maniu394 Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Mogą być Kotowice , mi tam bez różnicy . Można spotkać się przy wieży widokowej na parkingu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Mogą być Kotowice , mi tam bez różnicy . Można spotkać się przy wieży widokowej na parkingu . Miejsce łatwe i dostępne dla każdego. Wstępnie miejscówkę mamy określoną, chyba że pozostali uczestnicy będą mieli ochotę przedstawić swoje propozycje. Jeszcze mamy kilka dni na podjęcie decyzji. Zachęcam do dyskusji i potwierdzania swojego uczestnictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmtt Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Czy do wieży można dojechać autem przez ten lasek za Kotowicami bez narażania się na mandat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Czy do wieży można dojechać autem przez ten lasek za Kotowicami bez narażania się na mandat ? Tak, można. Dojazd do wieży jest jak najbardziej legalny i zgodny z prawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Mapa panowie, potrzebna mapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Można trafić bez mapy. W kotowicach trzeba skręcić w lewo koło kościoła i jechać cały czas prosto aż do wieży. Są też tablice informujące . Oczywiście chodzi o kotowice w gminie Siechnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Kilka słów odnośnie dojazdu do miejsca spotkania: Wyjeżdżając z Wrocławia w kierunku Oławy ulicą Opolską, mijamy po drodze Siechnice by w końcu dotrzeć do miejscowości Groblice. Tam przed sklepem spożywczym skręcamy w lewo kierując się do miejscowości Kotowice. Gdy już dotrzemy do Kotowic i znajdziemy się przed kościołem to skręcamy w lewo na drogę z kostki brukowej, która doprowadzi nas do miejscowości Utrata - miejsca spotkania. Jadąc od Wrocławia będziecie mijać drogowskazy na "Wieżę widokową Kotowice" - to właściwy azymut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Nie chcę mieszać, bo nie zacząłem temat, ale... Bardzo dawno tam nie byłem i z narysowanej trasy wynika dojazd do kanału żeglugowego? Czy chodzi o drogę ciut w lewo z tą wieżą na mapie? Czy przez śluzy do Ratowic i w drugą stronę można przechodzić? Dla dojeżdżających z tamtej strony, to dobre rozwiązanie. Jeszcze jedno. Spotkania takie rządzą się swoimi prawami. Bywa tak, że nastawiamy się na wieeelkie ryby i później pozostaje nam stwierdzenie, że spotkanie było ok., i nie o ryby tylko chodziło Dla mnie osobiście, klimat małych rzek jest nie do pobicia. Odra to wielki rów z masą wody Chętnych zbyt wielu jeszcze nie ma, to może rozważycie po drodze rzekę Oławę w Groblicach? Nie wspomnieliście jeszcze jakie godziny. Ja wcześniej jak na 15-tą nie dam rady. I to jeszcze 90% szansy. A ta wieża, to dostępna dla ciekawskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 jaceen Faktycznie mapka kieruje do kanału (moje niedopatrzenie), docelowym miejscem jest Odra z dużą ilością główek, miejscami na ognicho(znaki nie pozwolą zabłądzić). Od Kotowic nad samą rzekę jedziemy kostką brukową. Czy wieża jest obecnie udostępniona do zwiedzania - nie wiem. Nie upieram się nad omawianym miejscem i jestem otwarty na inne propozycje. Oławka? Czemu nie? Pytanie tylko czy nasze spotkanie ma być odwzorowaniem tego na Ślęzy czy wzbogacamy je o ognisko ze smaczną strawą? Z tego co pamiętam w tamtym miejscu nie ma na to miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 A o której się spotkamy ? 7 rano ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Co do godziny... Ja mam czas od samego rana, maniu394 również, jaceen od 15-stej, bacyk nie wiemy. Myślę, że godziny poranne są ok. Około 17 robi się ciemno... jaceen dasz rade wydrapać kilka godzin z rana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Niestety, nie dam rady. Jak wytrzymacie do 17, to może dołączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 A co powiecie na zmianę miejsca spotkania ? Też w tamtej okolicy , tylko na stojącej wodzie. Byliśmy dzisiaj sprawdzić miejsce i okazało się że ryba jest aktywna . Zapiął się boleń i okoń ok 25-28 cm. Odra na miejscu spotkania , jak i Oławka w Groblicach martwe , brań brak i brak oznak żerującej ryby. A spotkać można się tu https://maps.google.pl/maps?q=51.035322,17.210811&num=1&t=h&z=17 to jest stacja kolejowa Zakrzów _Kotowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Panowie!!! Już mamy środe, a temat jakby został zaniedbany. Kto chętny na spotkanie łapka w góre - trzeba KONKRETNIE się określić: będę lub nie. Miejsce przedstawione przez maniu394 jest ok. Godzina do szybkiego ustalenia. Organizujemy ognicho czy tylko łowimy? Czekam na odzew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 Niestety , nie pojawię się na spotkaniu . Złapałem poważną infekcję . Połamania kija ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 No i GuCek zostaliśmy sami chyba że Jaceenowi zmieni się plan dnia. To gdzie jedziemy, na miejsce przez mania wskazane, czy główki, które wskazywałeś wcześniej. Czy może dłuższy spacer po Widawie w stronę ujścia do Odry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 Niestety, ale nie przeskoczę pewnych spraw. Od piętnastej będę wolny i zależy, gdzie się wybierzecie, to może na godzinkę/dwie dołączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Cześć, Byłoby super spotkać się w najbliższą sobotę (06.12) na zakończenie naszych zmagań na Ślęzie. Czy perspektywa zwycięstwa tzw. "rzutem na taśmę" nie jest kusząca ?! To co proponuje jaceen - czyli 2-3h na wspólne wędkowanie. Miejsce spotkania - przy moście na ul. Grabiszyńskiej - (Przy Cmentarzu Żołnierzy Polskich) - chyba, że ktoś zaproponuje inne. Godzina 8:30 - (pewnie i tak zaczniemy rzucać po 9:00) - chyba, że ktoś zaproponuje inną. Zapowiada się, że temperatura będzie na +. Lista obecności: 1.jaceen 2. marienty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Będe we wskazanym miejscu i czasie, bo przegrywać trzeba umieć z honorem Pozdrawiam Lista obecności: 1. jaceen 2. marienty 3 .bacyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Niezależnie od wyniku zwycięzcami są Ci, którzy podjęli walkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Proponuję spotkać się na Alei Piastów przy pętli 125. Godziny jak wyżej. I oby temperatury odpuściły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Proponuję spotkać się na Alei Piastów przy pętli 125. Godziny jak wyżej.I oby temperatury odpuściły Ma to sens! Odległość żadna a połowimy na głębszej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Propozycja spotkania na rzece Ślęzie. Przełom lutego/marzec. Są chętni? Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Szukając odpowiedniego miejsca na zlot mam w pamięci listę 24 uczestników naszej Ligi Nie zakładam oczywiście frekwencji na poziomie bliskim 100%, nie mniej jednak może ona oscylować na pułapie wyższym niż kiedykolwiek. Stąd też propozycja do wszystkich uczestników naszej zabawy o wskazywanie miejsc, które potencjalnie "zmieszczą" tak sporą grupę wykwintnych wędkarzy Ze swojej strony zgłaszam kandydaturę rejonów marientego. Jest tam odpowiednia ilość miejsc parkingowych, a co najważniejsze wiele miejscówek, którymi wszyscy zapewne będziemy w stanie się podzielić. Zarówno powyżej jak i poniżej Mostu Oporowskiego każdy znajdzie coś dla siebie. Mamy jeszcze stosunkowo wiele czasu na podjęcie decyzji o miejscu zlotu. Pod koniec lutego zweryfikujemy termin, ilość chętnych i podejmiemy ostateczną decyzję. A może na odcinku przyujściowym znajdziemy odpowiednie miejsce by tym razem udało się połączyć wędkowanie z ogniskową biesiadą Proponujcie, sugerujcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturM Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Witam organizujemy ponownie wyjazd na sumy karpie Ebro-Hiszpania sierpień 2015 przelot samolotem zakwaterowanie wyżywienie transfer z i na lotnisko w Barcelonie cena około 2100 zł plus bilet na samolot tel 664145321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi