goral28 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Myślę, że w tej chwili brak dużej ryby wynika bardziej z tego, że rybacy zasawili prawie całe wejście do kanału siatkami. Wczoraj przez 6 godzin łapanie nie trafiłem nic większego niż krąpie 20cm. W tym roku na Ciepłym na nocce byłem 5razy i ani razu nie złapałem większego leszcza. Jeszcze 2 lata temu 1-2kg leszcze trafiały się regularnie teraz ich tam poprostu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arielos24 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Witam Ogólnie nie łowie na ciepłym ale chciałem tylko poprzeć pomysły kolegów na temat petycji i artykułów.Ostatniego czasu widać ile taka forma starania się o poprawe sytuacji na łowiskach może zdziałać; przykładem może dla nas wszystkich być Goleniów i chłopaki z TPRIiG którzy tylko dzieki własnym staraniom i poświęceniu własnego czasu wywindowali Inę na pierwsze miejsce wśród rzek trociowych. To właśnie dzieki petycją do różnych instytucji i podmiotów odpowiedzialnych za kontrole na wodach dzisiaj ta rzeka jest chyba najlepiej chronioną w zachodniopomorskim a może i w polsce.To oni tak naprawde zmusili też PSR do działania ,dzieki temu że uzyskali możliwość monitorowania ich pracy i strażnicy nie mogą się już tak obijać jak wcześniej A ostatnio nawet wymusili czestsze kontrole na wędkarzach łowiących na wodach morskich. Tak że jak się zaczyna wysyłać petycje ,pokazują się artykuły czy informacje w Tv to zaczynają nagle działać instytucje które powinny się tym zajmować. A nasz głos sprzeciwu staję się ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek79 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam dzisiaj byłem na ciepłym kanale z rana łapałem na tyczkę 9.50m dużo krąpia takie średniaki jeden karaś parę leszczyków do 0.7kg ogółem miałem wynik 13.200.kg brat próbował łapać na grunt z koszykiem zanętowym i była straszna lipa jeden leszczyk ryba na grunt nie chce tam coś brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek79 Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam czy był ktoś ostatnio na ciepłym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 JA się wybieram w sobotę na calutki dzionek może coś będzie brało bo nie wiem jak w tym tygodniu sytuacja na ciepłym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek79 Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 A ja mam zamiar się wybrać w niedziele dwa tygodnie temu nawet było nie żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedzior Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Witam byłem dzisiaj i oprócz kontroli paru jazgarzy basów i krąpi nie złapałem nic. Pogoda nie dopisała i pytanie do wędkarzy???... na co najlepiej tu łapac??? Pozdrawiam wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek79 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam ja łapie tam na tyczkę lub na bata parę kul zanęty do wody i łapię tam na białe robaki .Wchodzą krąpie a nieraz ładne leszcze.Najpierw łapie na przepływankę a po trzech czterech godzinach próbuje łapać przygruntowy zestaw. Można wtedy złapać leszcze od 1.5 kg do 2.5kg ale trzeba też trafić dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Od wczoraj popołudniu do dzisiaj do 10.00 same krąpie 90% ryby na spławik z gruntu sporadyczne brania. Narazie przestawiam się na Odrę, na kanale nie ma większej ryby. Po drugiej stronie odbywały się zawody, łapali tylko krąpie, zero leszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Cóż,chyba na prawdę kiszka jest z tym ciepłym kanałem...znam już kilku wędkarzy co przenieśli się np na kamień pomorski,okoń ładny idzie,płoć a i lin się trafiał to właśnie teraz w tym czasie. Szkoda to wielka,kiedyś fajna była to woda ten kanał ciepły,ja zbyt krótko tu łapię ale znam wielu co jeżdżą tu lat kilkanaście i potwierdzają że jest źle. A może to tylko taka pora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek79 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam dzisiaj byłem na ciepłym kanale i nie było rewelacji sama drobnica nic większego. Dwa tygodnie temu było o niebo lepiej brały duże krąpie i to cały czas nawet się trafił karaś i ładny jaz.a dzisiaj tylko dłoniaki a brania były słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 witam, jak tam panowie ktoś był ostatnio na ciepłym? jakie wyniki,spostrzeżenia,opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Dalej słabo. Byłem od wczoraj, w większości same krąpie, jeden ładny karaś i jeden ładny jaź. Lepsze brania na spławik, z grunty sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 goral28 a mozesz napisac jak tam jest głęboko i na jak długą wedke łapiesz na spławik, w ten długi weekend chyba sie przejade tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 ok 4m ja łapię na 7m bolonkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedzior Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Witam byłem w niedziele oprócz małej trotki nic więcej - zerooo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 witam latał ktoś ostatnio na ciepły? jakies efekty pozytywne?a moze ktoś sie wybiera w weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Bylem 1 maja od 11 do 15,szesc Leszczy na federa,kuku+bialy.Jeden prawie kilogram,reszta pol-kilowki.Siedzialem prawie przy samej hodowli Karpia,poniewaz wszedzie bylo zajete... Generalnie:cieplo,milo ,przyjemnie Tylko woda w kanale jakas brazowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taajny Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Ja byłem na ciepłym 29 kwietnia w niedzielę. Ogrom ludzi, na szczęście przyjechałem na "drugą zmianę" koło 14 i znalazłem jeszcze wolne miejsce. Dużych ryb nie złowiliśmy, kilka leszczy (takich do 0,5 kg), rozpiórów i krąpi. Podobne wyniki wokół mnie. Jeden większy pozytyw, że jakoś basy i jazgary nie czepiały się czerwonych robaków Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Siedziałem od 27.04 do 03.05 same podleszczaki, krąpie i rozpióry. Do tego kilka karasi i kilka jazi jeden 49cm. Z gruntu słabe brania większość na przepływankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebczyn77 Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 no no góral28 to niezly maraton sobie zrobileś ,siedzialeś na kwadracie czy kanale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Na kanale jakies 100m przed płytą. 1 maja mała przerwa pojechaliśmy na Widuchową za szczupakiem ale totalna porażka, zero brań, jeden mały okoń. Pogoda dopisała to można było siedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally25 Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Witam starych wyjadaczy!!! Panowie podpowiecie naco warto teraz łapać? Chodzi o metodę,przynete oraz zanete. Czy wegorza można już łapać na kanale? Może ktoś bedzie z bardziej doświadczonych osób w czwartek po poludni to z chęcią bym wysłuchał porad i opowiadań co tam sie teraz i kiedyś działo. Pozdrawiam forumowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Cóż,kolego poczytaj sobie starsze posty z tego łowiska. Był ktoś ostatnio na ciepłym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Byłem w piątek od 14.00 do soboty 9.00. Co wyjad to słabiej z rybą. 90% to Rozpiór jeden Jaź i kilka Krąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi