jaross Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Hmmm mysle, ze mogłby byc ze mnie niezły Chińczyk Ogolnie jak trzeba to zjem wszystko Jest pare zeczy ktorych nie znosze, ich smak przyprawia mnie o nie przyjemne doznania... Nie cierpie cynamonu, szarlotka z ta przyprawa odpada, nie znosze bardzo bardzo bardzo marcepanu, nie moge przetrawic tego smaku, blee oliwki czarne zielone, wszystko jedno w jakiej postaci nie znosze. Jesli chodzi o polski rosól tez uwazam ze jest to kompot z kury, czy woda z oczkami tłuszczu, ale dobrze zrobiony rosoł lubie nie jakies tam pomyje, ale nie znosze do rosołu makaronu nitek bo cienkie to jak skoszona trawa bez smaku i pałeta sie po łyzce jak cos to tylko gruby kaliber muszelki, kolanka, swiderki. Jesli chodzi o podroby to zalezy w jakiej postaci a najwiecej od kucharza, wiem cos o tym bo uwielbiam pitrasic Z podrobow nie lubie tych ekstremalnych czyli płucka nerki, jesli chodzi o watrobke to tylko kurza smazona i duszona w cebuli, inaczej odpada. Takie bajery jak serca i zoładki miod malina zwłaszcza zoładki robione jako flaczki tylko wyzszej klasy potrawa, z przecierem pomidorowym, ostre, najlepsze na zagryche Jesli chodzi o kaszanke, najlepsza bez podrobow czyli watrobki w srodku, to taka dobrze doprawiona z grilla jest cymes Jesli chodzi o owoce morza to odkad lubiłem jesc ryby to ich wodnych kolegow terz stu6-60, zapodałes potrawy rodem z NIEUSTRASZONYCH Co wy na to-powinienem sprobowac sprobowac nie zaszkodzi wszystkiego trzeba zakosztowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Co do potraw ktore tu padaly to rosol taki wiejski na wiejkiej kurce ze swojskim makaronikiem pyszota Szkoda tylko ze nie ma zbyt wielu okazji Z drugiej strony zupa z krwi jakos mnie zawsze odpychala Ale swojska kaszanka to juz jest przysmak Ogolnie jak pojade do rodziny na wies to tamto zarcie jest zdecydowanie smaczniejsze Mleko smietana maslo to dwa swiaty Radek nie pisz o takich rzeczach bo mi sie unioslo A ja nie lubie jesc .... ryb I to ze wzgledu na osci Zawsze mam problem z karpiem na Wigilie rozdlubany i rozpackany jest na malutenkie kawaleczki i sprawdzany pod wzgledem obecnosci osci Choc czasami probuje sie przelamac i cos zjesc (z reguly jakiegos fileta) ale konsumpcja odbywa sie do momentu kiedy nie poczuje osci Za to moj kot jest zadwolony bo on jakos bez uzycia raczek umie sobie poradzic wysmienicie Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 czerniny nie jadłem, ale też raczej bym nie spróbował..... owoce morza, sprubować mogę, ale bez rewlacji.... kaszanka z grilla tak, inna.... a teraz coś z innej beczki: odkąd mieszkam w poznaniu nie znoszę herbaty (czasem jakąś czerwoną czy zieloną liściastą tzw. lepszą wypiję). różnica w jakości i smaku wody z własnej studni na wiosce, a tej z wodociągu, chlorowanej i oczyszczanej koszmar. pozostaje kawa, która zabija wszystkie inne smaki i zapachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 rozdlubany i rozpackany jest na malutenkie kawaleczki i sprawdzany pod wzgledem obecnosci osci Lepiej sprawdzić 2 razy za dużo, niż później mieć nie przyjemności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aster Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 A można wiedzieć coś więcej? Bo rzadko kto nie lubi rosołu Zasadniczo nigdy nie przepadałem za rosołem. Ale wakacje spędzone u rodziny zabiły moje jakiekolwiek związki z rosołem Przez miesiąc co drugi dzień rosół czyli tak żeby zobrazować : Pon - rosół Wt - ogórkowa Śr - rosół Czw - krupnik Pt - rosół Sob - jarzynowa Niedz - rosół. No i oczywiście jeśli wyszło że w Sobote był rosół to w niedziele też musiałbyć bo jakby to wyglądało :/ Do dziś mam ciarki jak o tym myśle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 Ja nie lubię jeść ryb i nie przepadam za pomidorową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 Aster a ja lubię i bym się cieszył z takiego czegoś Może też by zbrzydło ciężko powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Nie lubie ruskich pierogów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 12 Listopada 2007 Autor Share Napisano 12 Listopada 2007 Nie lubie ruskich pierogów A pamietasz studenciaka z W-wy,ktory napisal to sobie na koszulce .Rozbil zdanie na dwie czesci,tak ze na plecach mial "pierogow" .Q...a wtedy to bylo "COS" .Pozdro-Radek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Nie cierpie kaszy od czasu odbywania zaszczytnej sluzby wojskowej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Pamietam pamietam ale to były czasy wiele było takich małych wojenek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 jakich potraw nie znoszę hymmm ---- wszystkich źle przyrządzonych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Nie lubie ruskich pierogów Oj nie mogę nawet na nie patrzeć. to chyba najgorsze co kiedykolwiek jadłem jakich potraw nie znoszę hymmm ---- wszystkich źle przyrządzonych :lol: Co prawda to prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lin Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 nie lubie barszczu czerwonego i pierogow leniwych błeeeee fuj na sama mysl mi moja piers z kurczaka podchodzi w gore... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 KASZANKA pod każdą postacią ( z patelni czy grila nie ma różnicy) do tego stopnia, że na sam zapach mnie mdli. I takie coś ( nie wiem jak się nazywa) chyba słonina smażona na takie jakby chrupki czy coś bleeee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 I takie coś ( nie wiem jak się nazywa) chyba słonina smażona na takie jakby chrupki czy coś bleeee. Takie coś to "Skwarki" Wg mojego gustu kopytka bez skwarek i cebulki nie nadają się do jedzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Wg mojego gustu kopytka bez skwarek i cebulki nie nadają się do jedzenia Amen a ja z swojego studenckiego doświadczenia powiem ze można nauczyć się jeść wszystko(dosłownie ;p) kiedyś nie lubiłem tego tamtego teraz tylko jem aż mi sie uszy trzęsą kto studiował/studiuje to wie że nie ma takiej rzeczy której po polaniu keczupem nie da sie zjeść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cops Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 a ja nie cierpię szpinaku po każdą postacią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 a ja z swojego studenckiego doświadczenia powiem ze można nauczyć się jeść wszystko(dosłownie ;p) kiedyś nie lubiłem tego tamtego teraz tylko jem aż mi sie uszy trzęsą Wojciech, czyli z pamiętnika studenta: poniedziałek 21.11 - jestem głodny wtorek 22.11 - jestem głodny środa 23.11 - jestem głodny czwartek 24.11 - jestem głodny piątek 25.11 - wypłata stypendium 26,27,28.11 - nie pamiętam wtorek 29.11 - jestem głodny..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loro Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Ja ogólnie mogę jeść wszystko. Jest jednak kilka rzeczy, którym nie zjem: rozgotowane puree ziemniaczane (takie rozgotowane to jakbym jadł jakieś błoto) i przysmaki typu świński mózg czy inne podobne. Co do owoców morza to nie mam nic przeciwko. Acha i lubię mieszać smaki Swego czasu na wycieczce klasowej założyłem się z resztą klasy o 10zł od osoby, że zjem różne mieszane smaki wedle ich uznania No cóż... kanapka z nutellą i musztardą, czekolada z ogórkiem kiszonym, bigos z ciastkiem, itp zapewniły mi wtedy kasę na nowego kręcioła i wędkę (prawie 300zł). Każdy ma jakieś upodobania smakowe ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 a ja nie lubię wszystkiego co jest umoczone w pesto... jak ktoś lubi, to mam prawie cały słoik do oddania - proszę się zgłaszać na targach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Zaklepane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Uwaga wyjaśniam >>>>Pesto - zielony sos serwowany na zimno, pochodzący z Ligurii we Włoszech. wytwarzany z oliwy z oliwek, bazylii, parmezanu, orzeszków pinii, czosnku i soli. Znane jest też pesto sycylijskie, które zamiast bazylii zawiera suszone na słońcu pomidory. Serwowany do chleba, makaronu, sałaty, sera i in. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 wytwarzany z oliwy z oliwek, bazylii, parmezanu, orzeszków pinii, czosnku i soli. Mniam Serwowany do chleba, makaronu, sałaty, sera i in. Ale będzie wyżerka, o ja Cię, o ile trini nie zapomni zabrać ze sobą słoika na targi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.