Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ja bylem dzis na rybach z kolega nad Wisla w swoim ulubionym miejscu

A ze ze 2 razy wczesniej tam podnencilem lubinem myslalem ze dzis bedzie ciekawie

Mialem jednak tylko jedno branie i zlapalem na lubin bolenia kolo 40 cm

Nawet miarki nie wyciagalem tylko poprosilem aby jak bede chodzil ze spiningiem pofatygowal sie jego dziadek :lol:

Woda jakos szybko chyba dzis opadla i jakos tak bezsensu dzis tam krazyla ale w czwartek powtorka i mam nadzieje ze bedzie lepiej :cool:

Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
złowiłem meduzę

Tomaszek ty zostaw "meduzy" w spokoju a zajmij się "syrenkami" :mrgreen:

jakbym mial odre pod domem albo staw to ok

Dudi tak jak piszesz,i jeszcze zaoszczędzam na paliwie bo dojeżdzam rowerkiem.

Kisux rybka fajowa ,[japoniec] dawno nie łapałem takich .

Napisano
Dudi tak jak piszesz,i jeszcze zaoszczędzam na paliwie bo dojeżdzam rowerkiem.

Kisux rybka fajowa ,[japoniec] dawno nie łapałem takich

U mnie kilówka to była wrześniowa norma. Niestety pojawił się sumik i karasia nie ma na co łapać, bo sumik jest zawsze pierwszy.

Napisano

Ja dzisiaj od rana znowy na plaży. Tym razem ani meduzy ani syrenki :)

Miałem natomiast jedno potężne branie, aż wędka zajęczała ale niestety puste :(

Tak więc jeśli chodzi o łowienie z plaży to narazie "ryb jest pustek"

Napisano
Miałem natomiast jedno potężne branie, aż wędka zajęczała ale niestety puste

Może haczyk trochę za mały?

Popróbuj teraz w porcie.

Napisano

Byłem teraz w porcie ale bez efektów. Opinie miejscowych: nie ma po co zarzucać, od tygodnia nic, za ciepło żeby śledzie podchodziły. Choć przy mnie facet z główki wyciągnął cztery śledzie na raz! Plus jeden okonek podhaczony za brzuch. Inny facet od rana łowił i około 13 miał jednego śledzia i kilka tobiaszów. Ja nie mam zestawu śledziowego ale zamiast go kupować wykupiłem sobie dodatkowy rejs na dorsza :cool: Tak więc jeszcze dzisiaj poprubuję z plaży (tak dla relaksu) a jutro ruszam na morze.

Napisano
Choć przy mnie facet z główki wyciągnął cztery śledzie na raz!

Jeżeli tak było to warto rzucać. Być może nie nałowisz ich masowo, ale to oznacza że się kręcą i w każdej chwili może podejść ławica.

A jak inne ryby w porcie flądra, leszczyk, płoć?

No i pisz jutro zaraz o tych dorszach :wink:

Napisano

Tomaszek prawie jak relacja online z Darlowka

Polamania na tych morskich :smile:

No i dobrego samopoczucia aby Neptun byl dla ciebie laskawy :wink:

Pozdrawiam

Napisano
Niech żyje globalna sieć
Ano, ano ;)

Nic innego nie brało - ani fląder ani leszczy. Ktoś złowił leszcza ale faceci jechali na ręcznym że za pyszczek zacięty a nie podhaczony bo leszczy teraz nie ma. Płoci zero. 15-go organizowane są zawody z plaży - wpisowe 10 zł ale ja 14-go już wyjeżdżam. Teraz muszę dojść do siebie po zjedzeniu na objad prawdopodobnie najgorszego sandacza w życiu (knajpa "afro" we wschodniej części - zdecydowanie nie polecam :() i jak pisałem idę jeszcze poprubować szczęścia na plaży. Oczywiście napiszę jak mi poszło.

Napisano

Ale dzisiaj się nałowiłem. Bez przesady ale siedziałem od 15 do 19 i złapałem z 150 okoni. Mam 10 minutowy fimik. Jak łowię. Najwięszky miał 40cm. tylko batreria padła i już nie mogłem nawet zdjęcia zrobić. Ale kto chce to podać proszę e-mail i wyśle filmik. Eee. chyba nie wyśle. filmik zajmuje około 185MB. Może ktoś wie gdzie to można zamieścić i jak, żeby każdy mógł oglądnąć ??? A może podzielić na 25 partów i wysyłać na e-mail???

Napisano

Po co ci tyle okoni? Chyba pisałeś, że to wypuszczasz, ale nie nudzi ci się to? Poza tym ryba z żywcówki (jak dobrze pamiętam twoją metodę) nie wychodzi całkiem bez szwanku.

A swoją drogą ryby ładne

Napisano
Maniek a ty masz miejsce nęcone systematycznie czy tak z lotu

Siwy to macie szczęście bo unas "robala" karp już nie ruszy [tylko kulki],z "lotu" to się nieda mus nęcić , na jednym miejscu np.tydzień ale na drugim już miesiąc wszystko zależy od miejsca jak trafisz na karpiowy "szlak" to i trzy dni i są brania ale są miejsca sporadycznie odwiedzane przez karpie to i miesiąc trzeba czekać. Nęci się kulkami ,ale niema ustalonego smaku raz idzie "to" innym razem tamto ,czyli koniecznie potrzeba kombimować.Eksperymętować i jeszcze raz eksperymętować ,tylko ilu z was wytrzyma dwa tygodnie nęcenia codziennie?

To teraz pomyśl sobie jaką bronią unas może być kulka ale nasi chłopaki to nawet nie wiedzą jak to zakładać :) Ale to już zostawię dla siebie i w przyszłym roku poszukam miejsca i ponęcę bo teraz już zapóźno na stawie mam nęcone systematycznie już 2 miesiące i wchodzą łosie :) tylko coś ostatnio nie biorą i w sobotę robię nad stawem 48 h i kończę sezon

Napisano
Bez przesady ale siedziałem od 15 do 19 i złapałem z 150 okoni.

wyszło mi tak na oko że co 2,3 minuty okonicho, he i to były takie czterdziechy, czapki z głów :shock:

jutro z rana walę na okonie mam nadzieję że będe miał przynajmniej zbliżone wyniki do ciebie, a mam taką miejscówkę na okonie, po prostu eldorado okoniowe, jakbyś był z moich stron to na pewno popędziłbyś kota tym starym miejscowym wygom :grin::grin::grin:

Napisano
Po co ci tyle okoni? Chyba pisałeś, że to wypuszczasz, ale nie nudzi ci się to? Poza tym ryba z żywcówki (jak dobrze pamiętam twoją metodę) nie wychodzi całkiem bez szwanku.

Wypuszczałem każdego co do jednego ( widać na filmiku ). Dziś łowiłem na spinning :)

jakbyś był z moich stron to na pewno popędziłbyś kota tym starym miejscowym wygom :grin: :grin: :grin:

Napewno :wink:

A na filmiku średnio mam okonia co drugi rzut :cool:

Napisano
od 15 do 19 i złapałem z 150 okoni.
Gratulacje!

Tylko czy ręce ci nie bolą bo wychodzi że wyciągałes te okonie z częstotliwością co 95 sekund.

Napisano
www.youtube.com

Tam można zamieszczać pliki do 100 MB a mój filmik ma 185 MB :???: Więc może ktoś wie jak go pomniejszyć, albo gdzie można wstawić 185MB filmik ???

Napisano

No, a ja dziś też wreszcie sobie połowię :mrgreen: Ruszam zaraz na półtoradniówkę do Gnojna, czyli Narew + duże wyrobisko pożwirowe. Przygotowałem się solidnie na różne ewentualności - mój cel to lesie, ewentualnie poszukam drapieżców ze spinem. Tak więc trzymajcie kciuki, zdam relację jutro.

Tomaszek życze ci takiego dorsza co cię (prawie :mrgreen:) do morza wciągnie.

Napisano
wobler wrzuc na rapidshare i daj nam linka to se ściągniemy;D

No niestety. Też można tylko załączać pliki do 100MB :neutral: ( sorki, że piszę tyle i nie na temat - może założyć osobny temat jak wstawić 185 MB plik ??? )

Napisano

Windows movie maker, albo najlepiej przekonwertuj ten pliczek w programie na przyklad : RADVideo (dostepny za darmo - poszukaj w goglach). Po przekonwertowaniu filmik moze nie bedzie najlepszej jakosci i np dzwiek nie bedzie zgadzal sie z obrazem. Sprobuj wtedy uzyc innego kodeka do konwersji. 10minutowy filmik to na oko ok 100MB w wysokiej rozdzielczosci, takze powinienes zmniejszyc rozdzialke w np Windows Movie Makerze i Wyjdzie Ci moze ok 20Mb zachowując 25 klatek na sekunde. Potem tylko video.google.com i dajesz nam tu :)

Pozdrawiam.

Napisano

Albo ściągnij VirtualDub.

Wyłączasz dzwięk i robisz DivX.

Z 200 Mb zrobisz jakieś 5 Mb i da się oglagać coś takiego jak ja zrobiłem.

Napisano

kisux gz.ale mnie pobiles bo moj rekordowy karaś miał 40,5 cm. ale cie w pszyszłym sezonie pobije bo pojade na stawy gdzie mozna w wakacje zlapac pare takich 40+

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.