MariuszA Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Ja mam nadziej że kra zniknie to też się wybiorę.MariuszA, a ty byleś na początku tygodnia tak jak planowałeś? tak bylem , w efekcie 2 x 30 cm sandaczyki ,nic specialnego ,wybiore sie w weekend jak bedzie + temp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 maniek byłem dziś w tym miejscu i niestety wróciłem o kijuPewnie byleś popołudniu Dokładnie tak...i chwile po zmroku, całkiem jasno pod mostem bylo. Dziś widziałem, że niektóre klatki w dół od milenijnego całkowicie poodmarzane, kry brak. Są szanse na jakiś wypad jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 harfoniusz, A jaki stan wody jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 harfoniusz, A jaki stan wody jest. Woda nieco podniesiona, ale ostrogi nie są zalane, może trochę szczyty. Na przelewach niezły młyn, uciąg jest duży-korek był na milenijnym spory więc miałem okazję się poprzyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 No i minął chyba ostatni spinningowy weekend w grudniu. Kozanowska Odra była ciężkim przeciwnikiem. Bardzo mocny uciąg, wysoki stan wody (poprzelewane główki) i jej mała przejrzystość utrudniała łowienie. Do tego deszcz, śnieg i mix obydwu Wyniki to sum 104cm podhaczony na zapływie wyjęty przez mojego ojca i mój dzisiejszy byczek 32cm który uderzył we wściekle pomarańczowe kopyto z czarnym grzbietem. Szukałem ryby przy dnie główkami 20g i "w pół wody" woblerami i blachami, niestety bez efektów. Mimo słabych wyników (moich oczywiście) wspomnienie suma "potwora z głębin" pozostanie na całe życie Pozdrawiam wszystkich zimowych zapaleńców, którzy odpoczywają nad rzeką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 harfoniusz, cos z tymi sumami nie teges niby zimna woda a sie szwędaja .Kolega nie dawno tez miał na haku ,tylko sporego bydlaczka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 No ten weekend jakiś taki sumowaty-sobota tłuścioch, niedziela karzeł... szkoda, że zębacze żadne nie dopisały. W takich chwilach na te wody chciałbym mieć bezprzewodową echosondę, chociaż raz, żeby się przekonać co ta rybka robi w takich warunkach, gdzie siedzi. Ciężko było wysnuć jakąś tezę o ciepłej/zimnej wodzie bo widizałem jak bełta się męt z czystą, a słyszałem, że spuścili coś więcej ze zbiorników dlatego tak się woda podniosła w ciągu jednej nocy w zasadzie. A wracając do sondy to poważnie myślę nad zakupem fishuntera Angler 401 z bezprzewodowym przetwornikiem z wymiennymi bateriami, wtedy byłoby łatwiej w takie dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Ciężko było wysnuć jakąś tezę o ciepłej/zimnej wodzie bo widizałem jak bełta się męt z czystą, a słyszałem, że spuścili coś więcej ze zbiorników dlatego tak się woda podniosła w ciągu jednej nocy w zasadzie.To raczej nie ze zbiorników bo w jedną noc fala nie dojdzie ,ale zaczęły sie roboty na śluzach po wyżej WRO ,przeglądałem właśnie przetargi i jest tego sporo.A efekt wysokiej wody na Oderce w tym roku to fakt ,spuszczają ze zbiorników bo muszą szybko wzmacniać obwałowania ,bo pierdykna przy następnej fali ,a zima zapowiada sie śniegowa to i wiosna będzie z dużą woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 orientuje sie ktos jak wyglada teraz odra na janowku?? da sie lapac czy kra plynie?? i czy jest tam szansa na jakiegos leszcza o tej porze roku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exess Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Witam. Studiuje we Wrocławiu i mieszkam niedaleko mostu milenijnego. Łowie metodą odległościowa i stad moje pytanie. Czy jest niedaleko jakies dobre miejsce gdzie woda nie ma duzego uciagu? Słyszałem o jakims zimowisku barek. Czy łowi tam tłum wędkarzy, ze nie ma się gdzie wcisnać, czy jest raczej luzz? Moze ktos z Was tam lowi? Nie potrzeba tam zadnych dodatkowych opłat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 orientuje sie ktos jak wyglada teraz odra na janowku?? da sie lapac czy kra plyniePłynie kra i śryz co utrudnia łowienie na Odrze.Fakt są dni co płynie mniej ale to wyjątek. Czy jest niedaleko jakies dobre miejsce gdzie woda nie ma dużego uciągu? Słyszałem o jakims zimowisku barek. Czy łowi tam tłum wędkarzy, ze nie ma się gdzie wcisnąćBarki I i II to popularne zbiorniki wśród wrocławskich wędkarzy ,są co prawda połączone z Odrą ale ruch wody jest znikomy .Największe obleganie tych zbiorników jest wtedy ,gdy nie można łowić na Odrze np. w czasie powodzi lub wysokiej wody.Ale barkiII sa dużym zbiornikiem więc znalezienie miejsca zawsze jest możliwe. Ryby występujące na tych zbiornikach są takie jak w Odrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exess Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 czy jest gdzies dostepna mapa tych zbiornikow? rozumiem ze jest tam gleboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 czy jest gdzies dostepna mapa tych zbiornikow?Mapa nie nie ma żadnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Exess, mapa?? jesli chodzi Ci o mapę batymetryczną to nic mi nie wiadomo ale głębokość raczej wszędzie taka sama bez gwałtownych spadów , górek dołków , zbiorniki te znajdziesz na google earth : I w pobliżu mostu milenijnego ,II nieco w dół rzeki bardzo charakterystyczne !! musisz znaleźć , ja nie łowie tam często ale znajomy na początku sezonu wyciągnął tam szczupłego prawie metr , ciekawe miejsce to odra po drugiej stronie barkowiska tam jest parę fajnych spadków i sandałki ładnie skubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 W niedzielę korzystając z pogody wybrałem się w miejsce zapewne znane wielu wrocławianom, aby sprawdzić postępy prac nad ujściem Ślęzy do Odry. Kilka fotek z wyprawy… Natura jednak jest niedościgniona i ciekawsze formy prezentuje. ___________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 jaceen, Super fotki. Jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 jaceen, piękne ,ale proszę o fotki z łowiska 429 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 mam pytanko czy macie jakies doswiadczenia w lapaniu bialorybu feeder w odrze o tej porze roku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 freut, przy takim stanie Odry zapomnij o federze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 a co jest nie tak ze stanem odry?? byłem wczoraj na Janówku i woda wyglądała całkiem normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 byłem wczoraj na Janówku i woda wyglądała całkiem normalnieSkoro byłeś na Odrze i woda nie ciągnie i nie płynie kra to próbuj ,przy wpływie "smrodki"możesz liczyć na płocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 jaceen, piękne ,ale proszę o fotki z łowiska 429 Proszę bardzo. Czwartek 06.01.11r spacer przy ujściu 429-tki do Odry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 jaceen, bardzo dziękuje za tak szybką "obsługę"widzę że 429-tka ma mętną wodę[kleniowtego nie widziałeś przypadkiem pod mostem].Ciekawe czy freut, połowił federkiem na tej krze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 nie bylem z feederkiem ale jak we wtorek bylem na janowku to kry nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 jaceen, a na ujsciu tej 429-tki cos połapałeś czy tylko spacerek z aparatem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi