Mario Balotelli Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Był ktoś ostatnio? Czy lód jeszcze pokrywa łowisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRAGON Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Czy ktoś z Was ma informację czy w najbliższym czasie będą wpuszczane pstrągi na łowisku OKON? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HID Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Będą....w październiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRAGON Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 w najbliższym czasie - nie wiesz nie pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerom Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 już prawdopodobnie nie będą, bo zaczyna się długo wyczekiwany sezon karpiowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HID Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Skoro tak twierdzisz to pewnie masz racje,,,,,, Daj znać jak wpuszczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerom Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Witam , był już ktoś na okoniu . Karpie zaczęły żerować czy jeszcze ospałe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HID Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 No bylem w niedziele ,tak z marszu zobaczyć co się dzieje Do pierwszego deszczu nawet ludzi było dużo ale jak zaczęło kapać to ci "najwytrwalsi" zawineli się do domu. Karp jeszcze ospały ale życie w wodzie jest,na 37 padł 10-cio kilowy niemetkowany. Oprócz tego na 13 widziałem jesiotra,na 53 chyba ze 3 karpie ale młodziaki. aaa...no i u mnie 1 karp taki ze 2,5 ale miło było zmoczyć mate pierwszy raz w tym roku. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerom Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Ok dzięki, bo planuje wypad 2 kwietnia więc już powinno być lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzena227 Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 jak ktoś już odwiedzi dajce znać, bo czekam na sezon kiedy rybka już ruszy sprzęt czeka, ja czekam, brat czeka- i ze łzami w oczach na youtube filmiki z zeszłego roku odjazdu miśków oglądam. pozdrawiam i czekam na wpisy, marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerom Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 ja to samo mam, czekanie , oglądanie i planowanie jakie kuli wylądują na włosie jako pierwsze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzena227 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 hehe ja zakupiłam kulki słodziaki i śmierdziele, tonące, pływające atraktory, bustery, pellety pływające kukurydze sztuczne i naturalne, zwykłe kuku też przed wypadem jedynie robale zostaną i jakaś zanęta hmm a moze ktos coś powiedzieć o jesiotrach ...... bo bym sie na nie tez podszykowała a nie znam ich przyzwyczajeń i upodobań na co je łowić zazwyczaj łowie na st. 26 bedzie tam ok, ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerom Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 A jesiotry to różnie, kukurydza, kulki śmierdziele, a nawet i słodkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzena227 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 czyli to samo co na miśki i tylko czekać co weżmie -torpeda- czy misiaty ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacek Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Wracając do jesiotrów to wędkarz obok mnie miał kiedyś bardzo dobre wyniki na kukurydze wcześniej długo moczoną w śmierdzącym boosterze, a nęcił drobnym pelletem. Mi osobiście trafiały się one jako przyłów na kulki krabowe i pellet, na słodkie nie słyszałem, co nie znaczy że ktoś nie złapał. Słyszałem określenie krokodyl na jesiotra, torpedą zwykle nazywano przy mnie amury, ale oczywiście zawsze można próbować rozszyfrować z kontekstu. Ja się wybieram w weekend z kolegą na 8 i 9, postaram się zdać relację, ale patrząc na temperatury jakie były i prognozy to nie ma na co czekać tylko próbować sił nad wodą. Co do 26 bardzo fajne stanowisko, również na jesiotry, ale raczej latem, wczesną wiosną trzeba by dobrze wysondować żeby nie łowić za płytko. Pozdrawiam i połamania ( byle nie na drzewach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzena227 Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 ja go nazywam torpedom, bo bratu 200m plecionki wydarł, hamulec na maxa nic nie dał- ale to w halinowie było , a innym razem nie zdążył do wędki dobiec i poszło do wody. na 26 rzucam własnie nie na górke, tam tylko wywózki docierają, był jeden sąsiad miły i nam pokazał, w lipcu na tej górce ładne sztuki stały. no i kija na drzewie nie połamie, na szczescie, bo nie ma tam drzew. czekam na relacje, bo na wodzie PZW na Grochalach jeszcze ryba śpi, byłam tydzień temu i totalnie nic zero brania, trza poczekać do pierwszej burzy jak to mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzena227 Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 dziś brat był z szefem i kumplem z pracy. nic zero większych ryb i brań, złowili przez cały dzień 2 płoteczki i jedną babke i jazia 20cm to wszystko, o 19:00 jak sie zwijali coś większego jak i drobnice widać było na wodzie woda zimna, na majówke podobno rezerwacje pełne szkoda bo chciałam jak by było ciepło też się wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacek Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Ja byłem cały weekend. Złowiliśmy w sumie kilkanaście karpi, największy miał 8,6kg, dwa były ponad 5kg, kilka w granicach 3-5kg, reszta do 3kg. Mimo tego że w nocy było -2 st. to wszystkie były z górek. Brania były głównie wieczorem i z rana. Wiem też że została złowiona 106-tka i nie straciła na wadze przez zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacek Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Co do temperatury wody echosonda koło południa pokazywała w granicach 8-9 st., więc tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzena227 Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 no to gratuluje, brat mówił ze od rana do 19, nie widział i nie słyszał by ktoś coś złowił w tym czasie co on był. i nie pochwialam miejsca jakie zajeli , to były 40-coś te końcowe, tam jest troche głęboko , no ale tylko te były wolne. ja na noc tylko kiedy juz cieplej będzie z małą córcią nie da rady, ona na czworaka więc siedzenie na ziemi jeszcze nie wchodzi w gre. ale tak mi się juz chce kija pomoczyć ze szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerom Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 No to już coś się dzieje. Ja jadę w srodę na st. 38 wię wiczorem zdam relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzena227 Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 czekamy na relacje i połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerom Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 no i niestety wyjazd przełożony na 8/9.04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerom Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Witam Jestem po wczorajszej zasiadce st. 29 od 6-17, Jak na rozpoczęcie sezonu wypad udany jako pierwsze wylądowały karpiki 2,5 i 3,5 kg, o godzinie 13 na macie zagościł karp 6,8 kg, a chwilę wcześniej na st 27A kolega z forum wyholował karpia 11,5 kg, dostał nr 221. i na samo zakończenie, już jak zaczynałem się pakować odjazd i na macie zameldował sie karp 6,1 Kg. Więc początek sezonu udany Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzena227 Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 gratuluje, znajomi byli w niedziele 6== zajeli st. 26 .27 , od rana do wieczora jeden złowił jazia 28cm i dwie płoteczki mniejsze od dłoni, a i okonka wielkości palca. a obok na stanowisku ktoś jesiotra 10kg z haczykiem pogoda nie rozpieszczała, chłopaki się rozchorowali ja teraz leczę córcie i mi ten wypad pokrzyżowała . ale nie żałuję bo tylko bym katar złapała choć jesiotra zawsze chciałam zobaczyć i ,,pomacać,, ale jeszcze nadejdzie czas, sezon dopiero się rozpoczyna jak córa we wtorek pójdzie do przedszkola to z bratem skocze na Grochale na karasie, zobaczymy co na dziko piszczy w trawie. egzamin zdany, karta odebrana czas ją użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi