oldBolo Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 13 godzin temu, Budek napisał: Koło mostu milenijnego od urzędu celnego II. Można również od wejcherowskiej tylko musisz zostawić autko na parkingu i przejść wał. Nigdy bym nie pomyślał - x lat mieszkałem przy Wejherowskiej właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 56 minut temu, Budek napisał: Ze względu ze już jestem w domciu jutro wybieram sie na bolki jaka sytuacja na odrze był ktoś na jakimś spacerku ?warto obławiać już rzekę czy dalej kanały i zatoki ? Byliśmy dziś z @Booryss przy milenijnym....Odra to dalej syf kiła i mogiła... na barkach I miałem boleczka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 51 minut temu, Budek napisał: Ze względu ze już jestem w domciu jutro wybieram sie na bolki jaka sytuacja na odrze był ktoś na jakimś spacerku ?warto obławiać już rzekę czy dalej kanały i zatoki ? byłem wczoraj i dzisiaj na kanale woda wysoka bez syfu ale też bez efektu jutro powtórka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Witam Może ktoś się orientuje jak teraz wygląda sytuacja na kanale przy Bujwida? Czy przy tym stanie Odry teraz też tam ciągnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Dzięki za info jutro sie wybieram zobaczymy co sie będzie działo mam ciche nadzieje chociaż jak zawsze 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 Budek - daj jakieś optymistyczne info bo u mnie wstyd pisać 30tego zero, dziś zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 Przemlinek - Stara Odra na Bujwida płynie jakby ją stado dzików goniło, odradzam łowienie - odcinek ten obserwowalem 2h temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 właśnie wróciłem z nad różanki kanału woda spada w oczach niestety z rybami lipa , jutro kolejny rekonesans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 NO to tak. Wczoraj poszedłem do sąsiada na mecz ligi mistrzów i przeciągnęło sie do 6 rano wiec jedyne co mogę wrzucić to moją skacowaną mordkę 🙈😂 najbliższy wypad na rybki to jutro a dzisiaj umieram. Jedyne co zrobiłem związanego z wędkarstwem to nowa żyłka na kołowrotku 🎣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 Brat mnie pyta czy to ja 🙈 http://www.gazetawroclawska.pl/dolny-slask/a/akcja-na-odrze-wedkarze-ratuja-samochody-z-wyspy-zdjecia,12041504/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 W najbliższych dniach rybki muszą sie ruszyć - zgłodniaały przez mętna wodę, woda opada i oczyszcza się, nieco cieplej - pytanie tylko kto/jak dobrze trafić z miejscem i czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 W niedzielę miałem kilka okonków-palczaków. W poniedziałek szczupak, przyłów, kilka okonków palczaków i jakaś lokomotywka przez chwilę nie do zatrzymania. Dzisiaj kilka palczaków a na deser... Blue Bird Compact w akcji i jego ugięcie pod metrówką. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Dzisiaj wypad nad Odrę okolice mostu milenijnego rybę było widać Przerzuciłem większość przynęt jakie posiadałem przy sobie i zero 😳Nastawiałem sie głównie na bolenia ale dużą aktywność okazywały klenie jazie i może leszcze bądź jakaś inna biała rybka. Jesli ktoś zainteresowany to warto sie wybrać na łącznik barki 1 a Odra jeszcze lepiej byłoby na cypelku. Woda mega brudna nawet na samym barkowisku ale ryby jest masa tylko nie bierze 😎Jutro lecę o 5 rano na preżyce ten odcinek nigdy mnie nie zawiódł. I mam nadzieje ze na samym zbiorniku będzie w miarę czysta woda. Może szczupak sie trafi 🙈 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 dzisiaj też katowałem mój kanał po południu niestety 😔 zero aktywności ryb ni widu ni słychu tylko koleżanka czapla siwa na drugim brzegu miała wypas , przez cały tydzień o jednej porze widziałem ją , we wtorek napażała się z wroną ( widocznie podeszła za blisko gniazda ) rejwach był taki jakby kogoś mordowali , jutro znowu zwiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Ja dzisiaj szukałem boleni na spokojnej wodzie pod Wrocławiem. Niestety pod brzegiem w zalanych trawach buszowały leszcze i 3 z nich podhaczyłem (dwa spięte a jednego udało się odhaczyć w wodzie bez moczenia podbieraka). Szkoda tej całej ikry, która zmarnuje się po zejściu dużej wody. Szybko zmieniłem miejscówkę bo bolki w tym miejscu były poza zasięgiem rzutu a leszczom nie chciałem przeszkadzać. Przeniosłem się na pobliską opaskę. Ludzie! Ale się tam woda od bolków gotowała! Waliły mi pod nogami. Na samym początku opaski podwyższona woda uderzała o brzeg tworząc warkocz na dobre 70 metrów. Ataki były na 100 metrach tej opaski. Kolor wody zdawał się w ogóle im nie przeszkadzać. Miałem 2 brania i 2 wyjścia. Niestety, nic tego nie udało się wykorzystać. Pewnie jak woda opadnie to warkocz zniknie ale póki co można naślinić się do woli 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Taki mail podesłałem do PZW - jeżeli więcej osób by taki 9czy podobny) napisało to moze by działacze jakie sensowny rruch wykonali " Dzień dobry, Chciałbym zwrócić uwagę i zapytać czy PZW zwraca uwagę dla RZGW że gwałtowne zmiany (w tym obniżenia) poziomu wody jak np. na poniższym wykresie (http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/151160170) pomiędzy 6ta a 10ta rano wczoraj wpływają na niszczenie ikry ryb trących się na zalanych trawach poniżej śluzy w Wałach? Opadająca woda i tak jest groźna ale dodatkowe ruchy wywołane działaniami człowieka zabijają ikrę a za kilka tygodni będą śmiertelnie groźne dla narybku. Czy PZW może ograniczyć negatywne skutki takich działań?" Mail: 'Sekretariat' <pzw_wroclaw@poczta.onet.pl> Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 21 minut temu, oldBolo napisał: Taki mail podesłałem do PZW - jeżeli więcej osób by taki 9czy podobny) napisało to moze by działacze jakie sensowny rruch wykonali Próbować można, ale... coś podobnego z zapytaniem wysyłałem o Bobrze i zrzutach wody w Plichowicach, niestety racja jest tylko po ich stronie. Nie sądzę by to coś zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Zaglądając na wskazania poziomu w czasie całego sezonu mam wrażenie, że nikt się tym nie przejmuje. O każdej porze roku można zauważyć wahania od jednego metra do dwóch i więcej. Nie trzeba tu sytuacji wezbrania po większych opadach. Jak zakończy się budowa stopnia w Malczycach, to możliwe, że wahania będą bardziej spłaszczone i na deser pozyskamy kolejny odcinek odrzańskiej „zaporówki”, jak kiedyś słusznie zauważył nasz forumowy kolega. Zapewne ci, którzy częściej odwiedzają tamte rejony, czasami zaglądają na wieści o planowanych pracach na rzece. http://terazodra.pl/?p=951 Być może, że po tym zabiegu, wędkarska atrakcyjność tego odcinka będzie dla niektórych wątpliwa. Już teraz nadkładają kolejne kilometry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Siemka. Dzisiaj zameldowałem sie przed 6 rano na prezycach woda obiecującą i na tym sie skończyło 😁 Łowiłem tam do 9 bez kontaktu z rybą a ludzi jak na pielgrzymce. Po głowie mi chodziło odpuścić na czas ustabilizowania sie wody 😳Ale z tyłu głowy... może odcinek przydomowej Odra dawno tam nie byłem. Po dotarciu na miejscówkę rozpoznanie w terenie czy wogole jest sens wyciągać wędkę. Zaglądam do kanału a tam 😱Leszcze wielkie jak okręty podwodne lecz ja chce drapieżniki z prawdziwego zdarzenia a nie...😁 Po około 15 minutach obserwowania wody (Odry nie kanału) padła decyzja połowie sobie leszcze na spina 😛Do wody leci nano 3 od Hunter jest walka zacięta jak diabli żyłka 0,16 bardzo mocny nurt i do tego okręt podwodny🙈Jakieś 67 cm 😋 Pozniej wypatrzyłem stado uklejek co mnie zdziwiło nie były wcale blisko brzegu 😳A woda... woblera zatraciłem z oczy po 10cmi sie zaczęło technika łowienia- normalnie po bożemu rzut i ognień😂 I jest pierwszy nie duży ale cieszypo kilku minutach kolejny troszkę większy i na deser 🎉Wziął tak agresywnie ze mało ręki mi nie złamał 🙈😂😂 wypad udany. Warto chodzić i szukać biorą nawet na tak brudnej wodzie. Ciekawe czy żona na weekend mnie spuści ze smyczy 🤔😥😭 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 A Wy jak tam?! Dalej przed telewizorem bo woda leciutko trącona?! ;P Miałem 2 na kiju ale jeden spiął się po krótkim holu. Podhaczyłem jeszcze jednego leszcza i uwaga... ciernika! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 12 godzin temu, Marienty napisał: A Wy jak tam?! My? Jak poczytałem wasze wpisy z bolkami to mi też ochota naszła. W zasadzie ich nie łowię. Ale jak trza??? Znowu mi się przyfarciło. A, może znalazłem złoty środek na nie? Siedem sztuk udało się wyholować dwa spadły. Plus sandaczyk przyłowiony taki z 6 z przodu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 lekki szok. brawo. Możesz coś wiecej napisać? jakieś cechy miejsca/prowadzenia przynety itp? U mnie w niedzielę dwie sztuki (jeden ładny 72 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 @jacolan nawet na tej rozmazanej fotce potrafię określić miejscówkę , jak są to biorą a przy tej wodzie łatwo je zlokalizować. Jak zawsze trzeba troszkę pokombinować ale kilka-kilkanaście sztuk to norma w takich warunkach. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 oj wysokie macie Panowie normy. Ja takie "normy" wykonuje tylko mniej wiecej raz na dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 oj wysokie macie Panowie normy. Ja takie "normy" wykonuje tylko mniej wiecej raz na dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi