Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach - Marzec 2011

pepe17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj wypad nad Dłubnię powyżej Krakowa. Cztery krótkie kropki , kilka spadów i sporo nie zaciętych. Wypad bardzo udany-piękna rzeczka i pogoda. :razz:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 220
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dzisiaj rozpoczęcie sezonu. Na Ds-a jedna płotka i kilka niezaciętych brań. Niestety na karpiówkach zero ruchu.

Jeszcze kilka ciepłych dni, woda się nagrzeje i karpie może ruszą.

Napisano

Dziś pierwszy wypad nad wisłe w okolicach woli-brzeszcz ,łowiłem na DS ,jedna wędka,jedno branie-jeden leszcz :wink: całe 53cm.rybka wrucila do domu :-)

Napisano

jaceen, świetne rybki ja narazie zarażony salmonellozą :lol: i w głowie mi tylko kolorowe kropki, ale koło maja zacznie się wisełka :mrgreen:

Gość Tench
Napisano

Jedno wyjście do wobka jakiegoś srebnego klocka, kilka sekund kontaktu i po zawodach.

Albo to był spory kleniojaż albo bolek około wymiaru.

Napisano

Właśnie wróciłem znad Nogatu. Siedziałem od 5 do 12, brań było kilkanaście, ryb niestety tylko 3. Jeden lin ( pierwszy w życiu, więc cieszy niesamowicie), jeden kąrpio-płocio-leszcz... i jeden okoń.

Jeden naprawdę duży lin spiął się po kilku sekundach holu... wiązankę po łacińsku rzuciłem niesamowitą :lol:

W sobotę powtórka:)

Napisano
Jedną z rzeczy, którą mogę doradzić, to... cierpliwość w tym co robisz .

Nie znam rzeki, ale jak niski stan, to wystarczyło u mnie sięgać przynętą dalej, 15-20m. Obławianie w odległości do 10m, u mnie, praktycznie kończy się podziwianiem przyrody nad wodą . Nic nowego pewnie nie powiem, ale warto zmniejszyć ilość rzutów na rzecz jakości dokładnego obławiania.

Do tej pory na kilka wypadów miałem parę pięknych brań. Jutro może w końcu coś konkretnego doholuję.

A w jakich porach dnia poszukiwać tej rybki???

Napisano

Witam,dzisiaj 31-szy wiec chyba ostatni raz w temacie :mrgreen:

Dzisiaj znow wypad na spławik rybki chetnie współpracowały,złapałem 4 linki 25-30 cm jedna płoc ok 30 i sporo dwudziestek.Przed dziewietnasta kiedy brania stały sie naprawde czeste szczeliła mi guma w bacie :evil: wszystkie nadal pływaja :wink:

post-9420-14544972822998_thumb.jpg

Napisano

Dzisiaj znowu wypad na zbiornik zaporowy Żeronice i nawet wypad muszę uznać za udany z początku jak pogoda była w miarę (od 10 do 12 słoneczko) złapałem kilka krąpi i płotki później (12 do 16 pochmurno) brania ustały.

P.S

Mam pytanie ktoś z bardziej doświadczonych wędkarzy może mi powiedzieć co to mogła być za ryba a mianowicie branie wyglądało tak ze szczytówka zaczęła się powoli uginać i to znacznie (pierwsze ugięcie zauważyłem w ostatniej fazie wiec już nie zacinałem) odczekałem chwile i znowu zaczyna się powoli uginać, zacinam i pusto. Ponownie rzuciłem zestaw i po paru chwilach to samo (łowiłem na dwa największe ziarnka kukurydzy jakie miałem).

Napisano
co to mogła być za ryba
tak naprawde to mogla byc kazda ryba ktora w tym zbiorniku pływa,zgaduj zgadula :wink:
Napisano

Hurraaaa... ja dzisiaj uratowałem z niecki wodnej która została po rozlewisku bugu uwaga: 22 szczupaki :) jeden nawet ładny :P 60cm wypchana ikrą mamuśka :) kilka wpuściłem do swojego zbiornika wodnego żeby wyredukować nadmiar karasia :) ciekawe ile jeszcze takich zbiorniczków się porobiło w których pływają piękne ryby.. coś co zwróciło moją uwagę to czaple łowiące ryby... duuuużo czapli.. więc chyba źle nie zrobiłem.. pozdrawiam

Napisano

Rano w Krakowie na Odrze ciągnąłem odpalony motorower, ale mi obciął kotwicę z trzema ochotkami :lol: , a na skrzydełka cielęce biorą breloczki z napisem "SEZAM".

Aby do zimy ! :evil::twisted::mrgreen:

Napisano

Dzisiejszy wypad na Cybine znowu nie należał do udanych.. Poza pogodą która ostatnio dopisuje coraz lepiej to ryby strajkują pełną parą :wink: 2 szczupaczki nie wiele większe od woblera i to wszystko :cry: Klenie i jazie najwyrazniej jeszcze nie bardzo mają apetyt na moje przynęty :grin: Ale i tak jestem bardzo zadowolony z wypadu.. Jutro powtórka :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.