Skocz do zawartości
tokarex pontony

Wisła w okolicach Warszawy

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
Napisano

Może łowi ktoś na wiśle na odcinku od Nowego Dworu do Jabłonny? Interesują mnie różne głębokie doły ,dostępne z brzegu. Sprawdzone miejsca sumowe.Jeżeli znacie takie miejsca to opiszcie je,jak można sie tam dostać.? POZDRAWIAM

• 1 year later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Witam serdecznie,

Obiecałem zabrać szwagra, który do nas przyjechał na parę dni (i ma niezłe pojęcie o wędkarstwie) na ryby nad Wisłę.

Ja mam dość blade pojęcie o łowieniu, a nad Wisłą jeszcze nie byłem na rybach, stąd proszę Was o pomoc.

Mieszkamy na Białołęce - Nowodworach i Wisłę mamy w pobliżu - w dodatku jest to dość ładne miejsce, ale czy dobre na ryby? Czy może sugerujecie jakieś inne dobre miejsca w Warszawie?

Jakie rybki, na jakie metody można upolować w Wiśle?

Napisano

No w Wawie na Wiśle można upolowac większośc polskich ryb, wszelkimi dostępnymi metodami. Nie znam Wisły w twoich okolicach, ale jesli szwagier spinningista to zawiez go na jakies główki. Jeśli spławikowiec, lub grunciarz i jak piszesz doświadczony to on sam sobie najlepsze miejsce znajdzie. Ja łowię w samej Wawie pomiedzy mostem slasko dabrowskim, a gdanskim i tam jest cala kupa fajnych miejsc na rozne metody polowu.

Napisano

dzięki za odpowiedz.

wczoraj wieczorem pierwsze podejście bez powodzenia - brak brań. tylko słyszeliśmy jak coś porządnie grasowało w pobliżu.

podpowiedzcie proszę jakie przynęty są tu skuteczne?

na spinning ani blacha ani guma nie wzbudziły zainteresowania.

natomiast na grunt robaki + zanęta feeder i nic. podobnie ze spławikiem.

Napisano

Ja wędkuję na Nowodworach bo podobnie jak Ty mieszkam (chwilowo) na tarchominie. Na feeder efekty bywają ciekawe, zwłaszcza efekty pod postacią dużych leszczy.

Napisano

Spinningistów to ja tam najczęściej widuję z woblerkami, ale zasada żadna na pewno to nie jest. Sam nie mam spinningowych sukcesów, ani nawet sukcesików na Wiśle. Natomiast jeśli chodzi o białoryb to rządzi biały robaczek i pęczak gotowany z czosnkiem (lesio to lubi) :mrgreen: Powodzenia.

• 2 weeks later...
Napisano

a czy macie moze jakies dobre miejscowki w poblizu mostu siekierkowskiego ?

nad wisla dopiero zaczynam zabawe z rybami (wczesniej tylko jeziorka i narew) ale jako ze sie

przeprowadzam na goclaw i do wisly mam 3min z buta to warto pomoczyc kija .

moejscowki glownie na grunt mnie interesuja chociaz woblerkow tez sprobuje :grin:

Napisano

O ile się nie mylę to w okolicach siekierkowskiego jest zero główek. Na dłuższym odcinku masz po prostu umocniony betonową opaską brzeg, ale chyba na feederek to w niczym nie przeszkadza. Ja łowiłem, kiedyś kwałek dalej w górę rzeki. Jakieś pięc kilometrów przed mostem. Tam masz troche główek i ciekawszego terenu. Jedziesz sobie wałem miedzeszyńkim i w pewnym momencie skręca polna droga w prawo. Samochodem da się dotrzec, a rowerkiem to już bez najmniejszych problemów. Pozdrawiam.

Napisano

slyszalem ze w druga strone miedzy trasa lazienkoska a mostem poniatowskiego tez sa niezle miejscowki szczegolnie na snadacza i suma .

akurat jesien tuz tuz moze jakiegos drapieznika sie uda wyciagnac :D

• 9 months later...
Napisano

Czy ktoś z Was był w tym roku na Wiśle w okolicach Stadionu ?? , Zamierzam sie tam wybrać bo to miejsce ktore znam i mam tam dobry dojazd (Brak prawa jazdy), nie łowilłem na Wiśle jakies 1.5 - 2 lata wiec nie wiem na co sie szykowac , bo jezeli ma to byc totalna porazka to od razu odpuszczam ;P , Jezeli byscie mogli to prosze o wszelkie Opinie na ten temat

Z góry wielkie Dzieki ;)

Blackbird

Napisano

Witaj. Ja łowię na Wiśle nieco niżej, pomiędzy śląsko-dąbrowskim, a gdańskim. Łowię leszcze i krąpie na DS. Od miesiąca nie byłem bo teraz jeżdże dużo nad Zalew Zegrzyński, ale na wiosnę była w tym roku lipa:(

Jesli masz jakies pytania wal na priv.

• 2 months later...
Napisano

Dawno nikt tu nie zaglądał :wink: , ale może ktoś łowił na Wiśle w okolicach ul. Bartyckiej? Czy woda już opadła i czy można już tam zacząć znowy łowić? Sandacz czeka a jak byłem tam w piątek 14 września to nie dało się podejść do plaży.

Napisano

Karter nie wiem jak jest przy Bartyckiej, ale widziałem wczoraj że woda opadła maks. pół metra więc podejrzewam, że nadal nie da się dojść...

• 7 months later...
  • 2 months later...
Napisano

Cześć !

Przez 20 lat łowiłem na jeziorach , teraz chcę spróbować na Wisle ... nigdy tu nie łowiłem , mimo ,że mieszkam od urodzenia... Kazdy szczegół sie przyda...

wiem , że tak ogólnie ...ale rzeka to dla mie nowośc..

• 6 months later...
Napisano

Podobnie jak nocry, łowię przeważnie na wodach stojących. W zeszłym sezonie jeździłem na Zawady, ale wyniki raczej marne. W tym roku planuję się podszkolić w łowieniu na dużej rzece. Mam do Was parę pytań:

1. Kiedy najlepiej zacząć łowić na feedera na naszym odcinku Wisły?

2. Jakie miejsca wybierać?

3. Na jakie ryby się nastawiać?

• 2 weeks later...
Napisano
Miras a gdzie zamierzasz łowić, na jakim odcinku ?

może coś ci pomogę

Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia. Nie wiem gdzie są dobre miejsca. Na pewno chcę łowić tam gdzie nie płyną ścieki, więc chyba od ul. Karowej w górę rzeki, chyba najlepiej na jakieś główce. Będę łowił feederem, ale na razie nie chcę się nastawiać na konkretny gatunek, ważne żeby cokolwiek brało. Wiadomo, że najważniejsza jest praktyka. Jakie miejsca mógłbyś polecić? Na co zwracać uwagę przy wyborze miejscówki i gdzie umieszczać zestaw?

• 2 weeks later...
Napisano

Był ktoś ostatnio nad naszą Wisłą? Można ustawić się gdzieś z feederkiem, czy woda jeszcze zbyt wysoka? No i w ogóle co słychać nad rzeką? :mrgreen:

Napisano

ja ostatnio bylem spacerkiem kolo siebie i woda niewysoka. Widać wiekszosć głowek wiec mysle ze spokojnie mozna lowic :)

• 5 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano

Był ktoś ,może ostatnio nad Wisłą w okolicach Wa-wy ,da się powędkować na spinning :?: (chodzi mi głównie o poziom wody) .Niestety - już prawie od kilkunastu dni ,nie byłem nad wodą :cry:.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.