oldBolo Napisano 10 Listopada 2018 Share Napisano 10 Listopada 2018 Dzisiaj cud nad Odrą na święto niepodległości. Złowiłem 8siem sandałków (w tym dwa 60+), malego bolka i okonia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART71 Napisano 10 Listopada 2018 Share Napisano 10 Listopada 2018 Kur...ła ja żem dopiero co wrócił po 6 godz Street fishingu i straszna bryndza jeden 35cm...zabierz mnie że sobą następnym razem. Jutro lecą na poza Wrocławskie sprawdzone rewiry Jak ktos ma ochotę zabiorę że soba z maslic,pracz,Leśnica itd po trasie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 11 Listopada 2018 Share Napisano 11 Listopada 2018 dzisiaj od rana do teraz " moje rejony" rano pusto zero ludzi , okoliczności przyrody super 😁 , tylko efekty liche , co prawda okonek za okonkiem tylko rozmiar słaby 😢 ilościowo dużo zabawa fajna tylko zostaje niedosyt , próbowałem wszystkiego a gadały tylko z jednym robakiem 😉 jutro inne miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wittmann86 Napisano 11 Listopada 2018 Share Napisano 11 Listopada 2018 W dniu 8.11.2018 o 16:55, ESSOX napisał: Dokładnie tak jak napisał wyżej Darek. Inaczej nie będzie. Dzisiaj pomiędzy janówkiem a ujściem Bystrzycy na spina nic...... . 3h i żadna przynęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 11 Listopada 2018 Share Napisano 11 Listopada 2018 13 godzin temu, BART71 napisał: ..zabierz mnie że sobą następnym razem. To nie efekt miejsca tylko fuksa - ot trafiłem na podnosząca sie ładnie wodę (po popołudniu/wieczorem) w od dawna znanym miejscu i to ruszyło sandałki (chude zresztą jakieś takie - a przynajmniej na jesienne grubasy to one nie wyglądały). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 11 Listopada 2018 Share Napisano 11 Listopada 2018 Dzisiejszy dzień świętowałem na rybach bo odkąd na wieś się wyprowadziłem to mnie do miasta nie ciągnie Pojechałem w moją ukochaną Dolinę Baryczy, za okonkiem se dłubałem. Uwielbiam te jesienne włóczęgi po lasach, tą ciszę, samotność, dzikie zwierzęta bo zawsze na coś wlezę, dzisiaj sarny i jelenie, zimorodki oczywiście i bażanty, tych nie lubię bo kiedyś pierdyknę na zawał przez któregoś. No i okonie, dziesiątki, może ze dwie setki. I ciekawostka tych miejsc, te jasne, rzeczne, z piasku łowi się na imitacje rybek, ripperek lub twisterek w kolorze takim jaki im akurat pasuje, dzisiaj perełka z pieprzem i seledyn i denaturacik, A te z "lasu" łowi się na robale, imitacje larwy ważki lub widelnicy, na różne imitacje pijawki i pająków. Dzisiejszy, największy, dobre 4 dychy, na larwę od Cyprysa pierdyknął. Taka to zabawa A fotki nie ma bo w zasadzie nigdy nie robię a dziś nawet chciałem go cyknąć z tym robalem w pysku ale telefon się wyłączył Ps. to temat Odry ale w zasadzie całe życie towarzyskie naszych wód w tym wątku się toczy więc tu poszło. Nie kojarzę jakiegoś wątku o wodach ogólnie w okolicy Wrocławia. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 11 Listopada 2018 Share Napisano 11 Listopada 2018 Fido.... jest wątek....spining na rzekach Dolnośląskich, wiem bo sam go założyłem ale słabo odwiedzany😉 Ja dzisiaj na Odrze od 10 do 16 czyli sporo czasu i tylko wyjęty jeden okonek 32 cm, i ze 3 puknięcia oraz w gumie obcięty ogon...w sumie bryndza a wędkarzy siedziało po 2 na każdej główce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 11 Listopada 2018 Share Napisano 11 Listopada 2018 Dzisiaj cud nad Odrą na święto niepodległości. Złowiłem 8siem sandałków (w tym dwa 60+), malego bolka i okonia. Jacku wybrałeś lepszy dzień, ja dzisiaj kiepsko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 17 godzin temu, Darek 1 napisał: ...a wędkarzy siedziało po 2 na każdej główce. Pogoda taka, że trudno znaleźć zaciszne miejsce - deptali mi wędkarze "po piętach i po palcach" w miejscach gdize kiedyś trudno było kiedyś spotkać - jak zmieniłem miejsce to mi koleś pontonem wpłynął na klatkę - tłumy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 ja dziś pochodziłem za okoniem,chodź czasu miałem nie za dużo to ok 10szt wyjechało ale samo przedszkole niestety,po zmroku postanowiłem sprawdzić jeszcze powodziowy ale tam przyzerowałem, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 Na zdjęciu niedzielna zdobycz z Zamku Topacz. Przyznać się! Czyj to?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfan Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 Dzień nieudanych zacięć, piekne 4 pstryknięcia a żadne niezacięte Ostatnie tak przygieło wędzisko, że wróciwszy zacząłem ostrzyć kotwice, żeby kolejnej takiej nie stracić 🙄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 Godzinę temu, Marienty napisał: Na zdjęciu niedzielna zdobycz z Zamku Topacz. Przyznać się! Czyj to?! Przy okazji - na tym stawie w Topaczu to na jakich zasadach można wędkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 Z tego co wiem , to nie można. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 8 godzin temu, oldBolo napisał: Przy okazji - na tym stawie w Topaczu to na jakich zasadach można wędkować? Generalnie tak jak napisał maniu - nie można. Jest nawet tablica w kilku miejscach. ...no chyba, że znasz właściciela 😎(ja nie znam). Zapomniałem dopisać, że zaliczyłem dwa wypady wieczorne. Piątek - woblery. Poniedziałek - gumy na ciężko. Niestety bez rybki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Cześć, tak informacyjnie, ach żeby te 17 osób przypisali tylko do centrum. Może w końcu byłaby jakaś wizytówka miasta. https://gazetawroclawska.pl/wwf-szkoli-we-wroclawiu-straznikow-rzek-czym-beda-sie-zajmowac/ar/13660056 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Panowie, czy da się slipować na Odrę zjazdem do mostu pontonowego od strony ujścia Ślęzy? Nie postawili jakiejś barierki, szlabanu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 dawno temu tam byłem ale wtedy barierki były już zdemontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 12 godzin temu, MARCIN82 napisał: https://gazetawroclawska.pl/wwf-szkoli-we-wroclawiu-straznikow-rzek-czym-beda-sie-zajmowac/ar/13660056 Możeby tak pójść na to szkolenie w parę osób? Zapytałem o plan szkolenia - może będzie ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 15 Listopada 2018 Share Napisano 15 Listopada 2018 21 godzin temu, Fido Angellus napisał: Panowie, czy da się slipować na Odrę zjazdem do mostu pontonowego od strony ujścia Ślęzy? Nie postawili jakiejś barierki, szlabanu? Nie wiem czy dobrze rozumiem bo nie kojarzę mostu pontonowego ale jeśli chodzi Ci o to miejsce: https://www.google.pl/maps/place/51°09'34.0"N+16°56'57.6"E/@51.159432,16.9482331,226m/data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d51.159432!4d16.9493256 To byłem przy slipie 2 tyg. temu na spacerze i żadnych barierek nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 15 Listopada 2018 Share Napisano 15 Listopada 2018 Nie pamiętasz mostu pontonowego bo za młody jesteś ..to jest to miejsce, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gu_miś Napisano 15 Listopada 2018 Share Napisano 15 Listopada 2018 @Fido Angellus Z tego co pamiętam postawione były tam szlabany zaraz po remoncie, bo to nadal funkcjonuje w papierach jako miejsce tymczasowej przeprawy. Wędkarze je skutecznie usuwali, więc z nich chyba zrezygnowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
compatriot85 Napisano 22 Listopada 2018 Share Napisano 22 Listopada 2018 i jak tam Panowie ? dziś Oławka w okolicach trójkąta i sporo okoni i pistolet zahaczony za brzuch, walczył jak sporo większy przez co miał ten brzuszek mocno pocięty przez kotwiczkę obrotówki... ehhh aż mi się smutno zrobiło, ale popłynął, oby przeżył. Koło mnie rzucał jakiś dziadek, też targał okonie... 10-15cm i wszystkie do reklamówki z biedronki i do plecaka, słabo, ale co zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 23 Listopada 2018 Share Napisano 23 Listopada 2018 Compatriot85.....Piszesz o zachowaniu starych beretów, to co ja pisałem kilka wątków wcześniej. Zadajesz pytanie co robić? Jako wędkarz PZW masz prawo skontrolować go i upomnieć że okoń ma swój wymiar ochronny i na pewno nie jest to 10 cm, w razie co możesz wezwać policję. Musimy trochę sami pilnować "naszych wód", bo nikt tego za nas nie zrobi a tacy pseudo wędkarze przyczyniają się do coraz mniejszego rybostanu. Pozdrawiam Darek 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 Czołem Łowcy ! Czy organizujemy tradycyjne spotkanie przy "herbacie" podsumowujące sezon ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi