nalewator Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Kumpel był w sobotę od strony drewnianego mostku .Łowił od 17 do 22 efekt 1 krąp. W tamtych okolicach trze się leszcz i to duży . Pseudo spiningiści łowią go na szarpaka. jeden z nich podszedł do kumpla i powiedział ,że bierze ładny leszcz na twistera Przydało by się tam jakiś patrol strażników wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Witam Kolegów.. Byłem na Topoli i nawet udało mi się połapać, w siatce zameldowały się 4 leszcze po około 40cm, 8 płotek z których największa miała 37cm, dwa krąpie i jaź Leszcze z gruntu na pinkę z czerwonym a płotki na bata z kanapką pinka- biały- pinka. Siedziałem 4 godziny bo później zaczęli wodę spuszczać ze zbiornika i poziom wody opadł na tyle ze mi cała siatka z wody wyszła Do domu wziełem leszcze a reszta do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 witam,byłem na Topoli od 13.00 do 19.00,efekt,zero,nic totalna lipa.Zmieniam teren na Pilce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Panowie jak tam sytuacja na Topoli bo jutro sie wybieram od drewnianego mostku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian r Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Suhhar , ja też się wybieram jutro , słyszałem że woda pare dni temu była niewiele poniżej mostu garbatego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 wow czyzby az tak wode łapali ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian r Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Tam ddzie normalnie stoją auta , była woda.Aż do kontenera.Sam tego nie widzialem , ale rozmawiałem z ludźmi którzy tam byli.Ponoć takiej wody tam jeszcze nie było.W razie czego jak bedzie dalej wysoka woda uderzę na rzekę w paczkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Hej ja juz wrocilem z Topoli. Kicha straszna 2 plotki i to wszystko. Niektorzy bez ryby przez 2 dni są. Woda normalna i lekko spada. Nie zanosi sie na zmiane zerowania ryby. Acha na Topoli juz sie zrobilo obozowisku tutaj od drewnianego mostku. Pseudo karpiarze sie rozstawili z rodzinami i biesiadują. Dzieciary się kąpią i hałasuja. Pseudo wedkarze postawili sobie markery z butelek po wodzie mineralnej MARKERY chyba z 200-250m od brzegu Widziałem jak koles cos zaciol holowal a pozniej wzieli lodke i plyneli bo ryba weszla w zaczep koles wedke połamał ha ha ha i jeszcze ryby nie wyciagnol. Nastepnym razem ide calkiem na lewo w szuwary i wara od ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian r Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Za garbatym mostkiem to samo :/ , czyli piknik .O wędkowaniu w ciszy i spokoju nie ma mowy niestety.suhhar, możesz mi powiedzieć jak dojechać na ten drewniany mostek ? A tak wogóle to ja też właśnie wróciłem , i wierz mi lub nie , efekt miałem identyczny jak Ty haahh , czyli 2 płotki , z czego druga spadła z haczyka tuż przy brzegu , więc pierwszą wypuściłem zpowrotem do wody.Na dodatek złamałem szczytówkę w feederze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Damian masz mapkę. Za złotym stokiem skręcasz na błotnice i jedziesz cały czas prosto główna droga az dojeżdżasz do krzyżówki w blotnicy zaznaczonej na mapie na zolto. Skręcasz w prawo a później pierwszy skręt w lewo przejedziesz jakies 100-200 m i bedzie droga w lewo taka polna utwardzona kamieniami. Wjeżdżasz w nia i caly czas prosto az do wału dojedziesz i do mostku na niebiesko zaznaczonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian r Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Dzięki wielkie kolego , naprawdę dziękuję.Co do Topoli , a konkretnie tej miejscówki za garbatym mostkiem to nie wiem o co chodzi - drugi raz z rzędu taka porażka...... .Czy przyczyną jest leszczowe tarło ? Po nim leszcz przenosi się na jakis czas na głębszą wodę i może dlatego go nie ma na ujściu... Aaaa mam jeszcze dwa pytanka.Czy uważasz że miejsce koło drewnianego mostku jest lepszą miejscówką niż ujście za garbatym mostkiem? Bo częściej bywasz chyba w tym miejscu które mi opisałeś prawda ? Pytam dlatego ,że ja na Topoli jestem często - praktycznie co weekend , ale na ujściu czasem nie ma gdzie usiąść , albo po prostu nie ma brań , i w tym momencie przydaje się jakaś alternatywa w postaci innej miejscówki.Brzeg od strony taśmociągu odpada , a innych dobrych miejsc nie znam. A drugie moje pytanie to takie , czy daleko trzeba zostawić auto ? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Witam! Byłem ostatnio (niedziela)ze znajomymi na Kozielnie (na Topole zajechaliśmy na chwilę - tak na rekonesans). Łowiliśmy od 5 do 12. Wynik - 4 piękne leszcze Dwa po 53 cm, jeden 54 i jedna 60-tka (2kg). Przed 9 mieliśmy tylko jednego leszcza. Na Kozielnie i na Topoli powinno brać podobnie - taki sam charakter łowiska. Łowiliśmy z gruntu (6 wędek). Sporo nęciliśmy. Doszliśmy do wniosku, że lepsze takie 4 niż całe wiadro takich 35-40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian r Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Witam!Byłem ostatnio (niedziela)ze znajomymi na Kozielnie (na Topole zajechaliśmy na chwilę - tak na rekonesans). Łowiliśmy od 5 do 12. Wynik - 4 piękne leszcze Dwa po 53 cm, jeden 54 i jedna 60-tka (2kg). Przed 9 mieliśmy tylko jednego leszcza. Na Kozielnie i na Topoli powinno brać podobnie - taki sam charakter łowiska. Łowiliśmy z gruntu (6 wędek). Sporo nęciliśmy. Doszliśmy do wniosku, że lepsze takie 4 niż całe wiadro takich 35-40cm. A możesz powiedzieć kolego w którym miejscu na Topoli byłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panjarek Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 3h pod wieczór i 7 leszczy 30-45 1 krapik i mega płoć ale z bliska nic daleki rzut i siedzi ryba od strony błotnicy teren zajęty pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guliwer89 Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Witam!Byłem ostatnio (niedziela)ze znajomymi na Kozielnie (na Topole zajechaliśmy na chwilę - tak na rekonesans). Łowiliśmy od 5 do 12. Wynik - 4 piękne leszcze Dwa po 53 cm, jeden 54 i jedna 60-tka (2kg). Przed 9 mieliśmy tylko jednego leszcza. Na Kozielnie i na Topoli powinno brać podobnie - taki sam charakter łowiska. Łowiliśmy z gruntu (6 wędek). Sporo nęciliśmy. Doszliśmy do wniosku, że lepsze takie 4 niż całe wiadro takich 35-40cm. Witam jestem nowy na forum i pozdrawiam wszystkich. Cz możesz napisać gdzie są takie brania? W piątek wybieram sie na topole i chciałbym wiedzieć jak tam sytuacja z braniami bo nie wiem czy jest sens jechać. Wielkie dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian r Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 3h pod wieczór i 7 leszczy 30-45 1 krapik i mega płoć ale z bliska nic daleki rzut i siedzi ryba od strony błotnicy teren zajęty pozdr W którym miejscu ?Od błotnicy ? koło drewnianego mostku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panjarek Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 3h pod wieczór i 7 leszczy 30-45 1 krapik i mega płoć ale z bliska nic daleki rzut i siedzi ryba od strony błotnicy teren zajęty pozdr W którym miejscu ?Od błotnicy ? koło drewnianego mostku ? naprzeciwko garbatego na cyplu i bardzo dalekie żuty na lewa wyspe branie za braniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guliwer89 Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 czy wybiera sie ktos moze jutro na topole od strony garbatego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Suhhar mam prośbę, czy mógłbyś mapę Topoli wrzucić ale w powiększeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian r Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Pilczyk, zrób tak jak ja - kliknij prawym przyciskiem myszy na zdjęciu (w laptopie będzie to prawy przycisk na touchpadzie) i z opcji jakie się pojawią wybierz "zapisz" lub ''zapisz jako'' .Zapisze Ci zdjęcie domyślnie na pulpicie - będzie one na pulpicie ostatnim zapisanym elementem.Potem sobie kliknij , i jak si otworzy fotkę to znakiem "+" możesz powiekszac do bólu.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian r Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 3h pod wieczór i 7 leszczy 30-45 1 krapik i mega płoć ale z bliska nic daleki rzut i siedzi ryba od strony błotnicy teren zajęty pozdr W którym miejscu ?Od błotnicy ? koło drewnianego mostku ? naprzeciwko garbatego na cyplu i bardzo dalekie żuty na lewa wyspe branie za braniem Dzięki kolego .To niesamowite że bylo tam wolne miejsce hahhh , ostatnio to rzadkość. Co weekend siedzą tam kolesie ze świdnicy.Jeden gruby , opalony , wygląda jak cygan, tak na oko kolo 55 lat , drugi szczupły też w podobnym wieku.Goście zawsze siadają w tym miejscu - na cyplu.Są co weekend , i robią naprawdę niezłe spustoszenie w wodzie.Podczas ostatniego wypadu , właśnie na cyplu wyciągnęli leszczy - uwaga ! 36 kilo , w drugiej siatce około 28 ,z daleka obserwowałem jak ważyli , i tylko słyszałem urywki rozmowy , więc stąd wiem.a najlepsze że są co tydzień , i co tydzień łapią mniej więcej takie ilości.Ostatnim razem usłyszałem , że nie mam po co tam przyjeżdżać w piątek po południu , bo i tak już będzie zajęte przez nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 a jakim autem jezdza ci kolesie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian r Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Nissan primera , albo almera , sedan , granatowy metalic.Model chyba '95 lub '96 .Blachy zaczynające się na DSW ....Czasem jest z nimi koleś starym mondeo , albo busem. Topole mają naprawdę obcykaną.....kiedy są , to zawsze mają pełne siatki , a ludzie siedzą i obgryzają tylko paznokcie z nerwów.Poważnie. Kiedyś gość siedział koło nich i rzucał dosłownie 2 metry od ich zestawów , i lipa , nie miał ani brania, a kolesie systematycznie co 5-10 minut lądowali ładne leszcze na brzegu.Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 regulamin wyraznie mowi ze max 5 kg ryb wiec mozna im zwrocic uwage jakby co. Ja sie tam nie pitole jak ktos łamie regulamin to zaraz dym robie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 trzeba dać cynk SSR niech w weekend rzucą okiem na zasób siatek "Panów z mięsnego" w okolicach garbatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi