Booryss Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 39 minut temu, Marienty napisał: Dzisiaj zmiana miejscówki - tajne przez poufne. Gryzły dobrze. Kilka takich 25+ oraz ten ze zdjęcia już z 3 z przodu. Chyba wypracowałem już swój "jedyny słuszny kolor" Jedyny słuszny kolor to różowy 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 33 minuty temu, Budek napisał: No widzę że Twój Favorit ma co robić!! GRATULACJE !!! 👏🖒mój też już w tym roku troszkę popracował a jutro lecimy z kolegą na okonie te "grube" 😆😂dam znać co się udało chwycić. Jeśli pogoda w miarę się nie zmieni to pokaże wam kilka zimowych jazi moze w poniedziałek 😎bo są 💪 @Budek Pozazdrościłem Ci zestawu więc go skopiowałem i też dokupiłem młynek ryobi zauber 2000 - dzisiaj go testowałem - chodzi jak malina 5 minut temu, Booryss napisał: Jedyny słuszny kolor to różowy 😜 @Booryss Pudło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Marienty " jedynie słuszny kolor " jest mój 😉 niestety 😔 dzisiaj poległ 😠 z rana dwie godziny na rędzinie bez efektu , powrót na stare śmieci też nie przyniósł efektu , dwa palczaki i od groma skubania nie do zacięcia 😈 takiej bryndzy nie miałem od września, graty za piękne garbate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 1 godzinę temu, Marienty napisał: Dzisiaj zmiana miejscówki - tajne przez poufne. Gryzły dobrze. Kilka takich 25+ oraz ten ze zdjęcia już z 3 z przodu. Chyba wypracowałem już swój "jedyny słuszny kolor" A co ty tak ambitnie ostatnio łowisz? Robotę rzuciłeś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Godzinę temu, Fido Angellus napisał: A co ty tak ambitnie ostatnio łowisz? Robotę rzuciłeś ? Praca jest dla tych co nie wędkują😎 Haha pomarzyć chyba można 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 8 godzin temu, Fido Angellus napisał: A co ty tak ambitnie ostatnio łowisz? Robotę rzuciłeś ? Niestety nie (chociaż czasem mi się śni, że rzucam to wszystko w cholerę ). Zostałem wysłany na przymusowy urlop ( z uwagi na dużą ilość zaległych dni). Urlop kończy mi się ósmego stycznia więc korzystam ile mogę. Później to już chyba tylko weekendy mi zostaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Pogoda wiosenna więc trzeba było poszukać okoni, brania pojawiły się w momencie, kiedy lampka się schowała. Brania silne, rybki widać, że zdrowe i glodne! Ilościowo fajnie, największe pod 30. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 No to odwiedziłem wodę z kolegą która dawała piękne oksy na jesieni. Miejsce łowienia prężyce zbiornik nad wodą meldujemy się około 7 rano trochę bajery i wystartowali!!. Trochę ryby było widać na powierzchni ale daleko od brzegu okonia ZERO !!! chodź dwóch gości złowiło dosłownie kilka szt bo było widać łby i wnętrzności w wodzie a ze względu że nasz durny związek zrobił 15cm na okonia to te martwe miały może 16cm masakra!!! CIEKAWOSTKA- wracając do auta spotkaliśmy dwóch nurków i popytalismy co widać w wodzie ODP: też jesteśmy wedkarzami i łowiliśmy tu piękne okonie na jesieni a teraz w wodzie nie widać NIC! Wytłumaczenia brak odeszły w Odrę? Na zimę? Bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Dziwne, bardzo dziwne, byłem pewien, że właśnie tam siedzą zwłaszcza po jesiennym braku czegokolwiek w Urazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 6 godzin temu, Booseib napisał: Pogoda wiosenna więc trzeba było poszukać okoni, brania pojawiły się w momencie, kiedy lampka się schowała. Brania silne, rybki widać, że zdrowe i glodne! Ilościowo fajnie, największe pod 30. Booseib ostatnio ochrona pogoniła mnie z tych pomostów 😉 graty za ładne okonie, u mnie dzisiaj licho , parę maluchów i dużo nie zaciętych brań w końcu okazało się że te brania to małe sandaczyki jak wyciągnąłem dwie sztuki to odpuściłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Z tym boleniem to jakaś żenada jest,przecież wiadomo że skończy się to tak jak koledzy wyżej piszą.Nie mogę zrozumieć co w ich głowach siedzi podpisując takie babole.W maju to bedzie można sobie w nosie podłubać a nie szczupaka złowić tak wyczyszczą nam wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 z rana melduję się na swoim miejscu , i zong cztery osoby już biczują wodę , usuwam się w bok i kombinowanie z głębokością i kolorem , coś skubie ( podejrzewam że to małe sandacze) przenoszę się dalej i wbiłem się w kolor , osiem wyciągnąłem ale przynajmniej nie palczaki 😁 , miałem też jedno pożądne branie hamulec zadziałał po prawnie pare metrów wyciągnięte ale niestety 😔 spinka ( na dwu calowego kajtka ) miałem też spotkanie z jurasik park , w wodzie leżał szkielet szczupaka dobrze po nad metr sam łeb i kręgosłup, wrażenie nie samowite że takie krokodyle pływają . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Stało się. Koniec urlopu. Pora przypomnieć sobie jak to jest pracować. Dzisiaj 4h łowienia i tylko cztery okonki. To chyba sprawka wysokiego skoku ciśnienia. Wkręciłem się na maksa w ultralekkie łowienie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Wczoraj na Odrze od 6.30 do 12. Wpadło sporo ryb : płocie w okolicach 35-37 cm , trochę krapi i dwa jazie. Koledzy podobnie wielkoścowo , ale ilościowo więcej, może dlatego że siedzieli dłużej. Metoda : klasyczny koszyk. Fotek nie wstawiam, żeby miejscówki nie zdradzić. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 kuźwa ale dupa mi zmarzła 😉 z rana coś się działo , praktycznie co drugi rzut to okoń lub skubanie niestety nic do foty nie pozowało 😈 koło 11stej brania ustały , wszystko na dropsa z długim przyponem , dwu calowe kajtki plus kaloryfer wszystko brudne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 No strasznie nas ta zima rozpieszcza! Ledwo -2 a już człowiek marznie. Mi też dzisiaj tyłek zmarzł. Chyba sobie odpuszczę łowienie przy ujemnej temperaturze. Bardziej chodzi o kłopoty z pletką niż tyłek. Dzisiaj wyniki marne. Zaledwie jeden był fotogeniczny. Dalej zestaw kajtek 2"+główka 3g wydaje się być najbardziej uniwersalny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 ja dzisiaj odpuściłem,te -2 trochę odstraszyło,wczoraj stara odra cel okoń i kilka wyjechało ale same palczaki.Lód przy przelotkach trochę utrudniał łowienie.Pozdrawiam wytrwałych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 20 Stycznia 2018 Share Napisano 20 Stycznia 2018 dzisiaj od 8smej do 10tej bez efektu nawet skubnięcia nie było , ale przynajmniej wypróbowałem nową plecionkę ( 0,04) ps był ktoś może na kanale żeglugowym ul. Monopolowa ? zamarznięty ? u mnie sytuacja wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 20 Stycznia 2018 Share Napisano 20 Stycznia 2018 2 godziny temu, wasyl1968 napisał: dzisiaj od 8smej do 10tej bez efektu nawet skubnięcia nie było , ale przynajmniej wypróbowałem nową plecionkę ( 0,04) ps był ktoś może na kanale żeglugowym ul. Monopolowa ? zamarznięty ? u mnie sytuacja wygląda tak Byłem przejazdem na Monopolowej - zamarznięte. Na Kromera widziałem tylko prawą stronę od strony miasta - też zamarznięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 20 Stycznia 2018 Share Napisano 20 Stycznia 2018 dzięki Marienty , wstyd się przyznać ale jutro chyba pierwszy raz od dwudziestu lat pojawię się na ślumpie w rejonie stadionu 😉 jeżeli zobaczycie wariata ze 4 m. spiningiem i drugim krótkim to ja 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Przerzucam temat piłki do tego wątku. Jeżeli są chętni, to śmiało dajcie znać. Potrzeba zebrać kilkanaście osób i ustalić termin pasujący nam wszystkim. Wstępnie okazało zainteresowanie 7 osób. Nie stoi na przeszkodzie, żeby nasi juniorzy w tym wzięli udział. Formuła otwarta. Byle tylko dobrze się zabawić. Z oczywistych względów trzeba by brać pod uwagę sobotę/niedzielę, ewentualnie późna pora wieczorowa w tygodniu (z piątku na sobotę?). Jeżeli na sąsiednich portalach, niekoniecznie wędkarskich, podjąłby ktoś temat, to jeszcze lepiej. Pośpiechu nie ma;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 23 Stycznia 2018 Share Napisano 23 Stycznia 2018 ja wstępnie jestem chętny,tylko pytanie ktoś już coś myślał gdzie co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 24 Stycznia 2018 Share Napisano 24 Stycznia 2018 Miałem nie publikować tej foty ale... Byłem na jaziach ale mnie olewały za to leszcze polubiły szcztuczną ochotę na haku muchowym z główką wolframową 0.5gr jeden wyjety drugi spadł ryba z 22.01.2018r jak pogoda dopisze to w lutym leszcze będą się tarły ten już miał wysypke Na wędce do 5 gr- poezja 63 cm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 24 Stycznia 2018 Share Napisano 24 Stycznia 2018 Dziś ilościowo słabo ale za to rozmiar jak najbardziej odpowiedni 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 24 Stycznia 2018 Share Napisano 24 Stycznia 2018 44 minuty temu, Budek napisał: Miałem nie publikować tej foty ale... Byłem na jaziach ale mnie olewały za to leszcze polubiły szcztuczną ochotę na haku muchowym z główką wolframową 0.5gr jeden wyjety drugi spadł ryba z 22.01.2018r jak pogoda dopisze to w lutym leszcze będą się tarły ten już miał wysypke Pletka czy żyłka - jaka średnica? Branie z dna czy w toni? Jakie prowadzenie przynęty? Napisz coś więcej Graty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi