tomek1 Napisano 2 Lutego 2020 Share Napisano 2 Lutego 2020 Startujemy z Grand Prix 2020.😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Lutego 2020 Autor Share Napisano 16 Lutego 2020 No to ruszamy z nową edycją! Miło się czyta słowa uczestników, że GP motywuje ich i napędza do łowienia określonych gatunków. Wziąłem pod uwagę część Waszych sugestii i obniżyłem sporą część progów zgłoszeniowych. Postanowiłem nie ruszać limitów, bo pamiętam ile symulacji zrobiliśmy żeby wyważyć obecny poziom limitów. Wbrew pozorom nie jest prostą sprawą porównać złowienie kompletu sumów i np. płoci, żeby nie umniejszyć żadnemu z łowców. Do rywalizacji włączyłem również jesiotra (bez rozróżnienia gatunków) z progiem zgłoszeniowym 70 cm i umownym rekordem 200 cm. To ryba coraz bardziej popularna w naszych wodach, więc liczę, że będzie sporo zgłoszeń. Część uczestników wspominała o chęci większej interakcji- do tego służy ten temat, więc zachęcam do dzielenia się spostrzeżeniami. W sprawie śledzenia rywalizacji- prośba do obeznanych z technologią- jeżeli jest sposób na "zaszycie" arkusza kalkulacyjnego w temacie na forum, to jestem otwarty na takie rozwiązanie. Wtedy być może znajdzie się również ktoś chętny do wsparcia Robala w zakresie aktualizacji tabeli? Myślę, że jak w poprzedniej edycji spróbuję wystartować i w nowej. Zaskoczyło mnie moje dość wysokie miejsce w GP 2019, bo zeszły sezon był u mnie dość ubogi jeśli chodzi o "portfel" gatunków. Mam nadzieję, że w tym sezonie zgromadzę większą kolekcję. Życzę udanej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Lutego 2020 Autor Share Napisano 25 Lutego 2020 Postanowiłem zrobić jedną zmianę w regulaminie- ze względu na obniżenie wielu progów zgłoszeniowych, usunąłem wymóg regulaminu o konieczności wykonywania zdjęcia z miarką jeżeli ryba przekracza próg zgłoszeniowy o 5 i mniej centymetrów. Oczywiście w dalszym ciągu zdjęcie musi pozwalać ocenić wielkość ryby np. przez obecność jakiegoś przedmiotu "odniesienia" w pobliżu ryby. Zachęcam do zgłaszania ryb złowionych od 1 stycznia do daty ogłoszenia regulaminu. Mamy na to czas do 1 marca! Sam zaraz zgłoszę pierwsze ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 Tomku, nie widać folderu GP 2020. Nie widzimy zmienionego regulaminu, a temat do zgłoszeń można zobaczyć dopiero po wczorajszych twoich postach. Nie wiem, czy tak jest tylko u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 3 godziny temu, RSM napisał: czy tak jest tylko u mnie? Wczoraj widziałem temat i odnośniki. Dzisiaj już nie. Warto zastanowić się nad wyciągnięciem tematu GP, gdzieś na bardziej widoczne i łatwiejsze do odnalezienia miejsce. PS Już wiem:) Wszystko widać, gdy się zalogujemy. Bez logowania tematy są niedostępne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 jestem zalogowany, ale niestety nie widzę tematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 Jeszcze raz sprawdziłem u siebie. Gdy się zaloguję, to tematy GP 2020 widzę. Po wylogowaniu nie. Tak mam na komputerze. Na telefonie nie mogę sprawdzić. Od długiego czasu haczyk u mnie nie śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Lutego 2020 Autor Share Napisano 26 Lutego 2020 5 godzin temu, RSM napisał: Tomku, nie widać folderu GP 2020. Nie widzimy zmienionego regulaminu, a temat do zgłoszeń można zobaczyć dopiero po wczorajszych twoich postach. Nie wiem, czy tak jest tylko u mnie? Dzięki za info. Ogarnę popołudniu. Oczywiście czas na zgłoszenia wydłużymy o dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Lutego 2020 Autor Share Napisano 26 Lutego 2020 9 godzin temu, jaceen napisał: Warto zastanowić się nad wyciągnięciem tematu GP, gdzieś na bardziej widoczne i łatwiejsze do odnalezienia miejsce. Wstawiłem testowo pod najnowsze posty z forum- ramkę z najnowszym postem z Grand Prix. Dajcie znać, czy wszystko z wyświetlaniem tematów GP jest w porządku. Ponawiam również prośbę/propozycję jak niżej. W dniu 16.02.2020 o 21:49, tomek1 napisał: W sprawie śledzenia rywalizacji- prośba do obeznanych z technologią- jeżeli jest sposób na "zaszycie" arkusza kalkulacyjnego w temacie na forum, to jestem otwarty na takie rozwiązanie. Wtedy być może znajdzie się również ktoś chętny do wsparcia Robala w zakresie aktualizacji tabeli? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 Widać wszystko. Te limity minimalnej długości są śmieszne . Powiedział bym nawet że dla "juniorów" np. płoć na 20 cm ukleje większe łowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Lutego 2020 Autor Share Napisano 26 Lutego 2020 21 minut temu, ESSOX napisał: Te limity minimalnej długości są śmieszne . Powiedział bym nawet że dla "juniorów" np. płoć na 20 cm ukleje większe łowiłem No to jedziesz z kompletami Zobaczymy, czy nowe progi zgłoszeniowe spowodują, że rywalizacja będzie ciekawsza. Na pewno powinno być więcej zgłoszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 32 minuty temu, tomek1 napisał: Na pewno powinno być więcej zgłoszeń. Tym sposobem może uda się mi komplet sandaczy zgłosić. W tamtym sezonie poległem na tej rybie;) Uważam, że uproszczenie i zmniejszenie progów do regulaminowych wymiarów powinno zadziałać. Idę na ryby, łowię wymiarową i już wiem, że nadaje się do tabeli. Wiem doskonale, ile czasu potrzebowałem, aby sprostać poprzednim wymaganiom. Być może będzie go więcej na szlifowanie wyników w gatunkach, w których najlepiej sobie radzimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 2 godziny temu, tomek1 napisał: Ponawiam również prośbę/propozycję jak niżej. Co do samego "zaszycia" arkusza kalkulacyjnego w temacie na forum można to zrobić na podstawie dysku google. Tworzymy nowy adres mailowy na google.com na potrzeby GP. Na dysk google wrzucamy plik excell z aktualną punktacją na forum wrzucamy sam link z udostępnienia pliku excell z dysku google Jest to rozwiązanie może trochę siermiężne ale daje możliwość podejrzenia zawartości pliku bezpośrednio z przeglądarki (wszystkich zakładek czyli punktacji u kolegów) lub też ściągnięcia go na dysk naszego komputera. Przykładowy plik z mojego dysku google: https://drive.google.com/open?id=1EfsP6RS5pS969UoErWmB2JDZi7qm5WkP PS zmniejszenie progów zgłoszeniowych to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Lutego 2020 Autor Share Napisano 26 Lutego 2020 19 minut temu, Marienty napisał: Co do samego "zaszycia" arkusza kalkulacyjnego w temacie na forum można to zrobić na podstawie dysku google. Myślałem o tym i jak zobaczyłem jak to zrobiłeś, to mi się to podoba. Zobaczymy co @Robal na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 27 Lutego 2020 Share Napisano 27 Lutego 2020 Można jeszcze zapisać plik excela jako dokument Google Sheets - wtedy jest opcja wstawienia nie tylko linka ale też podglądu na stronę (w kodzie html jako iframe). Tu instrukcja https://support.google.com/docs/answer/183965?hl=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 27 Lutego 2020 Share Napisano 27 Lutego 2020 Odnośnie publikacji podglądu - niestety w invision nie da się prosto w postach publikować html 😕 Można z API, ale tu trzeba programisty, albo skorzystać z gotowego plugina, np https://invisioncommunity.com/files/file/8228-google-docs-embed/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Lutego 2020 Autor Share Napisano 27 Lutego 2020 No i to są konkretne pomysły. Przeanalizuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Marca 2020 Autor Share Napisano 29 Marca 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Marca 2020 Autor Share Napisano 29 Marca 2020 No to trochę nowych wieści o Grand Prix haczyk.pl. Do ekipy prowadzącej Grand Prix haczyk.pl dołączył kolega @Marienty Dzięki temu Robal będzie mógł więcej czasu poświęcić na inne obowiązki. Druga nowość jest powyżej. Widzicie tam przykład zaszytego arkusza excel, dzięki któremu będzie można na bieżąco śledzić klasyfikację i oglądać dokonania poszczególnych zawodników (klikając w zakładki z nickiem uczestnika). Wkrótce opublikujemy aktualną wersję klasyfikację. Częstsze zatwierdzanie zgłoszeń i podgląd rywalizacji on-line- to powinno zdynamizować zabawę.😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 Ja już odpuściłem zgłaszanie jakiś czas temu. Uaktualnić? Bo nawet nie wiem czy inni zgłaszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 56 minut temu, RSM napisał: Bo nawet nie wiem czy inni zgłaszają. Zgłaszają;) Wpisujcie co macie, bo jak inaczej sprawdzimy, czy to będzie funkcjonować? 1 godzinę temu, tomek1 napisał: Częstsze zatwierdzanie zgłoszeń i podgląd rywalizacji on-line- to powinno zdynamizować zabawę. Tego brakowało👍 Myślę, że warto zastanowić się, czy w momencie zarządzonego ograniczenia poruszania się, GP rozegrać w jednej całorocznej turze. Może się okazać, że zostaną wprowadzone dalsze nakazy, które bezdyskusyjnie wyłączą swobodę wędkowania. W tej sytuacji trudno będzie zweryfikować, czy cokolwiek zdynamizuje rywalizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Marca 2020 Autor Share Napisano 29 Marca 2020 52 minuty temu, RSM napisał: Ja już odpuściłem zgłaszanie jakiś czas temu. Uaktualnić? Bo nawet nie wiem czy inni zgłaszają Jest już sporo zgłoszeń, zaprasza do udziału. 6 minut temu, jaceen napisał: Myślę, że warto zastanowić się, czy w momencie zarządzonego ograniczenia poruszania się, GP rozegrać w jednej całorocznej turze Zobaczymy jak to się potoczy. Do końca czerwca daleko- jeszcze będzie czas podjąć taką decyzję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 A ten arkusz widoczny to jakiś test czy z ubiegłego roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 W dniu 30.03.2020 o 14:46, ESSOX napisał: A ten arkusz widoczny to jakiś test czy z ubiegłego roku ? To tylko przykład z wynikami z poprzedniej edycji. W temacie "Klasyfikacja..." jest już dostępny aktualny arkusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 22 Września 2020 Share Napisano 22 Września 2020 Ja swój udział w tej edycji kończę. Zasady nie są równe dla wszystkich więc dziękuję za taką zabawę. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi