł ale jak zwykle troszkę później Następna sprawa co się stało ostatnio z ich logiem (smokiem) dlaczego zmienili nagle tak pięknie wypromowane logo , czyżby po wejściu Polski do UE i rektyfikacji umów handlowych ,ktoś (właściciel?) porządnie zamierzał im przywalić za kradzież znaku handlowego wcześniej istniejącej już firmy?. Nie oceniam produktów firmy Dragon jednak zwracam uwagę na wiele dwuznaczności kruczków i brudnych sztuczek marketingowych które pojawiają się na skutek ich działań i które w zamyśle mają przyczynić się do sukcesu tej firmy ...a może się mylę może jestem przewrażliwiony....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 Tylko oczywiście w artykule nie bąknęli ani słowa, że prawie wszystkie te rekordy były łowione w czasach gdy był dostępny tylko prawdziwy Siglon Balzera aaaaaaa kolejna życiowa zagadka wyjaśniona nigdy jakoś nie dochodziłem co i jak poprostu kupiłem inną żyłke a z tymi nazwami serii i innych rzeczy to masz 100% racji ja z dragona nie mam nic i pewnie nie będa miał a jeśli chodzi o zakupy przez internet to kupuje rzeczy które powiedzmy że nie mogą się uszkodzić ostatnio jakoś coraz więcej zauważam, że firmy, które zbudowały sobie solidną markę ucieka z kosztów i puszcza rynek buble.... Chiny robią swoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 Chiny robią swoje... Już nawet białoruskie łożyska podrabiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 Dzięki konktenbit bo już myślałem że tylko ja to widzę. Zwróćcie uwagę na obecne reklamy w prasie żyłki Siglon firmy Balzer, pojawiają się tam takie przymiotniki jak oryginalny i prawdziwy, o czym to świadczy o poparciu dla Dragona ? ?. Jeszcze jedna rzecz w moim poprzednim poscie pojawiła się literówka : oczywiście powinno być : ratyfikacji umów handlowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyszek Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 Ja kupiłem w promocji Dragon Mystery Impulse Spin i bez problemu aga, w FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu1234 Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 Witam, kupiłem taki kijek tj. team dragon 210 c.w. 14-35g w zeszłym roku w Pacific peche, pamiętam ze dałem za niego 270 pln kiedy w fishing markcie kosztowal ~330, kijek pracuje jak na razie elegancko, nie mam z nim żadnych problemów. Używam głównie do kogutów i jigów. Co do firmy dragon... kiedyś na siłę wciskali mi w sklepie ich plecionkę (tą czarną, bodajże HM80), stwierdzam, że przy Power Pro dragon to badziew. Inne ich produkty - raczej nie kupię, za te pieniądze są już kijki shimano bestmaster, brat mój ma chyba ze 2 lub 3 lata i katuje go kogutami, kij chodzi elegancko, żadnych oznak zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu1234 Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 W tym przedziale cenowym masz shimano Beast Master 2,4m 15-40g bardzo dobry i szybki kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 szybki? zastanawiam sie o którym beast master mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzech76 Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 Witaj! Mam taki kij tylko 2.40 z plecionką. Łownie nim głównie na Narwi, czasami na zbiorniku retencyjnym. Podstawowe przynęty to wobler i blacha, rzadziej gumy. Jest to sztywna pała przenosząca dobrze pracę przynęty. Polecam do większych przynęt, małe przynęty słabo czuć. Gumy powyżej 10gr, blachy algi 3 itp, woblery powyżej 15gr. Dziś rzucałem perchem 35gr latał super. Do opadu jest super gumę podbijasz jak chcesz. Do cięższego łowienia i na rzeki polecam, na wody stojące brałbym coś lżejszego do 35gr. Złowiłem na niego więcej okoni niż szczupaków . Takie są te ryby nieprzewidywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meme174 Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Ktos moze ma ta wedke i by mogl o niej co nie co napisac? :> Bo zamierzam zakupic ten kijek a z strony producenta dowiedzialem sie tylko tyle ze dobry jest do polowo na gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi