oldBolo Napisano 17 Grudnia 2017 Share Napisano 17 Grudnia 2017 Też chciałem jakim sandałkiem forumowiczów oczarować ale (jedno branie - jedna spieta ryba) okazało się że łatwiej auto z błota wydobyć (2h walki z błotem) niż sandałka złowić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 Gratulacje dla wytrwałych kolegów po kiju. Sezon jeszcze trwa W końcu udało się dobrać do wymiarów. Łatwo nie jest, szczególnie wiatry dają po kościach, temperatura jak najbardziej odpowiednia. Dłużej niż 2 godziny nad wodą ciężko wytrzymać. No ale wiecie jak to jest, jak coś przydzwoni i dobrze kija przynie to gorąco robi się momentalnie Działa lepiej niż ciepła herbata. Zarybiamy i walczymy dalej. Pozdrowienia 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 20 godzin temu, oldBolo napisał: Też chciałem jakim sandałkiem forumowiczów oczarować ale (jedno branie - jedna spieta ryba) okazało się że łatwiej auto z błota wydobyć (2h walki z błotem) niż sandałka złowić. Nie ma biedy, w niedzielę piękna słoneczna grillowa pogoda, sandacze już na głębokich główkach, na napływach i w warkoczu. U mnie jeden niedocięty, dziwne bo powinien siedzieć ale nowy kij testuję, może to jest przyczyna a może tak wziął, zobaczymy... kolega-trzy na brzegu. Żadnego skubania, strzały mocne, zdecydowane. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 20 Grudnia 2017 Share Napisano 20 Grudnia 2017 Co tam Panowie taka cisza czy to już święta? Nikt nie chodzi na ryby? Ja dwa dni po 1h i ani brania. Przy okazji wszystkim życzę Wesołych Świąt i do zobaczenia nad wodą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 21 Grudnia 2017 Share Napisano 21 Grudnia 2017 W niedzielę okoniowo ilość dobra wielkość przedszkole. Wtorek tracę pięknego szczupaka na zestaw okoniowy już go widziałem już go podbierałem i ... Nie chciał strzelić sobie fotki ze mną. Środa woda bardzo niska odkryła wszystkie zalane główki więc śpiochy na nogi i bieganie po głowach. Tego dnia ryby nie chciały współpracować ale główki są pięknie w przyszłym roku dobrze je przypilnuje na pewno są na nich latem piękne ryby . Wrzucam fotkę abyście mogli oczy nacieszyć 😉 a jak się przypatrzycie to widać drugą i trzecią są w nienaruszonym stanie i bardzo długie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 22 Grudnia 2017 Share Napisano 22 Grudnia 2017 Cisza jak makiem zasiał 😆 Dzisiaj już jadę do teściowej więc będę miał kilka dni na łowienie. Żwirownia Rakowice koło Lwówka śląskiego mam nadzieję że nie zamarzło i obdarzy jakimiś garbatymi pasiakami 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 22 Grudnia 2017 Share Napisano 22 Grudnia 2017 Sezon wędkarski dobiega powoli końca... dziś spędziliśmy z kolegą parę godzin nad Odrą. Ogółem 3 sandaczyki, szczupaczek i ponad 10 okoni. Co mogę powiedzieć? Zarybianie trwa w najlepsze! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 22 Grudnia 2017 Share Napisano 22 Grudnia 2017 Panowie gratulacje za ryby i wytrwałość.Jest szansa że i ja jutro sprawdzę czy coś gryzie jeszcze na Odrze ale korci mnie uderzyć ul czyli okoniowo.pozdrawiam wytrwałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 22 Grudnia 2017 Share Napisano 22 Grudnia 2017 3 minuty temu, wojtyna51 napisał: korci mnie uderzyć ul czyli okoniowo My dziś również łowiliśmy delikatnie, na ul, przyłowy nas miło zaskoczyły! Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 22 Grudnia 2017 Share Napisano 22 Grudnia 2017 No przyłowy fajne, tym bardzie kusi mnie ul ,z reguły u mnie tak bywa że wiecej szczupaków wyjeżdża na sprzęt okoniowy niż nastawiał bym się na grubo i to jest w wędkarstwie piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 22 Grudnia 2017 Share Napisano 22 Grudnia 2017 okonki gryzą dalej ale trzeba po pracować nad kolorem , wielkością i głębokością , dzisiaj kolor był ważny , niestety dzisiaj " jedynie słuszny kolor " poległ ale trafiłem na inny słuszny kolor 😉 21 minut temu, wojtyna51 napisał: Panowie gratulacje za ryby i wytrwałość.Jest szansa że i ja jutro sprawdzę czy coś gryzie jeszcze na Odrze ale korci mnie uderzyć ul czyli okoniowo.pozdrawiam wytrwałych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 23 Grudnia 2017 Share Napisano 23 Grudnia 2017 Dzisiaj od 6 do 11 nad wodą. Trafiło się 5 płoci w przedziale 35 -41 cm i około 50 cm jazik. Metoda to klasyczny feeder. Przypon 0,10 o długości ok 2 m . Na krótszy było o wiele mniej brań. Zdjęcia może jutro dam radę wstawić. Wesołych Świąt dla haczykowcow! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 23 Grudnia 2017 Share Napisano 23 Grudnia 2017 @Booseib brawo pięknie połowione Na mojej wodzie też coś się wczoraj działo. Szkoda że dwa kabany spadły a najgorzej bo jednego nawet zobaczyłem lecz zapozować nie chciał. W rywalizacji gatunkowej szczupak sandacz padł remis 3:3 ale tylko jedna sztuka mogła otrzymać miano sesji fotograficznej. Dziś wiatr ze mną wygrał, nie dałem się pokusić o wyjście nad wodę ;( Jeszcze kilka dni więc nie poddajemy się Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 25 Grudnia 2017 Share Napisano 25 Grudnia 2017 dzisiaj poszedłem z rana podzielić się opłatkiem i pogadać z okoniami , chętnych do rozmowy bardzo dużo ale niestety sama młodzież , starzy chyba jeszcze spali po pasterce 😁 nad wodą byłem sam nie licząc kormorana ( taki prawdziwy z dziobem i skrzydłami 😁) który mnie bacznie obserwował , na drugim zdjęciu menu przy którym chciały konwersować 😉 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 25 Grudnia 2017 Share Napisano 25 Grudnia 2017 Że też Ci się chciało , z choć z drugiej strony fajnie się przewietrzyć . W Toruniu fajnie ciepło ale wiatr i bardzo podwyższony stan Wisły trochę zniechęca do spacerów nad wodę . Powodzenia w nowym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 25 Grudnia 2017 Share Napisano 25 Grudnia 2017 panie kolego Wrocław ma tę "przewagę" nad Toruniem że jest bardzo dużo kanałów i miejsc osłoniętych od wiatru , jutro powtórka ( co prawda ciemno to widzę bo dzisiaj wizyta u szwagra 😉 ale łeb trzeba będzie przewietrzyć 😁) a że gryzą to sama radocha dokształcać się w ds . Pozdrawiam Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAZ Napisano 25 Grudnia 2017 Share Napisano 25 Grudnia 2017 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAZ Napisano 25 Grudnia 2017 Share Napisano 25 Grudnia 2017 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 26 Grudnia 2017 Share Napisano 26 Grudnia 2017 W dniu 25.12.2017 o 11:40, wasyl1968 napisał: dzisiaj poszedłem z rana podzielić się opłatkiem i pogadać z okoniami , chętnych do rozmowy bardzo dużo ale niestety sama młodzież , starzy chyba jeszcze spali po pasterce 😁 nad wodą byłem sam nie licząc kormorana ( taki prawdziwy z dziobem i skrzydłami 😁) który mnie bacznie obserwował , na drugim zdjęciu menu przy którym chciały konwersować 😉 Gratulacje kolego . I znacznie ciekawiej wyglądasz w tej czapeczce . No ja planuję we czwartek odwiedzić znaną nam miejscówkę zachęcony Twoimi wynikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 26 Grudnia 2017 Share Napisano 26 Grudnia 2017 Godzinę temu, carloss83 napisał: Gratulacje kolego . I znacznie ciekawiej wyglądasz w tej czapeczce . No ja planuję we czwartek odwiedzić znaną nam miejscówkę zachęcony Twoimi wynikami. dzieje się dzieje,😁 dzisiaj też byłem , zabawa przednia ale trzeba było nakombinować się z kolorami , dzisiaj brały zdecydowanie na brudne kolory i trzeba było rzucać ile fabryka dała 😉 miałem jedno fajne branie mało mi kija z ręki nie wyrwało ale po chwili spinka 😈 był ze mną kolega i łapał klasycznie na jigi , nawet brania nie miał ja stałem obok i okoń za okoniem tylko że na ds , ( miałem niezły ubaw 😁) zaczął kombinować z bocznym trokiem i miał efekty , być może w czwartek też będę, brania zaczynają się po 9tej , woda jest bardzo klarowna , powodzenia i pozdrawiam Wasyl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 26 Grudnia 2017 Share Napisano 26 Grudnia 2017 4 minuty temu, wasyl1968 napisał: dzieje się dzieje,😁 dzisiaj też byłem , zabawa przednia ale trzeba było nakombinować się z kolorami , dzisiaj brały zdecydowanie na brudne kolory i trzeba było rzucać ile fabryka dała 😉 miałem jedno fajne branie mało mi kija z ręki nie wyrwało ale po chwili spinka 😈 był ze mną kolega i łapał klasycznie na jigi , nawet brania nie miał ja stałem obok i okoń za okoniem tylko że na ds , ( miałem niezły ubaw 😁) zaczął kombinować z bocznym trokiem i miał efekty , być może w czwartek też będę, brania zaczynają się po 9tej , woda jest bardzo klarowna , powodzenia i pozdrawiam Wasyl Jaki ciężar główek do bocznego troka stosowaliście (i jaki kształt)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 26 Grudnia 2017 Share Napisano 26 Grudnia 2017 15 gr. pałeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 27 Grudnia 2017 Share Napisano 27 Grudnia 2017 gryzą dalej 😁 zdecydowanie brudne kolory , zmiana na większy rozmiar kajtka nie przynosi efektu , jak weźmie to taki sam jak na 2jke tyle że dużo skubania , fajnie brały na kaloryfer, jutro może rędzin odwiedzę ? PS nawet dzisiaj sandacza miałem bydle może z 15 centów miało 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 27 Grudnia 2017 Share Napisano 27 Grudnia 2017 43 minuty temu, wasyl1968 napisał: gryzą dalej 😁 zdecydowanie brudne kolory , zmiana na większy rozmiar kajtka nie przynosi efektu , jak weźmie to taki sam jak na 2jke tyle że dużo skubania , fajnie brały na kaloryfer, jutro może rędzin odwiedzę ? PS nawet dzisiaj sandacza miałem bydle może z 15 centów miało 😉 Dalej boczy trok czy udało się skusić na normalne główki?Ja uderzam jutro więc jak coś to do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 27 Grudnia 2017 Share Napisano 27 Grudnia 2017 dalej szkolę się w drop shocie , kolega wczoraj łowił tradycyjnie na jigi i bez efektu dopiero jak zmienił na boczny trok to miał jakieś brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi