johny476 Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 aha mam pytanko czy jak sie jedzie na wies topola jest garbaty most gdzie zawsze łowie i w lewo i jeszcze w lewo od strony ulicy idzie cos połowic??? warto tam zasiąsc czy lepiej od strony topoli czy za tasmociągiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Na wiosnę od drugiej strony warto , bierze płoć , leszcz i karp. W lecie to już jeżdżę na taśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 heloł a powiedzcie mi czy na Nysie kłodzkiej ale za tamą Kozielno są tam miętusy brzany klenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz7 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 slyszałem o brzanach. Ale to juz chyba Opole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 za tama w kozielnie to juz opole i teoretycznie kazda ryba tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 a czy ktos z was łowi tam moze ? i ma na swoim koncie jakies okazy byłem tam ze 3 razy ale tylko okon i bolen mi wchodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz7 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Gadałem z goscmi ktorzy podobno ladne sandacze i brzany lapal ale osobiscie nie mialem przyjemnosci ale moze w tym roku POZDRAWIAM!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 dzieki za info ja tez w tym roku wybiore sie tam pare razy napewno kolo tamy ale własnie ciekawi mnie zeby zjechac nizej tam gdzie jest łągodniejszy nurt moze w koncu uda mi sie złowic cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 Powiedzcie koleżanki i koledzy czy od taśm można złowić białą rybę i jak daleko trzeba rzucać? Z tego co wiem to od taśm o miejscówkę nie jest trudno, gorzej jest po drugiej stronie brzegu, który jest non stop okupowany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisDDZ Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 80 % łowionych ryb od taśmy to leszcz czasem podchodzi płoć i karp , a co do odległości to zależy od poziomu wody . Trzeba próbować na różnych odległościach nie ma złotego środka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 KrisDDZ, dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 Na tasmy juz mozna jechac bo jest piekna tafla wody,zero lodu.Ciekawe czy by cos brało?Chyba za zimna woda jeszcze...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 patrzac na wode chciałoby sie juz połowic ale nie wydaje mi sie czy by cos teraz skubało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 Leszcz bierze cały rok i podejrzewam, że odpowiednie podnęcenie, a na hak jedna pinka lub biały robaczek a najlepiej larwę ochotki i można liczyć na leszcze. Trochę mam za daleko na Topolę, ale chętnie spróbowałbym o te porze roku zwłaszcza, że nie ma lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 no w sumie tak ale wyników nie spodziewałbym sie rewelacyjnych a jesli sie myle to zwracam honor bo nigdy nie łowiłem w lutym leszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYBAK3000 Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 WITAM JUŻ KTOŚ ŁOWIŁ NA TOPOLI OD STRONY RZEKI ? WYBIERAM SIĘ WIĘC CHCIAŁEM ZAPYTAĆ CZY COŚ SIĘ DZIEJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYBAK3000 Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Takie Leszcze podchodziły wiosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Od strony rzeki jest bardzo niski stan wody a poniżej mostu w rzece wielkie drzewa i gałezie wystajace z wody.Na samym zbiorniku także wystaja niespodzianki więc cięzko o coś nie zahaczyć.Kiedy już woda się wyrówna to będzie duzo strat koszyczków itp Chyba że ktoś się wybierze jeszcze teraz aby obczaić teren ,gdzie wystaja gałęzie itp.bo jak juz schowaja sie pod wodę no to będzie duuuuużo nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 i dobrze wystarczy tej chołoty siedzącej obok mostu co 2 metry i ciągnącej co popadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Zobaczcie co znalazłem. Obecnie stan wody na Jeziorze Otmuchowskim jest dziesięciokrotnie niższy niż zwyczajnie. Firma Skanska uzupełnia 15 tys. metrów kwadratowych powierzchni skarpy, w której są spore ubytki. Koszt przedsięwzięcia to kwota 4,6 mln zł. W roku 2011 lub na początku 2012 ma ruszyć również wielka inwestycja na Jeziorze Nyskim warta 400 mln zł!. Chodzi głownie o tamę, która na dzień dzisiejszy nie gwarantuje bezpieczeństwa mieszkańcom Nysy i okolic . Projekt zakłada pogłębienie koryta rzeki Nysy, umocnienia wałów oraz przebudowę tamy. Szacuje się, że cała inwestycja potrwa cztery lata i zakończy się w 2015 r. Na czas remontu spuszczona zostanie woda z jeziora Nyskiego, natomiast rolę głównych zbiorników retencyjnych przejmą (remontowany) Otmuchów, Kozielno oraz Topola. Zbiorniki w przypadku zagrożenia powodziowego będą napełniane do maksimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 no słyszałem o tym dlatego Topola i kozielno bedzie cały czas bardzo niski stan wody i szkoda bo kłusole beda robic co chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Zastanawiam się czy na topoli i Kozielnie są tak częste kontrole jak na Pilcach? Wkońcu przecież obowiązuje limit złowionych ryb, a z tego co czytałem na tym forum to na Topoli poprostu tak koszą ryby zwłaszcza leszcze jakby zasilali sklepy rybne. Wstyd!!!! Gdzie jest straż rybacka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Lowiej juz okolo 15 lat na Pilcach i nigdy nie miałem kontroli czasami zastanawiam sie po co oplacalem karte jak nikt tego nie sprawdza Na Topoli w 2010 bylem okolo 3) razy i tez nikogo nie widizialem , raz tylko policja mandaty wlepiala tym co na wal wjechali Moim zdaniem straz rybacka jesli juz kontroluje to prawdopodobnie prawdziwych wedkarzy ktorzy przestrzegaja przepisow, a klusownicy ktorzy zakaldaja sieci itp, spia spokojnie przyklad staw nr 1 na pilcach gdize na jesien uwolniono jesiotry z sieci sorki za bledy zaraz meczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYBAK3000 Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Słuchajcie a jak ryba na Topoli ktoś coś już łowił? Dzięki za Pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYBAK3000 Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 feeder2010 dzięki za info i z tego co piszesz to wielki syf na tej rzecze KASĘ CHCĄ BRAĆ A SPRZĄTAĆ NIE MA KOMU POCZEKAMY ZOBACZYMY. Jak macie jakieś info gdzie można połowić dajcie znać dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi