P Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 Witam Ja bylem dzis na rybach z kolega nad Wisla w swoim ulubionym miejscu A ze ze 2 razy wczesniej tam podnencilem lubinem myslalem ze dzis bedzie ciekawie Mialem jednak tylko jedno branie i zlapalem na lubin bolenia kolo 40 cm Nawet miarki nie wyciagalem tylko poprosilem aby jak bede chodzil ze spiningiem pofatygowal sie jego dziadek Woda jakos szybko chyba dzis opadla i jakos tak bezsensu dzis tam krazyla ale w czwartek powtorka i mam nadzieje ze bedzie lepiej Pozdrawiam
artech Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 kisux rybka ok ale tło zdjęcia nie najciekawsze, chociaż i tak dobrze że nie na tle kafelek w łazięce.
maniek Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 złowiłem meduzę Tomaszek ty zostaw "meduzy" w spokoju a zajmij się "syrenkami" jakbym mial odre pod domem albo staw to ok Dudi tak jak piszesz,i jeszcze zaoszczędzam na paliwie bo dojeżdzam rowerkiem. Kisux rybka fajowa ,[japoniec] dawno nie łapałem takich .
tomek1 Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 Dudi tak jak piszesz,i jeszcze zaoszczędzam na paliwie bo dojeżdzam rowerkiem. Kisux rybka fajowa ,[japoniec] dawno nie łapałem takich U mnie kilówka to była wrześniowa norma. Niestety pojawił się sumik i karasia nie ma na co łapać, bo sumik jest zawsze pierwszy.
Tomaszek Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 Ja dzisiaj od rana znowy na plaży. Tym razem ani meduzy ani syrenki Miałem natomiast jedno potężne branie, aż wędka zajęczała ale niestety puste Tak więc jeśli chodzi o łowienie z plaży to narazie "ryb jest pustek"
tomek1 Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 Miałem natomiast jedno potężne branie, aż wędka zajęczała ale niestety puste Może haczyk trochę za mały? Popróbuj teraz w porcie.
Tomaszek Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 Byłem teraz w porcie ale bez efektów. Opinie miejscowych: nie ma po co zarzucać, od tygodnia nic, za ciepło żeby śledzie podchodziły. Choć przy mnie facet z główki wyciągnął cztery śledzie na raz! Plus jeden okonek podhaczony za brzuch. Inny facet od rana łowił i około 13 miał jednego śledzia i kilka tobiaszów. Ja nie mam zestawu śledziowego ale zamiast go kupować wykupiłem sobie dodatkowy rejs na dorsza Tak więc jeszcze dzisiaj poprubuję z plaży (tak dla relaksu) a jutro ruszam na morze.
tomek1 Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 Choć przy mnie facet z główki wyciągnął cztery śledzie na raz! Jeżeli tak było to warto rzucać. Być może nie nałowisz ich masowo, ale to oznacza że się kręcą i w każdej chwili może podejść ławica. A jak inne ryby w porcie flądra, leszczyk, płoć? No i pisz jutro zaraz o tych dorszach
P Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 Tomaszek prawie jak relacja online z Darlowka Polamania na tych morskich No i dobrego samopoczucia aby Neptun byl dla ciebie laskawy Pozdrawiam
tomek1 Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 Tomaszek prawie jak relacja online z Darlowka Niech żyje globalna sieć A poważnie to zazdroszczę Tomaszkowi.........
Tomaszek Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 Niech żyje globalna sieć Ano, ano Nic innego nie brało - ani fląder ani leszczy. Ktoś złowił leszcza ale faceci jechali na ręcznym że za pyszczek zacięty a nie podhaczony bo leszczy teraz nie ma. Płoci zero. 15-go organizowane są zawody z plaży - wpisowe 10 zł ale ja 14-go już wyjeżdżam. Teraz muszę dojść do siebie po zjedzeniu na objad prawdopodobnie najgorszego sandacza w życiu (knajpa "afro" we wschodniej części - zdecydowanie nie polecam ) i jak pisałem idę jeszcze poprubować szczęścia na plaży. Oczywiście napiszę jak mi poszło.
Gość wobler129 Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 Ale dzisiaj się nałowiłem. Bez przesady ale siedziałem od 15 do 19 i złapałem z 150 okoni. Mam 10 minutowy fimik. Jak łowię. Najwięszky miał 40cm. tylko batreria padła i już nie mogłem nawet zdjęcia zrobić. Ale kto chce to podać proszę e-mail i wyśle filmik. Eee. chyba nie wyśle. filmik zajmuje około 185MB. Może ktoś wie gdzie to można zamieścić i jak, żeby każdy mógł oglądnąć ??? A może podzielić na 25 partów i wysyłać na e-mail???
tomek1 Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 Po co ci tyle okoni? Chyba pisałeś, że to wypuszczasz, ale nie nudzi ci się to? Poza tym ryba z żywcówki (jak dobrze pamiętam twoją metodę) nie wychodzi całkiem bez szwanku. A swoją drogą ryby ładne
siwy Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 Maniek a ty masz miejsce nęcone systematycznie czy tak z lotu Siwy to macie szczęście bo unas "robala" karp już nie ruszy [tylko kulki],z "lotu" to się nieda mus nęcić , na jednym miejscu np.tydzień ale na drugim już miesiąc wszystko zależy od miejsca jak trafisz na karpiowy "szlak" to i trzy dni i są brania ale są miejsca sporadycznie odwiedzane przez karpie to i miesiąc trzeba czekać. Nęci się kulkami ,ale niema ustalonego smaku raz idzie "to" innym razem tamto ,czyli koniecznie potrzeba kombimować.Eksperymętować i jeszcze raz eksperymętować ,tylko ilu z was wytrzyma dwa tygodnie nęcenia codziennie? To teraz pomyśl sobie jaką bronią unas może być kulka ale nasi chłopaki to nawet nie wiedzą jak to zakładać Ale to już zostawię dla siebie i w przyszłym roku poszukam miejsca i ponęcę bo teraz już zapóźno na stawie mam nęcone systematycznie już 2 miesiące i wchodzą łosie tylko coś ostatnio nie biorą i w sobotę robię nad stawem 48 h i kończę sezon
andi64 Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 Bez przesady ale siedziałem od 15 do 19 i złapałem z 150 okoni. wyszło mi tak na oko że co 2,3 minuty okonicho, he i to były takie czterdziechy, czapki z głów jutro z rana walę na okonie mam nadzieję że będe miał przynajmniej zbliżone wyniki do ciebie, a mam taką miejscówkę na okonie, po prostu eldorado okoniowe, jakbyś był z moich stron to na pewno popędziłbyś kota tym starym miejscowym wygom
Gość wobler129 Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 Po co ci tyle okoni? Chyba pisałeś, że to wypuszczasz, ale nie nudzi ci się to? Poza tym ryba z żywcówki (jak dobrze pamiętam twoją metodę) nie wychodzi całkiem bez szwanku. Wypuszczałem każdego co do jednego ( widać na filmiku ). Dziś łowiłem na spinning jakbyś był z moich stron to na pewno popędziłbyś kota tym starym miejscowym wygom :grin: _________________ Napewno A na filmiku średnio mam okonia co drugi rzut
Tomaszek Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 Może ktoś wie gdzie to można zamieścić i jak, żeby każdy mógł oglądnąć ???www.youtube.com
keri Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 od 15 do 19 i złapałem z 150 okoni. Gratulacje!Tylko czy ręce ci nie bolą bo wychodzi że wyciągałes te okonie z częstotliwością co 95 sekund.
Gość wobler129 Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 www.youtube.com Tam można zamieszczać pliki do 100 MB a mój filmik ma 185 MB Więc może ktoś wie jak go pomniejszyć, albo gdzie można wstawić 185MB filmik ???
Filippos Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 No, a ja dziś też wreszcie sobie połowię Ruszam zaraz na półtoradniówkę do Gnojna, czyli Narew + duże wyrobisko pożwirowe. Przygotowałem się solidnie na różne ewentualności - mój cel to lesie, ewentualnie poszukam drapieżców ze spinem. Tak więc trzymajcie kciuki, zdam relację jutro. Tomaszek życze ci takiego dorsza co cię (prawie ) do morza wciągnie.
MagnuM Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 wobler wrzuc na rapidshare i daj nam linka to se ściągniemy;D
Gość wobler129 Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 wobler wrzuc na rapidshare i daj nam linka to se ściągniemy;D No niestety. Też można tylko załączać pliki do 100MB ( sorki, że piszę tyle i nie na temat - może założyć osobny temat jak wstawić 185 MB plik ??? )
maryaChi Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 Windows movie maker, albo najlepiej przekonwertuj ten pliczek w programie na przyklad : RADVideo (dostepny za darmo - poszukaj w goglach). Po przekonwertowaniu filmik moze nie bedzie najlepszej jakosci i np dzwiek nie bedzie zgadzal sie z obrazem. Sprobuj wtedy uzyc innego kodeka do konwersji. 10minutowy filmik to na oko ok 100MB w wysokiej rozdzielczosci, takze powinienes zmniejszyc rozdzialke w np Windows Movie Makerze i Wyjdzie Ci moze ok 20Mb zachowując 25 klatek na sekunde. Potem tylko video.google.com i dajesz nam tu Pozdrawiam.
siwy Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 Albo ściągnij VirtualDub. Wyłączasz dzwięk i robisz DivX. Z 200 Mb zrobisz jakieś 5 Mb i da się oglagać coś takiego jak ja zrobiłem.
lord adam39 Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 kisux gz.ale mnie pobiles bo moj rekordowy karaś miał 40,5 cm. ale cie w pszyszłym sezonie pobije bo pojade na stawy gdzie mozna w wakacje zlapac pare takich 40+
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.