Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To może trzeba zmienić sygnalizator i wtedy będą lepiej brały

moim zdaniem to musiałby zmienić rozmiar kulki

Dzisiaj leszcze brały jak szalone

więc jeżeli miałeś w łoiwisku lesie, to chyba ino takie patelnioki no a to wiadomo, że wybrały białego,

a co to za lesia który nie potrafi uruchomić sygnalizatora :?:

a jeżeli chcesz spróbować złowić leszcze na kulki to spróbuj na początek z takimi o średnicy 12mm. ja osobiście używam 16mm. z TB i jakoś mi to wychodzi :mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Kobita to nawet na rybach jest w stanie wkurzuć faceta.

niestety znam to z autopsji :lol:

Panowie! Trochę powagi!

Pamiętajcie że kobiety są trochę jak dzieci - okażcie współczucie i wyrozumiałość - wtedy nie będziecie reagować "wkurzeniem" a zamiast tego, pogodnym uśmiechem :idea:

Napisano

Z "jak dziś było na rybach" zrobił się temat "ryby, a kobiety" :mrgreen:

Poczekajcie tylko na Trini - jak tu wpadnie to wam da :mrgreen:

A wracając do tematu to ja póki co zarobiony i nie mam czasu wyskoczyc nad wodę, a Tomaszkowi takie ładne leszczyki "gryzą" z naszej Wisły... Chyba jakos się muszę urwac, chocby na dwie godzinki :wink:

Napisano

No to podpowiem Ci że z moich obserwacji to brania mam od 8 do jakiejś 10 a potem około 13-tej, 14-tej. Powtarza mi się to za każdym razem od sierpnia!

060eee46659afb57m.jpg

Napisano

To i ja potwierdze wczorajsze brania bo "gryzły" zawzięcie tylko umnie od 18 do 20 i nie przeszkadzał im ani deszcz ani burza ani pełnia ale jesienią już tak jest .Czekałem czekałem i wreście się doczekałem leszczy ponad 60cm ,och jakie piękne.Zawitał też karpik 12kg i amurek 14kg , ale czekam cierpliwie na nestorów tych gatónków.

Sandaczowcy do dzieła bo pełnia pażdziernikowa już jest a wy śpicie . :mrgreen:

Napisano
Czekałem czekałem i wreście się doczekałem leszczy ponad 60cm ,och jakie piękne.Zawitał też karpik 12kg i amurek 14kg , ale czekam cierpliwie na nestorów tych gatónków.

Amurek 14 kg :?::shock: Potrafisz załamać człowieka.

Sandaczowcy do dzieła bo pełnia pażdziernikowa już jest a wy śpicie .

Kto śpi? Dobrze wiemy co jest grane :wink: Ale ostatnie dwa tygodnie sandacz nic :cry: Za to pobrały węgorze i sumy

Napisano
Potrafisz załamać człowieka.

Tomek wież mi na słowo to"maluszk" w poruwnaniu z tymi co urywają plecionke.

Tomaszek leszcze na makaron kolanka ,karpie i amury na kulki.

Jakoś tak leszcze i karpie zamieszkały w jednym domu[czt.łowisku]

Napisano
To i ja potwierdze wczorajsze brania bo "gryzły"

Z tego co do mnie doszło to wczoraj w naszym rejonie też nieźle "gryzły" - widziałem gościa wysiadającego z auta - miał z 3 szczupłe - 2 takie po 70 cm i jednego malca - a znajomi meldowali że na Słupie też ryba brała nieźle - szczególnie większy Okoń - a ja qźwa w robocie :cry:

Napisano

U mnie leszcze i karpie sie potopily wiec wzialem blache i porzucalem chwilke.

Mialem jakis zaczep u idalo mi sie uwolnic blache.

Potem kilka rzutow i czulem pobicie - wiec rzucam dalej i zwijam zwijam i cos czuje - mysle zaczep ale na wszelki zacialem i moj zaczep zaczal odjezdzac.

Okazalo sie ze szczuply i jak juz go mialem przy brzegu - spiął sie ! :/

Pozniej sie okazalo ze w kotwiczce brakuje mi jednego haka - pewnie sie nadwyręzyla na zaczepie a szczuply dolozyl swoje 10 groszy - szkoda :/

Napisano

A dzisiaj zamiast kulki założyłem białego.

