pet87 Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Dzisiaj wypad na spławik efekt:mnóstwo wzdreg i płotek wielkosci 10-15 cm i 5 sztuk powyżej 20 cm w połączeniu z piekna pogodą= udany dzien
Tonyformia Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Dzisiaj pierwszy wypad w karierze nad morze. Miejsce gdzie mala rzeczka wplywa do morza, podobno mozna zlapac basy i barakudy. Chcialem polowic 2-3 godz w dzien do zachodu slonca i sprobowac szczescia, poszedlem w sumie bardziej zeby wyprobowac nowy sprzet. (zylka jest do du*y ) Po dojezdzie nad morze pogoda ladna, sloneczna z kilkoma chmurkami, widzialem kilka sporych ryb blisko brzegu, jedna okolo 40cm lub wiecej i co dziwne cala czerwona Po pol godzinie mam pierwsze "branie" i wyciagam na brzeg tak okolo 50metrow zylki jednego z tutejszych "wedkarzy", lina jak na marlina (jaki jest % ze zlapiesz kotwica z woblera kretlik z agrafka od gruntowek? centralnie w oczko zaczepilem :/ ) Po okolo godzinie niebo sie nagle zachmurzylo, zrobilo sie ciemno, i zaczal wiac wiatr. silne fale. jedna wygladala niegroznie ale kiedy dotarla do brzegu bylo juz za pozno zeby uciec - caly mokry stwierdzilem ze lowienia koniec na dzisiaj no coz moze w nastepnych dniach bede mogl sie pochwalic fotka basa albo barakudy :] Jeszce musze tylko nowa zylke zamowic.
Bluzer Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Dzis Rudawa i kilkugodzinne sprawdzanie mozliwosci Horna 4 (Hunter). Wobler powala swoimi mozliwoscimi,pracą i skutecznościa. 7 sztuk (+/- 30) na brzegu,pare wyjść i spadów i jedno kopniecie "czegos" konkretnego
kamionki Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 łowisko kanał żeglugowy rano przejeżdżałem to wody w kanale prawie nie było.
malyhary Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 dzisiaj wypad na małe jeziorko gdzie w lecie jest eldorado z linami karasiami i płociami. Dzisiaj niestety tylko 1 płotka na bata:/ zimna noc zrobile swoje
maniu394 Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 kamionki , kanał żeglugowy jest długi , tam gdzie łowiłem wody było sporo , ale koło mostów Warszawskich może jest rzeczywiście mało wody
Gobio Gobio Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 dziś mała pstrągowa rzeczka, rybki jakby ospałe odprowadzają przynętę lub bardzo delikatnie trącają , same maluchy pod wymiar z czego jeden na brzegu, wytargałem sieć kłusowników pełną małych pstrągów, okoni i żab
pagori Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 Wisełka Nowa Huta - Kleń 43cm zdjęcie wrzuciłem do odpowiedniego działu o kleniojaziach. Pozatym kilka puknięć , raczej delikatnych . Wisła wyglądała dziś pięknie poziom wody idealny.
Jacek Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 Niżej kilka zdjęć z weekendu spędzonego na poszukiwaniu morskiej troci w okolicach Trójmiasta. Ryb niestety nie było, momentami warunki dość ciężkie, zaliczyłem też pierwszą w tym roku morską kąpiel, jak mnie fala majtnęła na śliskich kamieniach. Jednym słowem - było naprawdę super A po powrocie suszenie telefonu i dokumentów
pet87 Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 Dzisiaj wyskoczyłem z kumplem na spławik, pierwszy raz na zbiornik sosina w jaworznie,płoc/wzdrega brała w rozbiarach ok15-34 cm i powiesilo sie kilka leszczyków dokuczliwy byl tylko silny wiatr.
jaceen Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 Widawa-brań drobnych już sporo. Dwa większe klenie po krótkiej walce wypięły się.
pawel332 Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Do jacka co do wody wpadł TYLKO nie szusz go szuszarką bo zaszkodzisz niech wyschnie sam,rozkręć ile sie da i ma tak schnąć powoli.
abra1711 Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Dzisiaj wyskoczyłem z kumplem na spławik, pierwszy raz na zbiornik sosina w jaworznie,płoc/wzdrega brała w rozbiarach ok15-34 cm i powiesilo sie kilka leszczyków dokuczliwy byl tylko silny wiatr. Od której strony byłeś
pet87 Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 abra1711, byłem na przeciwległej stronie od wyporzyczalni rowerów wodnych itp
Pavlo Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Dziś poszedłem nad Bóbr porzucać kleniowymi woblerkami ,niestety zero kontaktu z rybką,nie wiem co jest grane bo w tym sezonie nie miałem nawet wyjścia klenia ,może ja coś źle robię ,szukam rybki w typowych miejscach lecz bez efektów jaceen może ty coś poradzisz???
Jacek Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Do jacka co do wody wpadł TYLKO nie szusz go szuszarką bo zaszkodzisz niech wyschnie sam,rozkręć ile sie da i ma tak schnąć powoli. Jak pisałem skąpałem się cały, i nie wyciągnąłem od razu telefonu z kieszeni, tylko łowiłem dalej, no i padł. Sechł przez noc, rano jak przetarłem zaśniedziałe od słonej wody styki to zaczął działać, byłem w szoku. Nie działa tylko moduł WiFi.
Echo Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Dziś wypad nad Wisłę za Kleniem/Jaziem. Niestety bez kontaktu z rybkami , ale nie narzekam bo pogoda dopisała. Jutro wypad nad małą rzeczkę ze kropkami , powinno być lepiej.
19seba99 Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Witam. Mam pytanko Połapaliście już jakieś linki bo mam zamiar sie w czwartek wybrać z nastawieniem na pierwszego linusia w tym roku ?? Od paru dni ładna pogoda to myślę że sie powinien ruszyć chyba.
pet87 Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 19seba99, dzisiaj kumpel przy mnie zlapal ladnego linka i widzialem ze wedkujacy obok zlapał dwa z gruntu
rojass Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 W moich bliskich okolicach lin bierze już od 2-3 tygodni. W zeszła niedzielę na 3 łowiących padło 9 sztuk. Wszystkie w granicach 1,5kg więc naprawdę ładne sztuki
jaceen Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Dziś poszedłem nad Bóbr porzucać kleniowymi woblerkami ,niestety zero kontaktu z rybką,nie wiem co jest grane bo w tym sezonie nie miałem nawet wyjścia klenia ,może ja coś źle robię ,szukam rybki w typowych miejscach lecz bez efektów jaceen może ty coś poradzisz??? Jedną z rzeczy, którą mogę doradzić, to... cierpliwość w tym co robisz . Nie znam rzeki, ale jak niski stan, to wystarczyło u mnie sięgać przynętą dalej, 15-20m. Obławianie w odległości do 10m, u mnie, praktycznie kończy się podziwianiem przyrody nad wodą . Nic nowego pewnie nie powiem, ale warto zmniejszyć ilość rzutów na rzecz jakości dokładnego obławiania. Do tej pory na kilka wypadów miałem parę pięknych brań. Jutro może w końcu coś konkretnego doholuję.
qbaN Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Dzis byłem na cztero godzinnym spacerze wzdłuz rzeki Wadąg-Łyna (szedłem z nastawieniem na klenia) rzucałem czym sie dało niestety zadnego konatktu z ryba. Być może brak doswiadczenia:) P.S. Czy bobry i ich żeremia mogą miec duzy wpływ na ryby? a raczej na ich brak? P.S.2 U Was tez narazie brak drobnicy? Pozdrawiam
Stradic Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Marcowy Jaż z 26.03.11 Zestaw to Mistrall Shogun i Stradic, żyłka 0,14 i wobler Oleixa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.