Skocz do zawartości
tokarex pontony

Zanęty firmowe - który producent zanęt najlepszy?

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
że dodaję jeszcze inne rzeczy,

Czyli Trofeum używasz jako bazę

ja sobie bardzo chwalę, zwłaszcza cenowo.

Popieram.

Jeden lubi to, inny tamto

Bardzo popieram :mrgreen:

A jak się sprawdza, to czemu o tym nie powiedzieć?

Jeszcze bardziej popieram.

ale

porównywalne są z Marcelem, pod względem skuteczności,

Nie popieram :???:

Masz inne doświadczenia?

Właśnie dlatego :lol:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 266
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

jako bazę używam bazy - jako atraktory, atraktory

no przecież chyba wiesz jak się tego używa :D:lol:

mówię o tym, że dodaję jeszcze innych rzeczy - nie samej bazy, i nie samego atraktora, tylko lecą jeszcze ziarna najprzeróżniejsze, i inne smakołyki, no i mam kilka tajemnic, których nie zdradzę, trzymam je dla siebie na SPECJALNE okazje ;)

• 1 month later...
Napisano

Witam wszystkich !

Dzisiaj jak robilem porządki zozerwała mi się zanęta , na szczęście nic się nie wysypało,naderwane tylko z boku tak na 5 cm długości.Czy do niedzieli 13 kwietnia nie wywietrzeje ona i nie straci zapachu ani aromatu jeśli ją zamknąłem szczelnie ??

Napisano

ja jak narazie pozostane na Traperze i Dragonie. Jak sprawdze wszystkie interesujace zanety tych firm to bede patrzyl lorpio i inne. Ale na to wiadomo ze trzeba czasu.

• 3 weeks later...
Napisano

Prosba do wszystkich.Potrzebuje przepis na zanęte na karasia-lina,Zbiornik mała żwirownia 1,5-2,00m gł,łowisko jeszcze nie zarośniete moczarka i dla tego o tej porze roku mozna połowić tam kilowe karasie bo potem to jest nie możliwe,dominującą tam ryba sa karas,lin,karp.Budżet nie ograniczony.

Mam coś takiego co sądzicie;

1kg.Special Marcela

1kg.Tench&Carassio Robinsona

1kg.Traper Gold Series Select

300g.Biszkoptu miodowego

Pinka

Napisano
Nie wieże że nie ma tu wedkarzy mogących mi doradzić

:lol: ale Pyton Ci już odpowiedział :wink: a z moim zdaniem się za bardzo nie liczysz.

Napisano

witam mi bardzo dobre efekty przynosi sensas i traper gold series ale jak wiadomo nie ma mieszanki doskonalej i musisz kombinowac z zanetami jak i dodatkami do nich bo na jednym stawie dziala tak a na i nnym ryby maja inne upodobani i juz trzeba kombinowac ale tak jaki juz pisalem tamte zanety na wiekszosci lowiski mi sie sprawdzaly :grin:

Napisano

angler-73 jeśli lin i karas jest rybą dominującą to ja bym nie wieżył że te droższe mieszanki są lepsze :wink: U mnie dobre wyniki osiągam na zanetach trapera,lub mieszance dragona magnum z expresem i xxl,naprawdę polecam,a jako okrasę dodaj trochę posiekanych czerwonych robaczków :wink: Jeśli lin nie żeruje to jak mawia mój znajomy wędkarz(ps: starszej daty :wink: ): możesz mu nawet d..e miodem posmarować i tak nie weźmie :wink::lol:

Napisano

Dzięki wszystkim za rady.Łowiłem na zanęcie Robinsona Tench&Carassio +biszkopt miodowy+kukurydza przetarta+pinka i stara prawda sie sprawdziła jak nie bierze to... :evil: złowiłem 2 karasie towarzysz obok to samo (zaneta Dragon).Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz :cool:

• 4 weeks later...
Napisano

Witam !

Mial ktos do czynienia z zaneta Marcela Super Carp White ?

Czym ja ewentualnie "doprawic", mam zamiear dorzucic do niej kukurydze. Woda to maly 3 ha zbiornik z woda stojaca. Ryba przewazajaca to wlasnie karp,lin i rodzimy karas, na te ryby mam zamiar sie nastawic. Jezeli nie to, to co innego w tej cenie ???

Napisano

do tego marcela dodawałem albo tandem baitsa jakies atraktory albo winnera. dorzuc kukurydze i troche białego

Napisano
Dzieki czyli oglnie zaneta warta polecenia ?

Zanęty Marcela od bardzo wielu lat to "absolutny sufit" wśród zanęt :wink:

• 2 weeks later...
Napisano

mam do was takie ogolne pytanie odnosnie trapera sekret a mianowicie jest pare kolorow sekreta (czany,czerwony,zolty) no i wlasnie jakie kolory na jaka pore roku/na jakie dno itp? chce poznac charakterystyke tych zanet "do czego" i kiedy je uzywac

Napisano

lin, czarny sekret jest na płoć. Jasne zanęty są raczej leszczowe-to jest ogolna zasada ktora powinno sie kierować.

Napisano

Zanęty ciemnego koloru stosuje sie przewarznie w zimie albo gy dno jest ciemne a ryby boją sie jasnych zanęt ale niezawsze tak jest czesto ryby jubią jak zanęta kontrastuje z dnem i w tym przypadku stosuje sie zanęty o jasnych kolorach

Napisano
czesto ryby jubią jak zanęta kontrastuje z dnem

Nie mówimy teraz o płoci, która raczej unika takiego połączenia :wink:

Napisano

niekoniecznie tak musi być czesto stosowałem jasne zanęty z dodatkiem pieczywa fluo i miałem bardzo dobre wyniki . A pozatym niema jednoznacznej reguły na to jaki kolor zanęty na jakie ryby . Najlepiej to samemu dojśc za pomocą prób i błędów do tego jaki kolor na danej wodzie sie spisuje najlepiej . :razz:

Napisano

a co z traperem czerwonym?? ja slyszalem ze ploc to najlepiej na czerwona zanete :>

• 2 weeks later...
Napisano

no to w takim razie trzeba przetestować oby dwie :) tylko czy te zanęty nadają się na koszyk?? ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.