Budek Napisano 8 Czerwca 2020 Share Napisano 8 Czerwca 2020 48 minut temu, ESSOX napisał: Budek graty za rybki i za syna Aż się dziwię że fotki na miarce nie zapodałeś Z synem czy sandaczami 🤣?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 W dniu 7.06.2020 o 21:45, Budek napisał: Po wczorajszym 20 godzinnym łowieniu 20 godzin spinningu? Szacunek Gratuluję potomka i pięknych ryb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 Jaka tu cisza i spokój a na Odrze tyle się dzieje 💪 jak na razie jeden z lepszych sezonów 👍👍 Dziwne jest to że zaliczyłem już parę nocek a nie złowiłem żadnego sandacza po ciemku 🤔🤔 a wypady w dzień praktycznie zawsze kończę jakimś sandaczem bądź kilkoma. 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ruszala Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 Ja dzisiaj po 2 nieudanych próbach podejścia do okoni( w czwartek byłem na 1 barkach(koło mostu milenijnego) złapałem 8 okoni ale największy 20 cm i wczoraj 2 zimowisko bez kontaktu z rybą dopiero przeniesienie się do centrum przyniosło 4 okonie ale wielkość też niepowalała) postanowiłem dzisiaj dłużej pospać i spróbować łapać klenie na chleb w centrum. Miałem kilka wyjść naprawdę sporych klusek do chleba ale niestety nie udało się zaciąć, dwa ładne klenie spadły jeden 37cm na brzegu i jako przyłów jaź 47cm to mój nowy PB . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 3 godziny temu, kamil.ruszala napisał: postanowiłem dzisiaj dłużej pospać i spróbować łapać klenie na chleb w centrum. To chyba się spotkaliśmy przy wyspie tamka.🤔 byłem ze spinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ruszala Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 Tak to prawda😃 udało Ci się coś jeszcze złapać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 Jedno branie ale puste tylko zęby zostawił 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Witam, Wirus namieszał w planach wyjazdowych, urlopy teraz kolidują, ekipa się rozsypała a ja chcę połowić szczupaków (lub pstrągów) w Szwecji. Szukam 3 chętnych na około tygodniowy wyjazd do Szwecji w sierpniu - temat otwarty wszystko do dogadania - cel to szczupaki lub pstrągi (mucha). Preferowana lokalizacja - Laponia. Byłem w Szwecji już wiele razy więc mniej więcej znam tamte klimaty. Mam auto którym można jechać. Mało piję/dużo łowię na takich wyjazdach. Zapraszam chętnych na PRIV. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 W piątek na odcinku m.Trzebnicki - barki Odra obniżyła loty o dobre 50 cm. Dzisiaj dostałem informacje, że jest podobnie. Odra jeszcze jest klarowna. W Trestnie piętrzy się na 240 cm w Oławie przekroczony stan alarmowy Przed przyborem powinny brać;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ruszala Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 Wróciłem właśnie z centrum woda podniesioną ok 30 cm od normalnego stanu ale mocno mętna. W miejscach w których normalnie łapie tak zapierdziela że nie da się łapać i pełno syfu niesie. Udało się wydłubać 4 okonie największy 25cm klenia 41 i zaliczyłem 2 obcinki szczupaka jeden ok 60 cm 2 nie widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aalbatross Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 Przy takiej wodzie jak teraz lepiej wybrać ac się ze spinningiem na Redzin, czy na barki 2? Czy odpuścić sobie i się rano wyspać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ruszala Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 Ja rano ze spinem wybieram się na barki 1 i 2 ale podejrzewam że przy tak płynącej Odrze wszystkie miejsca ze spokojną woda będą jutro oblegane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aalbatross Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 To być może się spotkamy ja myślę, żeby się wybrać na barki 2 ok 4 rano. Może przez tą pogodę nie będzie tak dużo osób nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Ten rok jest bardzo przewrotny jeśli chodzi o pogodę. Najpierw susza a teraz mam wrażenie, że pada co drugi dzień. Zdjęcie zrobione wczoraj, 14:31. Kanał Powodziowy, przy jazie. Nawet mi nie starczyło samozaparcia, żeby przy takim stanie wody, wietrze i deszczu rozłożyć spinning 😎. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ruszala Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 A to woda dzisiaj na barkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 15 godzin temu, Aalbatross napisał: Coś się działo ? też z rana miałem być ale wczoraj trochę zabradziarzyłem 🍻 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Patrząc na stan w Trestnie 379 cm i rośnie, a w Oławie ze 160 na 500 cm długo taki poziom we Wrocławiu prawdopodobnie się nie utrzyma. Powodziowy odpoczywa od presji wędkarskiej. Nie każdy poradzi sobie z taką wodą. Nieliczni tylko w tych warunkach odwiedzają odcinki powyżej m. Jagiellońskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aalbatross Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 42 minuty temu, wasyl1968 napisał: Coś się działo ? też z rana miałem być ale wczoraj trochę zabradziarzyłem 🍻 Ja się też zasiedziałem wczoraj. Kamil pisał, że słabo było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Byłem dziś ok 4 już na drugich barach.Moje auto jako pierwsze przy jednostce. Trochę okonia przerzuciłem ale wielkosciowo max 20cm.Jak wyjeżdżałem to zaczynało się robić tłoczno.Bolek grasował i piękne spławy jaśków. Godzina 12 boisko pod szkołą i nauka muchowania.Ciężko szło z racji wiatru ale cholernie mnie to zajarało. Czy spiningi pójdą na sprzedaż hmmm?Nie wiem ale tego się boję 🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 31 minut temu, carloss83 napisał: Byłem dziś ok 4 już na drugich barach.Moje auto jako pierwsze przy jednostce. Trochę okonia przerzuciłem ale wielkosciowo max 20cm.Jak wyjeżdżałem to zaczynało się robić tłoczno.Bolek grasował i piękne spławy jaśków. Godzina 12 boisko pod szkołą i nauka muchowania.Ciężko szło z racji wiatru ale cholernie mnie to zajarało. Czy spiningi pójdą na sprzedaż hmmm?Nie wiem ale tego się boję 🤪 😎 tak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Wiem że to tak działa. Już żona to zauważyła, że lekko mnie poj....🤪.Zaczęła się obawiać i pytać czemu muchówka jeździ ciągle w aucie 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 To jak woda trochę się unormuje, to przejedz sie z nami na super rzeczkę, a po powrocie zalejesz OLXa zbędnym sprzętem spiningowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Na pewno przyjmę zaproszenie i dziękuję. Ale najpierw muszę się podzielić bo gdzie mi tam do takich zawodowców jak Wy - aż głupio 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 9 minut temu, carloss83 napisał: Na pewno przyjmę zaproszenie i dziękuję. Ale najpierw muszę się podzielić bo gdzie mi tam do takich zawodowców jak Wy - aż głupio 😜 Najlepiej uczyć się nad wodą i nie musisz się martwić o technikę, Borys do tej pory się szkoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 To chyba nie właściwe miejsce na tą dyskusję muchową z racji tego , że jest wątek ku temu przeznaczony więc tam przenoszę ewentualną dyskusję 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi