Jarosław Napisano 24 Lutego 2008 Napisano 24 Lutego 2008 że dodaję jeszcze inne rzeczy, Czyli Trofeum używasz jako bazę ja sobie bardzo chwalę, zwłaszcza cenowo. Popieram. Jeden lubi to, inny tamto Bardzo popieram A jak się sprawdza, to czemu o tym nie powiedzieć? Jeszcze bardziej popieram. ale porównywalne są z Marcelem, pod względem skuteczności, Nie popieram Masz inne doświadczenia? Właśnie dlatego
trini Napisano 25 Lutego 2008 Napisano 25 Lutego 2008 jako bazę używam bazy - jako atraktory, atraktory no przecież chyba wiesz jak się tego używa mówię o tym, że dodaję jeszcze innych rzeczy - nie samej bazy, i nie samego atraktora, tylko lecą jeszcze ziarna najprzeróżniejsze, i inne smakołyki, no i mam kilka tajemnic, których nie zdradzę, trzymam je dla siebie na SPECJALNE okazje
Jarosław Napisano 25 Lutego 2008 Napisano 25 Lutego 2008 mam kilka tajemnic, których nie zdradzę, Dobrze, że też kilka sobie zostawiłem.
Kotwica Napisano 5 Kwietnia 2008 Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam wszystkich ! Dzisiaj jak robilem porządki zozerwała mi się zanęta , na szczęście nic się nie wysypało,naderwane tylko z boku tak na 5 cm długości.Czy do niedzieli 13 kwietnia nie wywietrzeje ona i nie straci zapachu ani aromatu jeśli ją zamknąłem szczelnie ??
Daniel2330 Napisano 5 Kwietnia 2008 Napisano 5 Kwietnia 2008 Poprostu zaklej powstają szczeline taśmą klejącą . A wracając do tematu wpakuj zanęte do 2 rekawmówek i dobrze zawiąż i napewno będzie ok
Gość lin Napisano 8 Kwietnia 2008 Napisano 8 Kwietnia 2008 ja jak narazie pozostane na Traperze i Dragonie. Jak sprawdze wszystkie interesujace zanety tych firm to bede patrzyl lorpio i inne. Ale na to wiadomo ze trzeba czasu.
angler-73 Napisano 27 Kwietnia 2008 Napisano 27 Kwietnia 2008 Prosba do wszystkich.Potrzebuje przepis na zanęte na karasia-lina,Zbiornik mała żwirownia 1,5-2,00m gł,łowisko jeszcze nie zarośniete moczarka i dla tego o tej porze roku mozna połowić tam kilowe karasie bo potem to jest nie możliwe,dominującą tam ryba sa karas,lin,karp.Budżet nie ograniczony. Mam coś takiego co sądzicie; 1kg.Special Marcela 1kg.Tench&Carassio Robinsona 1kg.Traper Gold Series Select 300g.Biszkoptu miodowego Pinka
Jarosław Napisano 27 Kwietnia 2008 Napisano 27 Kwietnia 2008 Nie radzę mieszać zanęt czterech producentów jednocześnie, bo nie wiadomo wtedy co rybom zaszkodzi
angler-73 Napisano 27 Kwietnia 2008 Napisano 27 Kwietnia 2008 Więc co radzisz Nie wieże że nie ma tu wedkarzy mogących mi doradzić
Jarosław Napisano 27 Kwietnia 2008 Napisano 27 Kwietnia 2008 Nie wieże że nie ma tu wedkarzy mogących mi doradzić Są ale Pyton Ci już odpowiedział a z moim zdaniem się za bardzo nie liczysz.
krzychu_sc Napisano 2 Maja 2008 Napisano 2 Maja 2008 witam mi bardzo dobre efekty przynosi sensas i traper gold series ale jak wiadomo nie ma mieszanki doskonalej i musisz kombinowac z zanetami jak i dodatkami do nich bo na jednym stawie dziala tak a na i nnym ryby maja inne upodobani i juz trzeba kombinowac ale tak jaki juz pisalem tamte zanety na wiekszosci lowiski mi sie sprawdzaly
stocha Napisano 2 Maja 2008 Napisano 2 Maja 2008 angler-73 jeśli lin i karas jest rybą dominującą to ja bym nie wieżył że te droższe mieszanki są lepsze U mnie dobre wyniki osiągam na zanetach trapera,lub mieszance dragona magnum z expresem i xxl,naprawdę polecam,a jako okrasę dodaj trochę posiekanych czerwonych robaczków Jeśli lin nie żeruje to jak mawia mój znajomy wędkarz(ps: starszej daty ): możesz mu nawet d..e miodem posmarować i tak nie weźmie
angler-73 Napisano 5 Maja 2008 Napisano 5 Maja 2008 Dzięki wszystkim za rady.Łowiłem na zanęcie Robinsona Tench&Carassio +biszkopt miodowy+kukurydza przetarta+pinka i stara prawda sie sprawdziła jak nie bierze to... złowiłem 2 karasie towarzysz obok to samo (zaneta Dragon).Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz
sandacz Napisano 30 Maja 2008 Napisano 30 Maja 2008 Witam ! Mial ktos do czynienia z zaneta Marcela Super Carp White ? Czym ja ewentualnie "doprawic", mam zamiear dorzucic do niej kukurydze. Woda to maly 3 ha zbiornik z woda stojaca. Ryba przewazajaca to wlasnie karp,lin i rodzimy karas, na te ryby mam zamiar sie nastawic. Jezeli nie to, to co innego w tej cenie ???
Matik Napisano 2 Czerwca 2008 Napisano 2 Czerwca 2008 do tego marcela dodawałem albo tandem baitsa jakies atraktory albo winnera. dorzuc kukurydze i troche białego
Unises Napisano 3 Czerwca 2008 Napisano 3 Czerwca 2008 Dzieki czyli oglnie zaneta warta polecenia ? Zanęty Marcela od bardzo wielu lat to "absolutny sufit" wśród zanęt
Gość lin Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 mam do was takie ogolne pytanie odnosnie trapera sekret a mianowicie jest pare kolorow sekreta (czany,czerwony,zolty) no i wlasnie jakie kolory na jaka pore roku/na jakie dno itp? chce poznac charakterystyke tych zanet "do czego" i kiedy je uzywac
hexman Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 lin, czarny sekret jest na płoć. Jasne zanęty są raczej leszczowe-to jest ogolna zasada ktora powinno sie kierować.
Daniel2330 Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 Zanęty ciemnego koloru stosuje sie przewarznie w zimie albo gy dno jest ciemne a ryby boją sie jasnych zanęt ale niezawsze tak jest czesto ryby jubią jak zanęta kontrastuje z dnem i w tym przypadku stosuje sie zanęty o jasnych kolorach
hexman Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 czesto ryby jubią jak zanęta kontrastuje z dnem Nie mówimy teraz o płoci, która raczej unika takiego połączenia
Daniel2330 Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 niekoniecznie tak musi być czesto stosowałem jasne zanęty z dodatkiem pieczywa fluo i miałem bardzo dobre wyniki . A pozatym niema jednoznacznej reguły na to jaki kolor zanęty na jakie ryby . Najlepiej to samemu dojśc za pomocą prób i błędów do tego jaki kolor na danej wodzie sie spisuje najlepiej .
Gość lin Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 a co z traperem czerwonym?? ja slyszalem ze ploc to najlepiej na czerwona zanete :>
Daniel2330 Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 to zależy na jakim akwenie łowisz na jednym idą do czerwonej a na inym do czarnej niema reguły nato
Gość lin Napisano 28 Czerwca 2008 Napisano 28 Czerwca 2008 no to w takim razie trzeba przetestować oby dwie tylko czy te zanęty nadają się na koszyk?? ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.