szczypior Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Ja u siebie we Włodawie płaciłem 140 zł Coś tam zamieszali i nie ma już tej opłaty "drapieżniki" i została ona wliczona w nizinne chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalar 3 Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Dawid ma rację.Młodzież ucząca się do 25roku płaci ulgową krajową to jest 29zł i na wszystkie wody30 zł i to wszystko. ale to nie dotyczy wiecznych studentów. pozd.Leszek =========== Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Sprawdziłem jak to wygląda w naszym okręgu - biorąc komplet płaci się 320zł składki okręgowej. Ulgowa za 40zł - dot. szkół dziennych i wieku 16-26lat - ale tutaj nie ma wód górskich, spinningu i łódki i nie ma możliwości dokupienia tego osobno. Więcej info - http://www.pzw.torun.pl/wykaz_wod_oplaty.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Witam . Mam taki problem . W naszym kole zmienił się cały zarząd na młodsze pokolenie i poszedłem opłacić składki . Skarbnik był dopiero 3 raz mówił że się uczy . Ale na stronie okręgu na tabeli składek jest wyraźnie napisane że Ja jako członek uczestnik (12lat) : nizinne 15 zł - górskie 30 zł . A skarbnik mi wyskakuje że nizinne 90 zł a górskie 140 zł . Spojrzałem w domciu w tabelę i patrze takie składki są ale jako normalne(dorosły) . Zapłaciłem tylko składkę członkowską . I mam znaczek "składka członkowska" a obok taki świecący PZW . Nie mam żadnego znaczka innego ani żadnego kwitu czy dowodu wpłaty . A on mi mówi że mogę spokojnie sobie wszędzie wędkować . Ale obawiam się że jak mnie skontrolują to nie uwierzą mi gdyż nic nie wpłacałem i on mi dowodu wpłaty nie dał . Poradźcie co mam zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Sprawdziłem jak to wygląda w naszym okręgu - biorąc komplet płaci się 320zł składki okręgowej.Ulgowa za 40zł - dot. szkół dziennych i wieku 16-26lat - ale tutaj nie ma wód górskich, spinningu i łódki i nie ma możliwości dokupienia tego osobno. Nie ma to jak zachęcanie młodzieży do metody spinningowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giepol Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Byłem dziś uregulować rachunek względem PZW i wyszło co następuje: - składka podstawowa - 58 zł - składka okręgowa wody górskie(w tym jest też łódka) - 125 zł - na dzieci - 2 zł - na prace społeczne - 6 zł Ogółem 191 zł, natomiast gdybym opłacił wody nizinne + łódka kosztowało by to 167 zł - 24 zł mniej jak górskie. Opłata bez żadnych ulg,okręg nadnotecki PZW koło Złotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erazm Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 U mnie opłata wynosi 141 zł - okręg skierniewicki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Witam! Mam pytanie: opłaciłem stawke podstawową w okręgu poznań ale niedługo jade na kilka dni do Legnicy i chciałbym połapać na Kaczawie a to wody górskie czy ktoś wie jaką musze wnieść opłate dodatkową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 za wody górskie opłata wysokości 50 zł obowiązuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 No i jestem trochę lżejszy dzięki ZO PZW Szczecin: - 58 - podstawowa - 90 - wody nizinne - 15 - spining - 45 - łódka --------------------- razem: 2008 do tego jeszcze wody SUM - 45 złociszy Nie jest tak źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rodryg11 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Ja słyszałem i czytałem w necie, że w tym roku mieli zrezygnować z dodatkowej opłaty za spina, ale jak widzę ona dalej jest :/ Jutro lecę opłacić składki to napiszę ile płaciłem. Okręg bydgoski. Kocur, przelicz jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 - 58 - podstawowa- 90 - wody nizinne - 15 - spining - 45 - łódka --------------------- razem: 2008 Kocurek 2 tysie za zezwolenie pzw.. nono tych wojskowych na wszystko stać do tego jeszcze wody SUM - 45 złociszy przecież SUM'owskie jest za 49plnów.. cóż to za zniżkę dostałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Supersobi, No i złapałeś mnie na kłamstwie Napisałem 45 a myślałem 49 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarzyk Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Jestem z woj.wlkp.okreg Leszno,problem polega na tym,że czesto jezdze na Odre w woj.dolnoslaskie,lecz w tym roku nie podpisalismy porozumienia i nie moge juz tam jezdzic.Jak zalatwic sobie znaczek i wykupic skladke na dolnoslaskie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rodryg11 Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Może po prostu tam wykup składki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buby Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Jako posiadający ulgę łącznie wykupienie zezwolenia kosztowało mnie 89 zł za samo zezwolenie zapłaciłem 25 zł. 2 wędki z brzegu i lodzi oraz spining + 10 zł składki uzupełniającej. Reszta kwoty przypadła na wpisowe , składki członkowskie i wydanie legitymacji. kolo 106 w Mogilnie. Mogę teraz łowić na 2 jeziorach mogileńskim i Żabienko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Byłem dziś opłacić składki PZW na rok 2009: -składka członkowska(uczestnik) 14zł -składka okręgowa na wody nizinne(uczestnik) 24zł -wykaz łowisk 3zł RAZEM: 41zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarzyk Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Może po prostu tam wykup składki ?Tylko gdzie Nie mam pojecia czy moge wykupic znaczki w innym kole niz w tym do ktorego naleze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo83 Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Amator, co do Kaczawki jak narazie strasznie duży poziom przynajmniej w obrębie Legnicy okręg Legnica: Koło Kotwica - Składka członkowska - 58zł - Wody nizinne - 90zł - Wody górskie 50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubal Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Witam. Składku opłaciłem już w połowie lutego i jak co roku cos tam drożej, ale to norma Ile w waszych kołach kosztują skłądki dla młodzieży, która się ostro edukuje ( składki płace od 2002r i mam rocznikowo 18 latek) w moim kole płace 109 zł, ale słyszałem, że w innych kołach skłądka taka nie przekracza 80 zł... nie wiem czy to możliwe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 ale słyszałem, że w innych kołach skłądka taka nie przekracza 80 zł... nie wiem czy to możliwe ? oczywiscie u nas 69 zł = 40 +29 w tamtym roku było sa spinna jeszcze w tym nie ma:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubal Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Hmm.. czyli mam rozumieć, że co roku przepłacam 40 zł ? Chyba, że moje koło wprowadza jakieś ekstra opłaty np. na sport albo czyn społeczny? ale czy to możliwe ? Jesli jeszcze ktoś napisze, że ma taniej, to zapytam skarbnika o co chodzi. Tylko potrzebuje jakiś argumentów. A jeśli te 50 zł to prowizja koła na %%, to będę się domagał, żeby mi dali znaczek "sponsor pzw" albo "wędkarz vip" a za rok zmiana koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 ale nie nie kolego ja jestem z innego okręgu cała Polska podzielona jest na dane okręgi w twoim jest akurat taka opłata a w moim inna........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 co do Kaczawki jak narazie strasznie duży poziom A jak z rybami? Warto wydać 50 zł? Jeśli tak to gdzie w Legnicy moge wnieść opłate? Będe w czwartek rano w Legnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 ale nie nie kolego ja jestem z innego okręgu cała Polska podzielona jest na dane okręgi w twoim jest akurat taka opłata a w moim inna........ DAWID ma racie.co okręg to inna opłata. np w okręgu Bielsko biała opłaty wynoszą; składka członkowska Ulgowa 50% - dla: młodzież szkolna, studenci w wieku16-26 lat -29zł Składka okręgowa na zarybienie, zagospodarowanie i ochronę wód-ulgowa -48z oprócz tego nasz okręg wprowadził jakąś dziwną opłatę o nazwie "administracyjne" -30zł ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków -2,5zł Ja bez żadnej ulgi musiał bym zapłacić prawie 200 zł za same wody PZW więc całkowicie rezygnuję z opłacania PZW w tym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.