adamsky8811 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Wybacz, tak mi się wymsknęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drop1985 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 no u mnie kolejna porażka... może nam drapieżniki z Odry odpłynęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsky8811 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 dropik - a gdzie byłeś ? ja na biskupinie mam taką miejscówkę że na godzinę łapię kilka okoni, jakiegoś pistolecika więc zawsze się cuś trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 adamsky8811, karasie możesz połapać na takim bajorze przy ul.poprzecznej tj za koroną te stawy to byłe zbiorniki cukrowni , cukrownie wyburzyli a stawy zostały ja dziś tez bez rewelacji 2 godziny i 0 kontaktu z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 No ja już 3 dzień bez pstryknięcia nawet. Chyba wszystkimi blaszkami obrzucałem. Byłem w tych samych okolicach co ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsky8811 Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 pawel, polecam Ci blaszkę jaxona nr 3 srebno żółta z brokatem. ja łowie tam na przystani ZHP i efekty są za każdym razem. z tym że teraz muszę kotwicę wymienić bo został mi tylko 1 hak po ostatniej walce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Ja głównie rzucam blaszkami Mepps i Effzett. Jeśli chodzi o pracę to chyba najlepsze blaszki. Dziś po pracy zrobię wypad. Ostatni raz spróbuję przy wyspie, jak się nic nie trafi to sprawdzę tą miejscówkę co piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsky8811 Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Polecam naprawdę wjeżdża się przez ul. wittiga, dojeżdżasz do końca, skręcasz w prawo, do końca i skręcasz w lewo - tutaj cały czas prosto. możesz wjechać na wał i stanąć na firmowym parkingu lub pod drzewkami lub też podjechać pod same łowisko. często bolek atakuje, szczupaczek i okonki. zresztą sam zobaczysz;) połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Miejsce znam Ja z tych rejonów jestem Zdam relację z dzisiejszego wypadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Proponowałbym pojechac na Odre powyżej Wrocka , są tam ryby mniej skłute niż w centrum , co do miejscówek to mogę napisać na pw . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 A jak woda na Oderce ,ciągnie jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Woda ciągnie dalej. Od kilku dni stan wody się nie zmienia na głównych kanałach. Niestety moja miejscówka już jest popsuta Dzisiejszy wypad ze spinningiem można uznać za połowicznie udany. Z braniami nadal lipa straszna, ale dziś w końcu coś złowiłem. Wędką z większymi blachami nie miałem sukcesów. Natomiast kijkiem 3-15g z blaszką 2 udało się dziś wymiarowego szczupaczka wyciągnąć. Miał lekko ponad wymiar - 48 cm, ale tym kijkiem zabawa była przednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drop1985 Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 a w którym miejscu łapałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Wpierw na kanale przy jazie Opatowickim, a później na kanale opatowickim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Proponowałbym pojechac na Odre powyżej Wrocka , są tam ryby mniej skłute niż w centrum , co do miejscówek to mogę napisać na pw . pozdrawiam jezeli maja brac to beda brac bez wzgeldu na miejscowke ,a co masz na mysli piszac mniej sklute ? ja mam dobre miejscowki w centrum w ktore malo kto zaglada. zapraszam ten lowcow na wrocławskiej odrze na niedzielne spotkanie - > http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=11248&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsky8811 Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 a ja wczoraj byłem tak jak zwykle - na stanicy harcerskiej i to że dostałem wczoraj kilka swoich wymarzonych blach, pojechałem pełen nadziei na jakieś "sztuki" miałem dwie blaszki meppsa i dwa wobki salmo ale na wobki nic a nic nie brało. założyłem mepsa agille nr 2 i po 20 minutach udało się wyciągnąć szczupaczka... maleństwo niesamowite. koło 18:30 wyciągnęłem jeszcze kilka okoni na jaxona nr 2 zaraz przy ujściu. tak więc czym bym nie łowił, zawsze się coś wyciągnie. tym co nie byli - polecam tym co byli a nie złowili - trochę kombinacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Mozę dzisiaj odwiedzę to miejsce. Akurat dziś powinno nowe blaszki dojść, to będzie gdzie przetestować. Jak tam sprawa wygląda jeśli chodzi o zaczepy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Mozę dzisiaj odwiedzę to miejsce. Akurat dziś powinno nowe blaszki dojść, to będzie gdzie przetestować. Jak tam sprawa wygląda jeśli chodzi o zaczepy ? jezeli chodzi o ta kolo gazociagu ? to tam duzo zielska na dnie wiec zaczepow jako takich malo tylko z lewej strony masz usyp kamieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xrace Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Przejadę się tam pospiningować. Gdzieś koło 14:30 powinienem być na miejscu. Myślę, że gdzie znajdzie się miejsce dla mojej bordowej strzały. :-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsky8811 Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 na środku koryta, bliżej ujścia jest zakotwiczona butelka 5l jako bojka, tam lepiej nie rzucaj;p generalnie straciłem tam dwie przynęty ( tylko - aż ) ale z mojej winy bo miałem zbyt delikatną żyłkę. wczoraj nawet jedną w gratisie wyciągnąłem z zaczepu koło przystani;P edit : pochwalcie się jak tam łowy, bo musi mnie zazdrość zeżreć bo dzisiaj nie będę mógł wyskoczyć;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 bylem na chwilke w centrum na dosłownie 2h i co ? ruszylo sie wkoncu cos zlapany bolek 48 ,szczupaczek sznurowka i 2 sandacze ok 50 ,niestety niemialem aparatu a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Ja byłem 2 godzinki za zatoce harcerskiej. Byłem ze 2 godzinki i miałem tylko 2 brania = 2 małe okonki. Trochę osób było ale nie widziałem efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 ja pamietam jak na zatoce urwatowalem sobie 1 msc na zawodach ale to bylo 6 lat temu teraz slyszlem od wielu ludzi ze jest tam bardzo slabo ,jak jest wysoka woda ryba wplywa wyplywa pozniej spada i niewiadomo czy jest czy jej niema; ) ja bylem okolice ostrowa tumskiego ,most pokoju grunwaldzki oblawialem bardziej rynny niz plycizny i efekt zadowalajacy w porownaniu z ostatnim tygodniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xrace Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 I wróciłem. Byłem od 14:30 do 17:40. Jedno uderzenie małego szczupaka który nie trafił w blachę niewiele mniejszą od niego. Ludzie okonie łowili, nic więcej nie widziałem w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsky8811 Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Cholera to słabawo wczoraj było ;/ może ktoś mi jeszcze polecić jakąś dobrą miejscówkę w okolicach biskupina, sępolna, zacisza? mieszkam na ołbinie i jakoś na drugi koniec miasta z psem nie chce mi się jechać żeby porzucać... widzę na stanicy trochę słabo się robi bo tam koło 18 zawsze jakiś szczupol walnie... pisałem że bym na trestno uderzył ale mało opinii i może poczekam aż jescze ktoś się wypowie jak tam teraz jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi