Darek 1 Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 Nie...byłe dużo dalej, za Brzegiem Dolnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 38 minut temu, Darek 1 napisał: Nie...byłe dużo dalej, za Brzegiem Dolnym. Poznałem miejsce po tle W zeszłym roku kiedy byłem tam o tej porze to ciężko było wejść na główki bo wszystko było zarośnięte. Widać mało kto tam zaglądał. Teraz też tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 Kochany....jest pięknie wykoszone po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART71 Napisano 24 Września 2018 Share Napisano 24 Września 2018 Polecam odczepiacz np Demon 90% skutecznosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 24 Września 2018 Share Napisano 24 Września 2018 A wstawię coś bo mi się fotka podoba 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 29 Września 2018 Share Napisano 29 Września 2018 Dzisiaj "trening" przed jutrzejszym spotkaniem , sporo okonia i jeden boleń , po raz pierwszy w tym roku odpaliłem " cztero metrowy Spining " efekty są 😉 co prawda rozmiarowo póki co nie są zadowalające ale ilość dobra , jutro " pochwalę się " co i jak , druga kwestia , nie wiem jak wy ale ja coraz częściej fajne rzeczy znajduje nad wodą , jakiś miesiąc temu znalazłem dowód osobisty ( niestety nie istnieje w internecie bo nie mam pejsbuka 😝 ) żona znalazła w necie gościa i ten bardzo zadowolony przydrałował z flaszką wina w podzięce , dzisiaj znalazłem dwie podpórki i elektroniczny sygnalizator , na powrocie zachodzę do wędkarskiego na osiedlu i zostawiam namiary na siebie ( może ktoś będzie skarżył się że przesrał nad wodą sprzęt ) wychodzę z założenia że dobra karma wraca 😀 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfan Napisano 29 Września 2018 Share Napisano 29 Września 2018 Ja od trzech dni poluje na bolenia, w międzyczasie sprawdzając apetyt szczupakow, sandaczy i okoni, niestety tylko te trzy mnie lubią. Chyba mam za mało doświadczenia z rybami typowo rzecznymi 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 1 Października 2018 Share Napisano 1 Października 2018 Sobotni wypad z kolegą. Za dnia uganiałem się za okoniem/sandaczem z opadu ale tutaj mizeria bo tylko kilka małych okonków się połakomiło. Korci mnie, żeby zostać trochę dłużej i konsekwentnie łowić z opadu w nocy. To już nie pierwszy raz kiedy ja się zwijam a ludzie dopiero przyjeżdżają łowić. Po zapadnięciu zmroku zmieniamy miejscówkę i łowimy wyłącznie na woblery. U mnie krótkie sandaczyki, niebrzydka płoć i ładny kleń 53cm. Kolega za to zalicza pierwszego w życiu wymiarowego sandacza 57cm. Sandacz kolegi. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfan Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Pasiak trzydziestak na poleconego woblerka, przywalił jak głupi Oczywiście dalej sobie Cwaniak pływa po powodziowym 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 dawno mnie tu nie było,ach ten brak czasu,gratuluje Wolfan pięknego garbusa.Ja wczoraj pomimo mega witaru zajechałem nad odrę ze spiningiem,ok 2,5godz łowienia jeden szczupaczek przed wymiarem i okonie ale samo przedszkole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfan Napisano 4 Października 2018 Share Napisano 4 Października 2018 Widzisz, a ja mam problem z mniejszymi rybami, jakbym się nie starał, to nie potrafię trafić tych mniejszych okoni (<25cm), ani innych ryb poza sandaczami, okoniami i szczupakami. Chciałbym złapać coś, czego w życiu jeszcze na oczy nie widziałem - jaź, klen, boleń czy sum. Może mnie po prostu nie lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kri$$ Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 Ogłoszenie duszpasterskie: Kotowice, pierwsza główka za mostem kolejowym znalazłem klucze. Zguba niech się odezwie na prv. Podajcie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfan Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 Witam Panowie, Czy ta wyrośnięta płotka złapana na poperka, to w rzeczywistości "Jaź"? Miejsce złowienia: Kanał Powodziowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gu_miś Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 Od dłuższego czasu wraz z kolegą obławiamy nocą różne obetonowane części centrum miasta. W poszukiwaniu różnych ryb z lekkim ukierunkowaniem na sandacza. Trafiały się całkiem ładne okonie, sandacze poniżej wymiaru i płocie na mepsa w rozmiarze 2. Było kilka obcinek, spadów, cała masa zaczepów i zebranego doświadczenia. Wypady raczej krótkie, czasami nawet na godzinkę zobaczyć co się dzieje na opaskach. No i nadszedł ten wieczór gdzie wszystko wskazywało, że te będzie TEN wieczór. Zmotywowani i z wewnętrzną nadzieją stawiamy się na pierwszej miejscówce. Po około 30 minutach pod nogi wychodzi mi przepiękny okoń, ale niestety w ostatnim momencie rezygnuje. Jest dobrze. Nie mija 15 minut i woła mnie kolega, już po chwili słyszę ten oczekiwany przez każdego wędkarza odjazd na mocno skręconym hamulcu. Już wiem, że ten wieczór będzie jego. (Kolegę zainteresowałem spiningiem na poważnie na początku roku) Po około 8 minutach rybka się poddaj, a jak to zwykle bywa w takich sytuacjach podbierak w samochodzie. We dwójkę zawsze łatwiej i po kilku próbach ryba ląduje w moich rękach a później na brzegu. Jest potwór miarka pokazuje 86 cm. Nie muszę dodawać, że to jego nowy PB. Jeszcze coś w tej Odrze pływa. Niestety takie zdjęcie bo miejscówka wyjątkowo charakterystyczna no i RODO Jak to czytasz, to jeszcze raz gratulacje!! P.S. Kolega godzinę później wyjął szczupaka 64 cm też PB. Taki to był wieczór. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 11 Października 2018 Share Napisano 11 Października 2018 12 godzin temu, Wolfan napisał: to w rzeczywistości "Jaź"? Jaź 👍 12 godzin temu, Gu_miś napisał: Kolegę zainteresowałem spiningiem na poważnie na początku roku Skąd to znamy. Wędkarze początkujący podchodzą czasami niekonwencjonalnie do nowego i często biją na głowę takich z rutyną. I bardzo dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 11 Października 2018 Share Napisano 11 Października 2018 10 godzin temu, jaceen napisał: Skąd to znamy. Wędkarze początkujący podchodzą czasami niekonwencjonalnie do nowego i często biją na głowę takich z rutyną. I bardzo dobrze:) Jacen to się prawo frajera nazywa?🤔? Działa w 99% przypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 11 Października 2018 Share Napisano 11 Października 2018 Borys....zaraz frajera....szczęście początkującego, ale to dobrze bo i szczepionka do tej choroby co się zowie wędkarstwo....mocniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfan Napisano 11 Października 2018 Share Napisano 11 Października 2018 10 godzin temu, jaceen napisał: Jaź 👍 Dziękuję, bo widzieć na zdjęciach, a w końcu złapać, to jednak lekka różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 11 Października 2018 Share Napisano 11 Października 2018 3 godziny temu, Wolfan napisał: widzieć na zdjęciach, a w końcu złapać, to jednak lekka różnica Trochę trzeba przerzucić tych rybek, aby bezproblemowo je oznaczać. Tu masz Marientego płoć Tu swojego jazia A ode mnie czwartkowy kleń dla rozróżnienia. i jeszcze czwartkowe trzy jazie:) Sandaczy nie wklejam, bo nie pasują do tego porównania😁 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
compatriot85 Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 W dniu 10.10.2018 o 21:54, Wolfan napisał: Witam Panowie, Czy ta wyrośnięta płotka złapana na poperka, to w rzeczywistości "Jaź"? Miejsce złowienia: Kanał Powodziowy Czy ta beznadziejna siatka ogrodzeniowa jest położona na całej długości kanału powodziowego ? Co jakiś czas odwiedzam okolice mostu Bartoszowickiego i tam się niestety już nie da wędkować na spinning - chyba, że powierzchniowo. Za każdym razem jak jestem w okolicy to mówię sobie "aaa wpadnę na kilka rzutów, będę uważał" a i tak kończy się to zawsze zaczepem i utratą przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gu_miś Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 @compatriot85 Siatka nie jest po całości, najwięcej pod mostami, zaraz przy jazie, polecam założyć wodery i sprawdzić. Zaczepy w nurcie to zaczepy o kamienie tam siatki nie ma. Między kamieniami czasami są dołki nawet metrowe, trzeba uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfan Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 12 godzin temu, compatriot85 napisał: Czy ta beznadziejna siatka ogrodzeniowa jest położona na całej długości kanału powodziowego ? Co jakiś czas odwiedzam okolice mostu Bartoszowickiego i tam się niestety już nie da wędkować na spinning - chyba, że powierzchniowo. Za każdym razem jak jestem w okolicy to mówię sobie "aaa wpadnę na kilka rzutów, będę uważał" a i tak kończy się to zawsze zaczepem i utratą przynęty. Siatka znajduję się (na moich terenach) przy moście chrobrego i przy jazie Bartoszowickim. W sumie, łowiąc dzień w dzień przez 2 tygodnie po 3h na dzień, zerwałem 4 przynęty. Używam gum, cykad, woblerków W przypadku wpadnięcia między kamienie, mocno napinam plecionkę i szybko szarpię nią między kołowrotkiem a pierwszą przelotką (takie szarpnięcie za strunę), wciąż ciągnąc wędką do góry Przynęta najpierw odsprężynowuje w tył, a później idzie do góry, omijając zaczep. A woblerki po prostu luzuje i same wypływają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfan Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 Mam również pytanie: Czy łowienie 50 metrów od jazu, to łowienie 50 metrów od podziału na pietra wody czy całej betonowej konstrukcji? Z góry dziękuję! Na jeziorach nie mam takiej konstrukcji, a dzisiaj zostałem upomniany, że nie mogę łowić w tym miejscu (Beton przy samiutkim OpatoVice od strony jazu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gu_miś Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 @Wolfan Gdzieś kiedyś słyszałem, że PSR uznaje za legalne łowienie w tym miejscu od pierwszych główek zarówno od strony wyspy jak i parkingu. Najlepiej na tych betonach nie łowić dla własnego spokoju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 3 godziny temu, Wolfan napisał: 50 metrów od podziału na pietra wody czy całej betonowej konstrukcji? Po jednej i drugiej stronie beton jest traktowany, jak integralna część jazu. Główka w tym przypadku również. Kilka razy widziałem podpływających policjantów do łowiących z główki. Jak się to kończy nie wiem. Na łowiących z betonu, już nie zwracam uwagi. Zobojętniałem. Byli tacy, że ze zrozumieniem przyjmowali wiadomość o możliwych konsekwencjach. Jednak byli też tacy, co nic sobie z tego nie robili. Osobiście nie mam problemu w takich sytuacjach i w kontrowersyjnych miejscach nadkładam metry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi