wasyl1968 Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 witam towarzystwo muszę zdać relację z kanału różanka , od 6 rano z kolegą biczowaliśmy wodę lekkimi spiningami z nastawieniem na okonia a efekt to - koledze wypiął się przy nogach miarowy szczupak i wyciągnął jednego okonia a ja na dzień dobry dostałem szczupaczysko całe 25 cm. na małe kopytko , potem jeden 52cm na obrotówkę następnie 40cm. na woblera , przeszedłem na zatokę i kolejny 40 cm. zameldował się na wobka ,na koniec jeszcze okoń na woblera i tyle,tak że wyjście nad wodę bardzo owocne , drugi kolega spiningował na bystrzycy od mostu w janówku do ujścia odry to miał około 10 okonków z czego dwa takie pod 30 cm. z pozdrowieniem Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Jeśli chodzi o żółwia już sam się przekonałem, że lepiej nic na ten temat nie pisać... jeden jak nie wypuścisz będzie się czepiał a drugi jak wypuścisz też będzie miał ale... Reasumując czy tak czy tak to i tak źle!:) Gratki gada:) Fajnie walczy na kiju! A jakie ździwienie jak z wody wyskakuje głowa, nogi i skorupa Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonBzyk Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 żółwia zawsze mozna do ZOO zawiesc przyjma go bez gadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabacha Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 w zeszłym roku zameldowały sie 3 takie czerwonolice u mnie na koncie nad oławką Uważaj na niego by nie dziabnoł i dobrze umyj ręce po przenoszeniu go gdziekolwiek bo żółwie czerwonolice to siedlisko salmonelli i to w 80 % aż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmy007 Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam panowie. Chciałem miejscowych spytać o jakieś ciekawe miejsca w których mógłbym rozłożyć się z tyczką w kolejny weekend. Najlepiej gdyby to była jakaś woda stojąca we Wrocławiu lub jego okolicach, kanał o niewielkim uciągu. We Wrocławiu mieszkam od października tamtego roku, a jeszcze nie miałem przyjemności tutaj łowić, praktycznie w każdy weekend jestem na zawodach w swoich rodzinnych stronach itp. Myślałem o takich miejscach jak Odra za ZOO, chociaż nie wiem jaki tam jest uciąg, o Zawalnej na kanale, chociaż w kolejna niedziele są tam zawody. Czytaem też o stanicy harcerskiej od ulicy Kożuchowskiej i powiem szczerze, że to miejsce wydaje mi się ciekawe, jest ktos w stanie napisac kilka slow o rybostanie? jak każdy nie chciałbym się bawić z płotką po 10cm, a połowić coś większego. Przygotowany będę w jokersa, gnojaka, gliny i zanęty, to co tylko bedzie potrzebne. Moze macie jakies inne ciekawe propozycje gdzie moglbym cos polowic? Czekam na odpowiedzi i dzieki z gory;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odyniec Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Nocka z 18.08 na 19.08 wypadła mizernie. Z rana udało się połapać jedynie w bystrym nurcie niewielkie krąpie i okonie. Przynęta: białe robaki, pinki, glizdy i kuku. Łącznie na kilka główek zajętych przez licznych wędkarzy udało się z gruntu na białego robaka złapać jedynie 2 leszcze po 2kg wagi każdy. Może ktoś podzielić się relacją z innego ciekawego miejsca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Odyniec na jakim odcinku łowiłeś? Ja po szeregu wypraw z feederem na Odrę odpuszczam sobie takie łowienie: nic tylko malutkie 10 - 15 cm krąpiki i leszczyki. Razy tylko znajomy z którym byłem trafił leszcza 54 cm, ale na tyle wypraw to żadna rewelka. Dlatego ja wracam do spiningu a białą rybę poławiam na stojącej wodzie. Odra strasznie mnie zawodzi w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 my mieliśmy podobne wyniki jak odyniec . brały jedynie niewielkie krąpie , a woda była aż gęsta od glonów . wydaje mi się , że to może być powód braku brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Witam,podobnie jak u was koledzy marny weekend w piątek od 16 do 21 na 2 feedery przy moście warszawskim przed jazem,efekt 2 płotki 15 cm i praktycznie zero brań.Sobota ale tym razem za jazem od 5 rano do 10,z kolegą na 4 feedery jeden byczek i jedna płotka to jest jakaś masakra co z tą rybą się dzieje, w zeszłym tygodni podobne wyniki na nocce,woda bardzo przekwita i wydaje mi sie że to jest przyczyną,niby ryba z rana sie spławia,temperatura wody z rana sprzyja żerowaniu a pomimo to nie ma brań i wydaje mi się że w tym tygodniu bedzię jeszcze gorzej bo do przekwitniętej zielonej wody dojdzie jeszcze upał który zapowiadają.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisMekar Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 A ja popływałem trochę i trafił się Sumek 85 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odyniec Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Ja wybrałem się z Kolegami od strony Kotowic. Musze przyznać, że to był mój pierwszy wypad na odrę i wcale nie jestem zrozpaczony. Ponieważ od 5:05 do 11:00 byłem świadkiem niesamowitych żerowań drapieżnika. Niestety 1szą uklejkę dopiero złapałem po tym czasie więc eldorado mnie ominęło. Pojawiło się w tym czasie kilku spiningistow ale żadnemu nie udało się tych ryb pochwycić. Życzę kolegom udanych następnych zasiadek i więcej pozytywnych relacji powrotnych ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 jeśli widać ostre żerowanie na powierzchni to na 90% to są bolki a je trudno złowić i na spining i na żywca też. No ale warto próbować. Jeśli piszesz o tych Kotowicach powyżej Wrocławia (czyli tam gdzie po przeciwnej stronie odry jest czernica) to byłeś mniej więcej w moich rejonach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Na Odre zawsze warto się wybrać . Tylko teraz może być słabo z braniami , bo woda ostro kwitnie .Kanał żeglugowy jest głeboki , ryby jest sporo , ale czasami ma swoje humory i ciężko jest się do niej dobrać . Natomiast powodziowy jest płytszy i dno ma kamieniste . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odyniec Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 W sprawie Kotowic -> ponieważ dopiero zauważyłem, że istnieją 2 takie same miejscowości po przeciwległych stronach Wrocławia dlatego dodam, że łapałem od strony Gajkowa. Co do kanału wspomnianego już przez kolegę, miałem przyjemność łowić tam w roku ubiegłym. Rezultat był następujący: Ja z kolegą poza kilkoma ładnymi okonkami ( czerwony robak ) nie złapaliśmy nic. Karpiarz siedzący po przeciwnej od nas stronie ( 3 dni ) złapał kilka cyprinusków ( po kilka kg sztuka, na proteinki ) Inni wędkarze obeszli się smakiem, a jeden pan wraz z rodziną wyciągał jednego leszcza po drugim ! Cała ta sceneria odbywała się około 500m na wschód od wspomnianej Ul. Brucknera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Odyniec , masz rację . Dłuzsze nęcenie moze zaowocować dobrymi połowami . Ale takiego bezrybia jak teraz na Odrze to nie było juz od ładnych kilku lat . Moje ostatnie wyjazdy to totalna porażka . Biorą same małe krąpie i to też niechętnie , Dlatego Odre odpuszczam sobie do września , a w niedziele jadę na spinning na starorzecze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Jeśli ktoś ma ochotę połapać ryby be limitu to zapraszam, http://www.tvn24.pl/sniete-ryby-w-odrze-to-przez-upaly,272396,s.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycholex Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Nie ukrywam że troche zniechęciliście mnie do połowu w opisywanej przeze mnie miejscówce o której pisałem we wczesniejszym moim poście. W takim razie wybiore sie jutro (piatek) z rana na zatokę przy ZHP przy ul.Kożuchowskiej. Zamierzam jednego kijka rzucić na żywca, a drugi na kukurydze. jeśli uda sie coś złapać to moze napiszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komendante Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 widać poniżej mostu milenijnego sprawy mają się trochę lepiej, wczoraj 4 leszki 1-1,5kg i sum 72cm. nie są to może rekordowe okazy ale też nie zdarza mi się wracać o kiju a jestem nad odrą prawie codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 a gdzie łowiłeś ? od strony Kozanowa ? a sum na co wziął ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komendante Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 tak,od strony Kozanowa. tam mam najbliżej leszki na czerwone a sum na białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 witam towarzystwo , nie wiem czy wiecie ale od strony osobowic pod mostem kolejowym jest zasypany kawałek odry ( do pierwszego filaru) i zmieniły się trochę warunki wędkowania , dużo syfu spływa w stronę brzegu . z pozdrowieniem wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Dzisiaj wyjazd nad Odre do centrum Wroclawia z nastawieniem na sandaczyki z gruntu, niestety nie bylo szans zlowic ukleje, wszystko siedzialo z feederami za leszczami, a ze mialem jakis tam koszyczek i troche zanety i pinke na ktora chcialem zlowic ukleje to zestawik powedrowal na leszcza i ku mojemu zdziwieniu na 1 wedeczke zaliczylem kolo 30 bran i kolo 16 leszczy wyjetych, nie powalaly rozmiarem ale zabawa byla niesamowita pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 booseib w którym miejscu dokładnie wędkowałeś??? Czyżby leszcz się ruszył na odrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Leszczu bierze chyba juz wszedzie, mnie tam ta rybka nie interesuje, ale z koniecznosci (kontuzja) sie na nia nastawilem. Łowiłem kolo przystani zwierzynieckiej obok ZOO. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 no to pewnie będzie tam w weekend pełno ludzi xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi