szczupak28 Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Kolega niedawno mówił że Rudawe zarybiono szczupakiem takim około 50 cm około 1 km powyżej wpadu do Wisły......ciekawa rzeczka się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ten_typ Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Witam, Interesuje mnie rzeka Rudawa, gdzie warto się wybrać(powyżej jazu w mydlnikach czy poniżej), co mogę złąpać, jak tam jest z dojściem do wody i jaka mniej wiecej jest głębokość. Planujemy z kumplem jechać tam na weekendzie wiec za jakieś dobre info będę bardzo wdzięczny planujemy rekonesans spinnigowy wiec z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Łowił ktoś w tym roku na Rudawie, czy obecnie są tam jakieś odcinki na których nie można łowić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Łowił ktoś w tym roku na Rudawie, czy obecnie są tam jakieś odcinki na których nie można łowić ? Nie słyszałem o odcinkach na których nie można łowić... W tym roku byłem już kilka razy na Rudawie... ostatnio jakieś 2tygodnie temu. Standardowy odcinek od ujścia około kilometra aż do miejsca gdzie znajdują się w wodzie pale zaraz za mostem. Niestety pusto. Jak do tej pory miałem tam jedno branie. Coś się spięło niestety Drobnicy max 4 cm pływało od groma - to jedyne ryby które tam widziałem jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Na Rudawie odcinek “złów i wypuść” rozpoczyna się od mostu kolejowego powyżej drogi Zabierzów-Bolechowice a kończy na jazie w Szyglicach. Na odcinku “złów i wypuść” zabrania się: zabierania złowionych ryb posiadania ryb złowionych na innych odcinkach połowu ryb na przynęty wykonane na haczyku innym niż bezzadziorowym lub pozbawionym zadzioru podbierania złowionych ryb do podbieraka innego niż z siatki bezwęzłowej spinningowania i połowu na streamera od 1 września do 31 stycznia. Wszystkie gatunki ryb po złowieniu na tym odcinku należy natychmiast wypuścić do wody, a fakt ten odnotować w Rejestrze połowu ryb w tabeli nr 2. Zalecamy również wypuszczanie ryb złowionych na innych odcinkach Rudawy. Dotyczy to szczególnie pstrągów potokowych i lipienia. Uważamy że przy tak silnej presji wędkarskiej oraz ograniczonych zasobach rzeki jest to jedyna droga do odbudowy i utrzymania stabilnych populacji ryb. Naturalnie na tym odcinku łowić można....a wypuszczać trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Klub Przyjaciół Rudawy całkowicie o nim zapomniałem. Gobio Gobio Dzięki za obszerne info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Nightwalker zapraszamy na nasze spotkania KPR : Zapraszamy wszystkich członków Klubu Przyjaciół Rudawy oraz wszystkich chętnych pragnących się do nas przyłączyć na spotkania Klubowe , które odbywać się będą w każdą pierwszą środę miesiąca godz.20 w Pizzerini Palermo- Kraków, UL. Balicka 2 Wszystkich którym leży na sercu dobro NASZEJ RUDAWY serdecznie zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 czaplasiwa Myślę ze jak tylko będę mieć czas i nie wyfrunie mi to z głowy - zjawie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Przypomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Nightwalker, Spotykamy się 3.04.2013 tradycyjnie o godz. 20 w Pizzerini Palermo- Kraków, UL. Balicka 2. Ponieważ mamy dużo spraw do omówienia prosimy wszystkich Klubowiczów o przybycie. Zapraszamy również wszystkich którym leży na sercu dobro naszej Rudawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Zapraszamy wszystkich chętnych dzisiaj na nasze co miesięczne spotkanie Klubu Przyjaciół Rudawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Dzisiejsza wyprawa http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=246399#246399 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Dziś na Rudawie w okolicy ujścia straszny wiaterek szalał Przynęty lądowały na brzegu - to tyle jeżeli chodzi o wędkowanie dzisiejszego dnia. Poza tym jakaś impreza w okolicach Błoń miała miejsce wiec odpuściłem. Może innym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ornix Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 http://www.zabierzowianie.pl/czy-to-nasza-dobra-stara-rudawa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lican904 Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 tak się właśnie niszczy w Polsce rzeki, wystarczą opinie przysłowiowych "z łapanki" nie mających pojęcia, meliorować, meliorować byle szybciej ścieki do morza spłynęły, szkoda gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 W odpowiednim czasie powiadomimy kolegów o manifestacji nad Rudawą. Na razie szykujemy GRUBE ARMATY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 teraz będziecie robić manifestacje, jak już roboty na ukończeniu ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Ehh ciemnogród niczym w średniowieczu, ręce opadają. Niestety nic się nie zmieni, póki takie regulacje będą mieć przyzwolenie społeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 dokładnie takie same uregulowanie rzeki czeka Wilgę od ul.Kąpielowej, roboty mają się zacząć na dniach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Tak, samo jak kiedyś zabili rzekę Skawinkę gdzie pływały ładne pstrągi, lipienie, mnóstwo świnek oraz gruby kleń. Aktualnie woda ma do 5 cm głębokości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 teraz będziecie robić manifestacje, jak już roboty na ukończeniu ?! A co zrobiłeś Ty do tej pory? Jak widać Twoja wiedza o Robotach na Rudawie jest żadna. Nie skończyli bowiem jeszcze zaplanowanych prac na lewym brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 nie zrobiłem nic bo nie wiedziałem że w ogóle coś takiego ma miejsce, ale jak bym należał do klubu przyjaciół Rudawy to cos próbował bym działać wcześniej............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Oj PePe jak ty mało wiesz a dużo piszesz. Skąd wiesz co do tej pory zdziałał KPR? Kto pierwszy kogo powiadomił o rozpoczętych pracach na Rudawie? Co i gdzie załatwili dotąd ludzie z KPR? Gdzie już złożyli zawiadomienia i zgłoszenia? Do jakich urzędów i instytucji? Jeżeli odpowiesz na te pytania uznam że jesteś zorientowany w sprawie dotyczącej Rudawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Cieszę się że są ludzie, którym zależy, ale większość forumowiczów jest w temacie słabo zorientowana. Z chęcią by poznali odpowiedzi na pytania, które zadałeś. PS Udało się Wam przystopować tych wandali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Sprawą zajmuję się równolegle ZO oraz oddzielnie Klub PR. Sprawy trafiają do instytucji które sprawują pieczę tak nad sprawami ochrony jak i wykonawców. Tyle mogę na razie zdradzić. Dlatego krzywdzące wobec ludzi zajmujących się tą sprawą wydały mi się słowa kol. PePe, który nie znając sprawy wypowiada się w tej kwestii. Pisząc ten apel chciałem się przekonać ilu krakowskich wędkarzy odpowie na ten apel. Zawiodłem się jednak strasznie czytając wypowiedź w/w kolegi. Na mój apel odpowiedzieli wędkarze z: Nowosądeckiego Bielsko Bialskiego Śląska i innych regionów naszego kraju nie pytając o nic i nic nam nie zarzucając. Tyle w tym temacie. Ci którzy mnie znają wiedzą że NIGDY nie rzucam słów na wiatr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi