salem78 Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Witam mam kupna zanętę MegaMix Lorpio (Uniwersalna) i czego mogę jeszcze dodać do niej w razie, czego mam jeszcze:Atraktor zapachowy trapera (vanilia), płatki owsiane, pszenice, śrut, otręby, kukurydze konserwową, białe robaki na przynętę mam białe robaki, czerwone robaki, kukurydze. Proszę o jakieś rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Po pierwsze bardzo dobra zaneta kupuj ja dalej ja osobiscie ja lubie, a co bys mogl do niej dodac to zalezy gdzie bedziesz lowil podstawowe pytanie jezioro czy rzeka a moze wiesz cos o akwenie na jakim bedziesz lapal jakie tam dominuja ryby itp. wtedy mozna powiedziec cos wiecej i jeszcze ogolna glebokosc lowiska wtedy mozna cos blizej napisac.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salem78 Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Miejsce to bardzo mocno zarosniete stawy o wymiarach 20m na 10m i głebokosci kolo 10m i nie wiem jakie tam sa ryby wczoraj tam zlapalem mala plotke i krapia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 To strasznie male te stawy jesli sa zarosniete to sprobuj zapolowac na karasie i liny na lekki splawiczek ja bym dal za przynete czerwonego robala bedzie raczej najlepsza alternatywa jak to bedzie taki gnojaczek a jesli chodzi o zanete to dodaj otreby oraz platki owsiane jak pisales zlapales krapia one lubia platki otreby dobre sa zawsze no i jak masz duzo to mozesz pociachac te robaczki czerwone do zanety dodac i to byloby wszystko reszta raczej nie potrzebna np. kukurydza konserwowa musialbys regularnie przez pewien okres necic nia zeby ryby przyzwyczaic. na plotki najlepsza pinka lub parzona pszenica ale tez musisz do niej ryby przyzwyczaic. zycze udanych polowow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisux Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Nie testowałem tej zanęty - ale czytałem kilka dobrych opinii - zobaczymy jak ją gdzieś się uda zakupić to zamierzam przetestowac ! - wiadomo to nie Sensass czy Marcel - ale za taką kasę warto przetestować - - no i każda nowa firma tworzy konkurenję z korzyścią dla nas wędkarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eksist Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Dziwne , raczej pora nic do tego niema ,bo na tą zanete ryby bardzo dobrze brały mi w wiosne jak i w pazdzierniku pora roku ma duzo do rzeczy co do zanent. W zime trzeba dodawac mniej zapachow, atraktorow itp. niz w lato czy na wiosne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redaktor Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 Od pewnego czasu używam Star Fish XXL karp z różnym efektem. Co oprócz atraktorów dodać by działał lepiej na większe karpie? Dodawałem kukurydzę, płatki owsiane i kaszę kukurydzianą. w proporcjach (na oko) np. 2 puszki kuku na 3 kg. + 0,5 kg kaszy kukurydzianej. Wybieram sie na kilka dni urlopu wiec z góry dziękuje za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petros Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Co sadzicie o tych zanetach, ktora lepsza? I jescze jedna sprawa ostatnio kupilem opakowanie 3 kg, po otworzeniu zaneta byla zjęczała. (czyzby duze paczki zalegaly w sklepach...?) Czy majac pewnosc ze beda swieze lepiej wybierac opakowania 1kg ewentualnie 2kg? Macie jakies patenty na ocene swiezosci zanet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stocha Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 Co sadzicie o tych zanetach, ktora lepsza? miałem doczynienia z obydwoma i jak dla mnie zdecydowanie lepsza jest Dragon XXL lin karas poniewaz ma grubsza konsystencje,w sam raz na dluzsze necenie.Lorenca jakos mi nie przypadla i rybom u mnie raczej tez nie I jescze jedna sprawa ostatnio kupilem opakowanie 3 kg, po otworzeniu zaneta byla zjęczała mogles oddac ta zanete z powrotem do sklepu gdzie ja kupiles a jezeli sprzedawca powie ze za dluga ja trzymales we wilgoci to najwyrazniej chcial sie pozbyc felernego towaru Czy majac pewnosc ze beda swieze lepiej wybierac opakowania 1kg ewentualnie 2kg? nie ma roznicy tak samo moze zatechnoc ta jak i ta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Jaka firma produkuje obecnie najlepsze atraktory zanętowe?? poszukuje jakiegoś wysokiej jakości atraktora karmelowego. czy Secretix Caramel Sensasa będzie dobry? może lepiej poszukać jakiegoś produktu Marcel Van Den Eynde lub Dragon?? lepszy bedzie aromat w płynie czy w proszku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 zanęta której z wyżej wymienionych firm najlepiej sie wam sprawdza? której używacie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Chodź nie dużo łowie na koszyk (prawie cały czas spinning) to jak już kupuje zanęte to tylko "traper" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyszek Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 jak dla mnie jest najlepszy traper...może dlatego że u mnie jest tylko on ? ale ogólnie to fajny jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 ale ogólnie to fajny jest No i sprawdza sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyszek Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 to miało mieć taki senselement52, ach.. mój świat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 ach.. mój świat Noo, każdy ma swój Ale teraz mowa o zanętach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 U mnie bodajże w ogóle Lorpio nie ma, a zanęty to kupuje róźnie, lubie eksperymentowac i jak na razie nie wyjąłem żadnych wniosków, a dodatki zanętowe to Traper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Na zawodach stosuję Lorio oraz Marcela. Obie zanęty są świetne. Wabią leszcze, płocie oraz krąpie. Jazie i klenie nie gardzą nimi. Do tego kupuję trochę dodatków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Lorpio jest swietna zaneta na leszcza oraz jest to zaneta wysokiej jakosci co do stosownej ceny, dragon rowniez czesto uzywam zanety o mocnym zapachu na płoc co do trapera przekonałem sie juz nie raz ze nie wart kupna jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 17 Października 2007 Share Napisano 17 Października 2007 Od jakiegos czasu uzywam tylko zanety Dragon Magnum Leszcz, na mojej wodzie ktora jest syfem sprawdza sie wysmienicie w dodatku jest tani. Kupuje 2,5kg i na jedno lowionko mam spokoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 17 Października 2007 Share Napisano 17 Października 2007 Na moim łowisku sprawdzałem różne zanęty. Najlepiej sprawdzają się Traper i GutMix. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 17 Października 2007 Share Napisano 17 Października 2007 Przekonalem sie do Lorpio,niezla zaneta i cena tez do przyjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 wiec która firma jest najpewniejsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 wiec która firma jest najpewniejsza? No z tego co wiadac wyżej to raczej nie wybieżesz, ale mozesz obliczyc srednia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 wiec która firma jest najpewniejsza? Myslę, że na tak postawione pytanie nikt Ci nie odpowie. Na różnych łowiskach, różnie będzie to wyglądało. Najlepsza będzie chyba metoda prób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.