marcinuh Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 życzę większego niż te 25cm Niestety z tym jest słabo na razie, tydzień temu dopiero pojawiły się pierwsze doniesienia o okoniach jako takich, a powyżej 30cm to są legendy na moich terenach. Jest ich dużo, ale małych - wędkuję zbyt krótko, aby stwierdzić czy to skarłowacenie i tak jest od zawsze, czy może populacja się odbudowuje i za kilka lat będziemy mieć medalowe sztuki . Szczupak nam się odbudował, po kilku latach niebytu w tym sezonie to częsty gość na haku i sztuki bywają naprawdę okazowe, więc może i okoń pójdzie w jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Szczupak nam się odbudował, po kilku latach niebytu w tym sezonie to częsty gość na haku i sztuki bywają naprawdę okazowe, więc może i okoń pójdzie w jakość Właśnie ten szczupak.... Piękny okoń na haku to dopiero coś, nie dość, że piękna ryba to jednak wydaje mi się, że bardziej "ciesząca" niż w/w Życzę pięknych pasiaków, połamania kija byle nie na kolanie A wracając do tematu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinuh Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 połamania kija Dwa w tym roku już złamałem, także dziekuję za życzenia (bo jak się nie dziękuje to się spełniają podobno) A wracając do tematu.... No właśnie, oddaję głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 nie złowione ale znalezionej diś na brzegu nowiuśne okularki Robinson S1. Włąsnie od trzech dni myślałem nad zakupem nowych bo stare juz sie połamały i szkiełka podrapane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr 880 Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 2 lata temu na stawie znajomego zaplątał mi się w żyłkę płynący po wodzie kret [ skarpa wysoka i widocznie wpadł ] wyciągnąłem bidulę i wypuściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Jeszcze jak chodziłem do podstawówki na jeziorze na sprężynę złowiłem kierownice razem z kolumną kierowniczą od vw passata podczas holu myślałem że to amur bo był to rok w którym łowione takie po 16kg a to poprostu kierownica obracała się po twardym dnie dając wrażenie uciekającej ryby w trzciny .Wskoczyłem do wody w butach i spodniach żeby tylko nie stracić tak wielkiej ryby kierownica zaczeła obracać się w przeciwnym kierunku wypływając na środek jeziora. Czekałem aż zobaczę mojego amura ale jakieś 5 m od końca holu moje marzenie prysło.Jestem dumny z jednej rzeczy że nie było tam innych wędkarzy ani widzów ( nie było wstydu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerwony Diabeł Napisano 12 Października 2009 Share Napisano 12 Października 2009 W ubiegłym roku złowiłem dwie kaczki krzyzówki na kukurydzę. Podczas jednej zasiadki Oczywiście obie wróciły do wody A Miałem też taką przygodę: Zestaw na trupka na grunt, lekkie podciągnięcie, nie zauważone No nic, ściagam zestaw. Zobaczę, czy płotka jeszcze się trzyma na haku. I Jeest Ale bydlę! To dopiero jest sandacz Miejsce było dość zarośnięte, więc żyłka 0.35, dam radę Baardzo wolno idzie, a czasem ostre kopnięcia. Pompuję, dokręcam hamulec, bez zmian. I po długim czasie mam swoją upragnioną zdobycz... Sadzyk wędkarski Prostokątny, o obręczach z grubego drutu Niestety pusty Ktoś z łódki pewnie zgubił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinv Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 Zaczynając moją przygodę z wędkarstwem zlowilem mewę- chcialem spróbowac na żywca lecz jeszcze nie wiedziałem, ze trza dociążyc jakos zestaw. Zachaczyłem uklejke a ona przy powierzchni ledwo co poruszała się. Raz odwracając sie, patrzę a spławika nie ma. Zaciecie, a żyłka w górze a na jej końcu mewa... Zgodnie z no kill mewa wróciła w powietrze. No a w tym sezonie złowiłem coś mega obrzydliwego- zużytego kondoma. Niezle się natrudziłem, żeby dziada zdjąc z haka przy użyciu patyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 Ja łabędzia, wredne są nad pewnym jeziorem, nikogo się nie boją i atakują nie raz. Wpłynął mi w żyłkę od pickera, na środku jeziora, gdy miałęm ciąć się uwolnił. Odjazd fajny . Ale się wędka gięła - super emocje, tylko szkoda, ze to nie ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
virago535 Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 Pewnego upalnego wieczoru , nad Radunią na blaszkę mepsa złapałem zegarek po wysuszeniu nawet działał , a podobno Chińczycy robią tandetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszBB Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Na stawach w kobiernicach lata temu zlaplem jak co niektorzy labedzia ,kaczke ale sie udalo uwolnic ale byly problemy ,a w Tresnej to rozny syf ,worki stare ,liny ,podpaski,kłebki zyłek ,raki,malze ktore dzielnie walcza ,i mnustwo roznych szmat starych ,a znajomy szczupaka na grunt na kulke krabowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Najbardziej w pamięci utkwiła mi foliówka w której był okonek który miał ok. 5cm. Poza tym w 2009 roku udało mi się upolować raka na wahadłówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michorn Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 O ile mi osobiście nic dziwnego się nie uczepiło, o tyle pamiętam jak znajoma która ma działkę nad Rega przy samej wodzie, zostawiała konewkę w wodzie, pewnego razu jak wyjęła konewkę to razem z 1,5 kilowym węgorzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szotornik Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 michorn kazdy kusownik sie jakos tumaczy >>:> oczywiscie zarcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 chodząc na małej rzece za okoniem miałem takie dziwa jak małże , oraz kaczkę małż latem to nawet nie taka rzadkość trafia się tak 2 3 razy na tydzień - a przy kaczce to dopiero była jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolek_93 Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Ja we wrześniu 2009 roku złowiłem....zdechłego Jastrzębia. nie wiedziałem że są one aż tak wielkie śmierdział okropnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Ja we wrześniu 2009 roku złowiłem....zdechłego Jastrzębia. nie wiedziałem że są one aż tak wielkie śmierdział okropnie .... Ja bym zrobił z tego gołąbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Finczyk Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Rzucilem blache, ale nadleciala mewa i zaplatala jedno ze skrzydel w plecionke. Nawijam plecionke, a ta drze sie w nieboglosy i zrywa z wody. W koncu doholowalem ja do brzegu i odkrecilem z plecionki. Troche bylem w strachu, gdyz wtedy panowala psychoza ptasiej grypy, a ja nie mialem rekawiczek. Ale wszystko bylo OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Pewnego ładnego dnia, kilka lat temu kiedy jeszcze nie miałem karty wędkarskiej, wybrałem się na malutki dziki stawek połapać ojcu małych karasiów na żywca. Złapałem karasie i TRASZKĘ Bałem się troszkę odpiąć ale dałem rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Dobry temat - dopiero co go zobaczyłem i od razu mi się przypomniało jak mój koleś w tamtym sezonie wyjął na odrze w Wałach Śląskich karpiówkę w pełni uzbrojona - kij, młynek, plecionka, hak - zdobycz wzięła jakieś 40m od brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartak 20 Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Ja na spławik złowiłem traszke,jakieś 5 lat temu.Byłem ździwiony i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 moze nie az tak dziwne ale jednak niecodzienne szczupaki: 2 na splawik kukurydza, raz bialy robak oraz na truskowawkowa kulke proteinowa w kolorze pomaranczowym innym razem spinningujac kotwice z cegiel zrobiana z meppsem 4 polonia ktorego urwalem na tym 2 lata wczesniej zanim zaczelem stosowac plecionki innego razu wyjelem choinke galaz obwieszona przynetami i splawikmi raz mialem dzien ze wyjmowalem same wyrzutki znajomy ktoregos razu zlowil kormorana na zywca a teraz rzeczy ktore znalazlem ida wzdluz brzegu: ostatnio kilka dobrze schlodzonych przy brzegu piw harnas, zima 300 pln zgniecione w kulke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 łowiąc rano płocie na przenice wyciągnąłem marzanne lecz nie był to miły widok na pierwszym wynurzeniu myślałem że mam topielca......... Kask od motoru,garnek i raz martwego kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubal Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Marzanna to rekord świata : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 wiem hubal teraz sie z tego śmieje . . .a l e w t e d y .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi