artech Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Słaby komp + FF 3 = wolno działające forum Proponuję wrócić do FF 2 lub zmienić kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Słaby komp + FF 3 = wolno działające forum Proponuję wrócić do FF 2 lub zmienić kompa nie zgodzę się z tym twierdzeniem mam raczej mocnego kompa i pod opera może nie muli ale chodzi o połowę wolniej niż inne znane mi fora na czym stoi serwer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Tak rano wyglądało forum: http://img689.imageshack.us/img689/8440/69393248.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 na czym stoi serwer? na taborecie, a na nim leży serwetka, a na tym wszystkim stoi doniczka z paprotką, która co rano podlewa pani Halinka. Pomijając juz takie 'drobiazgi' jak hardware, czy też nawet jajo i system, zapytam inaczej tomik, gdzieś nam się chwaliłeś ,że nie tak dawno forum zostało zaktualizowane. Pytanie brzmi; - został zaktualizowany tylko ten pakiet skryptów obsługujących forum [phpBB by Przemo] ? - czy też kompleksowo, czyli została również podniesiona/zaktualizowana wersja PHP oraz bazy Mysql na którym stoi cały ten piciment ? Bo jeśli jest tylko nowa 'powłoka' a stary 'silnik' , to być może nie działa to optymalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Cytat: na czym stoi serwer? na taborecie a na nim leży serwetka a na tym wszystkim stoi doniczka z paprotką, która co rano podlewa pani Halinka. Ja sobie wypraszam, Unises wisisz mi pół kawy, którą właśnie ze śmiechu wyplułam, cholera i to z mlekiem Mi net i tak muli i tak, więc specjalnie nie zauważyłam zmian w "chodzeniu" foruma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Ja sobie wypraszam, Unises wisisz mi pół kawy, którą właśnie ze śmiechu wyplułam, cholera i to z mlekiem Kawa ? , drobiazg Przestaniesz narzekać w dniu w którym utopisz pierwszego laptopa w wannie. Mi net i tak muli i tak, więc specjalnie nie zauważyłam zmian w "chodzeniu" foruma Mi forum chodzi dość dobrze.Może zrobimy ankietę i się przekonamy jak kondycje forum widzą inni użytkownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Kawa ? , drobiazg Ale ja uwielbiam kawę Przestaniesz narzekać w dniu w którym utopisz pierwszego laptopa w wannie. Nie żartuj mojego laptopa - nigdy ! Może zrobimy ankietę i się przekonamy jak kondycje forum widzą inni użytkownicy? Całkiem niegłupi pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 U mnie jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Tak z ciekawości sprawdziłem sobie zgrubnie powierzchniowo adres http://www.haczyk.pl/forum/ tym http://test.watchscript.pl/ i owszem trochę te banerki tam się wczytują, ale i tak jesteśmy średnio, zależnie od pory dnia i natężenia o 100 - 200 % szybsi o tzw 'konkurencji' którą tez testowałem w ten sam sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 U mnie chodzi Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 u mnie tez smiga normalnie (FF 3.5.5 i dobry komp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 raczej normalnie, choć zdarza się że muli aż miło. jeszcze czasem jakieś dziwadło się robi że forum jest strasznie pomniejszone i nic niewidać, może coś naciśnięte przez nieuwage -ale nie widze żadnych opcji zmiany tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Słaby komp Faktycznie jadę na Pentium 4 i zdziwko czemu mi muli nawet jak ruszam myszką? Owszem może Athlon x2 2Ghz to nie szczyt marzeń, ale podgoniłem dziada na 2,4Ghz i jeszcze w GTA IV da radę pograć. Opisany przeze mnie "problem" nie występuje na innych forach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Nie wiem co jest grane, że co niektórym maleje, innym się rozłazi, admin brązowieje... Takich objawów u siebie nie zaobserwowałam. Nawet wtedy jak przekroczę mój magiczny limit w Blueconnect, to forum wygląda normalnie; wiadomo jak okrojony net to wszystko muli, zwłaszcza wgrywanie zdjęć. Jednym słowem rzec można u mnie jest wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Nie bez przesady, w szkole na starym pentium 1,xx Ghz forum dobrze chodzi (pomijając lagi kompa) jak i na moim z phenomem II x3 na pokładzie też czasami forum ma zwiasy. Ale te artefakty nie są co dzień naszczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Widzę jedno racjonalne wytłumaczenie, Panowie u Was Haczyk trafia na zaczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 szarpaki tak mają Czasami na duronie 950 i 512 ram przeglądam haczyk i nie ma żadnych zaciachów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 na czym stoi serwer? na taborecie, a na nim leży serwetka, a na tym wszystkim stoi doniczka z paprotką, która co rano podlewa pani Halinka. Pomijając juz takie 'drobiazgi' jak hardware, czy też nawet jajo i system, zapytam inaczej tomik, gdzieś nam się chwaliłeś ,że nie tak dawno forum zostało zaktualizowane. Pytanie brzmi; - został zaktualizowany tylko ten pakiet skryptów obsługujących forum [phpBB by Przemo] ? - czy też kompleksowo, czyli została również podniesiona/zaktualizowana wersja PHP oraz bazy Mysql na którym stoi cały ten piciment ? Bo jeśli jest tylko nowa 'powłoka' a stary 'silnik' , to być może nie działa to optymalnie. Oczywiście "stoi" w czołowej firmie hostingowej w kraju i dbają o niego 24h na dobę profesjonaliści. Skrypt forum jest w najnowszej wersji, zaktualizowany o poprawki bezpieczeństwa. Co do wersji PHP i Mysql to jeszcze sprawdzę. Pomysł z ankietą bardzo dobry. Zróbmy taką, jakie by były w miarę subiektywne kryteria wyboru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 U mnie też śmiga bez problemu - 6 MB/s, FF 3.5.5, dość szybki komp - widać więc, że problem nie jest powszechny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 jeszcze czasem jakieś dziwadło się robi że forum jest strasznie pomniejszone i nic niewidać, miałem tak raz na kompie w pracy ale mnie zdziwko chapło wyczyściłem historię i wszystko wróciło do normy Opisany przeze mnie "problem" nie występuje na innych forach Mi też na słabym kompie i FF 3 muliło tylko na haczyku Nie wiem dlaczego tak było, ale było, strony potrafiły otwierać się po 10 sekund, cholery szło dostać. Wróciłem do FF 2 i problem zniknął, a potem zmieniłem kompa U mnie i w domu i w pracy forum śmiga dobrze chociaż wolniej niż np. jerkbait.pl ale dużo szybciej niż wcwi i fors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 cholery szło dostać objaw się zgadza w takim razie Nie przeszkadza mi to na pewno, aż w takim stopniu żeby używać IE do przeglądania haczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Co sądzicie, aby odblokować funkcję edytuj w dziale ogłoszenia? Bardzo by się przydało znieść tam limit 30 minutowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Bardzo by się przydało znieść tam limit 30 minutowy.A jakieś uzasadnienie ,logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Ok. Wystawiam coś na Haczyku, 4 forach wędkarskich i Allegro. Ktoś coś kupi, usuwam z Allegro i pozosłaych for a u nas nie można. Robi się bałagan, ktoś chce kupic coś, czego już nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Dopisujesz posta, że nieaktualne i dodajesz tam prośbę o usunięcie ogłoszenia przez moda tudzież zamknięcie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi