Winko Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 To przykre! Szkoda wędek! Znam ten ból, zapewne żona całą winą obarcza Ciebie? To TY tam zostawiłeś wędki i pewnie Ty postawiłeś tam ścianę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Moja wina bo kto widział zostawiać auto na biegu a ona tylko odpaliła to że zamiast swojego chciała zabrać moje bez mojej wiedzy to ina sprawa na szczęście tylko wędki i zderzak potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Moja wina bo kto widział zostawiać auto na biegu a ona tylko odpaliła to że zamiast swojego chciała zabrać moje bez mojej wiedzy to ina sprawa na szczęście tylko wędki i zderzak potrzebuję. Auto na biegu ? Kto zostawia ? Ja zostawiam... a jak pracowałem w salonie sprzedaży samochodów to wszystkie auta stały na biegu.Mało tego tak mnie nauczono i w pracy i kiedyś na kursie.To chyba podstawowa sprawa przed przekręceniem kluczyka sprawdzić położenie lewarka.Pomijam fakt, że zgodnie z prawidłową techniką samochód uruchamiamy z wciśniętym pedałem sprzęgła zawsze... Pozdrawiam i życzę udanych zakupów, ja bym chyba nie wytrzymał nerwowo po takiej akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Przecież to normalne że auto się zostawia na biegu! Jak również to że teraz masz dobry pretekst do zakupu nowego sprzętu. Zapewne większość żonatych wędkarzy na tym forum boryka się z tym problemem jak przemycić nowe wędzisko do domu pod bacznym okiem kochającej małżonki? Ja mam z tym spokój- moja żoneczka już dawno chyba straciła rachubę Ale dla pewności i tak wyjeżdżam z domu na rybki z pustym pokrowcem a wracam (po wizycie w wędkarskim oczywiście) do domu już z nowym nabytkiem Ps: ... i wcale nie odbiegam od tematu ,,wybór spiningu" bo to są również cenne rady jak należy zmylić czujną straż graniczną w progach własnego domu co też bywa nieraz nie lada problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Spokojnie to nie temat wyczynów samochodowych mojej żony- bo jakbym zaczął opisywać to miejsca na serwerze by brakło. Pomóżcie dobrać wędzisko tak jak wyżej opisałem. Ja znalazłem kilka na necie no mnie zainteresowały może je znacie i macie jakieś opinie o nich. 1. WĘDKA MIKADO SILVER EAGLE SPIN 300cm cw.20-40gr. 2. WĘDKA ROBINSON DIPLOMAT TOP SPIN 2.95m 15-45g 3. Shimano BEAST MASTER SPINNING BX 300 M 4. SPINING JAXON ETERNUM 330-60g. 5. Wędka Robinson Xenon Spinner 3,0m / 10-30 g lub 15-45g 6. WĘDKA Daiwa SWEEPFIRE SPINNING 3,0m 10-40g - nie wiem jaką ma akcję i długi dolnik a mnie zainteresowała bardziej od pozostałych. 7. DAIWA EXCELER SINNING 3,0M 10-40g- i druga jak dla mnie ciekawa. 8. DAIWA SAM FISHER TRIFORCE SPIN 3,0M 10-40g 9. CORMORAN BULL FIGHTER X SPINNING 3,0M 10-40g Jak macie jakieś opinie na temat tych wędzisk to piszcie a może jaszcze coś innego zaproponujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 dodałbym jeszcze robinson cortez spin expert 3,00 m 10-30 g cw tego akurat uzywam i jestem zadowolony !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Jeśli chodzi o same serie to najlepszy jest BeastMaster a potem Exceler tylko trzeba obejrzeć bo wiem, że Exceler nie są zbyt sztywne a BeastMastery w zależności od CW posiadają inne akcje i ugięcia jednak jest to kij nie do zdarcia - blank to klasa sama w sobie (bardzo wytrzymały, idę o zakład, że podczas testu wytrzymałości ''takie samo CW taka sama długość'' bije wszystkie wymienione i to boleśnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 A może Ugly Stik "Szekspira" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 a czy ktoś łowi na TEAM DRAGONA 2.75 cw 3-14 med fast ... chodzi mi o klenie jazie i w przyłowie szczupły ?/// czaje sie i chciałbym wiedziec czy ktos łowi ta wedka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 snoek3, mam tego team dragona pod jakies żuczki i mikro woblery ale ze szczupłym raczej ciężko bardziej uniwersalny jest 2,70m 2-14g fast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Model team Dragona 2-14g nieco różni się akcją od modelu3-14g. Bynajmniej to wędzisko ma jednak trochę za mały zapas mocy jak na większe szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Winko, to mysle jeszcze o robinsonie cortez cw 8-20 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Przykro mi bardzo ale jak chodzi o Robinsona to ta bajka jest mi zupełnie obca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Winko, he he nie wiesz bo ja posiadam jeden model ale do trzydziestu gram i mysle ze ten ligt do dwudziestu byłby dobry tym bardziej ze ma takie cieplejsze ugiecie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercikz Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Szukam pomocy w wyborze spinningu... Chciał bym kijek z którym mógł bym się udać na pstrągi jak i szczupaki . Coś takiego czym można by połowić w rzece jak i w jeziorze ( z brzegu ). To że spinning idealny nie istnieje to wiem... Ale może koledzy mi doradzą w tej kwestii. Znalazłem coś takiego, łowił któryś z kolegów tym, że kijem ?? Dragon wedka express spinn 245 ( 5-25 ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Jeżeli pstrągi z "rzeczki pstrągowej" a szczupaki do 70 cm to stosując ten kijek będziesz zadowolony , oczywiście pod warunkiem stosowania mniejszych przynęt na szczupaka bo obrotówką nr4 nie pociągniesz ale da się . Weż też pod uwagę długość , dla siebie wybrałbym dłuższy kij. Jeżeli rzeka pstągowa to klasyczny siurek którego można przeskoczyć to brałbym nawet kija o cw do 40g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercikz Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Też się zastanawiam nad większą długością i cw max 30g znasz coś ciekawego do 200zł. W mojej okolicy jest jeden siurek kropkowy, ale i tak w tym roku na białą przemsze będę jeździł. Do tego odra od chałupek do K-K. I pobliskie jeziora ale to już za esiem i okoniem. Czy akcja kija którego podałem nadaje się na takie łowienie ?? Czym się różni zwykły spinn od wklejanki ?? Dzięki za odpowiedź i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Może coś wiecie na temat takiej serii wędzisk SPRO TFX4 Precision Hot Spin albo przynajmniej na temat firmy produkującej. Miałem to wedzisko w ręku i mnie zainteresowało ładnie wykonane wygodne ale nic nie wiem po za tym że sprzedawca powiedział że to ta sama firma co Gamakatsu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 trzymałem dzis w reku Mistrall Shogun spin 260 cm cw bodajze 15-45 g mocna sztywna wedeczka była by idealna na odrzańskie sandałki ... swietny cieniutki blank a przy tym taki sztywny i mocny ... tak bynajmniej sie wydaje ... Jak ktoś tym łowi niech opisze swoje wrażenia o tym kiju , byłbym wdzieczny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fleku22 Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Może coś wiecie na temat takiej serii wędzisk SPRO TFX4 Precision Hot Spin albo przynajmniej na temat firmy produkującej.Miałem to wedzisko w ręku i mnie zainteresowało ładnie wykonane wygodne ale nic nie wiem po za tym że sprzedawca powiedział że to ta sama firma co Gamakatsu . Witam posiadam to wedzisko od roku powiem tak ten kij za ta kase to naprawde wielka okazja kij sprawuje sie wysmienicie ma zdecydowanie szybka akcjie jest bardzo wystrzymaly bardzo porzadne wykonanie cw 5-25g daje mozliwosc lowienia na rozmaite przynety jest bardzo czula nawet na delikatne musniecia ryb wszystko naprwade dobrze czuc spokojnie mozna stosowac 30 g 35 g przynety takze zapac mocy jest wystarczalny naprawde szczerze polecam ten kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczkos1990 Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Witam serdecznie. Planuję kompletować sprzęt na nowy sezon. Nigdy nie miałem sukcesów w tej metodzie, gdyż mało kiedy biczowałem wodę. Ot raptem pare boleni, szczupaków i okoni. Kij ma głównie służyć do łowienia boleni na Warcie. Wędkował będę w okolicach Gorzowa Wlkp. Jeżeli są osoby z tych okolic to może by coś doradziły jaki kij najlepiej się będzie nadawał. Budżet jakim dysponuję jest dość skromny, na kij planuję wydać powiedzmy 120zł. Co byście mi doradzili? Pozdrawiam serdecznie, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo09 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Witam. Szukam kija do połowy sandaczy/szczupakow z brzegu i lodzi. Czy team dragon 270 c.w 12-42 bedzie dobry? Czy cos innego polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 To zależy jakimi przynętami zamierzasz łowić?! Ps: Na tym forum na ogół większość stara się pisać poprawną polszczyzną używając ą,ć,ó,ł itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo09 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Głównie na gumy. Jaką dł i c.w najlepiej kupić? No i firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Za 120 zł to nie poszalejesz. Ale doradzę Ci jedno: Nie kupuj takich marek jak jaxon,mikado,konger,robinson. W tej cenie są robione na tych samych blankach tylko różnią się designem. Dołóż 50 zł i kup coś z półki kormorana czy dragona. Z własnego doświadczenia wiem, że mają dobre mocne blanki i nie tak kruche jak w/w . 50 zł to nie dużo, a do wiosny masz jeszcze trochę czasu więc naskładaj i kup z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi