Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

hexman gratuluję i jednocześnie zazdroszczę samozaparcia :idea: W taką pogodę jak dziś u nas nie odważyłem się zawitać nad rzekę. Gratki dla Wszystkich, którzy połowili :cool:

Napisano

Gratuluję sandałka :mrgreen: , chyba trzeba odkurzyć stare spinningi i odłożyć rurę do wiosny :lol: .

bboobb , zdaję sobie sprawę, że to ostatki i chcę to wykorzystać póki się da, bo za niedługo pierwsze przymrozki, a później to już z górki :wink:

Napisano
W taką pogodę jak dziś u nas nie odważyłem się zawitać nad rzekę.

ja również, zbieram się na spinning już 2 tygodnie, i ciągle na weekend przypada najgorsza pogoda :/

Napisano
dawm84 fajny sandałek. Brawo
No brawo :razz: Widać, że zaczynają się ruszać :wink:

Dzięki Panowie. Tak Tomku - masz rację. Zaczynają się ruszać ale i tak strasznie trudno zmusić go w dzień do brania. Ten na fotce jest efektem sześciogodzinnego rzeźbienia w dnie i jednego brania. Zresztą i tak czuje niedosyt bo wiem jakie potwory mieszkają na "moich" ostrogach. Liczę na to, że w tym sezonie uda mi się zamieścić zdjęcie jednego z nich.

Gość wobler129
Napisano

U mnie już ładnie skubią - jeśli załatwię transport to jadę :twisted: Tylko ta żyłka... :roll:

Gość wobler129
Napisano

Nie ma mnie kto zawieźć :cry::evil::mad: Kurcze!

Napisano
ja również, zbieram się na spinning już 2 tygodnie, i ciągle na weekend przypada najgorsza pogoda :/

Nawet mi o pogodzie nic nie mów !! drugi weekend nad Odrą i zero karpia i amura (pewnie przez tą pogode).

Ale znow medalowy kleń 50 cm ;)

Napisano

Nocka nad Odrą.....w porównaniu z tym co było ostatnio to beznadzieja. W efekcie mój wynik to 2 krąpie ok. 35 cm. Leszcze 45,49cm. I łopata 58 cm 2,5kg:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c17a1db48021b4fe.html

Wieczór i całą noc był rzucony żywiec (jazgarz) około 7 rano branie na 90% sandacz...

Tata czeka aż skonsumuje( bo ojciec nastawił się 50:50 feeder-żywiec) :wink: zacięcie z 10-15 s. holu i spioł się :sad: pewnie zawcześnie go zacioł. Mówił że 2 kg miał spokojnie, już troche w życiu ich wyciągnoł z tym że na spina ,szczerze mówiąć to z żywcem jakoś zauważyłem że mu nie idzie.

Napisano

A ja byłem wczoraj na 2 godzinki w tym deszczu :roll: sporo drobnicy; karasie, leszcze, płocie, wzdręgi, tak poza tym to nic szczególnego

Napisano

Dzisiaj chwila nad Wisłą i 2 konie i dwa malutkie szczupaczki nic wiekszego :neutral: Woda przybiera i to z zawrotna szybkością :razz: więc na jutro trzeba będzie przygotować bacika :wink:

Napisano
Woda przybiera

Tylko czekać, az Goczałkowice popuszczą i można iść znowu popróbować swoich sił :lol:

Gratuluję łaty ;) A reszcie życzę powodzenia :lol:

Napisano

Dziś pół dnia biczowania od 6 do 13:30. Efekt dość mizerny - okoń około 30 cm (ładny garbus) i krótki szczupły koło wymiaru. Z przeprowadzonego rekonesansu inni wędkarze też cieńko - 1 szupak na żywca 58 cm. A rano między 6-8 woda się gotowała - biły głównie okonie i krótkie szczupaki - niestety poza zasięgiem rzutu (naokoło wystających ponad wode moczarek). Powoli sezon szczupakowy rusza. Może chociaż w tym roku z drapieżnikiem będzie lepiej - bo z białą rybą to szkoda gadać :roll:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.