Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja spod lodu wyciągnąłem dzisiaj 16 "podokonków" czyli okoni długości ok. 10cm niestety tylko takie brały i mimo sporej liczby wędkarzy nikt nie wyciągnął nic większego, ale i tak uważam wypad za bardzo udany bo było to moje pierwsze wędkowanie pod lodem i wiele się nauczyłem, a zabawa z drobnicą była :mrgreen:

Pozdrawiam :wink:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Witam, ja też sie pochwale w sobote byłem jęzioro Głębokie za Trzcielem od 11.30 do 14.30 76płoci od 15 do do 25cm ,łowiłem na pinke z ochotką , także zadowolony byłem :lol:

Napisano

Wczoraj parę godz. na pobliskim jeziorku za okonkiem,który w ogóle nie współpracował :cry: . Za to jako przyłów 3 ok 30-35 cm. szczupaczki.

Ogólnie cienko. :sad:

Napisano

Niedziela, staw nieopodal Krakowian. Czas: od 10 do 14. Wynik - kilkanaście płotek (ok. 10 cm) i 2 okonki (jeden ok 10 cm, drugi ok. 15 cm). Wynik słaby ale pogoda piękna - sama przyjemność. Pozdrawiam.

Napisano

Dzisiejszy pstrąg 35cm, oprócz tego złowiłem małego lipionka z 15cm i trochę większy 40taczek spiął mi się pod samymi nogami

586bdde0b57194e0m.jpg

Napisano

a to mój trzydziestak z tej samej wyprawy. Rano miałem też zabawę z jakimś maleństwem, które trzy razy łapało delikatnie woblera za ogon, ale nie udało mi się go ostatecznie wyjąć na brzeg.

zdjcie029hy4.jpg

zdjcie030mi9.jpg

Napisano

13 okoni. pechowa liczba. ciekawe co przyniesie jutro? :?::?::?:

Napisano

No i jestem.Dzisiaj jedna z lepszych wypraw pod lodowych w tym sezonie.Łowiłem na rzece z zerowym efektem potem na stawie to trafily sie 2 marne okonki a potem jeszcze na innym stawie to tam było najlepiej wynikiem były nie wielkie okonie ale brały bardzo dobrze i trafiła się piekna prawie 30cm płoc (jak narazie najdluższa ryba z podlodu w tym sezonie).A za tydzień na Wisłe do portu,ale w tygodniu postaram sie gdzies udac na kilka godzin.

Napisano

Dzisiaj od 8 do 15 pod mostem , przy stoczni Parnica.

Efekt to ok. 50 okoni (ok. bo gdzieś po 30 przestałem liczyć :mrgreen: ).

Z tym , że gdzieś ok.15-20 szt to takie +15, a cała reszta poniżej.

Ogólnie udany wypadzik ,bo zabawy z nimi trochę było :lol: .

Napisano

Kilkanaście pod-okonków ok. 10cm , 2 troszkę większe i 3 Jazgarze w tym jeden całkiem "wypasiony" :mrgreen:

2582blx.jpg

2hxy99d.jpg Ten Jazgarz się ładnie nastroszył do zdjęcia hehe

103alwm.jpg

n2hp36.jpg

Łowiło się przyjemnie ładna pogoda, słonko, ale... Jak widzę 3/4 wędkarzy, którzy tam łowią to po prostu tragedia... Rzucanie rybami, zabieranie WSZYSTKIEGO co złowią okonki po 8-12cm wszystko do wora ile wlezie, malutkie płotki co się złowi to do wora :evil: Do tego jak wracałem po lodzie to co zobaczyłem to już w ogóle... w przeręblach martwe okonki i jazgarze, a obok jakieś śmieci i puszka po piwie w śniegu :mad::???:

Pozdrawiam.

Napisano

Trochę płoteczek. Ogólnie podczas odwilży powinno być lepiej 683299f958103742m.jpg

Napisano

Dzisiaj rozpocząłem sezon podlodowy :smile: Z mizernym skutkiem, rybka brała bardzo delikatnie. Musze sie wprawić zobaczymy co przyniesie jutro...

Napisano

Przyniesie odwilż i lipę z łowienia pod lodem bo już zacznie się robić niebezpiecznie :sad:

Ehh taka zima... Albo niech będzie mróz, albo wiosna bo takie coś jak jest +2* to ni w ... ni w oko :???:

Przepraszam za OT, ale nie mogłem się powstrzymać bo ta pogoda może człowieka zdenerwować :sad:

Napisano

Dzisiejszy wypad mimo deszczu całkiem udany, wyjąłem 2 kropeczki :)

Natomiast Kamil złowił również jednego kropka i lipionka

Regulamin forum się kłania -Maniek

Napisano

Dzisiejsze mormyszkowanie przyniosło kilka płotek, pozniej brania nagle ustały, chyba czeka nas zmiana pogody :???: Mogło by jeszcze pomrozic do lutego :roll:

Napisano

Homegeon,

8. Aby zdjęcia umieszczone na stronach haczyk.pl, nie łamały przepisów prawa, a w szczególności RAPR i Ustawy o Rybactwie śródlądowym zabrania się umieszczania na forum zdjęć i filmów:

- złowionych ryb, które są objęte całoroczną ochroną prawną,

- złowionych ryb niewymiarowych,

- ryb, które zostały złowione w okresie ochronnym (określonym w RAPR),

- zostały złowione powyżej limitu ilościowego lub wagowego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.