Neon Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Ja spod lodu wyciągnąłem dzisiaj 16 "podokonków" czyli okoni długości ok. 10cm niestety tylko takie brały i mimo sporej liczby wędkarzy nikt nie wyciągnął nic większego, ale i tak uważam wypad za bardzo udany bo było to moje pierwsze wędkowanie pod lodem i wiele się nauczyłem, a zabawa z drobnicą była Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciec7 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Witam, ja też sie pochwale w sobote byłem jęzioro Głębokie za Trzcielem od 11.30 do 14.30 76płoci od 15 do do 25cm ,łowiłem na pinke z ochotką , także zadowolony byłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudłaty Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Wczoraj parę godz. na pobliskim jeziorku za okonkiem,który w ogóle nie współpracował . Za to jako przyłów 3 ok 30-35 cm. szczupaczki. Ogólnie cienko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marpas Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Niedziela, staw nieopodal Krakowian. Czas: od 10 do 14. Wynik - kilkanaście płotek (ok. 10 cm) i 2 okonki (jeden ok 10 cm, drugi ok. 15 cm). Wynik słaby ale pogoda piękna - sama przyjemność. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunk Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 O 9:00 wyjeżdżam na rybki:)Jak przyjade to napisze jak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolamilan Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Czekamy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Dzisiejszy pstrąg 35cm, oprócz tego złowiłem małego lipionka z 15cm i trochę większy 40taczek spiął mi się pod samymi nogami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 a to mój trzydziestak z tej samej wyprawy. Rano miałem też zabawę z jakimś maleństwem, które trzy razy łapało delikatnie woblera za ogon, ale nie udało mi się go ostatecznie wyjąć na brzeg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunk Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 I wróciłem...połów słaby bo kilkanascie płoteczek i okonków wielkosci palca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrętek Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Fajne kropeczki panowie! Z Kaczawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adi Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 13 okoni. pechowa liczba. ciekawe co przyniesie jutro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Fajne kropeczki panowie! Z Kaczawy? kawałeczek dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 kawałeczek dalej :wink: kwisa pewnie! - choć trochę wąska na foto, ale może to któreś ze zwężeń... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 coś ty, mały ciurek info na pw ps. na Kwisie, dzisiaj 5 znajomych zakończyło łowienie bez kontaktu z rybką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunk Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Zaraz wyjeżdżam.Jak wróce to dam znac jak było...ciekawe jak będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunk Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 No i jestem.Dzisiaj jedna z lepszych wypraw pod lodowych w tym sezonie.Łowiłem na rzece z zerowym efektem potem na stawie to trafily sie 2 marne okonki a potem jeszcze na innym stawie to tam było najlepiej wynikiem były nie wielkie okonie ale brały bardzo dobrze i trafiła się piekna prawie 30cm płoc (jak narazie najdluższa ryba z podlodu w tym sezonie).A za tydzień na Wisłe do portu,ale w tygodniu postaram sie gdzies udac na kilka godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudłaty Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Dzisiaj od 8 do 15 pod mostem , przy stoczni Parnica. Efekt to ok. 50 okoni (ok. bo gdzieś po 30 przestałem liczyć ). Z tym , że gdzieś ok.15-20 szt to takie +15, a cała reszta poniżej. Ogólnie udany wypadzik ,bo zabawy z nimi trochę było . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neon Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Kilkanaście pod-okonków ok. 10cm , 2 troszkę większe i 3 Jazgarze w tym jeden całkiem "wypasiony" Ten Jazgarz się ładnie nastroszył do zdjęcia hehe Łowiło się przyjemnie ładna pogoda, słonko, ale... Jak widzę 3/4 wędkarzy, którzy tam łowią to po prostu tragedia... Rzucanie rybami, zabieranie WSZYSTKIEGO co złowią okonki po 8-12cm wszystko do wora ile wlezie, malutkie płotki co się złowi to do wora Do tego jak wracałem po lodzie to co zobaczyłem to już w ogóle... w przeręblach martwe okonki i jazgarze, a obok jakieś śmieci i puszka po piwie w śniegu Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adi Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Trochę płoteczek. Ogólnie podczas odwilży powinno być lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarzyk Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Gratuluje rybek a tak z ciekawosci,ile lod ma grubości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Dzisiaj rozpocząłem sezon podlodowy Z mizernym skutkiem, rybka brała bardzo delikatnie. Musze sie wprawić zobaczymy co przyniesie jutro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neon Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Przyniesie odwilż i lipę z łowienia pod lodem bo już zacznie się robić niebezpiecznie Ehh taka zima... Albo niech będzie mróz, albo wiosna bo takie coś jak jest +2* to ni w ... ni w oko Przepraszam za OT, ale nie mogłem się powstrzymać bo ta pogoda może człowieka zdenerwować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Dzisiejszy wypad mimo deszczu całkiem udany, wyjąłem 2 kropeczki Natomiast Kamil złowił również jednego kropka i lipionka Regulamin forum się kłania -Maniek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Dzisiejsze mormyszkowanie przyniosło kilka płotek, pozniej brania nagle ustały, chyba czeka nas zmiana pogody Mogło by jeszcze pomrozic do lutego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość keri. Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Homegeon, 8. Aby zdjęcia umieszczone na stronach haczyk.pl, nie łamały przepisów prawa, a w szczególności RAPR i Ustawy o Rybactwie śródlądowym zabrania się umieszczania na forum zdjęć i filmów: - złowionych ryb, które są objęte całoroczną ochroną prawną, - złowionych ryb niewymiarowych, - ryb, które zostały złowione w okresie ochronnym (określonym w RAPR), - zostały złowione powyżej limitu ilościowego lub wagowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.