ESSOX Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Właśnie wróciłem z ryb. A nie, z nad wody. Ludzie ryby się potopiły . Na 8 wędek : 3 na żywca , 3 na trupka , 1 na kukurydzę i jedna na makaron złowiono ...... 1 karasia na 20 cm. Ale jaja .
Tomaszek Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Ło matko ESSOX a gdzie takie dobre wyniki
siwy Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 essox ja dzisiaj nad wodą stwierdziłem dokładnie to samo
andi64 Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Ło matko ESSOX a gdzie takie dobre wyniki
Tomaszek Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Ło matko ESSOX a gdzie takie dobre wyniki Obrazek
tomek1 Napisano 3 Października 2006 Napisano 3 Października 2006 Andi- najsławniejsze gumioki w internecie
shogun_zag Napisano 3 Października 2006 Napisano 3 Października 2006 I jak wynika z załączonego obrazka ... dołowił drugiego do pary
Tomaszek Napisano 3 Października 2006 Napisano 3 Października 2006 Ja dzisiaj nad Wisłą. Cztery leszcze około 30cm + jedna kontrola "Dzieńdobry, sierżant Biernacki, policja rzeczna..." Wyszło im na to że jestem osobą "nieposzukiwaną" Swoją drogą facet bardzo miły i jak akurat miałem branie to złapał za podbuerak i pomagał mi wyciągnąć rybę - zajebista policja rzeczna
siwy Napisano 3 Października 2006 Napisano 3 Października 2006 A u mnie jak tak dalej będzie to ryby pozdychają z głodu.
Gość wobler129 Napisano 3 Października 2006 Napisano 3 Października 2006 A ja dziś łowiłem na małe okleje na żywca. Miałem z 20 oklei i złapałem na nie z 25 okoni od 20cm. do 34cm. Brały zaraz po zarzucie. spławik do dna i... jest itd. Okleje się skończyły i nie było na co łapać... Zwinąłem się i poszedłem do domku W sobotę nałapie więcej oklei....
leszczyk Napisano 3 Października 2006 Napisano 3 Października 2006 wobler129, Alez sie ubawilem Nie nie nabijam sie bron Boze, natomiast Twoj post sprawil, ze ten wieczor nie moze byc zlym Cholera a te uklejki rzucales w wanne z przeglodzonymi okoniami ? Czy okonie juz sie do zimy szykuja?
Gość wobler129 Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 Jak zwykle nie wierzycie... Nakręce filmik aparatem cyfrowym i zobatrzymy ( w sobotę ) Musielibyście przyjechać raz na moją rzekę i zobatrzyć moje miejsca na okonia. U mnie żerują jak głupie. Okleje też jeszcze stoją tuż pod powierznią. I cały czas słychać pluski i widać uciekające stada oklei. To nie jest to samo co na dużej rzece. Niedowiarków zapraszam do Trzciela
tomek1 Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 Jak zwykle nie wierzycie... Wierzymy, wierzymy. Tylko jedna uwaga ukleje a nie okleje
dudi Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 Ja bylem wczoraj na chwilke - mialem ciut zanety leszczowej i kukurydze konserwowa. Pojechalem na "zajaczkow" ( to ten głeboki i zarośniety) :D W tym roku ogólnie było słabo, ale wczorajszy dzien miło wspominam pomomo iz wrociłem tylko z 40 cm leszczem do domu. Mimo iż była wredna pogoda - siedzialem i obserwowałem wode - co chwila spławiały sie karpie, a na całym akwenie widać było pęcherzyki powitrza, a do tego brały rybki Duzo bran przegapilem - bo zawsze cos akurat w momencie brania robilem ( rozplatywalem 2gi zestaw itp). Ale mam nadzieje ze wreszcie zaczną ładnie tam brac ryby
Tomaszek Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 Ja dzisiaj ponownie nad Wisłą. Efekt to: dwa leszcze mocno ponad 30 cm - dwa krąpie - dwie rybki które trudno mi rozpoznać albo sapa albo rozpiór - obydwie ponad 20 cm. I znowu kontrola policji rzecznej. Tym razem do mnie już nie dochodzili bo widocznie widzieli że "to ten sam" co wczoraj. Ale widziałem jak kontrolowali innych wędkarzy.
camel77 Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 A ja wczoraj podjechałem i popytałem wędkarzy i okazuje się że z Płocka chyba orlen przegnał ryby lub nie dopływają do Płocka bo zero brań Jezeli coś się trafiało to były to bardzo malutkie rybki.
tomii Napisano 5 Października 2006 Napisano 5 Października 2006 Duzo bran przegapilem - bo zawsze cos akurat w momencie brania robilem ( rozplatywalem 2gi zestaw itp). Mam to samo. Najlepiej biorą jak mam dwie ręce zajęte bo akurat sam jem, albo poszedłem się odlać, albo - i to najczęściej się potwierdza - dzwoni żona. Kobita to nawet na rybach jest w stanie wkurzuć faceta.
dudi Napisano 5 Października 2006 Napisano 5 Października 2006 dzwoni żona. Kobita to nawet na rybach jest w stanie wkurzuć faceta. No doklanie akurat z moja dziewczyna rozmawialem i rozlaczam telefon wiec musialem glowe opuscic i tylko widzialem wracajaca sie szczytowke :/
camel77 Napisano 5 Października 2006 Napisano 5 Października 2006 Ja jak byłem pierwszy raz na rybach to żona dzwoniła akurat jak brania były i jeden z wędkarzy łowiących obok powiedział że najlepiej na ryby telefonu nie brać bo "baby zawsze dzwonią kiedy nie trzeba" Od tamtego czasu biorę zestaw słuchawkowy. Ręce wolne problem z głowy. Polecam wszystkim.
tomek1 Napisano 5 Października 2006 Napisano 5 Października 2006 No doklanie akurat z moja dziewczyna rozmawialem i rozlaczam telefon wiec musialem glowe opuscic i tylko widzialem wracajaca sie szczytowke :/ Bo na rybach się łowi a nie z babami gada Ojciec miał lepszy numer. Przesiedział całą noc bez najmniejszego brania. Rano postanowił się powoli zbierać i zaniósł część bagażu do auta (20 metrów). Odwraca się a tu jedna wędka zrzucona z podpórek a drugą aż trzęsie. Podbiegł szybko i oczywiście na obu było już po zawodach Można się podłamać nie?
siwy Napisano 5 Października 2006 Napisano 5 Października 2006 Dzisiaj leszcze brały jak szalone a że ja tylko na karpie więc na hakach miałem kulki skubańce szarpaly wędką ale żaden nie dał rady uruchomić sygnalizator
keri Napisano 5 Października 2006 Napisano 5 Października 2006 skubańce szarpaly wędką ale żaden nie dał rady uruchomić sygnalizator To może trzeba zmienić sygnalizator i wtedy będą lepiej brały
siwy Napisano 5 Października 2006 Napisano 5 Października 2006 Myślę że nie bo brania były nie do zacięcia, chyba że założyłbym białego to napewno by połkneły ale czekałem na karpie a one mnie olały
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.