Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Na stronie okręgu PZW w Jeleniej Górze opublikowano już zasady wędkowania na przyszły rok oraz wysokość składki na zagospodarowanie i ochronę wód na rok 2025. Tymczasem nie mogę znaleźć takich informacji na stronie okręgu Wrocław. Czy ktoś wie, gdzie można znaleźć te informacje na stronie? A może to już taka tradycja tego okręgu, że cenę i zasady poznam dopiero przy kasie, gdy już trzeba będzie sięgnąć do portfela?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

27 grudnia BZO miało wolne. Zakładka opłat E-zezwolenie nieaktywna. Jeżeli w poniedziałek będzie można się czegokolwiek dowiedzieć, to będzie niesamowity sukces. Pomijając fakt, że do nowego sezonu w tym momencie będzie nas dzieliła +/- doba. Coroczna "szopka". Taka niechlubna tradycja. Nie ma co się dziwić, że wędkarze narzekają, bo... opłaty rosną, łowisk ubywa. I to już nie chodzi o jakieś tam pojedyncze stanowiska. To idzie w kilometry. A wojenka między WP trwa.

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Napisano

Jelenia Góra podrożała o 20 zł. W wykazie łowisk wód krainy pstrąga i lipienia są zmiany. Wypadła rzeka Izera, za to doszły trzy małe rzeczki.

Napisano
W dniu 30.12.2024 o 08:14, krznow napisał:

plus okręgowa 300 zł

Zapłaciłem już, bo akurat byłem przy kasie. Dla członka spoza okręgu Wrocław cena wynosi 310 zł 😡

Razem dwa okręgi i członkowskie wyniosło mnie w tym roku 700 zł...

I naprawdę nie wiem za co tyle zapłaciłem, bo eldorado to tu nie ma.

Napisano

Chyba dotarli do ściany z tymi podwyżkami, Wrocław 470/(480 przez net !!!!!) czyli tyle ile w zeszłym roku.

No i Wojewoda ustanowił nowe obręby ochronne, 20-cia lat za późno...

Napisano
Godzinę temu, andrutone napisał:

Nie wiem co oni dementują.

Samo hasło " Stop Fake News" ma chyba za zadanie dać rozgrzeszenie na krótkie obietnice. W dzisiejszych czasach nie ma nic trwałego. Nauczcie się tego raz na jutro:)))

Ogłoszono konsultacje społecznych projektów jedenastu planów utrzymania wód na terenie działania PGW WP. We Wrocławiu mają się odbyć 28 stycznia. Będzie się działo. Zielone, Kasiny, Topory, Oławy, Ślęzy, Odry Widawy, B.Lądeckie, Łomnice, Morawki itd., itd. bójcie się, bo siły mechaniczne i ręczne zabiorą się za namuły, zatory, rumosz, odsypiska, drzewa, krzewy wedle potrzeb lub cyklicznie. Chyba byłoby wskazane, by to ręcznie przeprowadzić, tak ekologicznie, łopatą i piłą "moja-twoja" Mnie pogoniono z piecem trzeciej klasy, a tu szykuje się rąbanka drzew ekologicznymi piłami. Może elektrycznymi?

Napisano

Po powodzi pojawiły się obietnice wydatkowania ogromnych środków na odbudowę i zabezpieczenie przeciwpowodziowe. Najtęższe więc umysły zaraz zabrały się do planowania,  jak i z kim, wydać jak najszybciej te pieniądze, aby się "nie zmarnowały"...

Napisano

W końcu znalazłem na stronie okręgu Wrocław informacje na temat zasad połowu i wysokości opłat.  A tam pewna niespodzianka. W zeszłym roku wysokość opłaty członkowskiej i pełnej składki na zagospodarowanie wód wynosiła tylko 10 zł mniej niż roczna opłata dla niezrzeszonego w PZW na wody nizinne z brzegu. Naprawdę mocno wtedy rozważałem opcję skończenia z płaceniem składki członkowskiej i wędkowanie jako niezrzeszony, aby zerwać ze wspieraniem tej organizacji. Widocznie więcej osób o tym pomyślało i tak zrobiło, bo w tym roku ta opłata podrożała o 200 zł! Zapewne aby jednak przekonać do opłacenia składki członkowskiej (1, 3 lub 7 dni podrożało tylko o dyszkę).

Napisano
22 godziny temu, andrutone napisał:

Nie wiem co oni dementują. Miało być 250 za cały kraj, a jest 250 za jeden okręg. 

A czego się spodziewałeś , że będzie taniej  ? 

Za dużo ryjów przy korycie a źreć się chce 

Napisano
W dniu 27.12.2024 o 11:11, andrutone napisał:

Witam. Na stronie okręgu PZW w Jeleniej Górze opublikowano już zasady wędkowania na przyszły rok oraz wysokość składki na zagospodarowanie i ochronę wód na rok 2025. Tymczasem nie mogę znaleźć takich informacji na stronie okręgu Wrocław. Czy ktoś wie, gdzie można znaleźć te informacje na stronie? A może to już taka tradycja tego okręgu, że cenę i zasady poznam dopiero przy kasie, gdy już trzeba będzie sięgnąć do portfela?

Też to zauważyłem Wrocław zawsze trochę później wrzuca te informacje. Może trzeba jeszcze poczekać albo szukać na stronie ich biuletynów
Pozdrawiam