adrian.rudzki Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 niestety jak każdy z nas nie będzie ich zabierać po sobie to będzie tylko przybywać, nieraz już przyjeżdżałem na łowisko i zbierałem śmieci po kimś bo nie należy do przyjemności siedzenie w syfie i wahanie jakiś brudów którzy zostawili inni. Zbiornik niestety jako jedyny dopuszczony jest do "zabawy" łodziami motorowymi . Na cyplu "piękny" widok wielki worek ze śmieciami ale niestety chętnego do wywiezienia brakuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galezow Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Fakt , śmieci , śmieci i jeszcze raz góóóryyyy śmieci to cecha charakterystyczna polskich wód. W kwietniu po zimie tego roku byłem na wycieczce rowerowej wokół trzech zbiorników Brzegi. To co zobaczyłem na jeszcze nie wyrośniętej trawie wokół wspomnianych zbiorników to jest po prostu TRA-GE-DIA !!! Ręce opadają gdy się to widzi i jeszcze raz powtarzam daleko nam do cywilizacji panie i panowie oj daleko..... Wiem ,że to dwa odległe światy ale wróciłem właśnie z Norwegii i w porównaniu z naszymi śmietniskami ich brzegi jezior i rzek mogą być bardzo czyste i a śmieci wyrzucane do koszy umieszczonych obok. Ale tak jak mówię mentalność, edukacja i jeszcze raz mentalność... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotnak Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 no dobrze - ale z drugiej strony patrzac nie zauwazylem tam zadnego kosza na smieci... moze gdyby cos takiego bylo niektorzy normalni ludzie wrzucali by tam swoje odpadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galezow Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 To też fakt ,że brak jest jakichkolwiek śmietników, a to jest elementarny i podstawowy warunek utrzymania czystości w jakimkolwiek miejscu. Ja zabieram w reklamówkę i wyrzucam bod blokiem...... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotnak Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 ja tez zabieram - przynajmniej jest juz nas dwoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik11111 Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Zbiornik niestety jako jedyny dopuszczony jest do "zabawy" łodziami motorowymi . Obowiązuje tam bezwzględna strefa ciszy i NIEWOLNO jeździć na silniku spalinowym, jedynie elenktycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 no dobrze - ale z drugiej strony patrzac nie zauwazylem tam zadnego kosza na smieci... moze gdyby cos takiego bylo niektorzy normalni ludzie wrzucali by tam swoje odpadki. Raczej nie normalni:) Reklamówki w sklepach daja za 8gr albo i darmowo można je nosić ze sobą i zabierać ja robię tak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płotka Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 no dobrze - ale z drugiej strony patrzac nie zauwazylem tam zadnego kosza na smieci... moze gdyby cos takiego bylo niektorzy normalni ludzie wrzucali by tam swoje odpadki he, he, he a ciekawe kto np. w lesie stawia kosze dla grzybiarzy??? dawno się tak nie uśmiałam. KULTURA, KULTURAi jeszcze raz KULTURA OSOBISTA!!! to również dotyczy zawiści wobec bliźniego swego. Zaczynamy z mężem wielką przygodę wędkarską i jesteśmy zniesmaczeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galezow Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 no dobrze - ale z drugiej strony patrzac nie zauwazylem tam zadnego kosza na smieci... moze gdyby cos takiego bylo niektorzy normalni ludzie wrzucali by tam swoje odpadki he, he, he a ciekawe kto np. w lesie stawia kosze dla grzybiarzy??? dawno się tak nie uśmiałam. KULTURA, KULTURAi jeszcze raz KULTURA OSOBISTA!!! to również dotyczy zawiści wobec bliźniego swego. Zaczynamy z mężem wielką przygodę wędkarską i jesteśmy zniesmaczeni. Jeżeli dla ciebie droga koleżanko kwestia brudu i syfu wydaje się śmieszna to gratuluję. Jestem również bardzo tym faktem zniesmaczony... Jak sama piszesz, dopiero zaczynasz przygodę z wędkarstwem i może jedynym twoim kontaktem z wodą był do tej pory basen ogrodowy. Być może dlatego twoja wypowiedź jest zupełnie oderwana od rzeczywistości. Życzę połamania kija oraz SSAAAMYCH CZYSTYCH ŁOWISK...... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_krk Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Koleżanka jedynie pisze, że do sprzątania po sobie nie jest potrzebny kosz. Wystarczy zabrać ze sobą śmieci. Proponuję powrót do tematu. Brzegów, na których tak btw jest piękna woda. W zeszłym roku byłem zbadać teren jedynie w lecie i kiedy zobaczyłem przenikalność na 2-ce to oniemiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 woda piękna, na początku czerwca miałem jeszcze jakieś wyniki, teraz np już enta wyprawa w poszukiwaniu sandacza i nawet puknięcia co jest ? czy tam naprawdę nie ma ryby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 15 Października 2011 Autor Share Napisano 15 Października 2011 Czy pomoze mi ktos rozszyfrowac, ktore dokladnie jest to lowisko Brzegi IIIC? Dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotnak Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 dzisiaj na trójce (tej nie Zwierzynieckiej ) moj rekord jak na razie 66cm szczupaczek - niestety presja wedkarska od około miesiaca zabija... w weekend ciezko w sumie o miejsce - masakra jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 30 Października 2011 Autor Share Napisano 30 Października 2011 Mam pytanie co to za zbiornik, ktory znajduje sie na Brzegach tylko po drugiej stronie tej smierdzacej rzeczki tam gdzie teraz biegnie tasmociag i wydobywa sie kruszywo? Do kogo nalezy i jakie oplaty trzeba wniesc zeby tam wedkowac? Czekam na info, dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Tu masz info o ile dobrze kojarzę łowisko brzegi. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=8234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Uuu nie. Cholerzyn to łowisko pstrągowe, a znajduje się po drugiej stronie Krakowa od Brzegów. Z podobieństw.... też jest taśmociąg ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 kolego Tomaszu, to nie to łowisko, jesli chodzi o 3c, to złowiłem tam taką rybkę: ponadto ładne szczupaki, sandacze, itp. na stronie pzw krk znajdziesz mapkę ze zbiornikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Czyli to jest ten zbiornik IIIC? Nie moge sie polapac bo na mapce PZW KrK nie jest on oznaczony. Czy zeby na nim lowic trzeba nalezec do kola Zwierzyniec i wniesc dodatkowa oplate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 nie musisz być w kole zwierzyniec, dodatkowe opłaty : licencje do nabycia w kole, tego roku były dniówki w pakietach się kupowało, od nowego roku może się pozmieniać nieco, szczupaków jest sporo, kontrole częste , zarybienia są, tylko czasu wolnego mieć sporo i można ładnie połowić specjalnie dla kolegi mapka z lokalicają: http://www.pzw-zwierzyniec.pl/index.php?page=polozenie-2 wystarczy poszukać dojazd polecam od wieliczki, za Herzem skrecamy w lewo, potem prosto kilka ładnych km, wieksze skrzyżowanie - przecinamy główną drogę jedąc prosto (ustępując pierwszeństwa oczywiście , przejazd pod wiaduktem, kilkaset metrów i pierwsza w lewo w stronę wielkiego słupa energetycznego, i już jesteśmy nad brzegami 3 C koła Zwierzyniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 Dziekuje Koledze Macko za wyczepujace informacje na temat tego lowiska. Z ciekawosci zapytam, ile kosztuje licencja jednodniowa na spinning? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 czegoś takiego nie było, wykupywało się pakiet chyba 60 zł za 5 dniówek ,,, na rok 300zł !! jak będzie teraz naprawdę nie mam pojęcia, musisz śledzić info albo w marcu zapytać w kole ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 2 Listopada 2011 Autor Share Napisano 2 Listopada 2011 Wielkie dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 No tak, faktycznie, totalna dupa ze mnie to kilkanscie km nie w ta strone chyba:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Ostatnie kilka wypadow na spinning na Brzegi totalna zalamka. Kompletnie nic. Zreszta inni koledzy rowniez potwierdzaja, ze od 2 miesiecy szczupaki sie skonczyly... Bylem nawet na zbiorniku III C i tez lipa na maxa. Nie widzialem nikogo z ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 byłam na Brzegach, ja zero kumpel złowił zębatego na ponad 100cm, ryba wróciła do wody, więc co najmniej jedna ryba na Brzegach pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi