Skocz do zawartości
Dragon

Jak było dziś na rybach??Kwiecień 2010.

kamionki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zasadniczo porażka 2 wędki spławik i grunt, na spławik 8 okonków na grunt 1 branie ,wypróbowałem czerwone ,białe,pinki,chlebek,kukurydze.

miejsce zwirownia wojanów.czas łapania 4h,momentami wietrznie z różnych kierunków, obok goscie po jednym okonku i krasnopiórki dwie.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 295
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

No i po pierwszym, poważniejszym wypadzie.

Rzeka Szkarpawa, od godziny 11:30 do 16:30 - na spining nawet puknięcia nie było, okoń żerował, ale nie chciał się skusić na moje przynęty, poza tym pomyliłem wędki i zamiast wziąć wklejkankę na okonia zabrałem "kij od miotły", na którym nie czułem żadnego delikatnego brania :(

Na spławik, kilka naprawdę ładnych płoci, kilka małych leszczy i jednej 10cm okoń.

Wypad bardzo udany, sezon rozpoczęty, zmarzłem niesamowicie, ale zabawa była przednia :)

Napisano

Odra Wrocław okolice Milenijnego od 11:30 do 14:00 - feeder - 9 leszczy i 3 płocie, kolega podobnie - leszcze w okolicach 45 cm, jeden wiekszy. Ogolnie wypad udany :wink:

p0304101228.jpg

Napisano

Rano odwiedzłem słup, jedyne co złapałem to kilka promieni wiosennego słońca ;-) Tam po prostu nie ma ryb ;P

A popołudniu na koskowicach w 2 osoby złowiliśmy całe 9 płoteczek i jednego leszczyka.

Napisano

Dziś 2 godziny z gruntówka i spławikiem na Mulniku - rozlewisku Świny. 1 branie i jedna ładna płotka 28 cm i to by było na tyle :)

Napisano

Dzisiaj wybraliśmy sie z kolegą piotr_strimer na moją miejscówkę i dostałem od niego baty ja trafiłem klenia 30 a on grubaśne 54 cm.

Napisano

Świąteczny spacerek po opasce i przelewiku za kleniuchem, trafił się malutki i bolo 50+.....

Napisano

Kurde, albo zaczepiłem żaglówkę, albo miałem na kiju przez 10 sek rybę życia.

W sumie dużo ładnych dziewczyn po elektrowni dzisiaj się kręciło :grin:

zdjcie0252q.th.jpg

Napisano

hubal czyżby Diaflexy?Ja dwa małe karpiki i trzy podleszczaki.Woda ma 8,5 stopnia więc dopiero się zaczyna (delikatnie bierze drobnica ale sąsiad złowił karpika 50cm więc miśki ruszą wkrótce na żarcie :grin: )

Napisano

A diaflexy, tylko te stare.

U mnie było dosyć dziwnie, bo wypad czysto treningowo-techniczny. Przed przerzuceniem dokręcam hamulec, lekko podcinam i buummmm, musiałem coś podczepić, bo takiej jazdy jeszcze nie widziałem :mrgreen::mrgreen:

Myślę, że elektrownia już te 8,5 stopni przekroczyła.

Napisano

Dzisiaj jeden z najlepszych a może najgorszych dni nad wisłą, znależliśmy piękną poprzeczną tame rozsypaną przez zime, dwa pierwsze rzuty i hole dwóch życiowych kleni 50+ niestety obydwie spinki, po jakiejś pól godzinie branie brzany spina się pod nogami.... :-? Podejrzewam że zawiniły tu bezadziorowe haki w moim inveiderze pozaostałości po pstrągach...

No ale nic miejscówka będzie jeszcze lepsza jak spadnie troche wody i się wyklaruje...

ahh te klenie....

Napisano

Dziś Wisła w Warszawie na wysokości lasku bielańskiego ... Metoda połowu : Feeder !!!

Nieskończona ilość brań ... Głównie leszczyki ok 0,75kg oraz sporo ładnych płoci !!!

Niestety wszechobecny SYF spływający wraz z prądem skutecznie zniechęcał do łowienia ... To normalnie wstyd żeby takie rzeczy się działy w tym kraju ... !!! Pomimo w miare udanego połowu więcej tam raczej nie będę wędkował !!!

Napisano

Wczoraj i Dziś Narew W okolicach pomiechówka efekty : krąpiki , leszczyki , jelce, a na brzegu torpeda :

3fd4cc6cfeaab805.jpg

Pełniejsza relacja w Dziale Łowiska Ogólnodostępne / Mazowsze / Narew

Pozdrawiam

Napisano

Wczorajszy wypad na Zalew Osieczek nie był zbyt ciekawy ale przynajmiej sie nie nudzilo.Łowiłem batem rybki jakie braly to plotki do 20cm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.