Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

No nieźle . Dajesz czadu Supersobi :smile:

Napisano

Supersobi, szacunek :shock: ja od dawna nie lazilem za drapierzca, ale Twoje wyniki robja na mnie wrazenie,- chyba bede musial wyciagnac ponton :wink:

Napisano

szczupak 64cm na duze seledynowe kopyto 15 minut temu xD za 4 rzutem xD

a wystraszylem sie go.... stalem na takiej glinie w duzej zatoce, stromo jak nie wiem tam i kilka metrow odemnie jest krzak i za kazdym razem go czulem wiec nie przycinalem a tu zwijam i przy nodze mi wyskoczyl nie wiele braklo a bym wpadl xD

sorki ze tak przezywam ale wedkowac zaczolem dopiero w czerwcu, karte zrobilem w 1 dzien wakacjii i jest to moj 3 drugi co do wielkosci szuczpak wiec prosze o wyrozumialosc xD

Napisano

Dzisiaj znowu to samo !!!!!! po okolo 15 minutach rzucania biala guma zalozylem duze seledynowe kopyto i zlapal sie szczupak 71cm , po okolo godzinie kolejny tylko ze mial 54 cm :D oba uderzyly przy samym brzegu tuz przed wyciagnienciem kopyta z wody, ja chyba bylem w wiekszym szoku niz te szczupaki xD

aha ,oczywiscie oba worcili do wody w stanie nie naruszonym :) wypuszczam wszystko, moze jeszcze kiedys go zlapie, chyba ze trafi na takiego co zabiera nawet takie ktore ledwo wymiar maja :/ zal mi takich ludzi, ja nie wiem jak mozna brac szczupaka ktory ma 55cm a co dopiero jak wymiaru niema :/ niestety znam kilku takich i nie da sie im wmuwic zeby wypuscil bo on mi odpowiada ze placi za karte to moze brac, ze chociaz troche sie mu karta zwroci :/

Napisano

rozbawiles mnie chlopcze, ledwo udalo ci sie zlapac kilka ryb i juz udajesz wielkiego dobrodusznego ich obronce - to po co Ty wogole wedkujesz? kazdy ma prawo wziasc rybe jesli takowa ma wymiar wiec po co krecisz ten temat...tymbardziej ze taki mlody szczaw z ciebie:/

Napisano
tymbardziej ze taki mlody szczaw z ciebie:/

Czym skorupka za mlodu nasiaknie....Kuba91, postawa prawidlowa, tym bardziej ze szczupaka coraz mniej jest , a tak jak mowisz, ze takiego 55 jak sie wypatroszy to nawet miesa wiele nie ma wiec lepiej isc kupic morszczuka za 10 zl i sie najesc pozadnie... co by nie bylo off top

mikolajkowy szczupaczek

21aa4f5647491c07m.jpg

Napisano

Do dyskusji o wypuszczaniu bądź zabieraniu mamy inny temat :evil:

U mnie dzisiaj 4 godziny spinningu bez dziubnięcia :???: Ale odpoczynek przedni :cool:

Napisano

dzisiaj wyjście na wodę o 8 pierwsze łowisko jeden 27 cm okoń i 17 cm ,zmiana łowiska i poda 30 cm po za tym nic i następne trzecie łowisko 12 szt od 17 do 19 cm .ogólnie bardzo słabo .Mam nadzieje że w niedziele będzie lepiej tak jak to kalendarz przewiduje .

Napisano

Dzis nic, bylem 3h ze spiningiem.

~skydriver odpowiem ci na pytanie cyt. "to po co ty wogole wedkujesz" - wedkuje dla przyjemnosci a jak chce rybe to ide do sklepu i kupuje, zgadzam sie z Toba ze kazdy ma prawo wziasc rybe ale czy wrzucanie wszytskiego w siate jest mądre ? jesli kazdy by tak robil nie bylo by nawet tego co teraz mamy,a jest tego nie wiele.

"rozbawiles mnie chlopcze, ledwo udalo ci sie zlapac kilka ryb i juz udajesz wielkiego dobrodusznego ich obronce" - to byly moje pierwsze szczupaki, a wczesniej lapalem inne ryby , i czesto tez nie male. A to ze wypuszczam to moje zdanie i tak bede dalej robil.

"mlody szczaw z ciebie" - czy w regulaminie tego forum, badz gdzie kolwiek indziej jest napisane od ilu lat mozna sie wypowiadac ?, czy ja nie moge miec swojego zdania tylko dlatego ze chociaz by nie jestem pelno letni ? ...

Koniec off topu ;p

Napisano

Kuba91, to nie miejsce na ten temat tak jak już wspomniał tomek1, chcesz porozmawiać z kolegą to zmień temat albo na PW

Napisano

wiem wiem :P napisalem koniec off topu :) a z kolegą nie bede rozmawial bo z tego co napisal wnioskuje ze jest malo sympatyczny. =]

Napisano

jestem sympatyczny, ale jesli ja zabralem w tym roku 2 szczupaki co mialy 52-53 cm to jest Ci jest zal rowniez mnie - wiec traktuje Twe sady po czesci tez w moim kierunku. Jakby kazdy mial w lowisku dla przykladu srednie szczupaki po 70-80cm to by wypuszczal kazdego 50taka, ale jesli w moich wodach srednia ich wielkosc to 35-40 to nie moge sobie zarzucic niczego jesli zabiore kilka kilowych sztuk na rok. Tyle ode mnie na ten temat.

Napisano

maniek, zima idzie :roll: więc i więcej takiego typu sytuacji będzie na forum.

Dzisiaj pierwszy wypadzik od dobrych 2-3 tygodni. Pare godzinek z żywczykiem i efekt zero :sad: . Dwa niemrawe brania, i na tym koniec. Ale czas spędzony nad wodą zaliczam jak najbardziej do udanego :)

nanakara, ładny prezencik :mrgreen:

Gość VooDoo
Napisano

Mój ostatni wypad na ryby który miałem ... nie miałem czasu wrzucić tego.

Było już lepiej , polałem szpule jakims specyfikiem do okien i niebyło takich kłopotów jak 2 tygodnie (wtedy kiedy śnieg spadł, byłem jedynym wędkarzem na 450 ha zbiorniku wtedy :) )

a3cf4db218970672m.jpg

fc02f502c7954123m.jpg

Zdjęcie musiałem ukrócić bo wyszłem tragicznie ... nigdy nie robie już zdjęć zaraz po złowieniu ryby !!!

Szczupak w przełyku miał , 2 płocie takie po 10-12 cm...

Napisano

Spining - 4h, urwalem mojego najlowniejszego rippera, zapomnialem rekawiczek i rece mi tak zmarzly ze ledwo pisze posta, poza tym nie bylo nic z wiekszych :( kilka okonkow w okolicach 20cm i nie duzy klenik.

Oczywiscie bylem nad Wisłoką.

Napisano

Weekendzik udany... trafione 2 ładne rybki:

93cm ale bardzo waleczna.. z ręki...

add93f924935cd2e.jpg

i 99cm z piękną świecą tuż pod nogami :lol: (niestety chora na pleśniawkę)

6de768a2de877200.jpg

pływają dalej i czekają na ponowną wizytację

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.