Bormanngryf Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Cześć jestem nowy na forum, ale nie nad kanałem Były czasy, że można było wyjąć medalowe ryby, sam miałem na brzegu 40kg suma na riperka prosiaczka z makiem wyjąłem karpia 12kg Było tego sporo i nie powiem były duże bolenie na gumki, a na sandacze to chodziłem z pierwszymi mrozami. Teraz pogorszyły się warunki z powodu zielonych terrorystów, teraz woda ma dużo niższą temperaturę i mniej ryb tu wchodzi, a i jeszcze trzeba wspomnieć o sieciach rybaków z oczkami przez które nie przejdzie nawet narybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L3VY Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Pod tym to moge sie podpisac kiedys za lebka to i karpie sie lowilo i sandacza teraz to juz od kilku lat nawet tam nie jezdze bo niema poco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L3VY Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Pod tym to moge sie podpisac kiedys za lebka to i karpie sie lowilo i sandacza teraz to juz od kilku lat nawet tam nie jezdze bo niema poco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bormanngryf Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Ja w elektrowni pracuję już 25 lat więc jakby na bieżąco mogę monitorować temperaturę wody w kanale wykonując telefon do kolegów i koleżanek na blokach energetycznych Kiedyś na popołudniówce w czasie pracy wyskoczyło się porzucać przy zrzucie wody. Teraz czasy się zmieniły i w kanale jakby mniej. Zaczną się mrozy to któregoś dnia porzucam przy zrzucie i zobaczymy co tam w tej faszynie i kamieniach siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenzo Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Witam, dziś byłem na ciepłym, z gruntu tylko drobnica brała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dero80 Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Pany coś się dzieje na ciepłym ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb26 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Witam nikt nie odpisuje a gorzów nie ma gdzie jechać Fix dzieje się coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dero80 Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Widzę szwagier że wystarczyło małe hasło ""RYBY"" i już jest reakcja ale tutaj ciężko ostatnio o informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb26 Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 nikt nie odpisuje więc trzeba samemu sprawdzić co i jak w sobotę damy sprawozdanie z wypadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 Witaj,byłem ostatnio w niedzielę.Ja tylko spin,a więc boleń i mnóstwo małego okonia,niestety byłem tylko 2,5 godz,szczupaka łapią na żywca,tak słyszałem ,nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb26 Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Gorzów dziś zawita na łowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb26 Napisano 23 Listopada 2013 Share Napisano 23 Listopada 2013 więc po 24h łapania na federka można powiedzieć że nędza , drobnica nic powyżej kilo ,krąpie leszczyki kilka jazików w 3 osoby wsypany groch kukurydz ok 8kg na miejscu gotowany makaron kuk.konserwowa mieszana z glina naprawde nic ciekawego pół wiaderka oskrobanej ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyk Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 to nas nie pocieszyliście. ale zgodnie z tradycją 7 grudnia Zgorzelec zawita nad kanałem na cały tydzień, może nam dopisze szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Czas 8-13.30,metoda spin,miejsce kwadrat,rury,wynik kilkanaście okoni ,najw .22cm,do tego 3 boleczki 15-20 cm. Szału nie ma.Feederowcy mieli kilka jażków i płotek,ale małe były. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Byłem w niedzielę kolo hodowli od 10 do 13,wynik to 2 bolki niewymiarowe i mnóstwo okonia ,niestety też małe. Była ekipa z Gorzowa co połowili na bolonkę jazia,płoci słusznych rozmiarów... Przyjemnie było patrzeć,żałuję że miałem tylko spina. Pozdro dla was chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyk Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 czas 7-14 grudnia, miejsce "płyta", metoda:dzień bolonka, noc feeder. sobota wieczór przyjazd, rozłożenie campingu i stołu, ja jeszcze zdążyłem rozłożyć wędki. woda ciepła to brania są kilka krąpi i jazie. niedziela zawody spławikowe na całym kanale, ale słabo łapia ryba jest w nurcie a tam oni tyczkami nie sięgają.rozrabiamy zanęte i po zawodach do wody, nocka niedzielna jak przez mgłę ale chyba słabo, woda zimna.poniedziałek rozkładamy bolonki no i sie zaczęło piękne płocie i jazie, nie ma przepłyniecia bez brania wedkarskie eldorado. nocka pojedyńcze jazie i krąp ale słabo, przynęta znika z haczyków a brań nie widać, woda zimna. wtorek dzień dalej bolonka brania mniej agresywne ale są piekne płocie i jazie, kumpel na feedera łapie jazie takie do kilograma. nocka pojedyńcze krąpie i jazie jak ktoś się uprze to połapie. każdy następny dzień i nocka takie same. podsumowując:zero leszcza, zero karpia, piękna płoć i niezły jaż, pogoda przepiękna a herbatka bardzo dobra. w sobotę przyjechała ekipa z Gorzowa, na której relację czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 kamyk, graty za wytrwałość i rybki. Ps. Parenaście lat wstecz ekipa z Gorzowa (nie twierdze że ta) podprowadziła mi słoik z pijawkami a po paru dniach w Teleexpresie wiadomość że wędkarze z Głogowa na kwadracie wyciągli suma około 2 m - przynęta pijawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyk Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 pijawki dobra rzecz, my łapiemy na kłódki z naszych górskich strumyków i pare garści zostawiliśmy ekipie z Gorzowa oby przyniosły im szczęście. a z wytrwałością to jest tak, wyjazd ten traktujemy jako urlop totalnie od wszystkiego (rodzin, pracy a nawet znajomych tylko my, zimno , ryby i herbatka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_mm Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Słynne kłódki. Pamiętam, że jak jeszcze z ojcem jeździłem na Dolną to daliście mi ich parę. Skuteczność potwierdzona PS. to było chyba jeszcze w późnych latach 90tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 A może wiecie co za robactwo jest w osadnikach na terenie elektrowni ? Bo jaszcze na początku 2000 lat,jak sobie dobrze przypominam to przyniósł mi w słoiczku,bodajrze portier jakieś robactwo z pancerzem.Robactwo te było opancerzone i obrzydliwe Zakładałem na hak przy pomocy kleszczyków.A ryba na to brała że hejjj. Przypominały wyglądem turkucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bormanngryf Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 Z tego co wiem, to nazywali je paskudy Tak naprawdę to są larwy ważek i faktycznie ryby za tym szalały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 Z tego co wiem, to nazywali je paskudy Tak naprawdę to są larwy ważek i faktycznie ryby za tym szalały Toś chyba trafił w sedno bo tak gość mówił tyle że one są przez krótki okres bo pużniej się przepotwarzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bormanngryf Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Ja z sit wyciągałem rybki na sandacza z gruntu na zrzucie wody, ale moi koledzy łowiący karpie brali tego prawie na kilogramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Szkoda że w moich okolicach to się nie lęgnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaideR Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Witam was , mam do was kilka pytan odnosnie kanału . Czy opłaca się tam spinningowac ? Jesli tak to rzucac w srodek kanału , czy wzdłuz brzegu ? Łowic metodą bocznego troka czy normalnie ? Jakie przynęty stosowac na okonie / bolenie ? Z góry dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi