Skocz do zawartości
Dragon

Zapisanie do PZW, składki wpisowe itd.

kacper11

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 287
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Sprawdziłem jak to wygląda w naszym okręgu - biorąc komplet płaci się 320zł składki okręgowej.

Ulgowa za 40zł - dot. szkół dziennych i wieku 16-26lat - ale tutaj nie ma wód górskich, spinningu i łódki i nie ma możliwości dokupienia tego osobno.

Więcej info - http://www.pzw.torun.pl/wykaz_wod_oplaty.html

Witam . Mam taki problem . W naszym kole zmienił się cały zarząd na młodsze pokolenie i poszedłem opłacić składki . Skarbnik był dopiero 3 raz mówił że się uczy . Ale na stronie okręgu na tabeli składek jest wyraźnie napisane że Ja jako członek uczestnik (12lat) : nizinne 15 zł - górskie 30 zł . A skarbnik mi wyskakuje że nizinne 90 zł a górskie 140 zł :shock::shock: . Spojrzałem w domciu w tabelę i patrze takie składki są ale jako normalne(dorosły) . Zapłaciłem tylko składkę członkowską . I mam znaczek "składka członkowska" a obok taki świecący PZW . Nie mam żadnego znaczka innego ani żadnego kwitu czy dowodu wpłaty . A on mi mówi że mogę spokojnie sobie wszędzie wędkować . Ale obawiam się że jak mnie skontrolują to nie uwierzą mi gdyż nic nie wpłacałem i on mi dowodu wpłaty nie dał .

Poradźcie co mam zrobić ?

Sprawdziłem jak to wygląda w naszym okręgu - biorąc komplet płaci się 320zł składki okręgowej.

Ulgowa za 40zł - dot. szkół dziennych i wieku 16-26lat - ale tutaj nie ma wód górskich, spinningu i łódki i nie ma możliwości dokupienia tego osobno.

Nie ma to jak zachęcanie młodzieży do metody spinningowej :twisted:

Byłem dziś uregulować rachunek względem PZW i wyszło co następuje:

- składka podstawowa - 58 zł

- składka okręgowa wody górskie(w tym jest też łódka) - 125 zł

- na dzieci - 2 zł

- na prace społeczne - 6 zł

Ogółem 191 zł, natomiast gdybym opłacił wody nizinne + łódka kosztowało by to 167 zł - 24 zł mniej jak górskie. Opłata bez żadnych ulg,okręg nadnotecki PZW koło Złotów. :mrgreen:

• 2 weeks later...

Witam!

Mam pytanie: opłaciłem stawke podstawową w okręgu poznań ale niedługo jade na kilka dni do Legnicy i chciałbym połapać na Kaczawie a to wody górskie czy ktoś wie jaką musze wnieść opłate dodatkową? :?:

No i jestem trochę lżejszy dzięki ZO PZW Szczecin:

- 58 - podstawowa

- 90 - wody nizinne

- 15 - spining

- 45 - łódka

---------------------

razem: 2008 :roll:

do tego jeszcze wody SUM - 45 złociszy :mrgreen:

Nie jest tak źle :mrgreen:

Ja słyszałem i czytałem w necie, że w tym roku mieli zrezygnować z dodatkowej opłaty za spina, ale jak widzę ona dalej jest :/ Jutro lecę opłacić składki to napiszę ile płaciłem. Okręg bydgoski.

Kocur, przelicz jeszcze raz.

- 58 - podstawowa

- 90 - wody nizinne

- 15 - spining

- 45 - łódka

---------------------

razem: 2008 :roll:

Kocurek 2 tysie za zezwolenie pzw.. nono tych wojskowych na wszystko stać :mrgreen::mrgreen:

do tego jeszcze wody SUM - 45 złociszy :mrgreen:

przecież SUM'owskie jest za 49plnów.. cóż to za zniżkę dostałeś :wink::twisted:

Jestem z woj.wlkp.okreg Leszno,problem polega na tym,że czesto jezdze na Odre w woj.dolnoslaskie,lecz w tym roku nie podpisalismy porozumienia i nie moge juz tam jezdzic.Jak zalatwic sobie znaczek i wykupic skladke na dolnoslaskie? :?:

Jako posiadający ulgę łącznie wykupienie zezwolenia kosztowało mnie 89 zł za samo zezwolenie zapłaciłem 25 zł. 2 wędki z brzegu i lodzi oraz spining + 10 zł składki uzupełniającej. Reszta kwoty przypadła na wpisowe , składki członkowskie i wydanie legitymacji. kolo 106 w Mogilnie. Mogę teraz łowić na 2 jeziorach mogileńskim i Żabienko

Byłem dziś opłacić składki PZW na rok 2009:

-składka członkowska(uczestnik) 14zł

-składka okręgowa na wody nizinne(uczestnik) 24zł

-wykaz łowisk 3zł

RAZEM: 41zł :wink:

Amator, co do Kaczawki jak narazie strasznie duży poziom przynajmniej w obrębie Legnicy

okręg Legnica: Koło Kotwica

- Składka członkowska - 58zł

- Wody nizinne - 90zł

- Wody górskie 50zł

Witam. Składku opłaciłem już w połowie lutego i jak co roku cos tam drożej, ale to norma :wink:

Ile w waszych kołach kosztują skłądki dla młodzieży, która się ostro edukuje ( składki płace od 2002r i mam rocznikowo 18 latek) w moim kole płace 109 zł, ale słyszałem, że w innych kołach skłądka taka nie przekracza 80 zł... nie wiem czy to możliwe ?

ale słyszałem, że w innych kołach skłądka taka nie przekracza 80 zł... nie wiem czy to możliwe ?

oczywiscie u nas 69 zł = 40 +29

w tamtym roku było sa spinna jeszcze w tym nie ma:D

Hmm.. czyli mam rozumieć, że co roku przepłacam 40 zł ? :cry:

Chyba, że moje koło wprowadza jakieś ekstra opłaty np. na sport albo czyn społeczny? ale czy to możliwe ? Jesli jeszcze ktoś napisze, że ma taniej, to zapytam skarbnika o co chodzi. Tylko potrzebuje jakiś argumentów.

A jeśli te 50 zł to prowizja koła na %%, to będę się domagał, żeby mi dali znaczek "sponsor pzw" albo "wędkarz vip" a za rok zmiana koła :mrgreen:

ale nie nie kolego ja jestem z innego okręgu cała Polska podzielona jest na dane okręgi w twoim jest akurat taka opłata a w moim inna........

DAWID ma racie.co okręg to inna opłata.

np w okręgu Bielsko biała opłaty wynoszą;

składka członkowska Ulgowa 50% - dla: młodzież szkolna, studenci w wieku16-26 lat -29zł

Składka okręgowa na zarybienie, zagospodarowanie i ochronę wód-ulgowa -48z

oprócz tego nasz okręg wprowadził jakąś dziwną opłatę o nazwie "administracyjne" -30zł

ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków -2,5zł

Ja bez żadnej ulgi musiał bym zapłacić prawie 200 zł za same wody PZW więc całkowicie rezygnuję z opłacania PZW w tym roku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dodaj link lub baner - >

Polecamy

TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich
Dragon
https://www.iparts.pl/
Pomocnik wędkarza
przewodnicywedkarscy.pl
Blog Zwędkowani
TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich

Pontony - TOKAREX - super oferta pontonów firm BUSH, Fiord, YRT i HONDA

Akumulatory żelowe i AGM; Zamów online! do łodzi, jachtów, silników, echosond itp.
www.akumulatory-zelowe.pl

Dodaj link lub baner - >

Partnerzy

Corona-fishing.pl - sklep wędkarski

Telefony, smartfony, tablety - jaki kupić, jaki wybrać?

• Ostatnio przeglądający

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.