Damian21 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Witkacy8, ale jesteś wybredny. o ile z 3 m teleskopem o cw. dostosowanym do ciężaru koszyczkow(no właśnie, jakich koszyczków używasz ?) + zanęta nie będzie problemu, to do wyboru karpiowek/gruntowek 3m można stwierdzić na pewno że takich niema. ale co by nie było, jest na to rada - 3metrowy spining o odpowiednim ciężarze wyrzutu będzie jak znalazł, nawet i bardziej sie sprawdzi jakiś miększy np. shimano catana 300MH 15-40g lub 300H 20 - 50g za jakieś 150zł - tanio, co by nie schodzić na najniższy segment, tam masz model alivio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witkacy8 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Używam koszyczków 15-20gr. Może mogłaby być 3,6m długości,ale później mam ograniczony dostęp do miejsc pod drzewami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Używam koszyczków 15-20gr.Może mogłaby być 3,6m długości,ale później mam ograniczony dostęp do miejsc pod drzewami. weź sobie poprawke na 20-30g wagi zanęty. zamierzasz wogole oglądać kije w sklepie czy też bierzesz przez internet ? kluczowa sprawa ile masz na to pieniędzy.do 150zł jest np. daiwa apollo tele i tu masz 3/3.3/3.6m i cw do 60 lub 90g. są też karpiówki 3,6m 2-2,5lbs. typowy feeder do powiedzmy 70/90g by się sprawdził jeśli nie będziesz przesadzał z grubością żyłki to polowisz nim na bombkę z 100% komfortem, a może z czasem się przeprosisz z drgającą szczytówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Witam.Czy ktos uzytkuje te kije;Sanger Pro-t Feeder - 3,90m cw120 Sanger Spirit MP-i Feder - 3,60m cw150 Sanger Bionic Feeder Rute Heavy Feeder 3,60m-3,90m cw 180 Jestem ciekaw waszych uwag na temat tych wedek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Posiadam starszego brata Sanger Spirit MP-i Feder - 3,60m cw150 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=4346 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 maniek ty opisales swojego kija w samych superlatywach,czyli rozumie ze wart wydac 70 euro za tego kijaszka.Bede uzywal go na rzeke z dosc duzym uciagiem http://cgi.ebay.de/Saenger-Spirit-MP-I-Feeder-3-60-m-WG-150g_W0QQitemZ350227162404QQcmdZViewItemQQptZDE_Sport_Angelsport_Angelruten?hash=item518b2a6524&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1229%7C293%3A5%7C294%3A50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 oohhh, jak na dość duży uciąg ,to może być za słaby ,najmocniejsza szczytówka ma 2,5oz a potrzebował byś 3,5-4oz ,choć trzeba by było sprawdzić jakie ciężarki da się utrzymać w nurcie .Same wędki są solidnie wykonane ,no i słyszałem ze robione w EU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Ciezarki to w granicy 100-120g.Faktycznie nie zwrocilem uwagi na szczytowki,no nic bede musial wybrac cos innego tylko juz sam niewiem na co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 A ten Sanger Bionic Feeder Rute Heavy Feeder 3,60m-3,90m cw 180 powinien być git.Musisz szukać coś z Heavy. Mnie zafascynował ten badyl tylko ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Faktycznie cena jest powalajaca Przegladnolem jeszcze raz ten drugi kijaszek jest droszy bo kosztuje 100 euro ale nie pisza nic o szczytowkach.No nic musze szukac dalej.maniek a moze spotkales sie z kijem DAIWY o nazwie Apollo ultra heavy 150g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Przegladnolem jeszcze raz ten drugi kijaszek jest droszy bo kosztuje 100 euro ale nie pisza nic o szczytowkachZaraz sprawdzę na drugim kompie i dam znać.moze spotkales sie z kijem DAIWY o nazwie Apollo ultra heavy 150g?Tylko z literatury ,nie stety nie macałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Zaraz sprawdzę na drugim kompie i dam znać. maniek,schowali ci tego drugiego kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witkacy8 Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 weź sobie poprawke na 20-30g wagi zanęty. zamierzasz wogole oglądać kije w sklepie czy też bierzesz przez internet ? kluczowa sprawa ile masz na to pieniędzy.do 150zł jest np. daiwa apollo tele i tu masz 3/3.3/3.6m i cw do 60 lub 90g. są też karpiówki 3,6m 2-2,5lbs. typowy feeder do powiedzmy 70/90g by się sprawdził jeśli nie będziesz przesadzał z grubością żyłki to polowisz nim na bombkę z 100% komfortem, a może z czasem się przeprosisz z drgającą szczytówką. Raczej przez internet bym kupił. Wiadomo zawsze trochę taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 maniek,schowali ci tego drugiego kompa Nie ,nie ,tylko nigdzie nie ma o oznaczeniu szczytówek tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Panowie a moze cos na temat feederkow popiszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 oohhh, Już posprzątane a zainteresowanych wysyłam tu http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1747&postdays=0&postorder=asc&start=225 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strus1979 Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 mam zamiar kupić sobie feedera , możecie mi doradzić czy ten model konger Vega heavy feeder xxl 3,9/150 gr jest wart swojej ceny czy możecie polecić coś innego o takich parametrach i cenie (259zł). bo kolega mi polecał ten model ze taki super ale sam nie miałem okazji go trzymać w ręku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Witajcie mam problem a mianowicie nie wiem czy wybrać feedera tele czy 3 skład. Wiem, że 3 skład jest lepszy ale chciałbym nieraz wsiąć na crosa/rower i pojechac sobie za karpikiem na pobliski staw. Rozwiązaniem mógłby być pokrowiec ale mieć 1,5m na plecach i jechać to chyba lekka przesada wiec nie wiem co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Rozwiązaniem mógłby być pokrowiec ale mieć 1,5m na plecach i jechać to chyba lekka przesada wiec nie wiem co zrobićBierz 3składa ,jak Maniek daje rade z 1,6m na plecach to ty dasz rade z 1,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Heh maniek ty to jednym słowem potrafisz przekonać kogoś kto chce kupic bmw na np. audi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Tak na marginesie to szukac w mikado czy konger a może coś lepszego do 150zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 za ok. 120zł kupisz dobrej jakości już kijek KONGER CARBOMAXX TEAM FEEDER, osobiście sprawiłem sobie ostatnio taki o cw. 150gr. Dopiero raz byłem z nim nad rzeką ( wkrą - maksymalne rzuty do 40m ) i powiem, że przypadł mi do gustu. Leciutki , sztywny, i jeżeli komuś na tym zależy - ładnie się prezentuje . Rzucanie 150gr koszyczkiem pełnym zanęty nie robi na nim żadnego wrażenia. ( większymi spostrzeżeniami podzielę się jak odwiedzę większe nasze nizinne rzeki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 nie wiem czy wybrać feedera tele czy 3 skład maniek ty to jednym słowem potrafisz przekonać kogoś kto chce kupic bmw na np. audi W tym przypadku to raczej przekonywanie do zakupu BMW zamiast Fiata. Kupuj składówkę, nie będziesz żałował. Rozwiązaniem mógłby być pokrowiec ale mieć 1,5m na plecach i jechać to chyba lekka przesada Jeśli zależy ci na ochronie wędki to polecam tubę, nic lepszego nie chyba nie wymyślono. Najwygodniejsze są te gdzie mieści się wędka z kołowrotkiem. Druga opcja, tańsza o 50-60% to tuba na samą wędkę - po skończeniu łowienia odczepiasz kołowrotek, szpulę chowasz do tuby razem z wędką a kręcioł np. do plecaka. W ten sposób uszkodzenie wędki podczas transportu jest prawie niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Tuba... podaj linka bo ja myślałem o pokrowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 AA mam tylko że da sie to jakoś na plecy nałożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi