Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach - Marzec 2011

pepe17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj wypad na spławik efekt:mnóstwo wzdreg i płotek wielkosci 10-15 cm i 5 sztuk powyżej 20 cm w połączeniu z piekna pogodą= udany dzien :mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 220
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dzisiaj pierwszy wypad w karierze nad morze.

Miejsce gdzie mala rzeczka wplywa do morza, podobno mozna zlapac basy i barakudy.

Chcialem polowic 2-3 godz w dzien do zachodu slonca i sprobowac szczescia, poszedlem w sumie bardziej zeby wyprobowac nowy sprzet. (zylka jest do du*y :P)

Po dojezdzie nad morze pogoda ladna, sloneczna z kilkoma chmurkami, widzialem kilka sporych ryb blisko brzegu, jedna okolo 40cm lub wiecej i co dziwne cala czerwona :neutral: Po pol godzinie mam pierwsze "branie" i wyciagam na brzeg tak okolo 50metrow zylki jednego z tutejszych "wedkarzy", lina jak na marlina :roll: (jaki jest % ze zlapiesz kotwica z woblera kretlik z agrafka od gruntowek? centralnie w oczko zaczepilem :/ )

Po okolo godzinie niebo sie nagle zachmurzylo, zrobilo sie ciemno, i zaczal wiac wiatr. silne fale. jedna wygladala niegroznie ale kiedy dotarla do brzegu bylo juz za pozno zeby uciec - caly mokry stwierdzilem ze lowienia koniec na dzisiaj :sad: no coz moze w nastepnych dniach bede mogl sie pochwalic fotka basa albo barakudy :]

Jeszce musze tylko nowa zylke zamowic.

Napisano

Dzis Rudawa i kilkugodzinne sprawdzanie mozliwosci Horna 4 (Hunter). Wobler powala swoimi mozliwoscimi,pracą i skutecznościa.

7 sztuk (+/- 30) na brzegu,pare wyjść i spadów i jedno kopniecie "czegos" konkretnego

402a2b27652fd809med.jpg

Napisano

dzisiaj wypad na małe jeziorko gdzie w lecie jest eldorado z linami karasiami i płociami. Dzisiaj niestety tylko 1 płotka na bata:/ zimna noc zrobile swoje

Napisano

kamionki , kanał żeglugowy jest długi , tam gdzie łowiłem wody było sporo , ale koło mostów Warszawskich może jest rzeczywiście mało wody

Napisano

dziś mała pstrągowa rzeczka, rybki jakby ospałe odprowadzają przynętę lub bardzo delikatnie trącają , same maluchy pod wymiar z czego jeden na brzegu, wytargałem sieć kłusowników pełną małych pstrągów, okoni i żab :)

Napisano

Wisełka Nowa Huta - Kleń 43cm zdjęcie wrzuciłem do odpowiedniego działu o kleniojaziach. Pozatym kilka puknięć , raczej delikatnych . Wisła wyglądała dziś pięknie poziom wody idealny.

Napisano

Niżej kilka zdjęć z weekendu spędzonego na poszukiwaniu morskiej troci w okolicach Trójmiasta. Ryb niestety nie było, momentami warunki dość ciężkie, zaliczyłem też pierwszą w tym roku morską kąpiel, jak mnie fala majtnęła na śliskich kamieniach. Jednym słowem - było naprawdę super :)

p1000663r.jpg

p1000636ah.jpg

p1000626y.jpg

p1000623x.jpg

p1000631q.jpg

A po powrocie suszenie telefonu i dokumentów ;)

p1000670u.jpg

Napisano

Dzisiaj wyskoczyłem z kumplem na spławik, pierwszy raz na zbiornik sosina w jaworznie,płoc/wzdrega brała w rozbiarach ok15-34 cm i powiesilo sie kilka leszczyków :mrgreen: dokuczliwy byl tylko silny wiatr.

post-9420-14544972821111_thumb.jpg

Napisano

Do jacka co do wody wpadł TYLKO nie szusz go szuszarką bo zaszkodzisz niech wyschnie sam,rozkręć ile sie da i ma tak schnąć powoli.

Napisano
Dzisiaj wyskoczyłem z kumplem na spławik, pierwszy raz na zbiornik sosina w jaworznie,płoc/wzdrega brała w rozbiarach ok15-34 cm i powiesilo sie kilka leszczyków :mrgreen: dokuczliwy byl tylko silny wiatr.

Od której strony byłeś :lol:

Napisano

Dziś poszedłem nad Bóbr porzucać kleniowymi woblerkami ,niestety zero kontaktu z rybką,nie wiem co jest grane bo w tym sezonie nie miałem nawet wyjścia klenia ,może ja coś źle robię ,szukam rybki w typowych miejscach lecz bez efektów :sad:jaceen może ty coś poradzisz???

Napisano
Do jacka co do wody wpadł TYLKO nie szusz go szuszarką bo zaszkodzisz niech wyschnie sam,rozkręć ile sie da i ma tak schnąć powoli.

Jak pisałem skąpałem się cały, i nie wyciągnąłem od razu telefonu z kieszeni, tylko łowiłem dalej, no i padł. Sechł przez noc, rano jak przetarłem zaśniedziałe od słonej wody styki to zaczął działać, byłem w szoku. Nie działa tylko moduł WiFi.

Napisano

Dziś wypad nad Wisłę za Kleniem/Jaziem. Niestety bez kontaktu z rybkami , ale nie narzekam bo pogoda dopisała. Jutro wypad nad małą rzeczkę ze kropkami , powinno być lepiej.

Napisano

Witam. Mam pytanko :wink: Połapaliście już jakieś linki bo mam zamiar sie w czwartek wybrać z nastawieniem na pierwszego linusia w tym roku ?? :wink: Od paru dni ładna pogoda to myślę że sie powinien ruszyć chyba.

Napisano

19seba99, dzisiaj kumpel przy mnie zlapal ladnego linka i widzialem ze wedkujacy obok zlapał dwa z gruntu :wink:

Napisano

W moich bliskich okolicach lin bierze już od 2-3 tygodni.

W zeszła niedzielę na 3 łowiących padło 9 sztuk. Wszystkie w granicach 1,5kg więc naprawdę ładne sztuki :)

Napisano
Dziś poszedłem nad Bóbr porzucać kleniowymi woblerkami ,niestety zero kontaktu z rybką,nie wiem co jest grane bo w tym sezonie nie miałem nawet wyjścia klenia ,może ja coś źle robię ,szukam rybki w typowych miejscach lecz bez efektów :sad: jaceen może ty coś poradzisz???

Jedną z rzeczy, którą mogę doradzić, to... cierpliwość w tym co robisz :smile:.

Nie znam rzeki, ale jak niski stan, to wystarczyło u mnie sięgać przynętą dalej, 15-20m. Obławianie w odległości do 10m, u mnie, praktycznie kończy się podziwianiem przyrody nad wodą :smile: . Nic nowego pewnie nie powiem, ale warto zmniejszyć ilość rzutów na rzecz jakości dokładnego obławiania.

Do tej pory na kilka wypadów miałem parę pięknych brań. Jutro może w końcu coś konkretnego doholuję.

Napisano

Dzis byłem na cztero godzinnym spacerze wzdłuz rzeki Wadąg-Łyna (szedłem z nastawieniem na klenia) rzucałem czym sie dało niestety zadnego konatktu z ryba. Być może brak doswiadczenia:)

P.S. Czy bobry i ich żeremia mogą miec duzy wpływ na ryby? a raczej na ich brak?

P.S.2 U Was tez narazie brak drobnicy?

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.