Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Ja spod lodu wyciągnąłem dzisiaj 16 "podokonków" czyli okoni długości ok. 10cm niestety tylko takie brały i mimo sporej liczby wędkarzy nikt nie wyciągnął nic większego, ale i tak uważam wypad za bardzo udany bo było to moje pierwsze wędkowanie pod lodem i wiele się nauczyłem, a zabawa z drobnicą była :mrgreen:

Pozdrawiam :wink:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Niedziela, staw nieopodal Krakowian. Czas: od 10 do 14. Wynik - kilkanaście płotek (ok. 10 cm) i 2 okonki (jeden ok 10 cm, drugi ok. 15 cm). Wynik słaby ale pogoda piękna - sama przyjemność. Pozdrawiam.

No i jestem.Dzisiaj jedna z lepszych wypraw pod lodowych w tym sezonie.Łowiłem na rzece z zerowym efektem potem na stawie to trafily sie 2 marne okonki a potem jeszcze na innym stawie to tam było najlepiej wynikiem były nie wielkie okonie ale brały bardzo dobrze i trafiła się piekna prawie 30cm płoc (jak narazie najdluższa ryba z podlodu w tym sezonie).A za tydzień na Wisłe do portu,ale w tygodniu postaram sie gdzies udac na kilka godzin.

Dzisiaj od 8 do 15 pod mostem , przy stoczni Parnica.

Efekt to ok. 50 okoni (ok. bo gdzieś po 30 przestałem liczyć :mrgreen: ).

Z tym , że gdzieś ok.15-20 szt to takie +15, a cała reszta poniżej.

Ogólnie udany wypadzik ,bo zabawy z nimi trochę było :lol: .

Kilkanaście pod-okonków ok. 10cm , 2 troszkę większe i 3 Jazgarze w tym jeden całkiem "wypasiony" :mrgreen:

2582blx.jpg

2hxy99d.jpg Ten Jazgarz się ładnie nastroszył do zdjęcia hehe

103alwm.jpg

n2hp36.jpg

Łowiło się przyjemnie ładna pogoda, słonko, ale... Jak widzę 3/4 wędkarzy, którzy tam łowią to po prostu tragedia... Rzucanie rybami, zabieranie WSZYSTKIEGO co złowią okonki po 8-12cm wszystko do wora ile wlezie, malutkie płotki co się złowi to do wora :evil: Do tego jak wracałem po lodzie to co zobaczyłem to już w ogóle... w przeręblach martwe okonki i jazgarze, a obok jakieś śmieci i puszka po piwie w śniegu :mad::???:

Pozdrawiam.

Przyniesie odwilż i lipę z łowienia pod lodem bo już zacznie się robić niebezpiecznie :sad:

Ehh taka zima... Albo niech będzie mróz, albo wiosna bo takie coś jak jest +2* to ni w ... ni w oko :???:

Przepraszam za OT, ale nie mogłem się powstrzymać bo ta pogoda może człowieka zdenerwować :sad:

Homegeon,

8. Aby zdjęcia umieszczone na stronach haczyk.pl, nie łamały przepisów prawa, a w szczególności RAPR i Ustawy o Rybactwie śródlądowym zabrania się umieszczania na forum zdjęć i filmów:

- złowionych ryb, które są objęte całoroczną ochroną prawną,

- złowionych ryb niewymiarowych,

- ryb, które zostały złowione w okresie ochronnym (określonym w RAPR),

- zostały złowione powyżej limitu ilościowego lub wagowego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dodaj link lub baner - >

Polecamy

TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich
Dragon
https://www.iparts.pl/
Pomocnik wędkarza
przewodnicywedkarscy.pl
Blog Zwędkowani
TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich

Pontony - TOKAREX - super oferta pontonów firm BUSH, Fiord, YRT i HONDA

Akumulatory żelowe i AGM; Zamów online! do łodzi, jachtów, silników, echosond itp.
www.akumulatory-zelowe.pl

Dodaj link lub baner - >

Partnerzy

Corona-fishing.pl - sklep wędkarski

Telefony, smartfony, tablety - jaki kupić, jaki wybrać?

• Ostatnio przeglądający

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.