40 minut i 12 leszków więc przeszedłem zpowrotem na kulkę ale tylko pobicia leszków takie 25 cm.

A karpie dalej mnie olewają.

Maniek a ty łowisz w odrze czy na stawie ?

Napisano

Byłem dziś od 5 do 7.20. Łowiłęm na żywczyka z brzebu. Złapałem około 15 okoni. Nie liczyłem nawet tych straconych brań :lol: . Jutro ide z tatą na moją miejscówkę to nakręcimy fimnik aparatem cyfrowym. Rzut i niecałe 30 sekund i jest branie. Są momenty, że nic nie bierze przez 1 minute a są momonty, że się wyciąga po 5 sztuk w minutę. Wszystkie wypuszczam :smile:

To się zdziwiłem. Około 6,30 woda zaczęła żyć. Pluski, uciekająca drodnica. Po drugiej stronie mojego łowiska szczupły tak się wywijał... Tylko plusk...plusk...plusk. Pluski potężne - jakbyśmy cegłe z całej siły do wody wrzucili. Przychodzę za chwilke ze spinningiem i... spokój... Potem słyszę pluski z daleka. Idę parę rzutów i nic. Nie mogłem go dorwać.

A i mam pytanie. Czy można na żywca łowić w woderach z wody ??? Jeśli tak, to jutro sprubuję, bo najbardziej żerują po krzakach na środku rzeki, a tam nie ma sensu z daleka zarzucać.

Napisano

Nawet nie wiecie, jak Wam zazdroszczę tego bycia nad wodą :( A ja ... w pracy ... dziś, jutro :sad: i tak az do końca miesiąca :(

Sandałki mi wyłowią i jak znam swe szczęście ... jak będe miał wolne, to wodę lody skują :lol:

Napisano

a kto w nocy byl na sandalka na pełni ?? brały ?? bp ja dzis ide ale dzis juz nie bedzie tak mocnego ksieżyca. Ale napewno zdam relacje

:)

Napisano
Nawet nie wiecie, jak Wam zazdroszczę tego bycia nad wodą A ja ... w pracy ... dziś, jutro i tak az do końca miesiąca

Sandałki mi wyłowią i jak znam swe szczęście ... jak będe miał wolne, to wodę lody skują

Robota to głupota! Jedź na ryby bo się wykończysz :wink:

a kto w nocy byl na sandalka na pełni ?? brały ?? bp ja dzis ide ale dzis juz nie bedzie tak mocnego ksieżyca. Ale napewno zdam relacje

Było się i to nie raz :cool: Bardzo dobry czas na sandacza się zrobił niestety do jutra nici z tego bo łowiska na których łowię zamknięte z powodu zarybienia karpiem. Ale od poniedziałku do ataku!

Napisano

Ehh dzisiaj znowu noteć, znowu nic :mrgreen: No moze z wyjatkiem paru ploteczek wielkosci ręki. Probowalem rowniez na zywca ale niestety nic :( Jeszcze jutro ponowie atak, ale tym razem w zupelnie innym miejscu

Napisano

Wzisiaj weekendowo - karpik na łowisku. Kiepściutko z braniami. Jedno nie zacięte jeden karpiczek 1,5kg i jeden zacięty ale haczyk oderwał - wyciągnąłem sam przypon.

Napisano

Witam byłem na Odrze w Kędzierzynie Koźlu ale totalna załamka zupełnie nic 1 uklejka i 4 małe okonki na spinning również zero

Siedziałem od 6 do 13

Czy był ktoś może ostatnie dni w Pławniowicach biorą tam coś ??????

Napisano
Maniek a ty łowisz w odrze czy na stawie

Odra i tylko Odra narazie zresztą dlamnie to wystarcza.

Siwy pochwal się gdzie ty zastawiasz kulki na karpia ,staw ,jezioro,rzeka.

Napisano

Ja tylko staw chociaż do odry mam 500 m dalej :) i dochodzą mnie słuchy że niezłe leszcze i karpie tam ciągają to jakoś nie mogę się przekonać.

Dzisiaj znowu leszcze dobierały się do moich kulek generalnie to brały

Napisano
Maniek a ty gdzie w Odrze łapiesz

Dokładnie to Wrocek.

Siwy to póki jeszcze szron nie pokrył łąk to siadaj nad Oderką na karpia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.