Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wczoraj też siedzieliśmy na kanale różanka tylko z żywcami na 6 wędek dwa niewymiary i jedna obcinka ( prawdopodobnie żyłka pod kamień się dostała , faktycznie woda poszła do góry ale po niżej śluzy woda była czysta i żaden syf nie pływał . z pozdrowieniem Wasyl

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

dzisiaj z rana parę godzin nad kanałem różanka ze spiningiem bez żadnego efektu oprócz tego że zimno jak cholera(ratował termos z kawą) trzeba iść do piwnicy i poszukać zimowego obuwia , jest szansa że jutro podjadę z żywcami na 1 barki , jak wrócę to opiszę , z pozdrowieniem Wasyl

Napisano

Ja dzisiaj po pracy pojechałem ze spinem na jaz opatowicki. Łowiłem od 16 do 18:20 i w sumie to pod nogami boleń na oko 30 nie trafił mi w perłowego twistera. Później zmieniłem przynętę na woblera i oczywiście pod moimi nogami spiął mi się okoń. Było zimno i padało, ale wracać w korkach przez całe miasto mi się nie chciało.

Napisano

Witam. Ja dzisiaj znowu nie podarowałem i po pracy pojechałem porzucać od 16 do 18:20. Już praktycznie zbierałem się, bo szarawo, nie widziałem opadu ale zdążyłem oddać ostatni rzut seledynowym kopytem z czarnym grzbietem. Padł sandacz 46 cm. Mały, ale cieszy. Pływa dalej bo obiecał jutro przyprowadzić rodzinę :]

Napisano

dzisiaj powtórka z poprzedniej niedzieli - kanał różanka , 6 wędek żywcowych efekt taki że szwagier miał jedno branie które wykorzystał i wyciągnął szczupaczka ( taki z 55 centów) kolega i ja oczywiście bez brania . z pozdrowieniem Wasyl

Napisano

Dzisiaj na kanale powodziowym 3 godziny z muchówką . Efekt to 30 okoni w przedziale 10 - 25 cm i jeden spięty szczupak . Oczywiście wszystkie wróciły do wody . W sobotę powtórka .

Napisano

Panowie na kanale powodziowym chodzą jeszcze bolki?a no i czy już miętus się ruszył na Odrze?ktoś już próbował?:)

Napisano

Nie wiem jak na kanale powodziowym ale ogólnie na odrze można jeszcze połowić bolenia. Nawet jak nie widać go na powierzchni (a nawet w szczególności wtedy). W weekend byłem na moich miejscówkach i mnie nie zawiodły, złowiłem dwa 55 i 56 cm.

Napisano

a wiecie może jak dojechać pod most rędziński,da rade tam wędkować ?

Napisano
a wiecie może jak dojechać pod most rędziński,da rade tam wędkować ?
jedziesz ulicą osobowicką cały czas prosto aż dojeżdżasz do lasku rędzińskiego gdzie droga skręca w prawo kostka brukowa i w lewo na dół asfalt - skręca się w lewo na dół i jedzie się cały czas asfaltem ( nie wjeżdżać do lasu) tylko się nie rozpędzaj bo droga kończy się w odrze , auto trzymaj na górze bo policja jest często i sypią mandaty za zjazd nad wodę z pozdrowieniem Wasyl p.s. da radę tam wędkować tylko to jest bardzo popularne miejsce i jest oblegane
Napisano
auto trzymaj na górze bo policja jest często i sypią mandaty za zjazd nad wodę

Mandaty za zjazd nad wodę? Mi tam w zeszłym roku wlepili 50 pe-el-enów za wjazd do lasu (i mieli rację...) ale mówili, że nad wodę mogę zjechać i jechać wzdłuż rzeki dopóki droga jest wyjeżdżona. Nie kumam czy każdy policjant ma inne przepisy czy co...

Pozdrawiam!

Napisano

Byłem kontrolnie kilka dni temu i stwierdziłem, że jeszcze trzeba poczekać - kilka byczków, krąpiki, małe płoteczki, ale niedużo. W weekend koledzy byli, ale z tego co wiem, to też nie połowili. Wniosek: płotka jeszcze w Odrze.

Napisano

Byłem dziś na odrze na Janówku i nie dowierzałem na betonach jakaś budowa wycinka wszystkich krzaków drzew http://fotopolska.eu/Wroclaw/b86919,Nabrzeze_Janowek.html.

Pojechałem na maślice od strony potokowej, wszystko ogrodzone pastuchem, i konie się pasą.

musiałem zostawic auto i poszedłem pospiningować. ale niestety nic od 15-17.

Oby tylko nie wymyślili zakazu na janówku, bo nie bedzie gdzie łowić w tych okolicach.

Napisano

Nowe nabrzeże w Janówku.

Modernizacja Wrocławskiego Węzła Wodnego spowoduje między innymi konieczność zagospodarowania ogromnej ilości ziemi i mułu z poszerzania i pogłębiania koryta Odry i kanałów. Ma to umożliwić nowe nabrzeże dla barek w Janówku.

Wybrany urobek będzie ładowany na barki i transportowany na nowobudowane nabrzeże Janówek. Budowane jest od miejsca ujścia kanału spustowego z oczyszczalni w dół rzeki. Stamtąd systemem taśmociągów będzie transportowany nad wałem Odry na pola pomiędzy wałem Odry a wałem Bystrzycy. Po wyrównaniu całego terenu powstanie tam łąka, pierwsze koszenie planowane jest na 2015 r.

Jeśli najbliższa zima będzie łagodna, to jeszcze w jej trakcie będą prowadzone prace nad pogłębieniem koryta Odry w miejscu budowy nabrzeża. Obecne głębokości nie pozwalają na cumowanie barek w tym miejscu.

Napisano

vonski_dm, a info od kogo pochodzi.Moje jesienne miejscówki sumowe szlak trafi :cry:

W latach 80-tych były plany na nowy port dla barek z węglem w tym miejscu.Miała powstać elektrociepłownia północ dla Wrocławia .

Może w końcu slip tu zrobią. :cool:

Ps- za RZGW Wrocław

Wykonawca robót budowlanych:

SINOHYDRO Corporation Limited, wybrany w wyniku rozstrzygnięcia międzynarodowego przetargu konkurencyjnego prowadzonego zgodnie z procedurami Banku Światowego.

Lokalizacja i zakres kontraktu:

Roboty będą wykonywane w północno-zachodniej części miasta Wrocławia

w zakresie:

Udrożnienie i ubezpieczenie koryta Kanału Miejskiego, a także mostów (Warszawskich drogowych, Warszawskiego kolejowego, Trzebnickiego, Osobowickiego),

Modernizacja Bramy Powodziowej i Śluzy Miejskiej,

Udrożnienie koryta rzeki Odry wraz z budową nowych ubezpieczeń brzegowych

Likwidacja przewężeń koryta Odry poprzez przełożenie fragmentu obwałowania prawobrzeżnego,

Przystosowanie śluz Rędzińskich do przepuszczania wód powodziowych

z rozbudową o nowe głowy górne z zamknięciami segmentowymi,

Budowa nowej przepławki przy jazie Rędzin usytuowanej przy prawym przyczółku jazu (wraz z wykonaniem niezbędnych ubezpieczeń brzegowych) umożliwiająca zapewnienie ciągłości morfologicznej rzeki, a także migrację ryb dwuśrodowiskowych.

Napisano

Pojechałem na maślice od strony potokowej, wszystko ogrodzone pastuchem, i konie się pasą.

musiałem zostawic auto i poszedłem pospiningować. ale niestety nic od 15-17.

Oby tylko nie wymyślili zakazu na janówku, bo nie bedzie gdzie łowić w tych okolicach.

To chyba Cię widziałem, stałeś na główce przy takiej zielonej bojce? Jęśli tak to ja rzucałem po Twojej prawej. Jedną obcinkę gumy miałem (ucięło ogonek twistera) i jeden hol prawdopodobnie sandacza, ale trwał tylko 10 sekund i puścił.

Napisano

dzisiaj miałem śmieszną sprawę , spiningując na kanale odry na wysokości EC w stronę mostu kolejowego usłyszałem po drugiej strony rzeki jakiś szum , patrzę się i widzę jak ktoś kładzie drzewo do wody , zacząłem robić mordę , nawtykałem że niszczy zielone że teraz nie powtórzę , ale brak odzewu , siadłem kubek kawy i czekam - patrze i co- BÓBR, ale mu ch... nawtykałem to jego, do tej pory się śmieję , a za karę że używałem tyle przekleństw mało zawału nie dostałem jak z pod nóg bażant mi wyleciał . z pozdrowieniem Wasyl