Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

xrace to byłem ja. A te brania mialeś po prawej czy lewej stronie?

w warkoczu? nurcie ? czy w klatce?

Ja łowiłem na rippery kopyta 10cm i 8,5 cm oraz twistery 8,5cm.

Głowki 28g i 30g.

Dziś byłem od 9:30 do 12 pod mostem milenijnym i na główkach, ale niestety nic.

Może trzeba jeszcze poczekać na nocne przymrozki

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Byłem dziś na odrze na Janówku i nie dowierzałem na betonach jakaś budowa wycinka wszystkich krzaków drzew

Tez byłem w sobotę w Janówku i potwierdzam. Na betonach jest zgromadzony ciężki sprzęt i wycinane są drzewa wzdłuż drogi dojazdowej. Trzeba mieć na uwadze, że samochody, raczej trzeba będzie zostawiać przed wałem.

Gość Rapa-man
Napisano

jakieś wyniki na brakach,ktoś atakuje białą rybe? :twisted:

Napisano
Ja nie o rybach.

Dzisiaj pływałem pomimo pogody ponad dziesięć godzin bo docierałem nowy silnik. Pływałem w okolicach Milenijnego.

To co pływało na wodzie przyprawiało mnie o mdłości. Nie płynęło to całą szerokością, tylko takim kilku metrowym pasem.

Krótko. Ścieki z jakiegoś kolektora. Na powierzchni tłuszcz lub cos w tym stylu, i wszystkie unoszące się gadżety kanalizacyjne i odór kanalizy. Gdyby nie deszcz zapuścił bym się wyżej by poszukać źródła, ale deszcz zmuszał mnie do trzymania blisko się Milenijnego. Rzygać mi się chciało jak zawiewało w moją stronę.

Ciekawe czy Ci co łapali z brzegu na tym odcinku po Rędzin też to czuli. A wędkarzy dzisiaj z rana do południa było bardzo dużo.

Zagadka rozwiązana

Napisano

Po deszczu spuszczają fekalia do Odry. Całkiem legalnie

- To nie była strużka, tylko nieprzerwany strumień, rzeka ścieków! - mówi Paweł Kołodziejczyk, czytelnik, który zgłosił nam problem. Kilka razy spacerował w pobliżu ul. Starogroblowej. Znajdujący się tam kanał zwykle jest suchy. Tym razem płynęły nim ścieki, wprost do Odry.

- Rów szerokości 3 m i głębokości mniej więcej 70 cm cały był nimi wypełniony. W mojej ocenie MPWiK zrzuciło do rzeki około 70 tys. m sześc. ścieków.

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,12794279,MPWiK_po_deszczu_spuszcza_fekalia_do_Odry__Legalnie.html

Napisano

koledzy mam zamiar wybrac sie jutro na nocke na Odre to moj 1 taki wyjazd i stad moje kilka pytan na co zwrocic uwage naleze pod kolo PZW Kalisz wiec z tego co sie orientuje smialo moge tam lowic :grin: chcialbym nastawic sie na suma zestaw mam mocny i mysle ze dam rade samo brani juz mnie zadowoli , mam zamiar wedkowac w okolicy miejscowosci Uraz co wiecie o tym odcinku?? hmmm moze leszcz bedz cos innego tez tam wezmie jestem otwarty na kazda opinie i zdanie i rade :mrgreen:

Napisano

Kolego na Urazie- byly zawody ostatnio z Krokodyla, pływały 103 łodzie i złapano tylko 1 suma...wiec współczuje Tobie na tej nocce bo pewnie ciepło nie bedzie i z braniami moze byc roznie:)

Połamania i powodzenia!

Napisano
xrace to byłem ja. A te brania mialeś po prawej czy lewej stronie?

w warkoczu? nurcie ? czy w klatce?

Ja łowiłem na rippery kopyta 10cm i 8,5 cm oraz twistery 8,5cm.

Głowki 28g i 30g.

Dziś byłem od 9:30 do 12 pod mostem milenijnym i na główkach, ale niestety nic.

Może trzeba jeszcze poczekać na nocne przymrozki

Łowiłem w klatce po prawej stronie. Główka 10 gr (próbowałem cięższych) , seledynowy ripper bardzo dobrze sprawdza się w tym miejscu.

Napisano

bylo zle ani brania ale uparlem sie i pojechalem :mrgreen: a tam jest przepompownia jak dobrez kojaze w urazie i zaraz za Nia jest "polana i Odra tak bo tam nie bylem ale pewien facet mi tak mowil.

Napisano

dzisiejszy wypad z kolegą nad kanał różanka , cztery żywcówki zarzucone i żadnego brania , dojechał drugi kolega ze spiningiem i też nie miał brania, ale za to słyszałem że weszła płoć na drugie barki i znowu zaczeło się szaleństwo z miejscówkami :evil:

Napisano

Właśnie wróciłem z drugich barek. Wędkowałem od 11:30 do 16 z nastawieniem na grubą płoć. Metoda to DS. Efekt to jedna płoć 37cm i parę mniejszych. Jeszcze na dobre płoć nie weszła ale faktycznie ludzi jak na giełdzie. Myśle, że za tydzień max 10 dni zacznie się tam prawdziwe szaleństwo. Pzdr

Napisano

Witam w marcu wracam do Polski z Szkocji i chcialbym sie dowiedziec na ktorych lowiskach w oklicy Wroclawia w szczegolnosci Lesnica warto powedkowac.Lubie lowic na wszystkie metody w tym muchowa.Pozdrawiam i z gory DZIEKUJE :mrgreen:

Napisano

Byłem dzisiaj z lekkim spinem na zimowisku pod milenijnym. Efekt to jeden krótki sandaczyk i kilka okonków wielkości dłoni. Sporo osób i sporo spiningistów - efekty podobne. Na pierwszych barkach płoć jeszcze nie ruszyła choć sporo osób już próbuje.

Napisano

ryba może jeszcze nie weszła na barki , ale ludzi faktycznie było sporo . pocieszające jest to , że pojawiła się straż rybacka , chyba państwowa i ostro kontrolowali , przede wszystkim zawartość siatek . i bardzo dobrze , może przestaną mięsiarze zabierać po 30 kg płoci

Napisano

Przewidując, że okolice barek będą oblegane, połowiłem sobie na Odrze-421.

Trochę gum straciłem, ale coś za coś. Kilka krótkich i jeden największy z wymiarem.

dceda3d3fe00b0aemed.jpg

Napisano
Ma ktoś info jak na Redzinie sytuacja? Jutro planuje krótki wypad ze spinem.

Byłem 3 godz. bez kontaktu z rybą.

Woda spadła ok,1m.Wędkarzy niewielu .

Gość Rapa-man
Napisano

A jak tam na barkach dzieje sie cos?targ juz sie zaczal? :mrgreen:

Napisano

Na barkach targ już otwarty...

Wczoraj od 6 rano do 17 bez większych rezultatów. Metoda DS z "telewizorkiem" bo bez niego większość brań byłaby niewidoczna. Kilka płotek i leszczyków, ale raczej w wersji mini...

Napisano

No i wyprawa na Rędzin totalny klops. Wody brak a smród jak z szamba. Zawinęliśmy na Trestno i tam na 4 wędki(2 żywce+2 rosówki) ZERO brań. Po 4 godz. poddaliśmy się. Ten sezon na Odrze naprawdę słaby.

Napisano

sezon nad Odrą do bani. 11.11 byłem na zawodach na Bajkale i Odrze obok. na 66 startujących wygrało 10 ledwo wymiarowych okonków na łączną wagę 1200 g. Padł JEDEN szczupak 50 cm o wadze 800 g... a okonie to głównie trokowcy.

pozdrawiam.

G.

Napisano

konrad_mic , w którym miejscu siedziałeś ? my siedzieliśmy między 6 i 7 słupem od strony Odry . Brania też mieliśmy delikatne , ale jedną płotkę ok 35 cm udało mi się wyjąć .