tj73 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 artech, Gratulacje! A u mnie nic, ale chociaż woblerka fajnego z krzaków zdjąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunk Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Ja może wybiorę się dopiero w sobote.Gratuluje tym co połowili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekin Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam, Dziś wybrałem się na ryby usiedziałem 2 godziny na lodzie, pogoda dopisała, rybki także, ogólnie wędkarze nie narzekali. Złowiłem 53 płotki i 2 okonie. W przyszłym tygodniu jeszcze wyskoczę na lód. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Pogoria III od 7 do 16 Mizeria totalna Testowałem Płytko i Bardzo Głęboko - prawdopodobnie NIŻ zrobił swoje Sporo ludzi przychodziło i u wszystkich słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Dzisiaj rozpocząłem tegoroczny sezon. Łowiłem na blaszkę podlodową i poziomą sztuczną rybkę. Wyjąłem kilkanaście okoni, w tym 2 dość ładne. Poziomka ma dość małe haki i przez to spiął mi się największy okaz. Brat miał więcej szczęścia i wyciągnął więcej i znacznie większych (do dobrych 30 cm). Mroz mieliśmy na 13 i pół stopnia w minusie, lecz podwójne kalesony i buty piankowe, o których wspominałem w innym temacie nie dały mi zmarznąć. Polecam takie kalosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekin Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Dzisiejszy dzień zaowocował tylko trzema okoniami (20cm) dopiero przy dwudziestej dziurce w niedziele na leszczyka podkarmiam już od niedzieli może coś z tego wyjdzie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolamilan Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 jak pojdziesz an te leszczyki zdaj relacje jak było pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekin Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 cały czas podkarmiam rano i wieczorem kukurydzą i na wieczór zanętą z pęczakiem gotowanym mam nadzieję że coś wyciągne na pewno zdam relacje niedziele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolamilan Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 przezroczysty masz lód u siebie?? bo jak tak to patrz czy sa bąble pod lodem wtedy bedziesz wiedział ze elszcze wchodzi i jest tam w zanecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 A ja jutro pierwszy raz w życiu na lód idę łapać. Dam znać jak poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunk Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Ja tez jutro ruszam pierwszy raz w tym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Byłem dziś na lodzie, ma ponad 20cm więc jest w miarę bezpiecznie, lecz ryb ni widu ni słychu, jakiś facet siedział obok mnie złapał tylko 1 okonka około 10cm i to wszystko, łowisko to staw 150 m od Narwi, długość 140m szerokość 35 głębokość grubo ponad 12m. a i urwałem jeszcze do tego moją błystkę jutro jadę w inne miejsce może tam coś będzie brało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Dzis wybralem sie na pobliski dziki staw, lod cienki od 5-6 cm do 8 cm strach troche bylo chodzic, ale trzeba bylo przetestowac, jak sie lowi z lodu Nie wiem jak montowac kiwaka jak ktos mi moze powiedziec to piszcie. Sciagalem zylke lecz nic nie bralo, wkoncu troche wkuzony zostawilem sprzet w wodzie i czekalem na branie, sciagam zestaw siedzi ,zlowilem 1 rybe z pod lodu za chwile branie powtorzylo sie i mialem juz 2 rybki, lecz na tym skonczylo sie lowienie Na pewno jak znajde czas jade na powtorke fotki: Malenstwa wrocily do wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunk Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Dzisiaj pierwszy tegoroczny wypad na lód i bardzo udany pogoda dopisala a rybki też (było na czym trenowac) bardzo duzo okoni 10-20cm około 30 płotek (kilka ok.20) i mały leszczyk.I miałem bardzo ładnego okonia około 30-35cm ale wypiął się w samym przeremblu.A jutro mam zawody jakie techniki polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostek_88 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 A ja dzisiaj 2,5 h zabawy z okonkami efekt to 18 sztuk w przedziale 15-20 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Dzis wybralem sie na pobliski dziki staw mozna wiedziec jaki "dziki" staw ? bo mam troche tego pod nosem, wilkoszyn, jeziorki kolo el. III to juz troche daleko - a spod lodu to mnie wogole nie ciagnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 właśnie wróciłem z lodu ale znów nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunk Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 I po zawodach...zająłem 4 miejsce z wynikiem 710g.Dobrze było:P Życze wszystkim udanych połowów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 kolo el. III to juz troche daleko Tam bylem pojechalem autem, wiec nie tak daleko ale dojazd tam jest masakryczny w zimie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom79 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 I po zawodach...zająłem 4 miejsce z wynikiem 710gmoje wielkie gratulacje oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunk Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 tom79, dzieki dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 po nieudanym poranku, poszedłem jeszcze raz i oto moja zdobycz piękny okazały okoń tylko że miał 8cm ale warto było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Tam bylem pojechalem autem, wiec nie tak daleko ale dojazd tam jest masakryczny w zimie no z jednej strony laka czesto zalana w sezonie a z drugiej strony taka skarpa haha to sobie wyobrazam, ale generalnie jak na dzika wode dosc niezle stawy i nawet gdzie nie gdzie dosc gleboko, ploci tam za bardzo niema takze jedynie okon spod lodu, ba nawet szczupkaka troche a i moze wzdrega ktorej jest tam sporo bierze pod lodem ? ale cos sie niepisze o tym wiec mozliwe ze nie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekin Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Witam Dzisiejszy wypad na lód nie był udany zanęcane na leszcza i nic jedna mała glapa i jeden okoń 17cm ogólnie bardzo słabo wszyscy na jeziorze też narzekali nawet małych płoci nie było może przyszły tydzień będzie lepszy i dalej będę zanęcał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 no z jednej strony laka czesto zalana w sezonie a z drugiej strony taka skarpa haha to sobie wyobrazam, ale generalnie jak na dzika wode dosc niezle stawy i nawet gdzie nie gdzie dosc gleboko, ploci tam za bardzo niema takze jedynie okon spod lodu, ba nawet szczupkaka troche a i moze wzdrega ktorej jest tam sporo bierze pod lodem ? ale cos sie niepisze o tym wiec mozliwe ze nie.. Nie wiem jak w zimie, ale w lato bierze ploc, wzdrega, piekny linek ,sliczne duze karasie, szczupaczki ale male, okoni od piernika Ale staw jest pod taka presja wedkarska, ze z roku na rok, jest ryb coraz mniej, do tego slyszalem ze wala ryby pradem Szkoda takiego ladnego stawu mam do niego wielki sentyment, ale ludzie sami go niszcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.