Skocz do zawartości
Dragon

Szczecin zawody spiningowe Haczykowców

Gość grzechuce

Łowisko na zawody  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Łowisko na zawody

• Parnica od Energetyków do Kanału rybnego obie strony
      11
    • Odra centrum Szczecina most kolejowy - ekskakada
      5
    • Przekop Parnicki od wylotu kanału do Dziewoklicza
      1
    • Dziewoklicz
      7
    • Kanał rybny + Jezioro Portowe + Regaliczka (do dyskusji)
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grzechuce
Napisano

tak rozmawialem z feederem oraz Wojciechem ze mozna by bylo na ktorys weekend zaplanowac zawody spiningowe haczykowcow. skladka powiedzmy 10 PLN na 3 pierwsze nagrody, dyplomy uczestnictwa itd. moze ktos z wladz forum cos dolozy do puli nagrod?

co do miejsca wstepnie proponuje Parnicę

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 153
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Pisze się jak najbardziej :mrgreen: zbliża się wielkimi krokami jesień, czas drapieżnika więc pomysł bardzo udany.

Napisano
Przekop Parnicki od wylotu kanału do Dziewoklicza
Co to jest ???? :shock: w Szczecinie mieszkam od urodzenia, ryby łowię od dwudziestu paru lat ale o takim łowisku nie słyszałem :razz:

Dorzucił bym do tego zestawienia jezioro Głębokie :wink:

Napisano

Ja również jestem jak najbardziej za, tyle że raczej dopiero od października :) A co do łowiska to może rzeczywiście najlepszym rozwiązaniem byłoby Głębokie, pomimo tego, że ciężko cokolwiek tam złowić. A jeśli nie to Parnica powiedzmy od wlotu Kanału Zielonego do tego mostu gdzie już jest część sumowska.

Może ciekawym pomysłem byłbaby też sumowska część Płoni.

Napisano

Moim zdaniem najlepiej będzie na Parnicy ... miejsca dużo, ryba bierze, i przede wszystkim łatwy i wygodny dojazd :) No ja myślę że można to zrobić w piewszy weekend października :)

Gość grzechuce
Napisano
Co to jest ???? w Szczecinie mieszkam od urodzenia, ryby łowię od dwudziestu paru lat ale o takim łowisku nie słyszałem

juz wyjasniem moze nie precyzjnie zapisane ale nie ma miejsca w ankiecie na to. od stacji pomp na Wyspie Puckiej (ul. Dobrej Nadzieji) do Dziewoklicza

lokalizacje google maps:

1. Parnica od Energetyków do Kanału rybnego obie strony http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=szczecin&sll=52.025459,19.204102&sspn=9.525032,19.006348&ie=UTF8&hq=&hnear=Szczecin,+Zachodniopomorskie&ll=53.415287,14.559696&spn=0.009003,0.018561&t=h&z=16

4ol8qqxplsm2_t.jpg

2. Odra centrum Szczecina most kolejowy - ekskakad http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=szczecin&sll=52.025459,19.204102&sspn=9.525032,19.006348&ie=UTF8&hq=&hnear=Szczecin,+Zachodniopomorskie&ll=53.422666,14.560533&spn=0.009002,0.018561&t=h&z=16

yws7pskaj844_t.jpg

3. Przekop Parnicki od wylotu kanału do Dziewoklicza http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=szczecin&sll=52.025459,19.204102&sspn=9.525032,19.006348&ie=UTF8&hq=&hnear=Szczecin,+Zachodniopomorskie&ll=53.391135,14.546885&spn=0.018017,0.037122&t=h&z=15

yqxp591olon4_t.jpg

4. Dziewoklicz http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=szczecin&sll=52.025459,19.204102&sspn=9.525032,19.006348&ie=UTF8&hq=&hnear=Szczecin,+Zachodniopomorskie&ll=53.376826,14.559975&spn=0.036046,0.074244&t=h&z=14

4owo6k7v4hlc_t.jpg

5. Kanał rybny + Jezioro Portowe + Regaliczka (do dyskusji) http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=szczecin&sll=52.025459,19.204102&sspn=9.525032,19.006348&ie=UTF8&hq=&hnear=Szczecin,+Zachodniopomorskie&ll=53.401447,14.575038&spn=0.018013,0.037122&t=h&z=15

6x9zf6wyv1em_t.jpg

Napisano

myślę że co do Portowego to raczej by trzeba było z łodzi ... jak wiemy jeziora nie da się obejść dookoła (że tak powiem idąc cały czas przed siebie) a po drugie są też działki ogrodzenia i inne utrudnienia dla wędkarzy :0 tylko trzeba by było jeszcze ustalić jakieś zasady :P między innymi czy robimy sobie zawody na żywej rybie czy nie :D Widzę że chętni są i to cieszy tylko żeby na chęciach się nie skończyło :D

Napisano

Pierwszy weekend października brzmi ciekawie :)

Może rzeczwiście najlepsza byłaby Parnica, chociaż osobiście znam tylko niewielki odcinek SUMowski.

Napisano

no wlasnie ja tez tak mysle ze pierwszy weekend pazdziernika by byl najlepszym terminem (tylko dam znać dokładnie jaki dzień będe miał wolny) to i ryby juz powinny sie rozkrecic na dobre :) ja nie zauwazylem zadnej roznicy miedzy sum a pzw i tu i tu sa fajne miejscowki :) trzeba było także ustalić godzine .. niestety wcześnie rano nie będę mógł.. najlepiej by dla mnie było 11 12 ... no chyba ze kazdy by wolał wpaść na łowisko po obiedzie :P to też się nie obraże :D ... co do wpisowego :PP chyba będzie lepiej po 15 się zrzucić :) tylko teraz jak zrobimy z ta zrzutą ?? Jak byśmy zorganizowali wpłacanie ??

Gość grzechuce
Napisano

Termin: 2.10.2010 (wstępnie do 13go b.m. - poniedzialek będzie ustalony w 100%)

zbiórka godzina 12. sprawy organizacyjne i losowanie stanowisk do 12.30.

miejsce zbiórki: do ustalenia

składka: 10 plnów

przyjmuje na pw listę chętnych. imię nazwisko, jak będzie ktoś brał udział spoza forum to też.

lista będzie zamknięta 19.09.2010

dokładny plan, regulamin, punktacja, mapa stanowisk w przygotowaniu.

przewidziany trening: 18 - 19.09

można przyjśc połowić pogadać zapisać się opłacić

Napisano
juz wyjasniem moze nie precyzjnie zapisane ale nie ma miejsca w ankiecie na to. od stacji pomp na Wyspie Puckiej (ul. Dobrej Nadzieji) do Dziewoklicza

Jeżeli to jest to miejsce które zaznaczyłeś na mapie, to jest to odcinek Odry Zachodniej a nie żaden Przekop Parnicki. Ten przekop jest sporo dalej :wink:

Gość grzechuce
Napisano

artech, nie sprzeczajmy sie o szczegoly :wink:

Napisano

Pomysł fajny - nie udało nam się piwo, nie udała nocka, to może chociaż te zawody. Chętnie wezmę udział, mam tylko jedno ale - trochę bardzo industrialne klimaty na proponowanych łowiskach, nie każdy w tym gustuje. Dostosuję się oczywiście, ale wolałbym proponowane przez artecha Głębokie, tam przynajmniej jest trochę przyrody, dojazd też łatwy, miejsca do łowienia dla każdego wystarczy, a jak będziemy chcieli to można nawet jakieś ognisko zrobić.

Gość naleśnik27
Napisano

popieram Jacka nie każdy w tym gustuje ... głebokie to jezioro wiec coś z czym wszyscy mieli do czynienia ... ja na ten przykład nigdy nie łowiłem na żadnym z oznaczonych miejsc ...:( nad Głebokim kiedyś byłem tam jest sporo miejc z brzegu do obrzucania jak dobrze pamietam ????

Napisano

tylko patrząc na obecny stan to parnica wiele gatunków ryb oferuję które bardzo dobrze biorą :) a na głeboki wiadomo jak jest :P a chcemy przede wszystkim połowić a nie mieć niadzieje coś złowić :)

Gość naleśnik27
Napisano

feeder może sie z kolegą skusze zobaczymy:) powiedz mi tak..?!- jakiego sprzetu tam używasz cieżar główek przynety wedka itp. a woda jest płynąca czy można powiedzieć że ledwo sie toczy??!!

Napisano

to zależy :0 ostatnio jak byłem do musiałem przeciążyć wędke o 30 gram bo bez 50 nie szloruszyć taka fala była i uciąg .. natomiast po godzinie 21 woda tak sie uspokoiła że 15 wystarczyła :) ja łowie wędką shimano catana do 20 cw i łowię metodą drop shot :) Parnica jest to kanał :) jesli chodzi o łowiska w centrum to wole własnie Parnice od Odry :) na Odrze syf hałaś a Parnica mi sie podoba :) i jak sie trafia sandacza to przeważnie większego niż na Odrze :)

Gość grzechuce
Napisano

naleśnik27, stary czesto ktos od nas jest nad Parnica. ja bywam 3-5 razy w tygodniu mozemy sie ustawic na jakis termin i porzucac zobaczysz co i jak.

Gość naleśnik27
Napisano

zobaczymy :) jak coś to dam znac

Napisano

za godzine jade zobaczyc co slychac dzisiaj na 'Pannicy" :D naleśnik 18-19 robimy sobie taki alatrening takie spotkanie :P aby zobaczyc co i jak i wplacic kwote ;)

Gość grzechuce
Napisano

kto chętny na łowienie na Głębokim?

nie wiem czemu nie wziełem tego pod uwagę

Napisano

Jutro rano wyskoczę chyba na Głębokie właśnie, jak nic nie złowię to się wkurzę i nie będę przy nim obstawał, hehe

Napisano

Jacek jeżeli jutro połapiesz okoni i jakiegoś szczupłego ... to może pomyśle o głęboki :) bo jak na razie to nie wiem czy coś tam pływa ;d;d;d a po drugie nigdy tam nie łowiłem :D ale z drugiej strony bez kitu można jakieś ognicho zrobić po zawodach i piwka się napić :wink: nie wiem zobaczę ilu będzie chętnych :) jak coś to jestem za :D:D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.