diablor Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 witam czy ktoś był ostatnio? przez 4 dni słońce dobrze operowało, woda pewnie złapała pare stopni więcej, czy coś się może ruszyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0nkey Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 witamczy ktoś był ostatnio? przez 4 dni słońce dobrze operowało, woda pewnie złapała pare stopni więcej, czy coś się może ruszyło? Pewnie po weekendzie, sie tego dowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konriz Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Oj chyba słabo... Zarezerwowałem miejscówkę na środę, zobaczymy co woda przyniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablor Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 to zdaj relacje jak było odrazu po powrocie, bo ja możliwe że w czwartek się wybiore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0nkey Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 to zdaj relacje jak było odrazu po powrocie, bo ja możliwe że w czwartek się wybiore Ja lece z kumplem w czwartek na cały dzionek, ale z tego co wiem to już karpie biorą. Tutaj załączam filmik jednego z panów który połapał Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trytix Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 witam Byłem w zeszłym tyg. na 40 - rybka zaczyna żerować wg relacji karpie do 5 kg, generalnie mikrusy się "uwieszają", pstrąg nie bierze mimo, że jest go jeszcze ponoć dużo, natomiast jazie biorą jak szalone - po 20 sztukach odechciewa się liczyć, a biorą na wszystko. Na kulki nikt na razie nie miał efektów, najbardziej skuteczną przynętą było robactwo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konriz Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Dam znać co tam słychać, będę na 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablor Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 m0nkey a na które stanowiska siadacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konriz Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 A więc... Wpadam o godz. 6.20 i do ok 10.00 masa karpików, nie liczyłem. Branie niemal co kilka minut, spławik, biały, kukurydza. Dalej od 10.00 do 16.00 tylko 2 jazie . Na kulki 0 brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablor Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 ja byłem dziś łapałem głównie na kulki z rana wycholowałem 6,5 kg karpia, później mniejszego, nie ważyłem go ale jak ktoś łapał na robaki to rzeczywiście dziś też brały ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0nkey Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Także byłem dzisiaj z kumplem, 2min po zarzuceniu wędki z rana, branie jazia na kulke. I to jedyna rybka która została złapaną tą metodą. Wiekszość rybek została złapana na kuku z białym robakiem. Brania karpi delikatne, a było ich troche. Ogólnie to widać, że coś sie ruszyło, w porównaniu z minionym tygodniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablor Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 witam, jak tam upływa majówka nad wodą, ktoś był? jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerom Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Ja początek sezonu dopiero za tydzien , ale mam nadzieję że cos sie ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 i jak tam wyniki? Ja jade jutro na 19:00 i siedzie aż do czwartku do 19:00.Zdam relacje jak wróce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablor Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 witam, ja byłem ze szwagrem w niedziele, łowiliśmy z gruntu ( hmm o ile można tak stwierdzić ) nie mieliśmy ani jednego brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0nkey Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Witam, ja byłem dzisiaj z ziomkiem. Razem złowiliśmy 17 rybek. Ładne brania z rana, po południu złowiony został jesiotr (10.9kg, załączam link do zdjecia http://pokazywarka.pl/0mb6os/). Brania były zarówno na kulke jak i na kuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Witam zapraszam wszystkich wędkujących na okoniu na zawody towarzyskie gruntowe : http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=18029 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablor Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Witam, czy moze ktos byl ostatnio na łowisku? jak z rybą, chce wspołpracowac czy nie zabardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg28 Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Witam ja po raz pierwszy na tym forum. Też jestem zainteresowany czy coś bierze aktualnie na "okoniu"? Wybieram sie tam w niedziele pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablor Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 witaj, widze że jesteś z Żyrardowa, rozumiem że rezerwowałeś sobie pomost na niedziele, bo jeśli nie, to żebyś nie jechał spory kawałek drogi i nie będzie wolnego pomostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HID Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 witam tak wam powiem że z tygodnia na tydzień jest coraz lepiej. Ostatniej niedzieli padło mi 9 szt 8 to takie do 3 kg a 1 właśnie dostał nr 184 i ważył 5,7 Tak,że już się chłopaki rozpędzają i można jeździć. Tylko bez rezerwacji w weekeendy nie radze jeździć,no chyba że po 13/14 wtedy przesiewa się stan wędkujących.Zbierają się przeważnie Ci zawiedzeni którzy myśleli że jak łowisko specjalne to wsadzi kija do wody i nałowi niewiadomo ile ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg28 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 witaj, widze że jesteś z Żyrardowa, rozumiem że rezerwowałeś sobie pomost na niedziele, bo jeśli nie, to żebyś nie jechał spory kawałek drogi i nie będzie wolnego pomostu. Pomost zarezerwowałem, więc o miejsce jestem spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg28 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 witamtak wam powiem że z tygodnia na tydzień jest coraz lepiej. Ostatniej niedzieli padło mi 9 szt 8 to takie do 3 kg a 1 właśnie dostał nr 184 i ważył 5,7 Tak,że już się chłopaki rozpędzają i można jeździć. Tylko bez rezerwacji w weekeendy nie radze jeździć,no chyba że po 13/14 wtedy przesiewa się stan wędkujących.Zbierają się przeważnie Ci zawiedzeni którzy myśleli że jak łowisko specjalne to wsadzi kija do wody i nałowi niewiadomo ile ryb A na co łowiłeś, jak można wiedzieć oczywiscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Balotelli Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 greg28 - najwieksze prawdopodobieństwo zlapania ryby jest na kukurydze, ma to jedna wade ciezko przebic sie przez karpiki rzedu 1-3 kg. Na kuli niestety tez juz nie jest tak wesolo karpie sa do nich przyzwyczajone i tez maluchy lykaja kule, a nawet jazie potrafia je polknac. Wiec proponowalbym kule duzej srednicy i balwanki. Jednak musze przyznac ze nie jest to latwe lowisko, ale tak jak chlopaki pisza cos zaczyna juz sie ruszac i kilka ladnych karpi juz na matach wyladowalo w tym ten najwiekszy nr 106 bodajze. Polowy urozmaicaja tez jesiotry. Takze udanego polowania zycze bo pogoda ma byc znakomita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg28 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 greg28 - najwieksze prawdopodobieństwo zlapania ryby jest na kukurydze, ma to jedna wade ciezko przebic sie przez karpiki rzedu 1-3 kg. Na kuli niestety tez juz nie jest tak wesolo karpie sa do nich przyzwyczajone i tez maluchy lykaja kule, a nawet jazie potrafia je polknac. Wiec proponowalbym kule duzej srednicy i balwanki. Jednak musze przyznac ze nie jest to latwe lowisko, ale tak jak chlopaki pisza cos zaczyna juz sie ruszac i kilka ladnych karpi juz na matach wyladowalo w tym ten najwiekszy nr 106 bodajze. Polowy urozmaicaja tez jesiotry. Takze udanego polowania zycze bo pogoda ma byc znakomita. Kukurydza ok, mam kilka rodzai nawet. Tylko pytanie czy na włos czy na hak. No i co odnośnie haków polecacie. Jakiś konkretny rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi