wasyl1968 Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 Witam. Czy posiada ktoś wiedzę kto jest odpowiedzialny za rozkopanie wysepki na starorzeczu odry przy cmentarzu osobowickim? przy okazji modernizacji wrocławskiego węzła wodnego ostatnim rzutem na taśmę na prośbę klubu kajakowego który jest nad zatoką pogłębili i udrożnili im wlot do mariny , były plany pogłębienia całej zatoki ale to były tylko pobożne życzenia, z pozdrowieniem Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 To starorzecze na Osobowicach to coroczne tarlisko ryb, a pseudo trener klubu kajakowego co roku, kiedy trze sie tam m.in. bialoryb to na najwiekszych obrotach plywa lodka na tej metrowej wodzie w ta i spowrotem wydzierajac sie na biedne dzieciaki plywajace na kajakach i przy okazji rani ryby tym wielkim silnikiem czego bylem swiadkiem, co tam ochrona srodowiska ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 22 Grudnia 2015 Share Napisano 22 Grudnia 2015 Wieści się rozchodzą, że we Wrocławiu będzie kawał odrzańskiej wody typu "Złów i wypuść". http://naforum.zapodaj.net/images/a32f067ff3a2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 22 Grudnia 2015 Share Napisano 22 Grudnia 2015 fajnie, kanał przy leclercu tez już się napełnia woda, mogli by tam tez taki odcinek wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
breslau45 Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 Wczoraj spontaniczny wypad na Barki II po robocie od 13.30 do 16 , kilka leszczyków i boleń 46 cm na czerwonego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 Dwie największe z dzisiejszego wypadu : 39 i 40 cm . Miałem jeszcze kilka podobnej wielkości i trochę leszczy do 45 cm . Razem około 15 kg. Wszystkie ryby wróciły całe i zdrowe do wody . Dodam jeszcze , że ryby nie złowione na barkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 Wszystkie ryby wróciły całe i zdrowe do wody . Dodam jeszcze , że ryby nie złowione na barkach . Gratulacje ! Byłem wczoraj na Odrze potestować boleniowe wobki , ale pomimo tego że biły w drobnicę to bez efektu. Dużo wędkarzy zarówno ze spinem jak i z feederami , ale też bez szału. Co niektórzy na gumę wyciągali małe sandaczyki , które na szczęście wracały do wody . P.S. To płocie czy jazie ? Przepływanka czy feeder ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 Płocie . A metoda to feeder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Dzisiaj powtórka. Na brzeg wyjechało kilka płoci w granicach 36 cm i kilka leszczy , największy ok 50 cm . Udane zakończenie sezonu . Ryby oczywiście wszystkie wróciły do wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Zimno, lód ale nad wodę ciągnie. Zaliczyłem dzisiaj dłuższy spacer z rodzinką. Przeszliśmy łącznie jakieś 11km wzdłuż Odry, odcinkiem od ul. Piłkarzy do ujścia Widawy. Start ulica Żużlowców naprzeciwko ujścia Ślęzy. Ujście rzeki Ślęzy. Stare wysypisko. Pamiętam jak jeszcze parę lat temu były tam wielkie topole i piękne główki. Teraz… no cóż… łyso i kanał… Coś co kiedyś było sarną. Spłoszyliśmy lisa i myszołowa, które obgryzały raciczki Ujście rzeki Trzciany (wiedzieliście o takiej? ). Właściwie po remoncie wyszło na to, że ta rzeczka ma dwa ujścia. Miejscówka ma potencjał. Rzeka Trzciana Rzeka Trzciana – widok z mostku, przy ujściu. A to już Widawa. Nie wiedziałem, że odcinek przyujściowy jest taki szeroki. Piękne, potencjałowe miejsca. Któregoś pięknego, wiosennego dnia wybiorę się tam z wędką! Ujście Widawy Ujście Bystrzycy. Nie ważne, że bez wędki! Ważne, że parę h nad wodą zaliczone! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Marienty to ujscie rzeki a raczej siurka Trzciany to miejscówka na którrj cięsto siadam z kumplami latem w trj zatoczce jest bardzo płytko ale kłody ogromne się tam przewalają w nocy zbiera się tam dużo drobnicy czasami woda się tam gotuje potencjał tak jak mówisz miejscówka ma i to spory kilka fajnych rybkek tam wyvholowaliśmy kikka kluch na wątróbke drobiową 50+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 A już przestały tam lecieć ścieki z pól irygacyjnych ? Kiedyś można było umrzeć tam ze smrodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 A już przestały tam lecieć ścieki z pól irygacyjnych ? Kiedyś można było umrzeć tam ze smrodu . Dziś wędkowałem niedaleko tego miejsca na Widawie i żadnego smrodu niema:) może dlatego ze zimno albo już nie wożą tam tego "smrodku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Latem przy sporych upałach też nic nie czuć pewnie dla tego że siurek prawie wysycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Ten siurek, to odpływ z pól irygacyjnych, które powoli wysychają. W czasach świetności nieźle tam dawało po nozdrzach a na komary nie było mocnych:) Jeszcze widywałem tam kręcące się samochody z szambem, ale czy to jeszcze tam legalne? Niedawno, częściowo pola te, były zalesiane. Teraz, jak teren podeschnie , to zmieni się charakter i część zwierzątek zniknie bezpowrotnie. Marienty, tam jeszcze po drodze jest pomnik przyrody, dąb szypułkowy 734cm w obwodzie. Miejsca na grilla i wzdłuż Widawy do Psar można iść z buta i autobusem lub pociągiem wrócić. Jak przymknę oczy, to widzę te wszystkie miejscówki na Widawie, ech;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Wybrałem się dziś ze spinningiem do centrum, aby na kanale Odry spróbować szczęścia, odziwo lodu nie zastałem, kilka spławów białej ryby zaobserwowałem. Wynik 2h spinningu (boczny trok) jak na styczeń dobry- 11 okoni dość przyzwoitych i 2 krąpie oczywiście za pysk Rybki brały, kiedy dopisywało słońce, jak zgasło, to i zgasły brania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Pierwsze tegoroczne ryby . Największe ok 60 cm . Brały od 13 do 16 z przerwami. W sumie ok 20 sztuk . Wszystkie wróciły do wody . Miny obserwujących mnie mięsiarzy bezcenne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 maniu394, Piękne ryby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Maniu, gratulacje ! Bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 Jednak rybki biorą. Ze mnie taka d*&6%#a nie wędkarz:) Graty dla Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 W weekend trochę pospacerowałem po Odrze w okolicach Wrocławia i nie można powiedzieć, że rybka nie ruszyła się po zimie, bo bym skłamał. Nastawiający się na białoryb łowią (płotki, leszczyki) na zastoiskach, ja również na nieco spowolnionym nurcie postanowiłem na paproszki poszukać i trochę podłubać okoni w rezultacie przerzuciłem ich sporo, rozmiarowo również niczego sobie, największe kilka sztuk pod 30tkę. Na brzegu na korzeniach wędrują " tramwaje " na wodzie boleń zaczyna tłuc i gonić drobnice..istne przedwiośnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Patrz, Dawid, to ja mam zupełnie inne spostrzeżenia, bo dwa wypady bez brania zaliczyłem widać nie trafiłem z miejsówkami. Tym bardziej gratuluję, że Tobie się udało! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Z tym Boleniem to rzeczywiście prawda, na moich miejscowkach chodzę w poszukiwaniu klenia, i cały czas łowie same bolenie, nawet na smużaki... a na woblera 3,5cm ostatnio trafił się boleń na około 65cm. Jeszcze za wcześnie na klenia w Odrze czy moje miejscówki są "bezkleniowe"...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 14 minut temu, michalvcf napisał: Z tym Boleniem to rzeczywiście prawda, na moich miejscowkach chodzę w poszukiwaniu klenia, i cały czas łowie same bolenie, nawet na smużaki... a na woblera 3,5cm ostatnio trafił się boleń na około 65cm. Jeszcze za wcześnie na klenia w Odrze czy moje miejscówki są "bezkleniowe"...? W poprzednim sezonie od sierpnia do końca września chodziłem za sandaczem (nocny spinning) na okolo 50 ryb 10 sandaczy (pistolety) reszta to bolenie nawet na koguta okolo 2 nad ranem bolenie myśle że kwestia czasu aż wędkarze zaczna traktować tą rybe jak kiedyś byczka (złowiony i wypuszczony w krzaki) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi